Stocare energiei in acumulatori devine obligatorie pentru sistemele fotovoltaice?

Sdílet
Vložit
  • čas přidán 5. 09. 2024
  • #cstech #solar
    A fost publicat in presa un proiectul de Lege care impune prosumatorilor, cei care produc energie pentru propriul consum și injectează surplusul în rețea, să instaleze baterii de stocare.
    Dacă instalația de producție de energie este de cel puțin 10,8 kW, aceștia trebuie să monteze baterii care să stocheze 30% sau 50% din capacitatea instalației până la sfârșitul anului 2027.
    În lipsa bateriilor, puterea injectată în rețea va fi limitată la 3 kW.
    Daca totuși după ce ți-ai instalat stocare, vrei sa injectezi in rețea, tine cont ca puterea aprobată pentru a fi evacuată în rețea nu poate fi mai mare decât puterea instalată a instalației de stocare instalată.
    Scopul acestei măsuri este echilibrarea sistemului energetic și reducerea costurilor asociate cu rezervele de energie.
    Sursa: www.economica.net
    🌎 Vizitați SHOP CSTech: shop.cstech.ro
    📱 Intra in comunitatea noastră de WhatsApp: cstech.ro/whatsapp
    👍🏻 Dați like acestui videoclip dacă vi s-a părut util
    🖥️ Distribuie prietenilor interesați de energia durabilă
    💬 Lasă întrebările și comentariile tale mai jos!
    Abonați-vă pentru mai multe informații despre energia regenerabilă:
    / @cstechromania

Komentáře • 111

  • @danndank
    @danndank Před 2 měsíci +29

    Super lege. Daca stocarea devine obligatorie oamenii aia nu vor mai consuma de la compania de energie decat in Decembrie, daca e urata vremea. Se cred destepti dar isi trag un glont in picior.

    • @Grig50
      @Grig50 Před 2 měsíci +2

      Mai bine unul in cap !

    • @PCMOAS
      @PCMOAS Před 2 měsíci +9

      E mult mai simplu să pună sarcini pe oameni de rând în cazul acesta prosumatori decât să facă investiții în transformatoare cu auto reglaj și injecție în medie tensiune pentru a duce energia acolo unde este nevoie.

    • @PCMOAS
      @PCMOAS Před 2 měsíci +2

      Și ar mai fi o chestie eu îmi pun stocare de 30 de kwh o să mă lase să injectez in rețea 15kwh noaptea? Daca permite sistemul.

    • @Euu62
      @Euu62 Před 2 měsíci

      ​@@PCMOAS😂nu convine...

    • @nicupetcu840
      @nicupetcu840 Před 2 měsíci

      O stocare de 10kw la ce pret ajunge? Multumesc!

  • @petrusneacsu
    @petrusneacsu Před 2 měsíci +10

    In cazul in care legea va intra in vigoare asa, mai bine pui sistemul fotovoltaic off-grid dar conectat la retea sa traga de acolo doar cand e nevoie (iarna, zile innorate, etc.) Fara injectie in retea si fara a fi prosumator.

    • @Elmasryq
      @Elmasryq Před 2 měsíci +2

      Pare putin intentionata legea pentru a nu putea injecta usor astfel incat pretul la energie sa poata ramane mare.

  • @radulescuoctavian9540
    @radulescuoctavian9540 Před 2 měsíci +14

    Desigur în România orice este posibil, băieții deștepți din energie vor găsii întotdeauna o metodă de a îngreuna orice inițiativă ce apare pe plan intern sau internațional. Degeaba Europa cere să ne aliniem la trend dacă destinele noastre sun conduse local, ei cum să se mai îmbogățească?. Cred că acest proiect de lege se va aplica și până va intra în vigoare va mai apare și altceva. Se pare că actuala clasă politică nu înțelege că dacă avem energie verde protejăm planeta și odată cu aceasta creștem și nivelul de trai al populației prin scăderea prețului KW -ului, dar pe ei îi interesează doar veniturile lor din acest moment. Vezi ultima decizie de creștere a prețului la transport atât la curentul electric cât și la gaze. Păcat de țara asta și de oamenii ei buni.

