Învață Să Fii Stăpân pe Tine și Să-Ți Crești Rezistența Emoțională cu ajutorul Stoicismului

Sdílet
Vložit
  • čas přidán 5. 04. 2023
  • Stoicismul este o filozofie antică care a fost fondată în Grecia de către filozoful grec Zeno de Citium, în jurul anului 300 î.Hr. Stoicii au fost cunoscuți pentru abordarea lor pragmatică și rațională a vieții, și pentru credința lor într-un univers ordonat, guvernat de legile naturii.
    Stoicismul a fost adoptat și dezvoltat ulterior de filozofii romani precum Seneca, Epictet, Cato și Marcus Aurelius, și a devenit o influență puternică asupra culturii romane și a gândirii occidentale în general. Filozofia stoică a fost și continuă să fie un subiect de studiu popular în științele umaniste.
    Stoicismul se concentrează pe cultivarea unei vieți pline de virtute, bazată pe raționalitate și introspecție, și încurajează o atitudine calmă și rațională față de evenimentele vieții. Stoicii cred că oamenii trebuie să se concentreze asupra a ceea ce pot controla în viața lor, cum ar fi acțiunile și gândurile lor, și să lase în urmă ceea ce nu pot controla, cum ar fi evenimentele externe și opiniile altora.
    Unul dintre conceptele centrale ale stoicismului este ideea de "apatie" sau "impasibilitate", care se referă la capacitatea de a fi calm și controlat în fața evenimentelor vieții, indiferent de câte dificile sau dureroase pot fi. Stoicii cred că acesta este un mod de a ajunge la un nivel mai înalt de fericire și împlinire în viață.
    Reprezentările stoicismului în cultură includ scrierile filozofilor stoici precum Seneca, Epictet, Cato și Marcus Aurelius, precum și lucrările altor autori și artiști care au fost influențați de această filozofie. De exemplu, operele lui William Shakespeare, precum „Hamlet” și „Regele Lear”, conțin elemente stoice. În literatură, personaje stoice au apărut, de asemenea, în operele lui Hermann Hesse și Albert Camus.
    În artă, este adesea reprezentat prin imaginile de oameni puternici și controlați, care nu sunt afectați de circumstanțe externe. De exemplu, portretele lui George Washington și Abraham Lincoln sunt adesea văzute ca reprezentative pentru ideile stoice, iar în arta contemporană, conceptul de "postură stoică" a fost popularizat de fotograful Yousuf Karsh, care a capturat portrete ale unor figuri publice stoice precum Winston Churchill. și Ernest Hemingway.
    ►Aboneza-te la canal pentru a fi la curent cu viitoarele clipuri interesante! → / @terogstaiputinpegandu...
    Multumim pentru vizionare!
    #CitateStoicism #marcusaurelius #citateviata #seneca
    #cato #epictect
    Informații despre drepturile de autor:
    * Trebuie să precizăm că NU intentionăm să încălcăm drepturile de autor de si in nici un fel. Conținutul folosit este strict în scopuri de cercetare/revizuire și pentru a ajuta la educație. Toate în conformitate cu legea de utilizare corectă(Fair Use law).
    Sperăm că v-a plăcut acest videoclip despre Stoicism și te-au făcut să reflectezi asupra modului în care îti trăiesti viața.
    #terogstaiputinpeganduri #stoicism #stoici #stoic

Komentáře • 294