Mămăligi pe pereți. Probleme la termoizolații. Buleli în construcții - ep 3

Sdílet
Vložit
  • čas přidán 1. 05. 2020
  • Ne poți susține și pe Patreon: www.patreon.com/user?u=30427143
    Mămăliga: unii ar spune că dacii ar fi fost primii care ar fi mâncat-o, mulți știu că se trage de fapt de la amerindieni, dar la nivel mondial e considerată mâncare specifică balcanicilor. Pe lângă faptul că acum este considerată mâncare tradițională, în ultimii ani în România a devenit mai degrabă specifică detaliilor de construcție și termoizolare!
    Râdem glumim, dar hai să vedem episodul 3 din seria Buleli în construcții - probleme de termoizolare la pereți, tras alături de colegul de breaslă Vlad Ciobanu.
    _________________________
    Află mai multe despre cum poți gestiona singur șantierul casei tale eficientă energetic, durabilă și mai ales accesibilă prin Programul de Asistență pentru construcția casei din cadrul Academiei Șoflete: programasistenta.academiasofl...
    Nu uita sa ne urmărești și pe:
    Facebook: / marius-soflete
    Instagram: / marius.soflete
    Site: soflete.ro/
    Material realizat de Marius Soflete, Darius Bogdan si Vlad Florea.

Komentáře • 315

  • @mihaelabrinzea2920
    @mihaelabrinzea2920 Před 4 lety +45

    Una din casele pe care exemplifica Vlad e a mea! Cu ajutorul lui am ajuns sa fac dintr-o "pestera" - cum spune Marius - o casa foarte, foarte confortabila, cu costuri de intretinere minime. Costurile caldurii m-au determinat sa renovez si mai ales disconfortul creat de frig, mucegai si pereti/podele inghetate iarna. Daca aveti intrebari va raspund cu placere, vorbesc in cunostinta de cauza.

    • @Zecaphconstructiiresponsabile
      @Zecaphconstructiiresponsabile Před 4 lety +2

      Multumim!

    • @utzdeac
      @utzdeac Před 4 lety +1

      Intrebarea care e in gandul fiecaruia la un moment dat, e cat a costat renovarea si poate ne spuneti ce anume a fost renovat, de jos pana sus

    • @mihaelabrinzea2920
      @mihaelabrinzea2920 Před 4 lety +6

      @@utzdeac ce s-a facut: s-a dat jos termosistemul vechi, pana la caramida, apoi s-a tencuit; s-a inlocuit tamplatia veche cu una foarte performanta; s-a izolat podul; s-a izolat soclul; s-a instalat sistemul de ventilatie centralizat; s-au izolat balcoanele, trotuarele lipite de casa si scarile

    • @utzdeac
      @utzdeac Před 4 lety

      @@mihaelabrinzea2920 Multumesc, pentru ca nu e gata seria, o sa mai asteptam, dar au fost intrebari cum se izoleaza balconul, scarile... daca nu o sa fie atinse aceste subiecte, o sa indraznim sa intrebam

    • @mihaelabrinzea2920
      @mihaelabrinzea2920 Před 4 lety +9

      Cu privire la costuri: costul depinde foarte mult de fiecare casa in parte (configuratiile/destinatia spatiilor, suprafete, structura casei, etc) pe de-o parte si pe de alta parte de materialele pe care le folosesti - acestea pot sa fie mai scumpe sau mai ieftine; ce recomad este sa nu incepeti o renovare fara o analiza clara a problemelor si a solutiilor; pe mine aici m-a ajutat foarte mult Vlad - sa nu gresesc din nou in revovare, asa cum am gresit cand am construit casa. E de preferat sa faceti renovarea in etape, chiar pe mai multi ani, decat sa faceti compromisuri mari la materiale si mai ales la manopere. Pe mine m-a costat cam 25.000 euro in total pentru o casa de 160mp utili.

  • @daicukeisi
    @daicukeisi Před 4 lety +21

    Nu am cuvinte de multumire pt tot ceea ce faceti. Sunteti niste comori care inca au ramas in Romania. Regret ca nu pot da mai multe like-uri odata.

  • @vladpatrascu5453
    @vladpatrascu5453 Před 4 lety +35

    Pe un santier vine o comisie in inspectie.
    Seful de santier le spune lucratorilor:
    - Orice s-ar intampla, reactionati in asa fel, de parca asa trebuia sa fie.
    Vine comisia, priveste. Deodata cade un perete.
    Un lucrator, bucuros se uita la ceas:
    - Zece si treizeci. Exact ca dupa grafic!

  • @tinelbanu1033
    @tinelbanu1033 Před 4 lety +15

    Lucrind in domeniu ,respectiv amenajari interioare si exterioare ,ori de cite ori fac recomandarea ca peretele sa fie tencuit inainte de izolare singurul lucru pe care oamenii il inteleg , este ca doresc sa le iau mai multi bani. Respect Marius si multumim ptr eforturile tale.

    • @andru2625
      @andru2625 Před 4 lety +4

      Acum ai toate argumentele si dovezile tehnice pentru a convinge beneficiarii. Daca si asa nu vor intelege, atunci isi merita soarta.

    • @muceazahariegigel4069
      @muceazahariegigel4069 Před 4 lety

      Tinel Banu ce fel de tencuiala se recomanda la o casa din BCA? Nisip, ciment si var sau este ceva la sac...?

    • @tinelbanu1033
      @tinelbanu1033 Před 4 lety +1

      @@muceazahariegigel4069 puteti folosi (Multibat , Z100 , Tenco) in amestec cu nisip.

    • @andru2625
      @andru2625 Před 4 lety +1

      @@muceazahariegigel4069 Tencuiala pa baza de ciment. Se poate folosi Multibat: mathaus.ro/p/liant-aditivat-multibat-tencuiala-si-zidarie-40-kg/000000000010400014

    • @gigelmertic4261
      @gigelmertic4261 Před 4 lety +1

      Lucrez in Germania la izolari termice. N-am intalnit zidarie tencuita inainte de izolare termica, indiferent de zidarie.

  • @MariusSoflete
    @MariusSoflete  Před 4 lety +28

    dacă am zis de mămăligi, normal - mi s-a făcut foame, și am mâncat #episodul 3, adică am zis 4. Probabil e de la celelalte 3 episoade trase azi :). Așadar - mă scuzați vă rog pentru bâlba de la început, acesta este episodul 3. Vine și 4 acușica

    • @ghergaioan5597
      @ghergaioan5597 Před 4 lety +1

      Salut Marius, spune-mi te rog cum rezolv problema cu punțile termice de la terase de la cota zero?
      Mulțam!