    • @luk5827
      @luk5827 Před 2 měsíci

      Pretul kWh totdeauna atata e cat vrea guvernul . Chiar daca esti total OFF-Grid iti pune impozit pe soare , si tot n-ai curent gratis . Interesul statului nu-i sa aiba oamenii energie gratis , ci sa obtina ei cat mai multi bani la buget . E o capcana sa crezi ca statul va permite candva ca populatia sa aiba energie gratis . Te impoziteaza , si nu mai ii gratis .

    • @victorv834
      @victorv834 Před 2 měsíci

      iti recomand america, aco;o te conduce unu schizoffrenic. halal planeta

    • @georgecapuzaru1997
      @georgecapuzaru1997 Před 2 měsíci

      Ei pe dracu ,nu înțelege clasa politică? Pai daca toți am consuma curent gratis de la soare ce s-ar întâmpla cu hidroelectrica, nuclearelectrica complexul energetic Oltenia,unde toți dețin acțiuni ,daca scad vânzările mai iau ei dividende sau iau pula mea?

  • @S.t.a.r.k.40
    @S.t.a.r.k.40 Před měsícem +1

    Exact ce ma gandeam ...off grid best...

  • @aerosolu
    @aerosolu Před 2 měsíci +5

    iar s`au orientat firmele de distributie, in loc sa investeasca in statii de stocare , mai bine isi obliga clientii sa investeasca in stocare, exact cum au facut pana acum, au obligat clientii sa`si puna stalpi, contoare si cabluri pe banii lor apoi le bagau in contabilitatea lor ca fiind investitii proprii, cea mai mare teapa de 20 ani incoace o practica firmele de distributie energie , gaze sau apa-canal

  • @AlexandruVatamanu
    @AlexandruVatamanu Před 2 měsíci

    O stocare de 20kwh poate furniza o putere de 1kw pentru 18-20 de ore, necesitând 4-6 ore de soare pentru reîncărcare. Deci cu un tablou solar de 4kW și o baterie de 20kwh se poate furniza în rețea 1kw 24 de ore pe zi, adică producția solară zilnică se folosește pe 24 de ore. De aici mai departe fiecare decide cât are nevoie în casă și cât poate exporta în rețea. Vara casa nu absoarbe o putere peste 1kw, deci numerele de mai sus sunt suficiente. Iarna casa absoarbe până la 8kW. Dacă produci și poți să câștigi bani din furnizare atunci multiplici numerele cu numărul de kilowați pe care intenționezi să-i furnizezi în rețea.

  • @danielchivu2669
    @danielchivu2669 Před 2 měsíci +1

    Multumesc frumos Claudiu pentru explicații!
    Personal cred ca e o bătaie de joc cum se pune problema cu această lege,impactul asupra oamenilor care au facut eforturi mari pt a-si instala câțiva kw și lipsa de predictibilitate în legislație.
    Nu poți arunca din senin o lege la aprobare doar din motive ca un senator sau deputat reprezintă interesele unor companii de energie.
    O să-mi montez stocare când vreau si-mi permit… chestia asta obligatorie mă enervează maxim.
    Dacă 100 000 de cetățeni dau în judecată statul nu cred ca le pică prea bine în guvern,noi suntem puterea si noi trebuie sa avem grijă de viitorul nostru.
    Până acum câteva săptămâni ne pupau în cur să-i votăm,sa-i ajutăm,în câteva luni sunt din nou pe la porțile noastre așa ca nu uitați sa-i întrebați cu ce anume ne ajuta!
    Numai bine vă doresc!🍀🌞🍷

    • @zdanielu
      @zdanielu Před 2 měsíci

      eu zic ca ideea de a avea stocare e foarte buna. problema e ca au fost 2 sesiuni AFM deja, sunt zeci de mii poate peste 100k de instalari si TOATE (sau mult peste 95%) on-grid. nimeni din guvern nu s-a gandit la impactul asupra infrastructuri. si acum, dupa ce au fost instalate 100k de invertoare on-grid vor sa te constranga sa iti schimbi invertorul.
      daca era gandit bine, cu viziune puteau sa puna conditie de invertoare hybrid, eventual dosar prosumator optional. si toata povestea asta cu bateria era mult mai tolerabila.

