Γιατι δεν ζεσταινει ο ηλιακος??? Συστημα βεβιασμενης κυκλοφοριας,Απαερωτες,Τι ενεργειες κανουμε?????

Sdílet
Vložit
  • čas přidán 26. 06. 2024
  • Επισκεπτομαστε ενα ηλιακο με συστημα βεβιασμενης κυκλοφοριας οπου βρισκεται σε απραξια δεκα μερες. Αντικαθιστουμε δοχειο διαστολης καθως και τα οργανα που θα πρεπει να υπαρχουν, Πληρωση αντιψυκτικου εξαρχης, ρυθμιση του ηλιακου σταθμου με κυκλοφορητη και τοποθετηση δυο εξαεριστικων απαερωτες με αντοχη στους 160 βαθμους.

Komentáře • 28

  • @nikosgaitanis2019
    @nikosgaitanis2019 Před 6 dny

    Μπράβο Κώστα η καλή δουλειά φαίνεται στην λεπτομέρεια....

  • @1CDAB
    @1CDAB Před 2 dny

    Μπραβο μαστορα.. Οπως σου εχω ξαναπει, εισαι πολυ καλος.!

  • @user-fe8om9mw8k
    @user-fe8om9mw8k Před 5 dny +1

    Καλησπέρα φιλε Κώστα και μπραβο σου που τολμάς και εκτιθεσαι στην λογοκρισια και σε εμας ολους που κανουμε τους εξυπνους χωρις να προβαλλουμε την δουλεια μας.Μια παρατηρηση μονο χωρις να κανω τον έξυπνο ,βλεπω οτι ασχολείσαι πολυ με τα βεβιασμενης οποτε θα ηθελα να πω οτι κανενας κατασκευαστής δεν θελει εξαεριστικα ουτε τυπου απαερωτη και αυτο γιατι σε περίπτωση αστοχιας φεύγει το υγρο οπως πολλες φορες τονίζεις οποτε για αυτον τον λογο υπαρχει η συσκευη που κανει πληρωση και ταυτοχρονα απαερωση για την ιδανικη λειτουργια βεβαια αν με ρωτας σχεδον κανεις δεν την εχει λογω κόστους.Καθοτι καμενος απο εξαεριστικα εγω τοποθετω solar εξαεριστικα και αφηνοντας το συστημα να δουλεψει σε διαφορες συνθηκες και μετα απο καποιες μερες τα απομονονω απο τις βανες .

    • @1234Ntinaskostas
      @1234Ntinaskostas  Před 5 dny +1

      Ναι συμφωνω περι κατασκευαστη και εξαεριστικα αλλα αυτο δεν ειναι κατι που εμεις οι εγκαταστατες δεν θα πρεπει να το εξελιξουμε. Μη βαζωντας αυτα μονο αυτα τα εξαεριστικα τοτε αυτοματος σημαινει πως οταν εχουμε στασιμοτητα η θερμοκρασια θα ξεπερασει τους 200 βαθμους και το εχω δει ο ιδιος να συμβαινει και μαλιστα με τραγικα αποτελεσματα οπως σπασιμο συλλεκτη, καταστροφη δοχειου διαστολης ακομα και του ηλιακου σταθμου, ολα αυτα αναλογα την περιοδο που συμβει και το πόσες ωρες μερες συνεχομενες συμβαινει. Βαζωντας ομως αυτα τα εξαεριστικα μπορεις να χασεις μια μικρη ποσοτητα αντιψυκτικου αλλα ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΘΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΖΗΜΙΑΑΑΑΑ διοτι στο κραταει μεχρι το πολυ 150 βαθμους.Οπως ειπα ο ιδιοκτητης θα πρεπει να κοιτα περιοδικα την πιεση και δεν εχει να φοβηθει τιποτα. Σαφως υπαρχουν και αλλοι τροποι επισης ασφαλές.Εγω το βεβιασμενης με 200 βαθμους και πιεση δεν το εμπιστευομαι με τιποτα, εδω μιλαμε πλεον ο ηλιος ζεματαει δεν ειναι παιχνιδι.

  • @user-ec6jz8xn5f
    @user-ec6jz8xn5f Před 6 dny

    Κυριε Κώστα σας παρακολουθώ ανελλιπώς ασχετα αν δε σχολιαζω πάντα.
    Είστε γνώση...!

