Video není dostupné.
Omlouváme se.

Βασιλοτροφία μέθοδος Κώστας σε διώροφη κυψέλη

Sdílet
Vložit
  • čas přidán 1. 12. 2016
  • Επικοινωνία: melissokomiakozanis.com
    Είναι γνωστό ότι η μελισσοκομία ασκείται με δεκάδες διαφορετικούς τρόπους, υπάρχουν οι βασικοί κανόνες και από εκεί και πέρα ο καθένας μας λειτουργεί ανάλογα με τις γνώσεις του. Φίλοι μου το βίντεο αυτό είναι παλιότερο, τη μέθοδο αυτή τα δουλεύω πολλά χρόνια, την έχω προσαρμόσει στο κλήμα και στις ανθοφορίες τις περιοχής μου. Είναι εξαιρετική, προσαρμόστε τη στην περιοχή σας.
    Οι νεότεροι πρέπει να μη παραμελούν τους βασικούς κανόνες: Ανθοφορία, θερμοκρασία, πυκνότητα. Εμένα με βοηθά να έχω πολύ πυκνά μελίσσια στο μέλι αλλά και στη παραγωγή βασιλικού πολτού. Στα διώροφα την άνοιξη. Δίχως τάισμα για να τρυγώ και το μέλι τους. Παίρνεις λιγότερο βασιλικό πολτό, ποιοτικότερο, αλλά σε αποζημιώνει το μέλι με λιγότερο κόπο και έξοδα.
    Η μέθοδος της κάθετης λαμαρίνας που δείξαμε νωρίτερα μπορεί να γίνει νωρίτερα σε μονώροφα μελίσσια, ή γιατί δε προοδεύουν, ή για κάποιον που έχει πολλά μελίσσια έτσι ώστε να τα προλαβαίνει. Η μονώροφη δημιουργεί μεγαλύτερο βασσιλοκελί, η διώροφη έχει το πλεονέκτημα της μεγαλύτερης ανάπτυξης. Αν της δώσουμε να εκθρέψει 2-3 βασσιλοκελιά μπορεί να γίνει βεντάλια, παραφυάδες για πολυώροφα μελίσσια όταν ολοκληρώσουμε την ανάπτυξη τους. Η δική μας ανάπτυξη θα καθυστερήσει λίγο έως ότου να ανακαλύψουμε τρόπο να ενώσουμε τους Έλληνες και να ελευθερώσουν της χώρα τους. Στις ανεπτυγμένες χώρες οι μελισσοκόμοι αγοράζουν τις βασίλισσες τους από κάποιο αξιόπιστο βασιλοτρόφο από θερμότερη περιοχή ο οποίος συνεργάζεται με το πανεπιστήμιο και όλοι μαζί παράγουν ποιοτικό αποτέλεσμα στο συντομότερο χρόνο.
    Καλή επιτυχία.

Komentáře • 29

  • @makisvantsa
    @makisvantsa Před 7 lety

    κώστα σε ωφείλομαι ένα μεγάλο ευχαριστώ για τον χρόνο και τη γνώση που μας προσφέρεις απλόχερα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • @kostaspanagiotidis763
    @kostaspanagiotidis763  Před 7 lety +3

    Είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε ότι τις τέσσερις πέντε σφήνες που τοποθετούμε στη γενοφωλια εάν τις τοποθετήσουμε 5 λεπτά στον ήλιο να ιδρώσουν λιγάκι τότε οι μέλισσες τοποθετούν τα κεφάλαιά τους μέσα στα κελιά κάνουν κυκλικές κινήσεις διορθώνουν το πλαίσιο και την επόμενη μέρα η βασίλισσα το γαζώνει.

  • @MrVaskon
    @MrVaskon Před 5 lety

    Να κάνω και άλλη μια ερώτηση. ΤΟ κελί που δίνουμε το περνάμε πρώτα απο κυψέλη έναρξης;

    • @kostaspanagiotidis763
      @kostaspanagiotidis763  Před 5 lety +1

      Το κελί πάντα πρέπει να περνάει από Κυψέλη έναρξης εκεί θα μείνει μία έως δύο το πολύ μέρες εάν μείνει δύο μέρες είναι πιο ευδιάκριτο και βλέπουμε και την ποσότητα βασιλικού πολτού και έτσι ξεχωρίζωντε Καλίτερα τα κελιά που πρέπει να απορρίψουμε .

  • @user-np9ww8uu4j
    @user-np9ww8uu4j Před 7 lety

    κυριε Κώστα καλησπέρα,με το που βάλεις το διάφραγμα, εμβολιαζεις και βάζεις το βασιλοκελι??