  • @iulikdev
    @iulikdev Před 2 měsíci +1

    Ziua sunt 230v pe retea si seara 190v... Oricum nu faceau facturile pentru ce injectai in retea, acum daca isi pun si baterii se mai echilibreaza reteaua. KW de baterie tot scade eu zic ca pe termen lung o sa injectezi mai putin in retea si o sa consumi deloc din retea ceea ce este normal.

  • @1Poe
    @1Poe Před 2 měsíci +5

    nu are cum sa se aprobe in aceasta forma ambigua dacat daca sunt toti beti la munca. Constituția prevede că „legea dispune numai pentru viitor, cu excepția legii penale sau contravenționale mai favorabile”.

    • @lupoaiemihai
      @lupoaiemihai Před 2 měsíci +1

      Habar nu ai ce vorbești. Ce zici tu ar avea sens dacă s-ar aplica la productia din trecut, însă doar după ce apare legea începe limitarea evacuării în rețea. Când ți ai pus tu panourile nu are legătură.

  • @4youjhony
    @4youjhony Před 2 měsíci +4

    Nu au cum să modifice pentru cei care au montat deja. Omul dacă avea stipulate aceste clauze încă de la început, probabil se lăsa lehamete și nu-și mai instala. Vor urma procese și toate vor fi câștigate de beneficiari .

    • @wrongmewrong7004
      @wrongmewrong7004 Před 2 měsíci +3

      Dai in judecata ca nu te lasa sa bagi in retea? ca nu-ti mai dau bani? sau care-i motivul ? pentru ca tu bagi in retea ca sa faci o afacere...corect?

    • @4youjhony
      @4youjhony Před 2 měsíci +1

      @@wrongmewrong7004 Îi dai în judecată pentru impunerea stocării, clauză care nu era definită la momentul instalării și a obținerii titlului de prosumator.

    • @wrongmewrong7004
      @wrongmewrong7004 Před 2 měsíci +3

      @@4youjhony nu este obligatorie!!!! unde ai auzit ca este obligatorie??? daca esti prosumator nu este obligata nici o firma sa-ti si accepte in retea energia ta. ai uitat pentru ce ti-ai pus panouri... ca sa-ti vina facturi mai mici, si bonus sa mai ajuti reteaua pentru care primeai bani... ei iaca au ajuns baietii la concluzia ca nu se mai poate asa

    • @pastravanubogdan6363
      @pastravanubogdan6363 Před 2 měsíci +3

      Prin casa verde ești obligat să devii prosumator și implicit cu noua lege să-ți cumperi stocare! Deci daca știam nu mai mă înscriam in acest program! Tu mă pui sa cheltui niste bani in plus care la momentul semnării contractului nu erau în discuție!

    • @cstechromania
      @cstechromania  Před 2 měsíci

      Corect!

  • @jipadan
    @jipadan Před 2 měsíci

    E foarte posibil să fie cu dedicație legea. O sa vedem. Ar trebuie sa ii oblige pe distribuitori sa pună preț diferențiat în funcție de momentul zilei. Asta ar fi însemnat că le pasa.

  • @rusumihai6256
    @rusumihai6256 Před 2 měsíci

    dpdv al unui producator de energie este o lege excelenta. Ne-am saturat sa platim mii de lei dezechilibre pentru toti asa zisii afaceristi gen Donca si Muscalu care ei sunt prosumatori cu parcuri de 400kW si au consumatori 2 becuri si consumul tehnologic al invertoarelor pentru care nu platesc dezechilibre, energie reactiva etc. Ca si client rezidential mi se pare putin peste mana sa obligi omul cu 5kW sa isi puna stocare avand in vedere ce ai zis in acest videoclip ca multa lume nu are invertor hibrid si va necesita o investitie mare.

