Cum se face o Fatada ventilata pentru case tip Timber Frame.

Sdílet
Vložit
  • čas přidán 5. 09. 2024
  • In acest video va explic doua metode de a face o fatada ventilata care este foarte eficienta in cazul caselor cu structura din lemn.
    Metodele sunt multiple, nu se aplica in orice zona a tarii si intotdeauna sa consultati specialisti inainte sa construiti singuri.
    =================================================================================
    Va multumesc pentru vizionare si daca doriti sa fiti informati cand mai uploadez un video apasati pe clopotel si daca va placut pe degetul de like.

Komentáře • 33

  • @marianthedesigner1254
    @marianthedesigner1254 Před rokem +2

    Felicitari pentru explicații. Totul în mediu real și la subiect, așa cum ar trebui sa fie orice tutorial.

    • @nZebco
      @nZebco  Před rokem

      Salut! Mulțumesc frumos pentru că aprecieri. Incerc și eu să explic fara prompter și alte artificii. In timp aceste filme vor creste calitativ. Sănătate!

  • @dannitu2420
    @dannitu2420 Před 12 dny +1

    Buna ziua. Va rog sa-mi explicati cum procedati, practic, in partea inferioara si superioara ( facuta din ce si in ce mod ) in care va trebui sa lasati niste fante ( decupari ) pentru a exista ventilatia si a nu intra furnici sau alte insecte dar pe care va trebui sa le inlocuiti la o anumita perioada pentru a curata praful si mizeria. Va multumesc si va felicit pentru explicatiile date. Am o casa de vacanta din lemn si raspunsul dumneavoastra ma va ajuta enorm. Lacrimarul gasit in magazine este de toata jena si nu rezolva situatiile practice.

    • @nZebco
      @nZebco  Před 12 dny

      @@dannitu2420 Eu am rezolvat problema cu plasa otelita cu ochiuri de 2mm. In general, furnicile si insectele foarte mici nu afectează cu nimic chiar daca patrund în fațada pentru ca aveti o membrana de difuzie montata care protejează. Sortul picurator eu il fac pe comanda din tabla de 0.6mm la dimensiunea dorita. Rezista si la rozatoare fara probleme. Se vad aceste explicatii in alte video ale mele.

  • @AlexAlex-jz2km
    @AlexAlex-jz2km Před rokem +1

    Mulțumim pentru informații!

    • @nZebco
      @nZebco  Před rokem

      Multumesc pentru vizionari

  • @danleordean
    @danleordean Před rokem +1

    Felicitări pentru materialele pe care le faceți! Le-am văzut pe toate. Mulțumim că împărtășiți cu noi cunoștințele dumneavoastră! Sunt la început cu o construcție pe structură timber frame și m-am gândit la fațadă tencuită aplicată peste o vată de 15cm! Puteți să mi spuneți care este părerea dvstra despre fațadele tencuite? Spor și sănătate!

    • @nZebco
      @nZebco  Před rokem +1

      Salut!, Fatada tencuita este o alegere foarte buna. Termic este necesar peste 10cm termosistem in cazul tencuirii in rest nu vad nici o problema numai ca trebuie executata foarte biine. Felicitari ca ati ales lemnul ca suport pentru casa dumneavoastra, o alegere excelenta.. In rest nu pot sa va spun mai mult despre modul de anvelopare prin tencuire ca nu este specialitatea mea. Multumesc pentru interes!

    • @danleordean
      @danleordean Před rokem +1

      @@nZebco Mulțumesc pentru răspuns. Am văzut că dumneavoastră utilizați vata rigidă (aceiași pe care intenționezi să o folosesc și eu) iar întru un comentariu ați adăugat că veți monta fațadă ventilată direct peste aceasta. Urmează să ne arătați întru un video cum se face acest lucru? Din rațiuni estetice doresc ca pe anumite porțiuni (în special în dreptul ferestrelor) să aplic niște rigle/șipci orizontale/verticale distanțate între ele. Acesta este motivul pentru care doresc să văd cum se aplică alte elemente peste vata minerală fără a avea punți termice! Vă doresc o zi minunată!

    • @nZebco
      @nZebco  Před rokem +1

      @@danleordean Da bineinteles, chiar la riflajele de exterior lucrez acum, video probabil in vreo 2 saptamani:). Inca experimentez anumite chestiuni tehnice sa nu ma lovesc de ele in mijlocul lucrarii.