    • @kostaspanagiotidis763
      @kostaspanagiotidis763  Před 5 lety +1

      Ναι βάζοντας το διάφραγμα κουμπώνο και το Βασίλoκελι το οποίο προέρχεται μέσα από το start όπου εκτράφικε μία ή δύο ημέρες

  • @chrisad9113
    @chrisad9113 Před 7 lety

    Μπραβο κ.Κωστα,αξιεπαινος.Εγω αντι για ναυλον,στις παραφυαδες χρησιμοποιω 5αρακια-φελιζολ,καθως και στα αδυνατα για ξεχειμωνιασμα.Τα αποτελεσματα ειναι εντυπωσιακα,τοσο σε θερμοκρασια,χτησιμο οσο και καταναλωση τροφης.εφετος θα κανω βασιλοτροφια σε 10αρακι φελιζολ και θα χρησιμοποιησω τη μεθοδο σας σε δυορωφη κυψελη.Θελω ομως να σας ρωτησω,οταν ανεβαζεται γονους για να εισαγεται βασιλοκελι το μελισσι ειναι 9αρι με 7-8 γονους;Επειδη ειστε στη β.ελλαδα και ειστε και μερακλης αν μπορειτε χρησιμοποιηστε δοκιμαστικα το χειμωνα φελιζολ κυψελες και θα με θυμηθειτε,χωρις να κανω διαφημηση επισης δοκιμαστε ΝΕΟΠΟΛ γυρη και ΑΠΙΦΟΝΤΑ ζυμαρι στα μελισσια εναρξης και αποπερατωσης μεχρι να σφραγισθει,οι βασιλισσες αυτες πραγματικα γαζωνουν.Σας μεταφερω με σεβασμο τη δικη μου εμπειρια.

    • @kostaspanagiotidis763
      @kostaspanagiotidis763  Před 7 lety +1

      Σου προτείνω να βάλεις το νάιλον που βλέπεις με 2 πλαϊνά φελιζολ θα πετύχεις τις συνθήκες της κυψέλης φελιζολ και θα αποφύγεις τα έξοδα και την μετάγγιση. Ο χρονος είναι πολύτιμος αν έχεις πολλά μελίσσια. Απαντώ. Στους 6 γόνους αφαιρώ τα πλαϊνά φελιζολ στους 7 γόνους ξύνω τα ακριάνα 2 πλαίσια και τα βάζω ανάμεσα στους κεντρικούς γόνους. Έτσι αντί για 8 γόνους έχω 9. Τότε τινάζω και ανεβάζω 4 η 5 πλαίσια τοποθετώντας πάτωμα διάφραγμα και ασφράγιστο κελί. Και σε ένα μήνα έχω παραγωγικό κοπάδι στις ανθοφορίες δίχως ζμινουργειες.Μην σε αποπροσανατολίσουν πρόσεχε...

    • @chrisad9113
      @chrisad9113 Před 7 lety

      ΟΚ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    • @user-yk2oh3hz2p
      @user-yk2oh3hz2p Před 7 lety

      Chrisa D

  • @kostaspanagiotidis763

    Μην ξεχνάτε πως η μέθοδος είναι και αναπτυξιακή και γιαυτό δεν κάνω την γονιμοποιήσει στον Β όροφο για να ταΐζω να φροντίζω την μάνα που γεννά να έχω τον έλεγχο της σε όλα τα στάδια ταχύτατα

  • @user-hv5wr3sp8c
    @user-hv5wr3sp8c Před 6 lety

    καλημερα εχω μια ερωτιση τη πλεσια ανεβαζουμαι στον πανω ορωφο

    • @kostaspanagiotidis763
      @kostaspanagiotidis763  Před 5 lety

      Τα πλαίσια που θα ανεβάσουμε φροντίζουμε να έχουν κυρίως ασφράγιστο γόνο και λιγότερο σφραγισμένο ο ασφράγιστος θα παίξει το ρόλο της εκτροφής του Βασιλικού κελιού που θα κουμπόσουμε και όταν θα χωρίσει η παραφυάδα τότε αυτά θα είναι σφραγισμένος γόνος που θα σε ξεγονέψει μέσα στην παραφυάδα για να είναι πολυπληθής για να μπορούμε να την ενισχύσουμε ταχύτατα και να την κάνουμε δυνατό μελίσσι τα πλαίσια αυτά πρέπει να έχουν και τροφές ούτως ώστε όταν χωρίσουμε το μελίσσι να μην χρειαστούν επιπλέον επεμβάσεις για τροφές. Η καινοτομία αυτής της μεθόδου είναι ότι το σμήνος σε 15 μέρες γίνεται διώροφο μελίσσι παραγωγής με βασίλισσα Απριλίου. Δηλαδή η αγονιμοποίητη στο δεκαήμερο γονιμοποίησης πήρε δύο γόνος βοήθεια δίχως μέλισσες και δύο γόνους με μέλισσες μετά την γονιμοποίηση και τότε με εφημερίδα μπορεί να πάρει όλο τον πληθυσμό της παλιάς μάνας και να φύγει για παραγωγή. Είναι καινοτομία εντατικής μελισσοκομίας..