  • @uga4822
    @uga4822 Před 2 měsíci

    Lege data perfect pentru cei care au vrut doar sa profite si nu si au pus un sistem adecvat pt consum. Am 4 kw cu invertor de 3... casa + masina electrica si tot imi ramane . Cand am montat toti imi ziceau sa pun 5-6 sa mi ajunga si nu aveam masina electrica. Tot aud chesti de genu "ahaaa au sa mi dea 6000 lei" nu mai bine dimensiona sistemul mai ok si ii ramaneau ceva si pt stocare?
    Mi se pare buna legea, cu mici clarificari pe ici pe colo, dar da. Nu poti folosi infrastructura ca pe o baterie pt ca ai vrut tu 10 kw dar necesarul e de 3

  • @mp4338
    @mp4338 Před 2 měsíci

    Stocare (baterii) este un lucru bun pt beneficiar gindindu-ne ca reteaua poata sa cada si beneficiarul va ramine cu buza umflata sau isi va cumpara un generator pe combustibil poate. O baterie nu este un capat de tara de la 70 Ah ...150 Ah cu 10% curent de incarcare. sa fie tinuta complet incarcata.

  • @eugeniusro
    @eugeniusro Před 2 měsíci +1

    Bun deci hai să analizam din cele două puncte de vedere, adica al prosumatorului și al rețelei.
    Deci din punctul de vedere al rețelei era de așteptat ca sursele de energie inconstante și aleatorii să provoace dezechilibre în rețea, ca rezultat vor apărea reglementari restrictive. Ce sa întâmplat, faptul că producatorii de energie solară nu asigură și stabilitatea în rețea pe de o parte (se cheamă ancilarity service) iar pe de altă parte distorsionează prețurile, a dus la probleme în grid în mai multe părți ale EU, cel mai recent a fost căderea de rețea din Croația datorită faptului că erau prea puține surse de energie stabile în rețea la momentul căderii ceea ce a dus la dezechilibrarea rețelei.
    Să vedem și punctul de vedere al prosumatorilor, majoritatea au ales să producă energie și să o furnizeze în rețea tocmai pentru că un sistem cu baterie este mult mai scump iar dacă faci un calcul de amortisment al instalatiei global ești oricum la limita profitabilității, practic dacă sistemul tau solar se amortizează în 10 ani (presupunând că nu crapă nimic și trebuie să reinvestești), asta echivalează cu a alege să plătești anticipat energia pe 10 ani, iar dacă nu ai acești bani și faci credit mai pui la distracție si dobânda băncii. Deci mulți au ales un sistem fără baterie pentru că practic foloseau rețeaua ca element de stocare scutind banii de baterie, și probabil își imaginau că vor face și un mic profit pe lângă.
    Văd în comentarii că se susține ideea că dacă deja ai făcut investiția pe baza unor reglementări existente, faptul că se schimba reglementările nu ar trebui să te afecteze și se poate reglementa în instanță.
    Nu cred, e acelasi lucru ca și la mașini, dacă se modifica legislatia rutieră faptul că erau alte legi pe vremea când ți-ai luat carnetul nu înseamna că ție nu ți se aplică, sau dacă ai mașină noneuro cumparată de acum 15 ani nu înseamna că și mai poti circula cu ea pe unde vrei tu. Interesant este că două "curente verzi" vin în contradictoriu, anume generarea energiei cu instalații solare care provoacă creșterea instabilității rețelei pe de o parte și creșterea cererii de energie în rețea generată de înlocuirea parcului auto cu EV, unde multi posesori încarcă acasă în cursul nopții când nu prea e soare.

    • @MihaiRavici
      @MihaiRavici Před 2 měsíci

      Pentru echilibrarea productiei de energie la nivel national exista SEN. Sunt convins ca stiti ce e aia.