    • @1234Ntinaskostas
      @1234Ntinaskostas  Před 6 dny

      Σας ευχαριστω, οτι θελετε μπορειτε να ρωτατε εγω σχεδον απανταω σε ολους

  • @swtaceswtace7053
    @swtaceswtace7053 Před 6 dny +1

    Ευχαριστούμε Κώστα για ακόμα μια φορά. Αυτή την εποχή σε τι θερμοκρασία φτάνει το νερό στο Boiler και σε τι θερμοκρασία φτάνει το νερό στους ηλιακούς εφόσον χρησιμοποιούμε " υπέρ επιλεκτικους συλλέκτες";

    • @1234Ntinaskostas
      @1234Ntinaskostas  Před 6 dny

      Θερμοκρασια στο μποιλερ με νορμαλ προς μικρη χρηση φτανει στο 60 με 70 και στους συλλεκτες 90 βαθμους αν και ειπα στον ιδιοκτητη να σκεπασει τον ενα συλλεκτη για την περιοδο του καλοκαιριου

  • @Antonis-Zafeiris.
    @Antonis-Zafeiris. Před 6 dny

    Μπράβο ρε μάγκα τα είπες απλά, λαϊκά, κατανοητά να μαθαίνουν καί οι εραστές τής τέχνης! Ερωτήσεις:1) Γιατί το δ.δ του κλειστού κυκλώματος το φουσκώνεις ποίο πάνω από την πίεση του κυκλώματος;2) Η πίεση που θα έχει το κλειστό κύκλωμα από τι εξαρτάται ;3) Με τι κριτήριο γεμίζεις - συμπληρώνεις τα λίτρα- υγρά στο κύκλωμα;

    • @1234Ntinaskostas
      @1234Ntinaskostas  Před 6 dny +2

      Μπορω να πω καποια πραγματα για τη δευτερη ιδια με τριτη ερωτηση. Υπαρχουν σταθμοι που αντεχουν 12bar και σταθμοι με 6bar. Τυχαιο? Δε νομιζω.
      Ο λογος ειναι πως οσο ποιο μεγαλη πιεση τοσο δυσκολοτερα το υγρο βραζει σε υψηλες θερμοκρασιες που συμβαινει οταν εχουμε διακοπη ρευματος και εχουμε στασιμοτητα.Οποτε εδω σε αυτα τα συστηματα δεν κανουμε πληρωση με βαση μονο το υψος. Το αντιψυκτικο σαν υγρο παιζει επισης σπουδαιο ρολο σε ολη αυτη την υλοποιηση και οχι μονο για προστασια απο τον παγο οπως και για την προστασια του εναλλάκτη. Ολα αυτα οταν εχουμε να κανουμε με ιδιοκτητη που ασχολειτε ενω σε περιπτωση που δεν μπορει να ασχοληθει και πολυ πολυ τοτε το κατασκευαζουμε με αλλο τροπο.

  • @grhgoriades21
    @grhgoriades21 Před 4 dny

    Φιλε Κωστα καλημερα...Ποσο στοιχιζει μια συντηριση ηλιακου 160 λιτρα>>ειναι Μαλτεζος με εναν καθρεπτη??ευχαριστω για τον χρονο

    • @1234Ntinaskostas
      @1234Ntinaskostas  Před 4 dny +1

      Εαν επιτρεψω απατεωνιστικα να γινει συντηρηση τοτε 50 ευρο.
      Εαν γινει σωστα και ακολουθησουμε αυτα που πρεπει να κανουμε τοτε μπορει να φτασει και τα 250

  • @nikosgarloftis6339
    @nikosgarloftis6339 Před 4 dny

    Καλησπέρα μαστορα μια ερώτηση εχω απλο ηλιακο και μποιλερ στο λεβητοστάσιο μπορω τωρα το καλοκαίρι να ζεστενω με τον ηλιακο και το νερο στο μποιλερ και με ποιον τροπο ευχαριστώ

    • @1234Ntinaskostas
      @1234Ntinaskostas  Před 4 dny

      Θεωρητικα γινεται αν χρησιμοποιησεις το νερο χρησης του ηλιακου θερμοσιφωνα μεσω βεβιασμενης κυκλοφοριας να ζεσταινει και το νερο χρησης του μποιλερ λεβιτοστασιου. Θα πρεπει να εχεις κυκλοφορητη που θα παρει το νερο απο μποιλερ και θα το ανακυκλοφορει στον ηλιακο οταν φτανει σε υψηλη θερμοκρασια. Γινεται αλλα εχει κοστος δε νομιζω να σε συμφερει

  • @anonymos6254
    @anonymos6254 Před 4 dny

    Πρώτη φορά βλέπω εξαεριστηκο σε τέτοια κατάσταση, επίσης αντιπηκτικό χρειάζεται,με τόσα λεφτά που έχουν πέσει δεν νομίζω να τσιγκουνεφτουν το αντιπηκτικό

    • @1234Ntinaskostas
      @1234Ntinaskostas  Před 4 dny

      Το οτι εχουν πληρωθει ολες αυτες οι εγκαταστασεις δε σημαινει οτι καθε λιγο δικαιολογητε οικονομικη αφεμαξη, οποια και οσο και αν ειναι.
      Μια εγκατασταση ΠΡΕΠΕΙ να εχει συγκεκριμενα οργανα, ασφαλειες, και οτι χρειαστει ωστε να λειτουργει σωστα χωρις προβληματα περαν της συντηρησης.