  • @MrVaskon
    @MrVaskon Před 6 lety

    Ερώτηση : Αν νοιώσουν οτι υπάρχει κλειστό κελί επάνω, δεν υπάρχει κίνδυνος να σμηνουργήσει η μάνα που είναι κάτω; Ή η μέθοδος γίνεται σε εποχή με χαμηλές ακόμα θερμοκρασίες, οπότε και δεν σμηνουργεί; Εφτιαξα αντί για νάυλον, υπόστρωμα δαπέδου μονωτικό. Καλό αποτέλεσμα αλλά σκίζει εύκολα. Θέλει προσοχή στην χρήση.

    • @kostaspanagiotidis763
      @kostaspanagiotidis763  Před 6 lety +1

      MrVaskon Πολύ σωστά μάντεψες Είναι νωρίς και το μελίσσι δεν έχει Τάση σμηνουργίας Εξάλλου δεν υφίσταται τέτοιο πρόβλημα αφού δώσαμε και την βασίλισσα δουλειά της δώσαμε σφήνες Όσο για το νάιλον θέλω να εκφράσω και ένα παράπονο Όταν κάποιος έχει κάνει μία έρευνα πολλών ετών και σε τρέχει με 200 χιλιόμετρα την ώρα κάνε πρώτα αυτό που σου λέει εφάρμοσε κατά γράμμα οτι σου λέει και μετά όταν γεμίσει η τσέπη σου χρήματα αν αυτός είναι ο σκοπός σου τότε κάνε και τα πειράματα .

    • @MrVaskon
      @MrVaskon Před 6 lety

      Ευχαριστώ για την απάντηση.

    • @giorgoshasiotis6716
      @giorgoshasiotis6716 Před 3 lety

      Κύριε Κώστα καλησπέρα σας!
      Εχω δει τα βιντεο σας πολλές φορές και είστε καταπληκτικός!
      Προσπάθησα να κανω την εξής τεχνική(ειμαι ερασιτεχνης 10ετίας ):
      Σε διωροφα μελισσια που εκοψαν κελιά σμηνουργίας ανέβασα τους γονους στο 3ο πατωμα και αφησα ένα βασιλοκελι σφραγισμένο..εκανα και ξεχωριστή εισοδο απο το πισω μερος Εβαλα και διαφραγμα μεταξυ γωνοφωλιας .(.που αφησα την παλια μάνα με 2 πλαισια γονου και 5 κτισμενα κενα) και 1ου πατωματος.(μαλλον μεθοδος Ντεμαρί??)Το 1ο πατωμα κενο..
      Ενω τα κελια άνοιξαν ...ειδα και τις αγονιμοποιητες βασιλισσες ...στο τέλος δεν επιβιωσε καμια πανω απο το διαφραγμα (το εκανα σε 5 μελίσσια)
      .Απορία: Τι έκανα λαθος??
      Ηθελα με τον τροπο αυτο να ανανεωσω τις παλιες μανες.
      .ευχαριστω και περιμένω απάντηση αν μπορειτε φυσικα!

    • @kostaspanagiotidis763
      @kostaspanagiotidis763  Před 2 lety

      @@giorgoshasiotis6716 Με έχεις μπερδέψει με τον τρίτο όροφο που έβαλες αν κατάλαβα καλά δεν έβαλες διπλό διάφραγμα και χτυπήθηκαν οι βασίλισσες. Αλλά και με διπλό διάφραγμα το άνω μελίσσι θα έχανε πολύ πληθυσμό.

  • @manoskorallis9979
    @manoskorallis9979 Před 5 lety

    Γεια σας κύριε Κώστα στο βίντεο που μας δείξατε είπατε ότι κάνετε νωρίς τη βασιλοτρφια και όπως βλέπουμε οι αμυγδαλιές είναι ανθισμένες δηλαδή τέλη Γενάρη με αρχές Φλεβάρη τώρα το ερώτημα μου κηφήνες αυτή την εποχή υπάρχουν σε κάποιο ικανοποιητικό αριθμό ώστε να γίνει σωστά η γονιμοποίηση τη βασίλισσας