    • @eugeniusro
      @eugeniusro Před 2 měsíci +1

      @@MihaiRavici Da știu Sistemul Energetic Național, înainte să plec din Ro acum 12 ani am lucrat la o fabrica care consuma destul de multă energie din rețea și drept urmare trebuia să raportăm un consum prezumat cu 24 de ore înainte, pot să spun că facturile fabricii erau la vremea aia undeva la 80-90k € pentru gaze și 40-50k € pentru energie electrică lunar. Deci noi raportam cantitatea de energie electrică pe care intenționam să o consumăm cu 24 ore înainte pentru ca dispeceratul energetic să aibe o idee la ce nivel de consum se poate aștepta SEN și în funcție de asta timitea cererile de energie spre diverși producători. Îmi imaginez că un producător solar nu poate să garanteze producerea unei cantități de energie la un moment dat și în consecință un alt producător clasic pe cărbune trebuie să aibe cazanele încălzite și sub presiune gata să preia necesarul de consum în caz că este înorat. Mai mult o variație rapidă de consum poate fi gestionată de un generator cuplat la o turbină cu abur datorită inerției imanse pe care o are și stabilizează frecvența, nu este cazul în cazul unor invertoare cuplate cu panouri solare iar dacă preponderența acestora în rețea este prea mare rețeaua devine instabilă. Părerea mea este că sa exagerat prea mult cu energia "verde" solară și eoliană, în România deja aveam o mare capacitate de producție hidro care asigura și stabilitate și era și "verde" dar sau aruncat bani pe investiții solare și eoliene care la momentul actual cam toate sunt falimentare. Povestea cu "prosumatorii" este iar un alt eșec, anume sau pompat bani în reclamă în special on-line unde câțiva "influenceri" au primit sponsorizări grase pentru a promova energia verde iar efectul a fost lansarea "modei" prosumatorilor", la un moment dat cineva a realizat că undeva ceva este greșit și din acest motiv au fost tot felul de tergiversări cu reglementarea prosumatorilor.
      A fost o "goană dupa aur" iar prosumatorii au visat că vor bea bere rece la umbra panourilor solare în timp ce le curg banii în cont pentru energia verde produsă.
      Ce pot să spun, vă spun și eu ce spune "șeful" GHINION

    • @MihaiRavici
      @MihaiRavici Před 2 měsíci

      @@eugeniusro Energie se poate produce ai din hidro si din eolian ca sa compensezi, care nu au inetie asa de mare. Mai mult, orice termocentrala are o rezerva de sarcina. Nu merge pe 100%, deci cantitatea produsa poatr fi scazuta sau crescuta dupa nevoi. Iar curbele de de consum nu-s asa de bruste. Nu scade productia de curent in toata tara simultan. Mai mult, cand e mult soare si se produce multa energie verde creste si consumul electric (ex: climatizarea cladirilor).

  • @mecaniclesofcostoboc4356
    @mecaniclesofcostoboc4356 Před 2 měsíci +1

    Este o emisiune mai veche pe DW, despre compania germană 50 Hz, ce probleme și costuri aveau să echilibreze rețeaua când nu era soare-vânt.
    Pe la noi, eu E On, am venit să fac un ban gras luând de la Transelectrica și vânzând la plebei. Și vii tu, prosumator, să mă freci că trec să modific rețeaua, să ți preiau producția de la amiază, și să mai și plătesc???
    Oare trece legea????

  • @danielpanciu3252
    @danielpanciu3252 Před 2 měsíci +1

    Adica daca am 10 kw si stocare 3 kw pot livra 3kw sau daca nu am stocare pot livra 3kw?

  • @user-fn9ej1wx4p
    @user-fn9ej1wx4p Před 2 měsíci

    Pana in 2027 e timp suficient sa apara baterii la preturi decente, pe langa bateriile de pe Ev trosnite. Ideea principala a fost de asigurarea autoconsumului asa ca uite cum forteaza sa te faci independent mai repede.

  • @theionutzradu
    @theionutzradu Před 2 měsíci

    Deci pentru cei care si-au pus prin Casa Verde minimul adica huawei de 5kw cu 5kwp panouri le-ar trebui un multiplus II 5kva si o baterie de 5kwh lifepo4. Cam 10000 ron?

  • @camataru20
    @camataru20 Před 2 měsíci

    Legea trebuie sa intre in vigoare deoarece fluctuațiile de tensiune facute de prosumatorii ,,on grid" in rețeaua distribuitorului sunt foarte mari.

  • @CosminRotaru
    @CosminRotaru Před 2 měsíci +2

    Pai e 10.8kw sau 3kw? Cam ambiguu. Apoi se joacă cu kw și kwh de parcă e aceeași chestie. Mă întreb dacă au fost consultați și specialiști când au scris proiectul asta.
    Se discută de ceva vreme faptul că rețeaua națională are nevoie de modernizare ca să profităm într-adevăr de energia verde. Au găsit acum soluția sa rezolve problema tot pe banii noștri.