    • @Smoothathmosphere
      @Smoothathmosphere Před 4 lety +1

      Salut Marius, felicitari pentru material, se poate un episod legat de pompele de caldura, eficienta, cost si asa mai departe? Multumesc frumos.

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  Před 4 lety

      Salut. Mai vine un material pe tema puntilor termice, vom vorbi acolo

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  Před 4 lety

      Notat! Vezi ca am un material scurt postat acum un an, dar mai revin pe subiect

    • @Smoothathmosphere
      @Smoothathmosphere Před 4 lety +1

      @@MariusSoflete inca o intrebare, te rog. Cum ai alege sa construiesti, cu BCA sau caramida? Am auzit fel si fel de pareri. Mulțumesc mult si scuze de insistente.

  • @virgilmateiu507
    @virgilmateiu507 Před 4 lety +2

    Felicitări pentru acest demers!

  • @danmiutescu5279
    @danmiutescu5279 Před 4 lety +1

    Foarte interesant, multumim !

  • @gabrieltalnaci5724
    @gabrieltalnaci5724 Před 4 lety +4

    Mulțumim pt informații, super clar explicat. Am trimis materialul acesta la niște omuleți (prieteni) care fac execuție in construcții și "ei știu mai bine". Sincer pun podcast ul acesta în rama și îl arat la fiecare "mămăligar" cand mai vad "rezistentă la nou" . Cel mai des aud : "dar noi pana acum tot asa am făcut" , iar dacă ceri altfel decât a făcut el pana la momentul discutiei te suprataxeaza ( nu mai e de ex 20-23 ron/mp lipit poliestiren ci e 30-32 ron/mp) ca să scape de tine. Și dacă ești încăpățânat și ii și achiți diferența pt "deranjul de a executa corect" tot trebuie sa stai cu geana pe el sa vezi ca face exact asa. Acu am si eu doua întrebări punctuale : 1) aproximativ cam care e tariful unui astfel de test la o casa și 2) in cazul termoizolației are sens sa mergi în doua straturi "țesut" pt a diminua punțile termice? Întreb asta pt ca în acest caz manopera e dubla și vreau sa știu dacă merita investiția? Adică de ex în loc de un poliestiren calitativ de 20 cm la care apare riscul sa rămână rosturi sa pui doua straturi unul peste altul de poliestiren de 10, care e și mai ieftin ( am găsit la grosimea asta inclusiv cu imbinare N+F ) și pus doua straturi unul peste altul "țesut" ca să elimin punțile termice. Merita bătaia de cap? Mulțumim și spor la cât de mai multe materiale. Sunt foarte utile, documentate și interesante. Personal apreciez modalitatea directa de prezentare și acuratețea informațiilor.

    • @utzdeac
      @utzdeac Před 4 lety +1

      Depinde si de meseriasi, mie, acum 9 ani, mi-au facut cu cordon continuu de adeziv, bine baietii mai umblase pe afara. Acuma nu s-a spus, inca, care e montajul corect, cum se pune adezivul corect pe polistiren si vata, daca exista diferente intre ele

    • @andru2625
      @andru2625 Před 4 lety +1

      In primul rand felicitari pentru ca esti "open mind"! Referitor la intrebarea ta, chiar am cunostinta de un asemenea caz si nu cred ca este o solutie buna. In primul rand, o termoizolatie facuta corect nu are voie sa aiba rosturi intre placi. Punct! Daca are, e vina meseriasului. Apoi, in cazul a doua straturi, manopera va creste considerabil, iar decat sa platesti o manopera mai mare, mai bine baga banii aia intr-o grosime mai mare de termosistem. A doua problema este ca intre cele doua straturi va exista un adeziv, care va contribui la transferul termic mai rapid.

    • @Zecaphconstructiiresponsabile
      @Zecaphconstructiiresponsabile Před 4 lety

      referitor la prima intrebare, legata de tariful pentru un teste, aceste preturi variaza in functie de suprafata casei. Daca doriti ne puteti trimite suprafata casei dvs pe adresa office@zecaph.com si va trimitem o cotatie plus alte informatii legate de aceste teste. va multumim!

    • @calinpirotehnistul
      @calinpirotehnistul Před 4 lety

      Pretul la polistiren este la metru cub, daca la o grosime mai mare v-au dat alt pret v-au cam tras teapa.... Dupa ce am facut niste simulari in u-bakus, pentru a avea o valoare U sub 0,24 trebuia sa pun cam 12cm grafitat, asa ca am decis sa pun polistiren grafitat de 15 cm. Sunt multumit de rezultat, avand in vedere ca mai exista si buleli care le mai pot rezolva intr-o oarecare masura, la plansee am 25 cm de izolatie. La o casuta de 98mp utili am platit cam 100 de euro gaz pe ianuarie si februarie, in zona de vest a tarii.

  • @PokeBriliant
    @PokeBriliant Před 4 lety +4

    Foarte multe invat de la tine. Multumesc pentru timpul care-l petreci sa ne inveti ce e bine si cum e bine sa faci lucrurile la o casa. :) Saptamana viitoare incep sapaturile la noua mea casa. Let the fun begin!

  • @daniel-vasilevieriu8031
    @daniel-vasilevieriu8031 Před 4 lety +5

    bravo faceti o treaba foarte buna 👌

  • @ShadowBlizz
    @ShadowBlizz Před 4 lety +1

    Faci o treaba foarte faina. 😎😎 Consultanta gratuita in constructii din partea unor persoane avizate pe baza unor argumente solide si logice. Chestia asta e aur...

  • @andru2625
    @andru2625 Před 4 lety +2

    Sunt deja peste 200 de like-uri. Asteptam urmatorul episod :)

  • @corinzinz2433
    @corinzinz2433 Před 4 lety +3

    Bun instructajul.

  • @constantiniordache2566
    @constantiniordache2566 Před 4 lety +1

    Felicitaría pentru vídeo. Moldoveanu’ sa invete gramatica, exprimare si...totul perfect.

  • @ovidiuzahan2808
    @ovidiuzahan2808 Před 4 lety +1

    Corect, corect, corect! 😄

  • @bogdanmarinca481
    @bogdanmarinca481 Před 4 lety +4

    Salut! Dacă poți face un video despre izolarea fonica exterioara as fi cu adevărat recunoscător!

  • @paspargilius9742
    @paspargilius9742 Před rokem +1

    Alta buleala, pe care v-o recomand sa o dezbateti, este placarea cu polisitiren peste dalele flotante (dale de beton 20x20cm-1cm pe strat de nisip), la terasele de blocuri ! In loc sa fie date la o parte dalele si nisipul, facuta izolatia termica si hidro, iar apoi repuse stratul de nisip si dalele, se face BULEALA (parerea mea) !

