[4K] Drumuri Tulcene. Traseul Smardan - Măcin - Cerna - Horia - Nalbant - Cataloi.

Sdílet
Vložit
  • čas přidán 5. 09. 2024
  • De data aceasta va propunem o excursie de intrare în județul Tulcea dinspre Vest, mai exact din Brăila.
    Deocamdata, la Brăila, trecerea Dunării se face încă cu bacul. Acest lucru va mai dura pana în vara lui 2023 când se va deschide podul de la Brăila - Smardan, cea mai mare investiție post revoluție din România, al treilea cel mai mare pod suspendat din Europa.
    Traversarea cu bacul durează 10 minute și costa 37 de lei.
    Bacul debarca în localitatea Smardan de unde urmam un drum foarte pitoresc, pe marginea unui brat al Dunării către Măcin. Desi este îngust, drumul este Inconjurat de verdeața și nu este atât de circulat. După deschiderea podului cu siguranță va fi pustiu.
    Localitatea Măcin este cel mai mare oraș din aceasta parte a județului și este situat la poalele munților cu același nume, cei mai vechi munți din România.
    Din Macin mergem înainte spre direcția Cerna. Un alt traseu către Tulcea face stânga și urmărește Munții Macinului dar și malul Dunării, la Nord, prin localitățile Jijila, Isaccea, Niculițel, Somova, un alt drum foarte pitoresc, pe care îl recomandam.
    Pastrand permanent pe partea stânga Muntii Macinului sau dealurile Cernei, lăsăm pe stânga drumul care merge către localitatea Greci, vechi loc de exploatare a pietrei și actualul loc de informare cu privire la Parcul Național Munții Macinului.
    Mai departe, pe partea dreapta, spre Turcoaia, putem ajunge la celebrul lac de smarald din cariera Turcoaia, un loc insolit, unde se poate petrece și noaptea și se poate lua și masa, pe malul unui lac antropic, sălbatic și apropiat ca priveliște de cunoscutele lacuri glaciare din munți.
    Localitatea Cerna, locul de naștere al cunoscutului scriitor Panait Cerna este și locul în care putem sa urmam la dreapta drumul către Traian, Dorobanțu, Topolog, un drum care oferă o perspectiva unica asupra Munților Macinului dar și a platoului central tulcean.
    Mai departe, la Horia avem o intersecție foarte importanta, către doua drumuri extrem de frumoase, unul care merge către Ciucurova spre sud iar celălalt, spre Nord, către Nifon, Luncavita, drumuri prin păduri spectaculoase, potrivite mersului cu bicicleta sau motocicleta.
    Inainte putin de localitatea Izvoarele se desprinde spre nord un alt drum recomandat, către Niculițel, un drum printr-o pădure de tei spectaculoasa.
    Încheiem plimbarea noastră cu localitățile Nalbant și Cataloi aflate pe un drum mult mai circulat, cel care face legătura între Tulcea și Hârșova.
    Drumuri bune sa aveți.

Komentáře • 1

  • @valiparis68
    @valiparis68 Před rokem

    Foarte bun video reportajul! Felicitari!