    • @cstechromania
      @cstechromania  Před 2 měsíci +1

      Din ce înțeleg eu, este 3 kW. Legat de puterea și capacitatea acumulatorilor, eu tind să cred ca se referă la kWh, nu la kW, dar așteptăm forma finală dacă este să se confirme așa ceva…totuși sper să fie fake News 😃

    • @CosminRotaru
      @CosminRotaru Před 2 měsíci

      @@cstechromania eu sper sa mai scadă prețurile la baterii încât să devină economic rentabil și nu o obligație legală. In momentul de față amortizarea unei baterii depășește mult perioada ei de garanție. (cel puțin în situația mea)

    • @NicolaeNChirila
      @NicolaeNChirila Před 2 měsíci

      Eu nu înțeleg, la sistemul meu de 5kw, acum injectez cam 20 kw într-o zi in rețea, la de se referă acei 3 kw, putere maxima de injecție sau total kw pe care poți să i dau in rețea într-o zi?

    • @cstechromania
      @cstechromania  Před 2 měsíci +1

      @NicolaeNChirila este încă ambiguu….cred ca legiuitorul a vrut să zică ca poți injecta maxim 3 kW, nu 3 kWh. Se referă la putere, nu la cantitate….eu așa înțeleg

    • @mihai9155
      @mihai9155 Před 2 měsíci +1

      ⁠intre 3kw și 10.8kw monofazat
      Peste 10.8kw trifazat.

  • @mariustabeica1015
    @mariustabeica1015 Před 2 měsíci +3

    Nu vad rostul sa mai dai in retea daca pui stocare mergi pe of grid problema este ca : se vor duce mai repede acumulatori decat echipamentul.Oricum va fii statul ,,România " dacă va da legea sunt super tari.Vor arata cat de mult le pasa de environment si mai ales de populatie .In cazul asta foarte multa lume se vor gandi foarte bine înainte sa investească in asemenea sisteme si asa destul de scumpe

    • @gabidijma5655
      @gabidijma5655 Před 2 měsíci

      Tu chiar crezi că ,cuiva ii pasa de tine..pe nimeni nu interesează de tine,nici pe mine,nici pe staul român, nici pe UE,nici pe americani 😂😂😂😂😂...ești bun și cetățean model ,daca pleci capul și muncești pt "Gheorghe statul"(da,să nu-ți imaginezi că statul e așa o entitate cețoasă,fara cap și coada..el în fapt e acoperit de multi șmecheri ,ce se înconjoară și se betonează cu așa-zisele legi)..ei reușesc să ne facă să ne "batem între noi"distragindu-ne atenția de la el..pentru că asta e statul ,un puroi

    • @Gilotopia
      @Gilotopia Před 2 měsíci +1

      ai 10 kW panouri, 30% stocare adica 3kW, incarci stocarea, restul il versi in retea cand bateriile sunt full.

    • @fhshsjx
      @fhshsjx Před 2 měsíci

      Eu am 4.8kw instalat si baterii de 10kwh pe 48v lifepo4. Sunt pe offgrid. Mare lucru.

    • @fhshsjx
      @fhshsjx Před 2 měsíci

      ​@@Gilotopiala 10kw instalat ar trebui 20kwh baterie

    • @mariustabeica1015
      @mariustabeica1015 Před 2 měsíci +1

      12kw panouri instalate zi de vara cer senin peste 70 kwh,in ideea de a salva kw neconsumati ptr.zile,nopții fara productie (iarna ptr.pompa de caldura acm)se pare ca ne întoarcem de unde am plecat sa platim către firmele private, statul român nu este in stare sa administreze resursele naturale

  • @AlukarD2706
    @AlukarD2706 Před 2 měsíci +1

    Salutare tuturor! Intrebare: am 15 kw putere instalată, nu am baterii dar am o masina electrica cu o baterie de 60 kw/h, cand ajung acasa de la munca o cuplez la instalația fotovoltaică si noaptea casa trage curent din masina, cât pot să mai dau si in rețea? Mașina o încarc gratis la muncă...

    • @MihaiRavici
      @MihaiRavici Před 2 měsíci

      Problema este ca ziua versi in retea ce produci cu ce 15kw si nu-i consumi. Inteleg ca ai 15 kw pe fotovoltaic, nu?

