samenvatting Hoek - Sportlust '46

• čas přidán 18. 05. 2024
  • Sportlust knokt zich terug naar een overwinning.
    Opnieuw behaalde Sportlust een overwinning en opnieuw moest het zich na een slechte start in de tweede helft terug knokken in de wedstrijd. Het elftal van trainer Jochem Twisker liet zich na de 1-0 achterstand van zijn beste kant zien door met goed voetbal en twee prachtige goals van Soufiane Laghmouchi terug te knokken en alsnog de overwinning te behalen. De lange reis naar het Zeeuwse Hoek was niet voor niets geweest en door de overwinning van Sportlust en de verliespartij van TEC is er nog steeds een hele kleine kans op een ticket voor de nacompetitie.
    Twee aan elkaar gewaagde ploegen.
    In de eerste helft ging de wedstrijd gelijk op, de ploegen konden redelijk vrijuit voetballen en hielden elkaar goed in evenwicht. Sportlust, dat wat vaste basisspelers mistte, had bij tijd en wijlen een optisch veldoverwicht maar HSV Hoek kon er ook een paar keer zeer gevaarlijk uitkomen. Het had zeker in de 34e minuut voor moeten komen maar na een zeer goed opgezette aanval waarbij Hoek door de complete verdediging van Sportlust heen sneed kwam aanvoerder Rik Impens voor een geheel leeg doel uit maar de Belg in Hoekse dienst schoof de bal tot grote ontzetting van iedereen langs de voor hem verkeerde kant van de paal. Sportlust kwam daarmee goed weg en wist tot aan de rust nog wel wat schoten te lossen op het doel van Hoek maar het kwam niet tot scoren en dus zochten beide ploegen met een 0-0 ruststand de kleedkamers op.
    Typisch Sportlust:
    Ook in deze wedstrijd was het Sportlust wat het slechtst van de thee af kwam. In de verdediging waren er aan aantal kleine foutjes en in de opbouw werden veel verkeerde passes gegeven waardoor Hoek een overwicht kon creëren. In de 55e minuut wist Hoek van een fout in de verdediging van Sportlust te profiteren en het was Jahrdell Constancia die de bal onder doelman Boer in het doel wist te schieten. Hoek dus op een 1-0 voorsprong en even was er de angst dat de Zeeuwen een grotere uitslag zouden gaan behalen maar niets was minder waar, Sportlust zette zichtbaar de knop om en ging opeens een zeer goed spelletje voetbal spelen. De ene na de andere goede aanval werd door de Woerdenaren opgezet en Hoek moest nu op zijn beurt er alles aan doen om de voorsprong vast te houden. Dat lukte tot aan de 72e minuut, Sportlust zette een zeer goede aanval op en wist vanaf de linkerzijde de bal binnen de zestienmeter bij een geheel vrijstaande Soufiane Laghmouchi te krijgen en hij ronde koelbloedig af (1-1). Sportlust hield het goede spel vast en zette duidelijk aan voor meer, het bleef Hoek met goed spel onder druk zetten en dat leverde in de 78e minuut opnieuw een doelpunt op. Vanuit een scrimmage voor het Hoekse doel was het opnieuw Laghmouchi die de bal plotseling voor de voeten kreeg. In een split second draaide hij weg van een tegenstander en joeg de bal keihard in het dak van het doel. Een werkelijk schitterend doelpunt en daarmee beloonde Laghmouchi zich zelf voor een hele goed wedstrijd en Sportlust met de voorsprong.
    Stormloop in laatste minuten.
    Na deze achterstand ging HSV Hoek naarstig op zoek naar toch nog een punt. De thuisploeg stuurde alles wat maar enigszins lengte had naar voren toe en probeerde Sportlust alsnog een punt afhandig te maken. De aanvallen van Hoek werden daarmee voorspelbaarder en de verdediging van Sportlust stond nu als een huis, alle ballen die Hoek in de aanval bracht werden door de rood hemden gepareerd en het wist zelf nog een aantal keer gevaarlijk uit te breken. Remco de Weerd was hierbij nog 1 keer zeer gevaarlijk maar door een communicatiefout tussen de Weerd en al Mahdi werd deze goede kans verspeeld. Maar wat Hoek ook probeerde de Woerdenaren bleven op de been en wisten al strijdend de overwinning binnen te slepen en konden dus met een goed gevoel, een overwinning en de 3 punten onderin de bus weer de lange thuisreis beginnen.
    Alle prijzen moeten nog verdeeld worden.
    Na deze speelronde is er in de top van de 3e divisie B nog niets beslist. Bvv Barendrecht deed goede zaken richting een eventueel kampioenschap, het won zelf en zag directe concurrent SteDoCo twee punten verspelen. Ook Blauw Geel ’38 deed goede zaken door te winnen, het staat nu op een gedeelde 2e plaats. Ook de 3e periode zal een overwinning worden voor Blauw Geel en dus geeft plaats 4 in de eindrangschikking recht op een plaatsje in de nacompetitie. Hiervoor komen TEC en Sportlust nog in aanmerking, het verschil is twee punten in het voordeel van de ploeg uit Tiel. Het is theoretisch maar Sportlust maakt dus nog een kleine kans op een toetje van dit seizoen.
    Volgende week zaterdag staat de laatste speelronde op het programma. Sportlust speelt dan om 18.00 uur ( alle wedstrijden beginnen om 18.00 uur ) op het eigen complex tegen Quick uit Den Haag. Na afloop zal moeten blijken hoe de eindstand zal zijn in de rangschikking en hoe de prijzen precies worden verdeeld.