  • @AxinarSMPC
    @AxinarSMPC Před 5 dny

    καλησπερα,
    η ροη απο και προς το δοχειο διαστολης ειναι παρα πολυ μικρη. δεν περιμενεις απο εκει να περασουν μεγαλες παροχες. Γιατι δεν σε αρεσει το σπειραλ? (εφοσον παντα ειναι για αυτες τις θερμοκρασιες)

    • @1234Ntinaskostas
      @1234Ntinaskostas  Před 5 dny +2

      Το σπυραλ δεν μπορεις να το χρησιμοποιεις σε τετοιες εγκαταστασεις, το βλεπω σχετικα συχνα, ειναι μια ευκολη φθηνη επιλογη, αν για οποιαδηποτε λογο κατεβει υψηλη θερμοκρασια δε θα βρισκει ο παπας να θαψει εκει περα με το σπυραλ και ναι μπορει να ερθει καυτο υγρο και για αυτο το λογο οι κυκλοφορητες στα ΚΙΤ ειναι για θερμοκρασιες. Δηλαδη βαζουμε το ΚΙΤ που τα παντα πανω του ειναι για υπερυψηλες θερμοκρασιες και αφηνουμε ενα ευτελεες σωληνα σπυραλ? Δηλαδη δωσαμε χιλιαρικα για το ολο συστημα αλλα κολλησαμε στο κοστος της ανοξειδωτης?

  • @mariostsapournas9376
    @mariostsapournas9376 Před 6 dny

    γιατί τοσο μεγάλη πιεση στο κλειστό? ηταν πολυ ψηλά η ταράτσα?

    • @1234Ntinaskostas
      @1234Ntinaskostas  Před 6 dny +1

      Εκει πρεπει να δουλευει, οσο ποιο μεγαλη πιεση τοσο το καλυτερο, αν μπορουσα θα το εβαζα στα 10bar αλλα αυτος ο ηλιακος σταθμος εχει βαλβιδα στα 6bar ενω σε αλλους σταθμους εχουν 12bar,οποτε το βαζουμε μεχρι τα 5bar. Υπαρχει λογος που το κανουμε αυτο.

  • @platis-giannis.
    @platis-giannis. Před 5 dny

    Αφού μας έβγαλες όλον αυτό τον πρόλογο για τα αυτόματα εξαεριστικά, τα solar, αυτού του τύπου που όντως είναι πολύ καλά και πάνε μέχρι 180 βαθμούς κελσίου. Βέβαια έχουν διαφορά στην τιμή από αλλά solar αρκετά μεγάλη, ίσως και τριπλάσια. Και δίκαιο έχεις, και πολύ καλά έκανες και τα τοποθέτησες, γιατί όμως δεν ακολουθείς το ίδιο και στο ΔΔ; Γιατί δεν τοποθετείς solar, λευκό, ΔΔ που η μεμβράνη τους αντέχει θερμοκρασία από 120 μέχρι 160 βαθμούς, ανάλογα τον κατασκευαστή, και διαλύματα γλυκόλης (αντιπυκτικού) έως 50% ; Με ότι αυτό συνεπάγεται για τον χρόνο ζωής του ΔΔ. Αρκετά ακριβότερο από το συγκεκριμένο που είναι για θέρμανση και αντέχει έως 90-100 βαθμούς κελσίου. Έχω δει και άλλες εγκαταστάσεις βεβιασμένης που δεν τοποθετείς solar δοχεία.

    • @1234Ntinaskostas
      @1234Ntinaskostas  Před 5 dny

      Το συγκεκριμενο κανεις λαθος οπως και σε ολα βαζω solar απλα δεν εδειξα ποιο ειναι. Της κιμ ειναι το solar. Σε αλλα συστηματα που οντος δεν εβαλα solar ειχα κανει διαφορετικη εγκατασταση χωρις κιτ οπου εκει μπορεις να βαλεις απλο ΔΔ θερμανσης.

    • @platis-giannis.
      @platis-giannis. Před 5 dny

      @@1234Ntinaskostas αυτό το κόκκινο ΔΔ που είναι στο κιτ είναι solar;;;; Αν είναι έτσι πάω πάσο!!!

    • @1234Ntinaskostas
      @1234Ntinaskostas  Před 5 dny

      ναι solar ειναι cim24l