  • @grigorescunicolae2094
    @grigorescunicolae2094 Před 2 měsíci

    👍

  • @petrusneacsu
    @petrusneacsu Před 2 měsíci +1

    Mie nu mi-e clar. Daca ai stocare 3kWh energie poti injecta in retea doar 3kWh in retea ca energie sau poti injecta oricat dar nu cu mai mult de 3kW putere? Ce treaba are puterea cu energia? Cand vorbim de 3kWh stocare ne referim la energie. Cand vorbim de 3kW ne referim la putere. Deci cum e? Poti injecta cu 3kWh stocare doar 3kWh energie in retea sau pot injecta cu 3kW maxim putere adica 10 ore sa zicem a 3kW rezulta 30kWh?

    • @mecaniclesofcostoboc4356
      @mecaniclesofcostoboc4356 Před 2 měsíci

      Puterea este U x I x cos fi și are simbol w. Energia este puterea x timpul kwh. Caută pe google dacă școală a fost la ff

    • @cstechromania
      @cstechromania  Před 2 měsíci +1

      Acolo s-au încurcat si ei când au scris legea :)) Evident ca nu o sa treacă așa si o sa fie modificări.

  • @mariusmihai894
    @mariusmihai894 Před 2 měsíci +1

    Eu am pe ATR 10.68 KW TRIFAZAT deci pana in 10.80 si la punctul 8 nu ma incadrez
    La punctul 9 observ ca face referire la sistemele intre "3kw si mai mica sau egala cu 10.8kw ori echivalata pentru racordurile DIFERITE DE CELE TRIFAZICE , cu evacuare in retea" ... deci nici aici nu ma incaderez. In cazul acesta cum ma poate obliga sa mi pun baterii / limita / modifica atr ul ( care este legea ? 😂)

    • @pi1325
      @pi1325 Před 2 měsíci

      Ai atr pentru instalatia fotovoltaica de 10,68? Sa sporul de putere ce l-ai cerut este de 10,68?

    • @mariusmihai894
      @mariusmihai894 Před 2 měsíci

      Eu am avut instalație trifazat (asa am preluat imobilul) . Firma care a montat instalația fotovoltaica a cerut în numele meu (ATR) fix pe ce panouri a montat 8×0.385 și 20×0.380kw....adică 10.68. Din ce am citit acum puterea aprobata ce poate fi evacuata este de 10.465kw și absorbita19.001.

    • @pi1325
      @pi1325 Před 2 měsíci

      @@mariusmihai894
      Am inteles. E ATR pentru instalatia fotovoltaica/evacuare. Nu cel clasic pentru consum.

  • @georgecapuzaru1997
    @georgecapuzaru1997 Před 2 měsíci +1

    Imi cumpar un generator ce produce curent cu magneti Neodim si le dau la ,,temelie" celor de la Cez,problema este cine vinde asa ceva?

    • @Euu62
      @Euu62 Před 2 měsíci

      😂ce faci?

    • @georgecapuzaru1997
      @georgecapuzaru1997 Před 2 měsíci

      @@Euu62 exact ce ai citit!

    • @Euu62
      @Euu62 Před 2 měsíci

      @@georgecapuzaru1997 😅🤣

    • @georgecapuzaru1997
      @georgecapuzaru1997 Před 2 měsíci

      @@Euu62 râzi tu dar nu e râsul tau

    • @Euu62
      @Euu62 Před 2 měsíci

      @@georgecapuzaru1997 sunt in domeniu de aia rad..doamne ajuta....

  • @titifili
    @titifili Před 2 měsíci

    Salut, la un sistem victron cu stocare 10kw 2 baterii victron se pot adauga ulterior baterii us5000 pylontech?

  • @Gilotopia
    @Gilotopia Před 2 měsíci +1

    sa ai stocare pe retea nu e un lucru rau dar ar trebui sa te lase sa injectezi 3x sau 6x cata stocare ai

    • @cstechromania
      @cstechromania  Před 2 měsíci

      Eu am 54kWh….trebuie sa pot injecta 54kW? Aberanta situația!

    • @MihaiRavici
      @MihaiRavici Před 2 měsíci +1

      @@cstechromania De ce e aberant? Injectezi cat ai bransamentul. Asa poti avea 100kw in panouri, dar bransament de 9 kw si versi 9kw in retea.

