Çene Kemiği Erimesi: Nedenleri ve Tedavi Seçenekleri

Sdílet
Vložit
  • čas přidán 24. 12. 2023
  • Çene Kemiği Erimesi: Nedenleri ve Tedavi Seçenekleri
    Çene kemiği erimesi, genellikle erken yaşta diş kaybı yaşayan hastalarda görülür. Özellikle uzun süre takıp çıkarmalı, hareketli protez kullanan hastalarda sıkça karşılaşılan bu durum; diş kaybının ardından çene kemiğinin fizyolojik bir süreç olarak zamanla erimesidir.
    Bazı durumlarda, hastaların çene kemikleri o kadar incelmiştir ki, hareketli protez kullanımı zorlaşır.
    Protezler, çene kemiğinde yeterli destek olmadığı için yumuşak dokulara zarar verir ve yara oluşumuna neden olur.
    Diş kaybı sonrasında çene kemiği erimesini önlemek veya tedavi etmek için implantlar kullanılabilir. Ancak, implant uygulaması için çene kemiği kalınlığının en az 5-6 mm, yüksekliğinin ise en az 8-9 mm olması gerekmektedir.
    Çene kemiği erimesi genellikle üst çene ve alt çenede arka bölgelerde daha sık görülür. Bu durumda, çene kemiğinin ön bölgesinde yeterli kemik bulunurken, arka bölgelerde yetersiz kemik bulunabilir. Bu durumda, All on Four adı verilen bir tedavi yöntemi kullanılabilir. Bu yöntemde, çenenin ön bölgesine sadece 4 implant yerleştirilerek sabit yapılan implant üstü protezler uygulanır.
    Bu teknik, tedavi süresinin kısa olması ve maliyetinin diğer cerrahi tekniklere göre daha düşük olması nedeniyle sıkça tercih edilmektedir.
    #dentram #dentalclinic #çenekemiğierimesi #ağızvedişsağlığı #implant #allonfourtedavisi

Komentáře •