  • @i93mcc
    @i93mcc Před 4 lety

    Informatii simplu de inteles de toti cei care nu au cursuri de specialitate. Sunt utile si cele tehnice, dar astea in care vedem efectiv cum se construieste in realitate sunt priceless. Incerc sa ma gindesc acum ce au facut acum citiva ani la casa mea... cum au pus polistirenul, cum am montat geamurile... imi e putin frica. Singurul lucru a fost la tabla de acoperis, acolo i-am obligat sa zic asa sa nu foloseasca foarfeca la taiatul tablei, ei voiau sa foloseasca polizorul unghiular (flexul). Mai astept sa ma minunez...

  • @beinurnurla1197
    @beinurnurla1197 Před 4 lety +3

    Clipul acesta necesita mai multe viewuri

  • @ceterasadrian
    @ceterasadrian Před 4 lety +21

    Cred ca putem spune cu mana pe inima ca, constructorii din Romania sunt niste mamaligari la propriu si la figurat! :D

  • @ceterasadrian
    @ceterasadrian Před 4 lety

    Bravo Marius si Vlad pt aceste colaborari si acest material, valoarea lor reala este inestimabila!
    Un serviciu ca al lui Vlad, ar trebui sa fie de la de la autoritati, sa nu fie optional, adica cine cosntruieste ceva sa fie obligat sa faca asta pt fiecare constructie noua. Sa fie verificate inainte de punerea un functiune daca a fost construita corect. (Sau macar prin sondaj) pentru ca oamenii sa nu mai ia "tepe" dinastea..
    Pe de alta parte asa cum se face control periodic la instalatiile centralelor si cate focuri ai in casa cred ca se poate face si la eficienta termica cu aceeasi oameni, doar trebuie cumparate echipamente si facut training la acei oameni. Asta pt ca sa poti remedia problemele ce le ai si ce apare in timp.
    Pt ca acum nu verifica nimeni nimic real...
    Iar constructorii care fac abuzuri sa fie obligati sa remedieze / sa refaca tot pana cand e rezolvata problema. Chiar daca beneficiarul isi construieste singur sa fie absolut obligat sa respecte aceste normative, asta fara nici o discutie.
    Adica sa avem o institutie de control macar cum e la finante, unde si acolo avem mult de lucru.
    Si atunci ar fi mult mai bine, asta e parerea mea cel putin.
    Si spun aceste lucruri stiind ca eu personal incep sa planific asta pt urmatorii ani.

  • @andru2625
    @andru2625 Před 4 lety

    @Marius - nu uita sa postezi linkurile de care vorbest la sfarsitul video-ului. In rest, un video foarte informativ, ca de obicei.

  • @Smoothathmosphere
    @Smoothathmosphere Před 4 lety +2

    Un material reusit. Daca se poate un material legat de pompele de caldura, ar fi minunat.

  • @marcelplesa
    @marcelplesa Před 2 lety +1

    Iti scriu in 2022, fatada fiind tencuita , meseriasul doreste sa puna material cu piaptan, cum facem cu polistirenul care vine din fabrica foarte stramb ? pur si simplu nu se poate face etansarea din cauza polistirenului stramb

  • @oanceaiulian9122
    @oanceaiulian9122 Před 4 lety

    Foarte util materialul. Poți să faci ceva legat de rezolvarea punților termice date de balcoane în consolă, la construcții deja ridicate?

  • @iulia2009
    @iulia2009 Před 4 lety +7

    Salut Marius, super fain, RESPECT munca ta depusa dar observ ca punctezi prea mult pe ,, asa nu,, ,ar fii la fel de fain daca jumatate din reportaj ai venii si cu ,, asa da,, sau cel putin cu mai multe explicatii de a face lucrurile corecte (acoperis,pereti, izolatie termica.......orice subiect ales de tine).Am inteles ca treci doar in revista, iar dupa aceea vii cu explicatii, dar asta este pararea mea. RESPECT inca odata pentru munca depusa!

    • @stefanescucristian234
      @stefanescucristian234 Před 5 měsíci

      Chiar asta vroiam să scriu și eu în comentariu. Așa nu se face, dar soluție concretă nu se dă din păcate. Motivul este clar informația costă. M-am uitat peste unele comentarii și din păcate foarte puține răspunsuri la greșeli.

  • @mihaimarginean9356
    @mihaimarginean9356 Před 7 měsíci

    Foarte incoerent colegul 😂😂😂 parca nu-și găsește cuvintele.... Le-a mancat BULEALA, pe ele, pe cuvinte 😊😂😂😂😂

  • @codemasterz6074
    @codemasterz6074 Před 4 lety

    Multumesc pentru material Marius. Cu tristete constat ca izolatia casei ce mi`e aproape gata, a fost montata fix asa. Ba chiar am platit extra ca sa am bazaltica si nu polistiren. Dar dupa cum spuneti voi, degeaba materialul e mai bun cand punerea in opera e execrabila. Sunt surprins insa ca informatia prezentata de voi nu este "common knowledge". Parerea mea e ca orice caza izolata 'pe mamaligi' ar trebui sa fie obiectul unei garantii. Daca iti cumperi o masina noua si intra frigul pe la usa, te duci la reprezentata si e remediata problema. Nu vad de ce asemenea probleme nu sunt remediate de constructori. Am cheltuit o gramada de bani in plus si pe incalzire in pardoseala, dar sub fundatie s`a pus polistiren de 5 cm doar, la insistentele mele!! "ca nu trebuie...". Soclul e izolat penibil, cred ca doar 5 cm, tot pe mamaligi. Si e izolat doar vreo 20 cm, restul de la izolatie la pamant e gol. La punctul asta sunt demoralizat sincer urmarind canalul vostru, vazand cum ar trebui sa arate o izolatie profesionala, si executia casei mele. Intrebarea mea e - daca vad iarna ce urmeaza ca am pierderi mari, pot peste izolatia mea de vata bazaltica cu mamaligi sa pun alta izolatie? sau trebuie dat totul jos? Multumesc de raspuns!

  • @muceazahariegigel4069
    @muceazahariegigel4069 Před 4 lety

    Buna marius, Cat despre tencuiala pe un zid de BCA ce fel de materiale ar fii indicat sa folosesti? Varianta clasica cu nisip, ciment si var sau este ceva care se cumpara gata preparat? Mesi si continua cu materiale interesante....👍👍👍👍👍👍

  • @impactnew5037
    @impactnew5037 Před 3 lety +1

    buna ziua!
    dk se lipeste polistirenul cu piaptăn si e inchis hermetic intre perete și polistiren ce se întâmplă cu condesul generat intre ele?
    cum se monteaza daca peretele nu e tencuit dar e zidit frumos fara denivelari mari?
    mulțumesc!

