Fotoğrafta Net Alan Derinliği Nedir? Bokeh Nasıl Oluşur?

Sdílet
Vložit
  • čas přidán 25. 01. 2024
  • Fotoğrafta Net Alan Derinliği Nedir? Bokeh Nasıl Oluşur? Bu videomuzda bu soruları cevaplıyorum. Fotoğrafçılık tekniğinin en önemli kavramlarından biri olan Alan Derinliği fotoğraflarınızı gerçekten ileri seviyeye taşır. Bir fotoğrafçının ustalaştığının bir göstergesi de net alan derinliğini kontrol edebilmesidir. Bu noktada iki tip teknikten bahsedilebilir. Birincisi sığ alan derinliğidir. Buna Bokeh demek de mümkündür. Bokeh ya da Boke Japonca zaten bulanıklaştırma manasına gelir. Yani fotoğrafta netlik yaptığımız bölge dışındaki arka plan ve ön planın bulanık olmasıdır. Derin alan derinliği ise fotoğrafınızın uçtan uca net olması denilebilir. İşte fotoğrafçılık alanınıza göre bunu kontrol etmeniz önemlidir. Net alan derinliğini ilk etapta diyafram açıklığı etkiler. Yine Lens odak uzaklığı ve konu ile aranızdaki mesafe de fotoğrafta arka planın flu olmasını etkileyen faktörlerdir. Bu videonun sonunda artık uygulamalar ve denemelerle fotoğrafçılıkta alan derinliğini rahatlıkla kavrayabilirsiniz. Portre fotoğraflarınızda harika bokehler oluşturabilirsiniz. Eğitimler birbirinin devamı gibi olduğu için önceki Temel Fotoğrafçılık Eğitim videolarını da izlemeyi ihmal etmeyin.
    Ücretsiz Temel Fotoğrafçılık Eğitimi Videoları:
    • Temel Fotoğraf Eğitimi...

Komentáře • 7

  • @NazifKasli
    @NazifKasli Před 5 měsíci +1

    Emeklerinize sağlık hocam, yeni videolarınızı bekliyoruz 🙏

  • @josephkeanu9347
    @josephkeanu9347 Před 4 měsíci

    👍

  • @ElmaSss3440
    @ElmaSss3440 Před 4 měsíci +1

    Emeğinize sağlık gayet anlaşılır ve akıcı bir çalışma olmuş teşekkürler 📸🤎

    • @fotongrafi
      @fotongrafi  Před 4 měsíci

      Çok teşekkür ederim ilginize

  • @BeyazkadrajTV
    @BeyazkadrajTV Před 3 měsíci +1

    Hocam peki gündüz çekimi yapıyoruz güneşli bir gün Manuel çekim modunu kullanan kadarda usta değiliz diyafram öncelikli modu kullanıyoruz. Diyelim netlik alacagımız kişiyi net almak istiyoruz. Diyaframı açtık ama güneşli olduğu için portre de kişinin yüzü çok parlamaz mı?

    • @fotongrafi
      @fotongrafi  Před 2 měsíci

      Merhaba guzel bir konu. Güneş tam tepedeyken cekilen portre fotoğraflari zaten cok iyi olmaz. Goz altlarinda golgeler oluşur. Bunun icin ogleden sonraları mümkünse tercih edilir. Cok parlak güneş ışığında tepe flas kullanmanin nedeni de budur. Dolgu ile golgeleri yumuşatır.Dedigiz kadar parlak Günışığında acik diyafram ile portre calisirken Diger yontem de ND 3 stop filtre kullanmaktır.

    • @BeyazkadrajTV
      @BeyazkadrajTV Před 2 měsíci

      Hocam peki amacımız portre çekmek değil diyelim bir belediye başkanının bira açılışı bir konuşması var. Toplu bir fotoğraf çekmek istiyoruz lakin havada güneşli saati biz ayarlıyamadığımız için fotoğrafda yüzlerin parlaması için av modunda çekim yaparken nelere dikkat etmeliyiz? Diğer sorum benim makinem canon 80d toplu fotoğrafda hangi af modunu önerirsiniz.