    • @MiculescuWPM
      @MiculescuWPM Před 2 měsíci

      Probabil modifica atr după câte baterii ai

  • @mirceapopa5338
    @mirceapopa5338 Před 2 měsíci

    Va salut, am o stocare de 30kw in regim diy, este in regula daca am facut urmatorele setari la invertor, maxim 57.4 v , minim 46 v si float la 55v ? Multumesc pt un raspuns !

    • @cstechromania
      @cstechromania  Před 2 měsíci

      Salut, vezi ca avem un grup tehnic de whatsapp www.cstech.ro/whatsapp

  • @gabidijma5655
    @gabidijma5655 Před 2 měsíci +6

    Deci p..a panouri 😂😂😂....nu mai vreau nicicum.. după faza asta ,urmează impozitarea sau suprataxă pt proprietate.. oricum era scump așa că .. Romania sub sahariana 😂😂😂😂

  • @constantinpadure6672
    @constantinpadure6672 Před 2 měsíci

    Legea nu e neaparat proasta. Pentru ca lumea exporta si importa la greu , apoi vine taxa de utilizare a retelei.

  • @swatcat7928
    @swatcat7928 Před 2 měsíci

    Cum bagi in fronius baterii de la Victron? Froniusul ca si Huawey are nevoie se HV battery

    • @cstechromania
      @cstechromania  Před 2 měsíci

      Montăm un Victron care știe să folosească energia de la Fronius să-și încarce acumulatorii

    • @swatcat7928
      @swatcat7928 Před 2 měsíci +2

      @@cstechromania adica inca un invertor ca sa poti stoca si debita :).. mai bine cumperi baterie HV pt fronius sau Huawei

  • @ferenczoltanfazakas5657
    @ferenczoltanfazakas5657 Před měsícem

    afaceri...

  • @ioanvale4339
    @ioanvale4339 Před 2 měsíci +2

    O prostie ca de obicei... Oameni ce sunt prea bine plătiți si pocnesc din pix cum da te faca sa mai platesti, fure ceva de la tine...

  • @MiculescuWPM
    @MiculescuWPM Před 2 měsíci

    Dacă avem invertor on grid de la huawei, ce e de făcut!

  • @costiruse
    @costiruse Před 2 měsíci

    Cum poti demonstra ca ai 30 % stocare ? Poti pune stocare "la misto" ? Adica niste baterii vechi stricate si nu le folosesti deloc

    • @cstechromania
      @cstechromania  Před 2 měsíci

      Evident ca toți o sa pună doar din documente...

  • @gaborsuto4952
    @gaborsuto4952 Před 2 měsíci

    Am trimis 2 mailuri in ultimele două saptamani exact pe tema ...am fronius trifazic si as vrea adăugare sisteme necesare pentru stocare va rog verificați pe mail contact si as dori un raspuns.Mulțumesc

    • @cstechromania
      @cstechromania  Před 2 měsíci +1

      Salut, am văzut. Luni o să mă ocup de solicitări.

    • @cstechromania
      @cstechromania  Před 2 měsíci +1

      Vezi ca avem și un grup tehnic pe whatsapp unde colegii mei pot răspunde mai rapid. www.cstech.ro/whatsapp

    • @gaborsuto4952
      @gaborsuto4952 Před 2 měsíci

      Mulțumesc

  • @pi1325
    @pi1325 Před 2 měsíci +1

    Evacuezi 3 kw ce? Pe zi? Pe ora? Pe luna?

  • @badzsika87
    @badzsika87 Před měsícem

    Nui semnat Iohannis

  • @MrTHEljack
    @MrTHEljack Před 2 měsíci

    Nu merita cu stocare

  • @petreciuca7519
    @petreciuca7519 Před 2 měsíci

    Eu daca am 75kwh stocare pot ijecta 75 kwh in retea ? 😂

    • @cstechromania
      @cstechromania  Před 2 měsíci +1

      Cunosc oameni cu 200 :))

    • @MihaiRavici
      @MihaiRavici Před 2 měsíci

      Poti injecta doar cat ai bransamentul. Daca il ai de 9kW, nu poti varsa decat 9.