  • @cprazvan
    @cprazvan Před 4 lety +3

    Acum lasand glumea la o parte din experienta mea (arhitect) cele mai mare batai de cap au fost cu beneficiarii nu cu constructorul. O mare problema este educarea beneficiarului. Pana la urma asta este rolul nostru profesional numai ca la romani este un pic mai greu. Ca sa inchei printr-o gluma " De bine, de rau, o ducem bine " !

    • @andru2625
      @andru2625 Před 4 lety

      Nu mi-e rusine cu niciunii. Beneficiarii sunt caposi si nu inteleg importanta izolarii si etanseizarii corecte, iar constructorii sunt setati pe buleala. Vis-a-vis de ultimii vorbesc din experienta.

  • @dariusEMPEROR
    @dariusEMPEROR Před 4 lety +4

    Buleli in construcții - Epopeea continuă :)

  • @neamtualin2126
    @neamtualin2126 Před 8 měsíci

    Salut si felicitari pt video,am cateva intrebari domnu Marius care dintre cele doua variante este mai buna,am casa din bca si tencuita pe exterior,vreau sa o izolez,este mai buna izolarea la piaptan sau cordon perimetral si 3 puncte?multumesc,astept raspuns.

  • @georgeburlacu1175
    @georgeburlacu1175 Před 4 lety +3

    Mulțumesc frumos pentru toate informațiile. Ce părere aveți despre casele din panourile sanwich? 🤔

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  Před 4 lety

      Panouri de tip S.I.P cu PU injectat intre plăcile de OSB?

    • @georgeburlacu1175
      @georgeburlacu1175 Před 4 lety +2

      @@MariusSoflete panouri ca la hale ( spumă sau vată presată între două foi de tablă) . Fiind mult metal, nu are multe punți termice care trebuiesc izolate? Mulțumesc!

  • @sid2443
    @sid2443 Před rokem

    Salut,
    Se montează vata bazaltică cu mămăligi sau se pune adezivul pe toată suprafața plăcii rigide? Mă refer la montaj de 15cm frontrock max plus la bloc.
    Mulțumesc anticipat.

  • @bratosinlorin8842
    @bratosinlorin8842 Před 4 lety +5

    Foarte utile informațiile. Felicitări pentru acest demers! Sunt in situația de a termoizola casa și a venit mănușa acest videoclip. Pe când o discuție și despre tâmplărie și montajul corect al acesteia? E jale modul in care se montează tâmplăria in RO.

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  Před 4 lety +2

      Ai văzut materialele postate despre tâmplării? Sunt vreo 5 postate în total, caută pe canal

    • @bratosinlorin8842
      @bratosinlorin8842 Před 4 lety +2

      Marius Soflete Gata, m-am documentat. Multumesc! Acum e acum. Eu am montat tâmplăria, trebuie sa o dau jos și sa o remontez. E clar ca nu e bine cum a fost montata. In interiorul zidului, doar cu spuma, fără benzi de etanșare. Nu ar strica un inventar cu firme, echipe care stiu sa monteze corect tâmplăria.

  • @bogdanpaulgeorgescu
    @bogdanpaulgeorgescu Před 4 lety

    Buna ziua. Care sunt valorile minime ale transmitantelor termice pentru diferite tipuri de pereti? Puteti face o referire la un normativ actualizat? Mulțumesc!

  • @adriandavid970
    @adriandavid970 Před rokem

    La o casa timberframe tot asa trebuie sa izolam casa pe exterior, avand in vedere ca punem izolatia intre montantii structurali din ziduri? Merci pt raspuns

  • @sebastianb6042
    @sebastianb6042 Před 4 lety +1

    Salut Marius, am o rugaminte daca se poate. Cum pot avea detalii efective de rupere a barierei termice la un soclu de casa veche din 1960 asezata pe 60 cm de caramida plina la care voi face o centura de beton exterioara de stabilizare a casei si vroiam sa stiu cum se izoleaza la baza casa apoi cum sa continua pe perete cu bazaltica. O zi buna. Multumesc. Sunteti Super.

  • @AdydeAdy21
    @AdydeAdy21 Před rokem

    Va salut,la o fatada tencuita ,inainte de termoizolare este necesara ceva amorsare?

  • @stelic9515
    @stelic9515 Před 4 lety +2

    Salut si multumesc enorm. Cum am mai spus ma bucur ca nu am inceput inca renovarea casei.
    Totusi cum se monteaza corect polestirenul. Cu piaptanul adica ca la gresie, pe placa de polestiren dungi longitudinale facute cu gletiera? mai este si alta metoda corecta, Cum se aplica corect diblurile la un polestiren de 20 cm.
    Este mai bine sa fie ingropate.? peste care sa se puna dopuri?
    Cel mai grav ca am casa lipita de a vecinului care e neinzolata si neincalzita. Va trebui sa izolez pe interior partea catre vecin 😓
    Am soclu numai de 40 cm deci va trebui sa izolez in pamant pe langa soclu? chiar daca izolez pardoseala? Cu ce grosime sa izolez pardoseala? 10 cm xps e de ajuns?

  • @neacsuaurel
    @neacsuaurel Před 2 lety

    salut.am mai vazut episodul in urma cu ceva vreme..acum insa am revenit pentru ceva intrebari daca se poate
    pe scurt am ocasa construita cu blocuri de beton(boltari) atat sa putut la vremea aia..pe parcurs din lipsa banilor si din pricina meseriasilor am hotarat sa finisez eu exteriorul fiind dezamagit de cum a decurs la interior
    am tencuit singur aproximativ 2-3 cm de tencuiala dupa care am placat-o cu polistiren de 30mm.(nu imi amintesc specificatiile ,dar era ceva de la baumit eps 50 parca)
    acum as vrea sa mai pot adauga pentru ca nu este de ajuns
    mentionez ca am lipit polistirenul pe toata suprafata cu pieptenul
    intrebarea este daca mai pot adauga ceva peste?polistiren sau vata bazaltica?
    as prefera sa nu curat tot polistirenul pana la tencuiala care va fi un calvar(acum ma gandesc ca poate era mai bine daca il montam pe mamaligi =D )
    sau daca ar fi mai usor sa intervin la interior cu vata bazaltica si rigips?
    multumesc

  • @alberttoteanu4514
    @alberttoteanu4514 Před 3 lety +1

    Totuși ,intreb si eu ca prostu'...
    Pe unde intra si iese aerul daca se realizeza corect inchiderea(etanseizarea) perimetrala?
    Ce legatura are circulatia aerului pe sun polistiren cu prinderea "pe mamaligi"?
    Din ce ziceti voi rezulta ca problema e aerul care circula pe sub polistiren...
    Nu putem sa facem sa nu circule si totusi sa il punem pe "mamaligi"?👀

  • @serafimciobanu5043
    @serafimciobanu5043 Před 2 lety

    Imi puteti recomanda pe cineva rofesionist pentru izolatie si tamplarie? Multumesx

  • @ionuthongu3289
    @ionuthongu3289 Před 4 lety

    Ai dreptate ca se formeaza curent intre perete si termosistem dar daca lipim polistirenul de zid nu apare mucegaiul la interior daca nu ii mai dai voie sa respire peretele? Ce perere ai de lipire cu spuma?