    • @kostaspanagiotidis763
      @kostaspanagiotidis763  Před 5 lety +1

      Πρώτον επειδή πυκνώνο τα μελίσσια πριν από το χειμώνα και αν έχεις δει το βίντεο του ξεχειμώνιασμα τος με τα πλαϊνά φελιζόλ και το οριζόντιο μπορώ να διασφαλίζω το μελίσσι απόλυτα .Αν και είμαι βόρεια άρα μπορώ να διεγείρω 20 μέρες νωρίτερα τα μελίσσια και να βρεθώ 20 μέρες νωρίτερα ανεπτυγμένος .Οταν η φύση δημιουργήσει την Αμυγδαλιά και η φύση των Μελισσίων έχει φτάσει στην ίδια ανάπτυξη . Δηλαδή αυτά τα δύο πηγαίνουν μαζί και στην περιοχή μου έχω 7 γόνους. Εκείνη την εποχή υπάρχουν και οι απαραίτητοι κηφήνες εκτός και αν θέλεις να τοποθετήσεις κηφηνοκηρήθρα είναι δικό σου θέμα αλλά και η βασιλοτροφία μπορεί να γίνεται τμηματικά . Και επειδή τα μελίσσια τα έφτιαξα 20 μέρες νωρίτερα πριν εκδηλώσουν σμηνουργία δηλαδή μπορώ να δουλεύω άνετος και με Δροσιά και υπομονή.

  • @RKalos
    @RKalos Před 7 lety

    Κυριε Κωστα ο δευτερος οροφος δεν θελει ξεχωριστη εισοδο?Η δευτερη βασιλισσα απο που θα βγει να γονιμοποιηθει?Ενδιαμεσο πατωμα μπορουμε να βαλουμε?Δεν υπαρχει κινδυνος απο το διαφραγμα να κεντρισει η μια βασιλισσα την αλλη?

    • @kostaspanagiotidis763
      @kostaspanagiotidis763  Před 7 lety

      Την μέθοδο που γονιμοποιείται η βασίλισσα στον 2ο όροφο με διπλό διάφραγμα και δεύτερη είσοδο την έχω καταργήσει προ πολλού είχε πολύ κόπο και το κέρδος της θερμοκρασίας που προσπαθούσα να κερδίσω δεν το κέρδιζα την θερμοκρασία την κερδίζω με το νάιλον που σας έδειξα Το νάιλον όπως είδες και μετά το χώρισμα μαζί με το κάθετο φελιζόλ εξασφαλίζουν την θερμοκρασία . Εξάλλου όταν είναι χωρισμένα τα μελίσσια έχουν διαφορετικές ανάγκες διαφορετικές επεμβάσεις πιο εύκολες και είναι πολύ εύκολη η τροφοδοσία εκείνο το διάστημα που είναι κάτι πολύ βασικόΑυτή την μέθοδο σας την έδωσα για να μην ταλαιπωρηθείτε 10 15 χρόνια για να φτάσετε σε κάποιο αποτέλεσμα ικανοποιητικό.

    • @kostaspanagiotidis763
      @kostaspanagiotidis763  Před 7 lety +2

      Lempis Δεύτερη είσοδο χρειάζεσαι σε άλλο σύστημα όταν η γονιμοποιήσει γίνει σε διώροφη κυψέλη τότε θες διπλό διάφραγμα και διπλό κόπο και διπλό χρόνο. ΕΓΩ σου έδειξα ότι τα χωρίζω και τα φροντίζω.Επίσης το μελίσσι που έχει άγονη μο ποίητη βασίλισσα έχει διαφορετικές ανάγκες όσο για την θερμομόνωση μπορείς να την φροντίσεις και να κερδίσεις και την θερμοκρασία

    • @user-yk2oh3hz2p
      @user-yk2oh3hz2p Před 7 lety +1

      kostas Panagiotidis

    • @giorgosapostol1668
      @giorgosapostol1668 Před 2 lety

      Αν κατάλαβα καλά η 2η βασίλισσα είναι κάτω αφού ο πάτος έχει διπλή είσοδο θα βγει από κει.

    • @RKalos
      @RKalos Před 2 lety

      @@giorgosapostol1668 Ναι τοτε νομιζα οτι το κανει οπως ο νικολαιδης με χωρισμα και γονιμοποιηση στον οροφο.Ομως και ετσι που το κάνει μολις εκκολαφθει τα χωριζει.

  • @panjosmohos7473
    @panjosmohos7473 Před 3 lety

    Απριλιο μηνα η βασιλισσες ειναι αμφιβολου ποιοτητας στη βορεια ελλαδα μονο αυτην την ενσταση εχω

    • @kostaspanagiotidis763
      @kostaspanagiotidis763  Před 2 lety +1

      Αν έχεις πρόβλημα κάνε κηφηνοτροφία. Εγώ δεν την χρειάζομαι πλέον αφού υπάρχουν πολλά κηφηνογόνα Μελίσσια γύρω μου. Αλλά και η φυσική κηφήνες βγαίνουν 20 μέρες νωρίτερα. Επίσης οι θερμοκρασίες αυτή την εποχή δεν είναι άσχημες. Τον Μάιο μήνα θα ψάχνεις τα μελίσσια σου στα δέντρα αυτό έφτιαχνα και εγώ πριν 30 χρόνια...