Alle doelpunten van de oefenwedstrijd vv Lyra-Feyenoord

• čas přidán 12. 09. 2024
  • Feyenoord heeft in een oefenduel in De Lier met 10-0 gewonnen van vv Lyra. De Rotterdammers werden luid aangemoedigd door enkele duizenden bezoekers in het Westland. Spits Anass Achahbar (foto) en flankaanvaller Bilal Basaçikoglu waren ieder goed voor twee doelpunten.Feyenoord kwam geen moment in de problemen tegen de zaterdagtweedeklasser op sportpark De Zweth. Bij rust stond het al 5-0, door doelpunten van Simon Gustafson, Jens Toornstra, Dirk Kuijt en twee maal Achahbar. Vooral de tweede treffer van Achahbar mocht er zijn, via de onderkant van de lat na, een fraaie combinatie met Kuijt.Na rust werd het spel slordiger, maar voerde de stadionclub de score desalniettemin gestaag op. Na een uur maakte Basaçikoglu de 6-0, waarna Jan-Arie van der Heijden, Michiel Kramer, nogmaals Basaçikoglu en Nigel Robertha (met zijn eerste goal voor Feyenoord 1) voor de dubbele cijfers zorgden.Voor de wedstrijd antwoordde Dirk Kuijt, op de vraag of hij volgend seizoen nog bij Feyenoord speelt, met de woorden: "Ik kan er nog niets over zeggen, maar ik ga er vanuit dat ik volgend seizoen nog bij deze mooie club speel." Middenvelder Karim El Ahmadi, die onlangs zijn contract bij de Rotterdammers verlengde, en doelman Kenneth Vermeer kwamen niet in actie.Opstelling Feyenoord eerste helftHansson; Nieuwkoop, Botteghin, Van der Heijden, Nelom; Vejinovic, Kuyt, Gustafson; Toornstra, Achahbar, Elia.Opstelling Feyenoord tweede helftHansson (71’ Miazek); Karsdorp, Kongolo, Van der Heijden, Nelom; Vejinovic, Schuurman, Vilhena; Basaçikoglu, Kramer, Robertha.