  • @andreicato
    @andreicato Před 4 lety +2

    Salut, la mamaliga inainte!😁

  • @sgv2753
    @sgv2753 Před 2 lety

    Like !

  • @83glacius
    @83glacius Před 2 lety +1

    In uk le place sa se plimbe aerul intre fatada si caramida..sa nu apara umditate..lasa si caramizi cu goluri pt asta..desigur..iti baga rece in pereti..dar nu faci mucegai

  • @paulmoldovan4554
    @paulmoldovan4554 Před 4 lety +2

    E viabila varianta “renovarii” termosistemului cu montarea unuia nou peste cel existent?

  • @lukiluki2366
    @lukiluki2366 Před 3 lety

    Felicitări pentru munca depusa! Un mic sfat dacă se poate? Am o izolație de 8 cm polistiren + poroterm de 30 cm + tencuit pe interior, pot sa mai pun o izolație de vata bazaltica de 8 cm (model ce se izolează pe exterior) in interior sau sa pun peste polistiren? Va mulțumesc pentru înțelegere și pentru timpul acordat.

  • @nellupetrenko9463
    @nellupetrenko9463 Před 2 lety

    Peste zidarie aplica o tencuiala subtire trasa la dreptar dupa aceia tragi adezivu la pieptene si lipesti polestirenu

  • @danielnegoita9645
    @danielnegoita9645 Před 4 lety +1

    cu ce a lipit vata minerala bazaltica dibluri a mai pus ca nu prea vad

  • @AdydeAdy21
    @AdydeAdy21 Před 2 lety +1

    Daca tencuiesc casa pe exterior și nu am sistem de ventilatie in casa ,nu înrăutățesc lucrurile la interior?o sa am probleme cu umiditatea, mucegaiul?dacă o etansez prea tare

  • @GabrielMaxGM24
    @GabrielMaxGM24 Před 4 lety

    Inca un video la fel de bun , aceste materiale sunt si bune si nu ,adica iti vine sa strangi de gat pe cineva "MESERIASUL" cand vezi toate astea, apropo casa la rosu in interior in exterior probabil (cu siguranta) izolatia pusa gresit ce putem face ptr a imbunatati situatia macar din interior ? Merci

  • @serafimciobanu5043
    @serafimciobanu5043 Před 2 lety

    Buna seara! Imi puteti recomanda va rog pe cineva din Brasov care sa stie cum sa izoleze o casa? Multumesc mult!

  • @teodorescusava2875
    @teodorescusava2875 Před 2 lety

    Este bine să izolez panoul senvis cu polistiren extrudat ?

  • @rdsspirea4539
    @rdsspirea4539 Před 4 lety

    Salut! Recomandati izolarea mansardei si exteriorului cu spuma poliuretanica cu celula inchisa de 10 cm?

    • @utzdeac
      @utzdeac Před 4 lety

      A zis intr-un conentariu ca o sa fie un video despre spuma

  • @constantinirimia1937
    @constantinirimia1937 Před 4 lety

    ce model de camera cu termo viziune putem folosi pt detectarea perderilor de caldura?

    • @utzdeac
      @utzdeac Před 4 lety

      Pai cum se vede, foloseste modele de la Flir

  • @bogdanstefan797
    @bogdanstefan797 Před 3 lety

    Buna ziua! Cum e mai bine montarea geamurilor in exterior ca in filmare sau clasic ?

    • @utzdeac
      @utzdeac Před 3 lety

      Inafara, se spune ca creste performanta lor, dar atunci iti trebuie macar 20cm de termoizolatie

  • @buitreloco1236
    @buitreloco1236 Před 3 lety

    Limbaj greoi si obositor Vlad ... N-am rabdare ...Pa

  • @gabicoserea406
    @gabicoserea406 Před 3 lety

    Se recomanda tencuirea peretilor indiferent de natura lor? Inainte de placare cu termosistem? Multumesc. Apropo cu saracia asta sa umplut pamantu de Dorel. Nu poti lucra cu oameni care se abat la fiecare pas de la normele reale

  • @mihaiadrian6905
    @mihaiadrian6905 Před 4 lety

    Salut ! Care e faza până la urmă cu montajul tamplariei la mijlocul/marginea zidului ?

    • @utzdeac
      @utzdeac Před 4 lety

      Inafara zidului, se integreaza in izolatie si ii creste eficienta, ceva de genul

  • @TGBdani
    @TGBdani Před 3 lety +6

    5cm conteaza!asta a spus si prietena mea cand a plecat cu altu'!

    • @83glacius
      @83glacius Před 2 lety

      Intotdeauna o sa conteze:)

  • @neergaby
    @neergaby Před 4 lety +1

    O intrebare. Daca etansezi bine soclul si intre acoperis si perete (cu polistiren sau vata bazaltica nu conteaza) la ferestre, se poate monta pe mamaligi? Adica ma gandesc c anu ar mai fi efectul de "cos de fum"?

    • @utzdeac
      @utzdeac Před 4 lety

      Daca exista o solutie mai buna si ju a fost facuta deja izolatia, de ce sa ne complicam cu artificii, te gandesti la consumul de adeziv? Nu cred ca intra mai mult daca dai subtire pe toata placa decat sa pui nu stiu cate mamaligi mai groase

  • @gbyr3011
    @gbyr3011 Před 3 lety

    👍

  • @alinalinalin9917
    @alinalinalin9917 Před rokem

    Pot pune polistirenul fara adeziv? Direct diblu metalic? Casa este tencuita si nu vad rostul adezivului pentru lipire, bani in plus.

  • @srobert2782
    @srobert2782 Před 4 lety +1

    Daca s-ar astupa golurile in partea de sus si in partea de jos a fatadei, s-ar mai forma efectul de cos? Ma gandesc ca asta ar putea fi o „solutie” daca nu vrei sa mai dai jos toata termoizolatia...