  • @autentic2257
    @autentic2257 Před rokem

    felicitari

  • @ActsipolitonRo-carti-audio

    Bună seara,
    Vreau sa aplic acest sistem pt o casa izolata cu spuma poliuretanica celula închisă 5 cm.
    Intrebari:
    În secțiune o sa am, spuma 5 cm, folia, riflajul pe înălțimea peretelui 10 cm(am înțeles bine, trebuie 5 cm liberi?) și apoi fibrociment. E ok fibrociment ul de 8?
    Casa este din bolțari. Risc mult cu riflaj din lemn?
    Mulțumesc, o seara plăcută.

    • @nZebco
      @nZebco  Před rokem

      Salut! Spatiul recomandat pentru o fatada ventilata este intre 3 si 5 cm. Fibrocimentul de 8 este excelent, eu as monta riflajul din 40 in 40 de cm pentru semenea material. Riflajul din lemn poate
      sa fie acolo fara probleme daca are tratamentul corect dar pentru placare cu fibrociment grosimea trebuie sa fie de 5cm pentru o mai buna structura. Nu am inteles exact unde o sa fie spuma dar cred ca am raspuns coerent. Multumesc pentru interes

    • @marianiordache9398
      @marianiordache9398 Před rokem

      Mulțumesc pt răspuns. Era de ajutor un desen. 😀
      Sa încerc sa fiu mai explicit. Deci:
      De la perete spre fibrociment
      Perete, spuma, spațiu 5 cm, fibrociment?

    • @nZebco
      @nZebco  Před rokem

      @@marianiordache9398 In esenta este corect ca si sectiune. dar am ceva curiozitati.
      De ce spuma? Nu cred ca este gandita sa fie la exterior. Apoi e cam combustibila. Nu e permeabila la vapori si trebuie sa faceti interiorul cu un SD foarte mare. Nici asa ieftina nu este de ce nu 5cm fibra de lemn Steico..sau altceva mai gros putin. Iar nu am inteles daca este timber frame sau zidarie peretele suport

  • @pollug55
    @pollug55 Před rokem +1

    Eu am o veranda care are geamuri in jumatatea de sus pe toata lungimea ei de aproape 8 metri. Vreau sa pun lambriu in partea de jos a fatadei si m-ar interesa sa stiu de unde se incepe montarea lambriului (imediat de sub geam sau de jos de la soclul casei?). Cum se construiesc acele fante de ventilare despre care ati amintit prea putin in video? E nevoie sa pun glaf de-a lungul ferestrelor? Cum rezolv imbinarea dintre fereastra si lambriu? Puteti sa detaliati mai mult despre extremitatile fatadei ventilate? Multumesc!

    • @nZebco
      @nZebco  Před rokem

      Salut! Nu ați menționat din ce material este acel lambriu(lemn,PVC,wpc,aluminiu,fibrociment) și dacă doriți să faceți fațadă ventilată cu termosistem sau doar un schelet pentru susținerea lambriului. Veranda este din lemn sau alt material? Va răspund in detaliu după ce îmi oferiți informația. Mulțumesc!

    • @pollug55
      @pollug55 Před rokem

      @@nZebco Veranda este din stalpi de lemn de 9/9cm grosime situati la distante de aprox. 1,30 m. Intre stalpi nu sunt decat niste scanduri subtiri decorative cu decupaje... Pe jumatatea de sus a fatadei am schimbat deja geamurile vechi cu termopane fixe iar bugetul foarte limitat imi mai permite sa construiesc un perete izolat termic care arata de la interior la exterior astfel: gips carton, folie bariera de vapori isoflect gold, osb de 22mm, vata bazaltica aluminizata de 10mm, folie anticondens si lambriuri de lemn (19mm/116mm/4000mm) montate orizontal. Mentionez ca am achizitionat deja aceste materiale si pentru ca nu am bani pentru mesteri vreau sa le montez chiar eu.

