Hoe ziet de operatiekamer van de toekomst er uit?

Sdílet
Vložit
  • čas přidán 28. 08. 2024
  • De impact van technologie in de operatiekamer reikt veel verder dan alleen de patiënt en de chirurg. Om echt minimaal-invasief te zijn, moeten medisch-technologische innovaties de gehele zorgketen in ogenschouw nemen en ontlasten. Precies waar de TU Delft en het Reinier de Graaf ziekenhuis zo intens voor samenwerken.
    Prof. dr. Maarten van der Elst is aan de Vrije Universiteit Amsterdam opgeleid tot chirurg en heeft zich gespecialiseerd in traumachirurgie. Na aanstellingen bij het UMC Utrecht en het Centraal Militair Hospitaal trok de beginnende samenwerking met de TU Delft hem in 1998 naar het Reinier de Graaf ziekenhuis. Hier begeleid hij al vijftien jaar promovendi en is hij voorzitter is van het innovatieplatform.
    Sinds september 2019 bekleedt hij de Reinier de Graaf Leerstoel aan de TU Delft. Hij speelt contrabas en weet als teamspeler de ondertoon te voeren. Hij heeft een grote interesse in techniek, en daarnaast een rotsvast vertrouwen in dat de komende generatie artsen, ingenieurs en technisch-medici alles beter, veiliger en goedkoper gaat maken. “Dat gaan ze gewoon doen!”
    Dr. ir. John van den Dobbelsteen studeerde in Groningen, en werkte daarna als promovendus en postdoc onderzoeker aan de Erasmus Universiteit. Sinds 2005 is hij verbonden aan de afdeling Biomechanical Engineering van de faculteit 3ME van de TU Delft. Als universitair hoofddocent focust hij zich op innovatieve medische instrumenten en bio-geïnspireerde technologie. Namens de TU runt hij een groot samenwerkingsproject met Philips en het Reinier de Graaf. In het ziekenhuis zien niet alleen de medisch specialisten maar de hele werkvloer hem graag komen. “Mooie mechaniekjes belanden niet in de operatiekamer als ze niet ook eenvoudig te reinigen en te onderhouden zijn.”
    Het TU Delft Health College is een terugkerend gratis evenement, waarin actuele onderwerpen en ontwikkelingen op het gebied van gezondheidszorg worden besproken. De College’s zijn vrij toegankelijk voor iedereen en worden georganiseerd door het TU Delft Health Initiative.
    Gerenommeerde artsen, wetenschappers en ingenieurs die onderzoek doen binnen verschillende takken van de gezondheidszorg, geven op een toegankelijke manier inzicht in hun vakgebied.
    Ze worden bijgestaan door Bekende Nederlanders als André Kuipers, Hugo Borst en Maarten van der Weijden, die hun persoonlijke ervaringen en kijk op gezondheidszorg hebben gedeeld in de afgelopen Health Colleges.
    Houd de website van het TU Delft Health Initiative in de gaten voor het volgende Health College!

Komentáře •