  • @nemetizsolt663
    @nemetizsolt663 Před 3 lety

    Le dau dreptate băieților eu execut izolații de polistiren si de vata bazaltica dar din pacate problema începe de când e proiectată casa si mai ales ca sunt prea multi meseriași care habar n-au cum se izolează dar e problema si cand o zidesc pt ca pereti nu sunt drepți zidite vina o au si constructorii care plătesc meseriași la mp manopera si niste oferte de preturi derizorii pt executanti calitate zero pt ca se lucreaza rapid si prost de castigat totdeauna câștiga constructorul de pierdut pierde cumpărătorul

  • @raduciaca1804
    @raduciaca1804 Před 4 lety

    Salut marius, din cate ai psus crampoanele vin spre izolatia casei, dar as vrea sa te intreb la Casa Buhnici dc este cu crampoanele spre exterior?...mersi, o zi faina!

  • @Tonitoideirenovari
    @Tonitoideirenovari Před 4 lety

    👍👏👍

  • @dragosalexa
    @dragosalexa Před 3 měsíci

    La minutul 21:30 cum au rezolvat izolația balconului?

  • @doringhinet6585
    @doringhinet6585 Před 4 lety

    GhinetD.-Referitor la acest subiect as avea o intrebare.Daca pe o suprafata bucatile de polistiren care sant puse exact pe marginea suprafetei au pus acel adeziv iin mod continu ,sau mai bine zis acel adeziv este pus(nu sub forma de mamaligi ) continu pe extremitatile suprafetei astfel aerul nu are pe unde sa intre pe sub polistiren.Este cat de cat mai corect sau trebuie pus adeziv pe toata suprafata bucatii de politiren ?

    • @utzdeac
      @utzdeac Před 4 lety +1

      A zis ca nu are inca astfel de masuratori, stie case montate asa dar nu le-a masurat, a zis si el ca ar fi interesant de masurat ca sa vada ce valori da

  • @claudiu-ionut3602
    @claudiu-ionut3602 Před 4 lety +1

    Salutare!
    Urmăresc cu interes seriile pe care le realizezi iar astăzi vin cu o întrebare după cum urmează;
    Se înțelege clar din exemplificările oferite că este foarte important în a evita mămăligile de sub termosistem și efectul negativ pe care îl au acestea.
    Întrebarea mea este ce se întâmplă cu diblurile pentru fixare din moment ce acestea creează mici legături directe între exterior și zidărie străpungând termoizolația? Chiar dacă sunt din plastic cu element de fixare metalice în mijloc, nu creează mici punți termice care însumate pot avea un efect considerabil? Iar dacă adezivul este aplicat corect și uniform pe toată suprafața termosistemului se poate renunța la acestea?
    Au fost mai multe întrebări, srry!

    • @utzdeac
      @utzdeac Před 4 lety +1

      Referitor la diblurile, parca cei care produc polistiten/vata recomanda sau nu folosirea lor in functie de inaltimea constructiei, se spune ca la case pe un nivel nu ar fi nevoie de dibluri

  • @rubenalexandrumarincus4653

    O mica intrebare, daca nu va suparati.
    Daca pun cu spuma pot sa bag dibluri de sustinere? In video a pus dibluri la casa pasiva?

  • @marianacaval767
    @marianacaval767 Před 4 lety

    Buna ziua. Ma apuc de izolatie cu poliestiren grafitat ma lupt nu doar cu echipa dar si cu un raprezentat de la baumit care sustine ca ...adezivul se pune pe mamaligi (perimetral placii .iar in mijloc trei mamaligi ..)
    Cum sa compensez ? Va trebui sa montez poliestiren cu 15 cm ? Adica nu am nici o sansa sa ii conving

    • @utzdeac
      @utzdeac Před 4 lety

      Pai daca se pune perimetral si pe mijloc mamaligi, nu poti spune ca se pune pe mamaligi, sunt firme care recomanda astfel de montaj. Daca nu e tencuita pe exterior probabil e greu sa pui cu gletiera. Din pacate au zis ca nu au masuratori la o astfel de punere in opera ca sa compare rezultatele. Dar sigur, daca se pune cordon continuu perimeteal si pe mijloc mamaligi, e mult mai ok decat numai mamaligi, aerul nu ar trebui sa circule liber asa cum zic ca se intampla la montaj doar pe mamaligi

  • @andreiboss827
    @andreiboss827 Před 2 lety

    Buna ziua.Eu am cumpărat o casă ,este din chirpici dar tencuită interior și exterior.In podul casei are izolație cu pământ galben .In viitorul apropiat vreau sa schimb acoperișul casei .
    1)După refacerea acoperișului că să izolez podul trebuie sa dau pământul jos și să izolez cu vata minerala sau bazaltică?
    2)La pereții exteriori ai casei sunt tencuiți ,cu ce ar trebui să izolez ?Cu polistiren sau vata bazaltica .?
    3)Multi mi-au spus sa nu mai izolez exteriorul daca e din chirpici și tencuită.
    Și cum ar trebui izolata cu mamaligi sau contur .Va mulțumesc
    PS...Tencuiala are 5-7cm exterior și interior la fel

  • @emanueldutu5867
    @emanueldutu5867 Před 4 lety

    Se poate face un video cu tamplaria. Pierderile de caldura din dreptul geamurile masurate cu aparate asa cum se prezinta in video etanseitati ale ferestrei la fata locului. Sa vedem si acolo buleli. Ar fi de mare valoare pentru multi. Uni beneficiari zic 3 camere e perfect prea mult. So vedem si pe asta. Ar avea un impact pentru multi beneficiari. Si de mare ajutor pentru viitori beneficiari. Pentru a evita o teapa pe viata. Succes!

    • @utzdeac
      @utzdeac Před 4 lety +1

      Ar trebui filmata o casa de la A la Z si prezentate toate aspectele importante :)

    • @utzdeac
      @utzdeac Před 4 lety

      czcams.com/video/zItK0O69zzQ/video.html aici se poate vedea racordarea tamplariei in termosistem dar si altele

  • @catalincostache6953
    @catalincostache6953 Před 4 lety

    Buna seara. Pentru o casa noua din bloc ceramic de 25cm grosime am calculat un U=0.086 daca montez polistiren grafitat de 30 cm. Am cateva nelamuriri legate de cum se poate face ruperea termica la balcon si la scara de la intrare. Legat de montajul tamplariei, se poate pune si la limita fetei exterioare?

    • @utzdeac
      @utzdeac Před 4 lety

      La scara de la intrare s-a amintit ceva in episodul trecut, trebuie facuta izolatia soclului si apoi facute scarile, scarile sa fie pe izolatie ca sa nu fie punte termica, la balcon inca nu s-a discutat, din ce stiu eu, da banuiesc ca ar trebui imbracat bine si placa aia pe toate partile

    • @andru2625
      @andru2625 Před 4 lety

      La scari se face rupere termica cu polistiren intre ele si soclu. La balcon fie se folosesc la momentul constructiei niste grinzi speciale de trecere intre placa din casa si balcon, care au un sistem intern de rupere termica (www.barbourproductsearch.info/structural-thermal-break-units-for-bahnstadt-news023246.html), fie se inveleste ABSOLUT toata structura balconului in termosistem (interior, exterior, sus, jos, TOT).