    • @nZebco
      @nZebco  Před rokem

      @@pollug55 Ok! Din cauza că aveți distanta destul de mare intre stâlpi aveți două soluții de montaj. Montare de schelet din șipcă orizontal și lambriul montat vertical sau schelet orizontal+vertical pentru montajul lambriului orizontal. Prima varianta este mai economic din punct de vedere financiar și ca timp de execuție. Vă sfătuiesc să puneți o membrana de difuzie înainte de lambriu. Dacă doriți să puneți și câțiva centimetri de termosistem, in acest video aveți detaliile necesare. Pentru ferestre va trebuie glafuri și gurile de ventilare nu sunt menționate pentru că astea sunt soluții aplicabile pentru fiecare caz. O sa fac un video acest weekend despre gurile de ventilare pentru că este tot o soluție DIY.

    • @pollug55
      @pollug55 Před rokem +1

      @@nZebco Multumesc mult pentru sfaturi! Urmaresc continuarea video din acest weekend!

  • @aVaTaRiLLuSioN
    @aVaTaRiLLuSioN Před rokem +1

    Pentru termoizolatie de 20cm in doua straturi intercalate (10cm fiecare strat) cum trebuie prinse sipcile? Se pot prinde si sa sustina greutatea termoizolatiei si a fatadei? Multumesc

    • @nZebco
      @nZebco  Před rokem +1

      Salut, se folosește sistem cu schelet de lemn și orizontal și vertical pentru un suport mecanic mai bun. Prima varianta din video. Bineînțeles lemnul trebuie să aibă grosimea termosistemului. Dar 20 cm pentru o fațadă ventilată este destul de mult. Avantajul de a avea fațadă ventilată este tocmai acesta că nu puneți mult termosistem. Mulțumesc pentru interes!

    • @hidroizolatiiepdm
      @hidroizolatiiepdm Před rokem

      5cu5 puse intercalate face cu 20 ❤❤❤

  • @4x4egal16
    @4x4egal16 Před rokem +1

    Buna ziua, in cazul fațadei ventilate, vata bazaltica se mai lipește de perete? Multumesc

    • @nZebco
      @nZebco  Před rokem +1

      Buna ziua, nu este necesara lipirea. Este chiar nerecomandat daca nu intenționați tencuirea. Daca nu se susține din rigiditate între șipci, puteți adăuga un diblu pentru OSB și îl scoateți când puneți folia. Daca va uitați în filmele de la casa mea, este puțin diferit că eu am folosit bazaltica rigida și pun șipcă direct peste vata fara un riflaj de suport. Va mulțumesc pentru interes!

    • @fotonext7441
      @fotonext7441 Před rokem +1

      @@nZebco spuneti mi va rog cum este un diblu pentru osb?

    • @nZebco
      @nZebco  Před rokem +1

      @@fotonext7441 Salut. Atasez un link pentru flanse. Aceste flanse necesita suruburi pentru lemn cu 3cm mai lungi decat toata grosimea termosistemului si sa fie de 5mm grosime. Multumesc pentru interes!
      mathaus.ro/p/flansa-90mm-pentru-fixare-diblu-pe-suport-lemn-osb-/000000000010708875?psntrf=Cj0KCQjw1rqkBhCTARIsAAHz7K0hCoH_gAY_3Kj6Rb4nSUvsiX7dlw-Qvg8Pu9ZkM9DDuxkZqsPuQjIaAn4uEALw_wcB&

    • @fotonext7441
      @fotonext7441 Před rokem +1

      @@nZebco Multumesc! Niste recomandari, firme, materiale pentru fatade din lemn? Pret mai mic si calitate mai buna? Daca exista asa ceva....

    • @nZebco
      @nZebco  Před rokem +1

      @@fotonext7441 Pot doar sa iti recomand o firma pentru siding de pvc, persoana asta comercializeaza si monteaza acest siding.. In rest daca cauti materiale din lemn cred ca cel mai ieftin este pe OLX de la diferiti indivizi. Pentru lemn recomand profilul Rombus, este cam cel mai durabil si mai bun profil din lemn pentru fatade ventilate. Se mai poate face si cu vidiwall si tencuit dar este mai scump.

  • @autentic2257
    @autentic2257 Před rokem +1

    cand ati pus vata bazaltica pe casa la exterior nu am vazut acest montaj cu sipci.

    • @nZebco
      @nZebco  Před rokem

      Depinde de termosistem, acesta merge si fara sa fie montat intre sipci cu conditia sa fie sustinut apoi de sipcile de la Fatada.