Radiologia intervențională - ce este, ce presupune și în ce afecțiuni este utilă

Sdílet
Vložit
  • čas přidán 28. 04. 2024
  • “Radiologia intervențională este încă la început în România pe anumite domenii, cum este radiologia intervențională oncologică, încă este nevoie de mulți specialiști care să acopere nevoile pacienților români în acest domeniu, mai ales că de cele mai multe ori sunt proceduri minim invazive, cu riscuri minime și cu beneficii maxime. Practic pacientul poate fi tratat de cele mai multe ori în ambulatoriu sau cu internare scurtă față de o procedură chirurgicală unde pacientul este internat mai mult timp.
    În acest moment, un pacient oncologic nou diagnosticat, în afară de pacienții cu afecțiuni ale sistemului nervos central, poate fi biopsiat percutanat, aproape peste 90% din cazuri fără complicații și cu diagnostic cert rapid ca el să poată beneficia de un tratament ulterior. Punând un diagnostic corect poți să ajuți medicul clinician sau chirurg la managementul corect al pacientului.
    Mai sunt procedurile de ablație percutanată prin care introduci unul sau mai multe ace într-o tumoră și le distrugi, de cele mai multe ori printr-o metodă termică” - lt. col. medic dr. Bețianu Cezar, medic primar radiologie și imagistică medicală, competență în ecografie generală, CT, RM și Senologie, Laborator Explorări funcționale - invazive (cardiologie intervențională) - Compartiment Angiografie și cateterism cardiac.
    Material video realizat de col. Oana Ciobanu și Daniel Iancu

Komentáře •