    • @catalincostache6953
      @catalincostache6953 Před 4 lety

      @@utzdeac Multumesc de informatii

    • @catalincostache6953
      @catalincostache6953 Před 4 lety

      @@andru2625 Am vazut si eu acest tip de sistem dar in romania cam greu sa il gasesti, o sa merg pe izolare cu 15 cm de xps sus, jos si pe laterale plus hidroizolatie sus. sper sa fie bine. multumesc

  • @munteanuartur7896
    @munteanuartur7896 Před 3 lety

    E cancirigena vata bazaltica ori nu?

  • @costin808
    @costin808 Před 4 lety

    cum izolezi soclul casei ? sau cum unesti soclul cu restul casei astfel incat sa nu ai punte termica?

    • @utzdeac
      @utzdeac Před 4 lety

      Il izolezi de jos de tot, din pamant. Intra pe site-ul zecaph.com si sunt poze cu diverse case in diverse faze

  • @oviovizal5949
    @oviovizal5949 Před 4 lety

    Va urmăresc cu mare drag de mult timp dar am și o întrebare,ca să economisesc UN PIC la izolație lipind vata bazaltica de 15cm și pe peretele de la nord cu 20 cm(nu am nici un geam)AJUTĂ CU CEVA???

    • @andru2625
      @andru2625 Před 4 lety

      @ Ovi Ovizal Frigul pe timp de noapte nu tine cont de punctele cardinale, iar economia facuta la grosime nu va fi de ajutor. Eu personal as merge pe 20cm peste tot (montat corect). Asa cum a mentionat Vlad, economia de bani facuta este atat de mica incat nu se merita acest compromis. Se poate face economie la alte finisaje sau decoratii interioare, care in timp se pot "upgrada" mult mai usor.

  • @cprazvan
    @cprazvan Před 4 lety +7

    Din seria bancuri din constructii : Cum merge mamaliga pe perete asa merge nuca in perete !!!

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  Před 4 lety

      Buuuună asta!!

    • @liviuc4915
      @liviuc4915 Před 3 lety

      Și totuși câte blocuri vezi izolate și case așa sunt cu mămăligi și stau nu cad unele chiar de 15 ani.

  • @raduvasilestan1908
    @raduvasilestan1908 Před 4 lety

    Placa de beton de la balcoane de la casa din Buzau au fost izolate?Daca da,cum?Multumesc!

    • @utzdeac
      @utzdeac Před 4 lety

      Citeste comenturile :), in primul, zice ca l-a izolat cu polistiren de 3cm, ca nu a putut cu mai mult

    • @raduvasilestan1908
      @raduvasilestan1908 Před 4 lety

      @@utzdeac ok ms

  • @i93mcc
    @i93mcc Před 4 lety

    Salut din nou. Ce idee imi poti da pentru refacerea unei podele pentru a spori confortul termic. Fundatia este din beton armat, cred de 40 cm, inaltata fata de teren la 50 cm. Podeaua este din blani de lemn , probabil de 3 cm cu ginzi intre ele, direct pe pamint - sau, parca a fost pus nisip sau pietris. Din pacate la fundatie, pe partea exterioara nu put sa umblu. Este ciment si cred si tevi de apa. In limita timpului disponibil, vreo 2 variante simple. Multumesc si spor la munca!!!

    • @utzdeac
      @utzdeac Před 4 lety

      Poate ceva de genul cum a facut Buhnici la Cavaleria Hub, a sapat poseaua, a pus izolatie si turnat o placa, apoi finisajele

  • @andreihandru
    @andreihandru Před 4 lety +1

    O idee :) :.. Se poate monta izolația direct pe cărămidă fără tencuiala, chiar dacă pereții sunt un pic strâmbi dar sa se faca montajul plăcilor in chenare nu în puncte; cum defapt ar trebuii făcut montajul :)!

    • @utzdeac
      @utzdeac Před 4 lety

      Asa cum a spus, inca nu are masuratori pentru o astfel de instalare, ca sa vedem clar pe unde se situeaza, eu inteleg ca cea mai buna lipire e pe dinti, chiar daca vorbesc doar de VATA :), banuiesc ca si la polistiren e la fel, pana una alta eu estimez ca peste 70% se izoleaza inca cu polistiren, deci ne trebuie confirmari si pe polistiren.

  • @emanueldutu5867
    @emanueldutu5867 Před 4 lety

    Dar daca se izoleaza de jur imprejurul placi snur si pe mijlocul lor tot jnur se mai considera mamaligi, vorbim de o casa sa zicem care nu este tencuita.si in cazul acesta noi avem nevoie de o grosime care sa izolam drept. Daca am izola la pieptene nu ne permite sa reglam izolatia in cazul caselor netencuite.

  • @electrondcomp
    @electrondcomp Před 4 lety

    Marius.. în Bruxel am montat polistiren de 35 cm.
    Unde o sa ne oprim in ritmul ăsta la un metru?

    • @utzdeac
      @utzdeac Před 4 lety

      Ar fi interesant de vazut care e optimul, de la ce dimensiune nu mai merita din punct de vedere cost eficienta, oricum vad ca pe la noi cam 30cm pe fatada e cam maxim....deocamdata :)

    • @stelic9515
      @stelic9515 Před 4 lety

      Am vazut ca la casele pasive au pus 30-40 cm. Totusi am auzit ca obtim economicalc pt Ro ar fi intre 15-25 deci eu o sa pun 20 cm.

  • @anarhistul7257
    @anarhistul7257 Před 2 lety

    Cat ar costa o analiza de genul? Si cat de devreme se poate face?

  • @utzdeac
    @utzdeac Před 4 lety +3

    Am o uimire daca pot sa ii zic asa, declaratia facuta ca daca nu tencuia pe exterioe scotea poate 0.5kw. Oare chiar asa mare diferenta sa fie? Ai facut vreodata un calcul sa stim ceva mai exact cat influenteaza tencuiala la exterior? Inteleg la etanseitate dar la izolatiea termica sa influenteze asa mult?

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  Před 4 lety +2

      Da, pentru că netencuind, tu pierzi aer cald din casă, care se duce in stratul dintre mămăligi și accentuează mișcarea aerului de acolo, motiv pentru care termoizolația nu mai lucrează suficient de bine

    • @utzdeac
      @utzdeac Před 4 lety +1

      @@MariusSoflete pai eu am inteles altceva, ca daca ar fi pus vata, asa cum a pus-o, pe piepten parca asa a zis, direct pe caramida, fara sa fi tencuit, ar fi obtinut valoarea de 0.5. In situatia aceasta, tot asa mare ar fi fost diferenta?

    • @michen25
      @michen25 Před 4 lety +1

      utz din pct de vedere al calculului termotehnic, tencuiala are un aport mic la valoare rezistentei termice finale. Deci comentariul dumneavoastră e pertinent. Din ceea ce a spus Vlad, s-a înțeles referirea la valoare U, nu l-a efectul negativ de strat de aer ventilat care poate sa apăra in cazul unei montări deficitare a termoizolație.

    • @utzdeac
      @utzdeac Před 4 lety

      @@michen25 poate o sa avem un raspuns :) si va rog la per tu, ca cel putin eu sunt tanar, am eu 2 copii dar sunt tanar :)

    • @andru2625
      @andru2625 Před 4 lety

      @@utzdeac Intelegerea asupra rolului tencuielii este gresita. Chiar daca nu are rol izolator, ea are rol de etanseizare a golurilor din zidarie, goluri care faciliteaza foarte mult transferul de aer din casa in exterior si invers. De aceea, la o casa netencuita, char daca se aplica termosistemul in pieptene (ceea ce e imposibil datorita lipsei de planeitate a zidariei), eficienta lui va fi in continuare scazuta datorita acestui transfer de aer prin zidarie.

  • @alexandrucolisar2580
    @alexandrucolisar2580 Před 4 lety +2

    Intrebare?... min. 19:39. Daca s-ar fi aplicat un termosistem cu polistiren de 10, montat corect (cu adeziv pe toata suprafata), armat cu plasa de fibra, iar la final decorativa, la ce valoare U s-ar fi ajuns? Multumesc

    • @utzdeac
      @utzdeac Před 4 lety +2

      La o simulare in ubakus, tencuiala, porotherm 25cm, tencuiala, 10cm U=0,263, la 20cm U=0,141.

  • @rotarubeniamin3390
    @rotarubeniamin3390 Před 4 lety +3

    informatii de aur!
    imi doresc sa aud si despre hidroizolații pentru acoperisuri plane! (flat) mă frământă mult pt ca putini stiu cum se face corect si vreau sa. mi fac si eu

    • @utzdeac
      @utzdeac Před 4 lety +1

      Vezi video-ul cu un prieten de a lui care avea infiltratii la ultimul etaj la bloc, acolo discuta cateceva, hidroizolatie cu poliuree, membrana EPDM..

  • @prunaadrian-nicusor6509
    @prunaadrian-nicusor6509 Před 4 lety +16

    Da-mi 100 de butoane, ca le apas pe toate

  • @sorinbusuioc7694
    @sorinbusuioc7694 Před 3 lety

    Pa i si daca casa este deja tencuita si nu este dreapta , meseriasul spune cu nu o poate pune la pieptane pentru ca nu o sa iasa dreapta

  • @mecaniclesofcostoboc4356

    Asta-I viața! ! Nu dau termoizolația jos! Am construit o sobă deosebită, consum mai mic, o să forjez mai mult. La posibilitate (loto, moştenire) o să mai aplic peste buleala cu mămăligi, încă 10 cm de scârț. O să încerc la temelie să izolez cu spumă, să nu intre aerul printre mămăligi

    • @danst1132
      @danst1132 Před 4 lety

      Trebuie izolate cu spuma toate terminatiile nu numai jos. In general sus la imbinarea cu acoperisul pot fi spatii mari si in locurile unde peretii au forma mai deosebita. Sunt zonele care au necesitat mai multa rabdare si de obicei lucratorii tind sa acopere cumva si sa treaca mai departe spre a castiga timp. Este bine daca se poate ca spuma sa nu fie taiata ci impins surplusul cu spaclul dupa incrustare (se sigileaza efectul de cascaval - spuma nu e etansa).

    • @andru2625
      @andru2625 Před 4 lety +1

      Soba cea mai mare este cea de sub termosistem, care scoate tot aerul cald din casa, in special la imbinarile cu acoperisul.

  • @pleseni
    @pleseni Před 11 měsíci

    Oare in Constanta aveti vreo recomandare de oameni serioai ce fac izolare buna a cladirilor?

  • @dignitas1980
    @dignitas1980 Před 2 lety

    Eu...n-am inteles mare lucru. Care e solutia eficienta? Sa punem adeziv pe toata placa?

  • @DanLili
    @DanLili Před 3 lety

    Aveti voie sa umblati pe scandura aia? Cea de pe balcon pe scara. Sau e ca la romani?:))

  • @palosanonim9806
    @palosanonim9806 Před 2 lety +1

    Buna ziua! Intreb la general puteti sa imi explicati in termeni simpli urmatoarele:
    1: In romania izolatia minima ar trebui sa fie 20 cm polistiren expandat grafiat TP 100 ? (da/ nu)
    2: Fereastra / Tamplaria ar trebui sa fie la limita zidariei cu polistirenul? (da/nu)
    3: Cu termoizolatia ar trebui sa mergem pana in talpa fundatiei? (da / nu)
    Daca aveti alte sfaturi astept sa imi spuent, imi place canalul tau si ar trebui sa fie promovat mai mult pe youtube, felicitari si nu renunta la canal.

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  Před 2 lety +2

      O să îți răspund prin link-uri spre materiale video deja făcute pe acest subiect:
      1. Cum se termoizolează un perete pentru o casă nZEB? - czcams.com/video/Xpa6knbHPXM/video.html. Contează coeficienții materialelor folosite.
      2. ||CURS|| #9 - Calcul de ferestre in standard nZEB. Analiză pe profile PVC și detalii de montaj - czcams.com/video/DjPDbmeLo6o/video.html. Dacă ai 20 de cm, ar trebui montat pe precadre sau colțare la exterior.
      3. Cum se realizează fundația unei case? - czcams.com/video/yKmS-xSW8VI/video.html. Imaginează-ți că termoizolația este ca o linie continuă care merge pe tot conturul casei. Tu ar trebui să o poți desena fără să ridici pixul de pe hârtie. Fundațiile trebuie izolate cu cel puțin 15 cm.
      Avem foarte multe materiale video realizate, te sfătuiesc să te uiți peste ele și să vezi dacă găsești ceva de interes. Mulțumim de susținere și mult spor.

    • @palosanonim9806
      @palosanonim9806 Před 2 lety

      @@MariusSoflete multumesc! o sa ma uit

  • @munteanuartur7896
    @munteanuartur7896 Před 3 lety

    Corespunde coificientii de transfer termic scrisi de porotherm la caramida sth38

  • @codreanujula5871
    @codreanujula5871 Před 4 lety +1

    GEAMURILE DE LA CE FIRMA?