Ilmalämpöpumpun pump down toiminto ulkoyksikön irroituksen tai korjauksen yhteydessä

Sdílet
Vložit
  • čas přidán 21. 11. 2022
  • Videolla käydään läpi kuinka suoritetaan Pump Down toiminto, jonka avulla kylmäaine pumpataan ulkoyksikköön. Tätä Pump Down toimintoa käytetään silloin kun pitää irroittaa ulkoyksikön neste- ja kaasulinja. Tilanteet jolloin tätä toimintoa tarvitaan liittyvät useimmiten ilmalämpöpumpun ulkoyksikön vaihtoon, sen siirtämiseen tai korjaukseen, jolloin putkiyhteet pitää irroittaa ulkoyksiköstä.
  • Věda a technologie

Komentáře • 14

  • @ttmfin-xd1wd
    @ttmfin-xd1wd Před rokem +1

    Aivan fantastinen kitarakomppi!
    Ja itse asia tiivistetty.
    Hieno, olisin ollut myyty jos olisin saanut näin yksinkertaisen ja samalla selkeän selityksen viime keväänä kun näitä opiskelin.
    😃👍🏻💪.

  • @tuulatappurainen639
    @tuulatappurainen639 Před rokem

    Kitaran soitot kiinnostaa kanssa 👍.Katohan sellainen Pohjois-suomen tubettaja kuin T Kesseli.

    • @onnihytti
      @onnihytti  Před rokem +1

      Kaverihan kuulostaa ammatti muusikolta. Mä soitan vain vähän 70-luvun rock komppia 😅

  • @jjarven
    @jjarven Před rokem

    Paljonko ulkoyksikköön mahtuu kylmäainetta nesteenä varastoon?
    Entä jos laitos on ylitäytetty, voiko tällaisessa varastointitilanteessa aiheutua ongelmia?

    • @onnihytti
      @onnihytti  Před rokem +1

      Moi,
      Kiitos yhteydenotosta!
      Heitän tähän muutaman näkökohdan tuohon asiaan.
      Valmistajan kylmäaineen täyttö on riittävä 8m (25ft) putkistolle, eli aina kun tehdään pump down toiminto niin voidaan olla varmoja että se voidaan varastoida takaisin ulkoyksikköön kun on tuo valmistajan täyttömäärä.
      Sitten parissa tapauksessa voi tulla ongelma. Jos on asennettu pitkät putkilinjat ja lisätty linjojen mukainen ylimääräinen täyttö niin silloin voisi olla mahdollista että kylmäainetta olisi liikaa takaisin pumpattavaksi, mutta tämä vaatisi aika pitkät putkilinjat että aiheuttaisi ongelman. Toinen tapaus olisi se että systeemissä on ylitäyttö, mutta se olisi kyllä aiheuttanut jo ongelman tuon systeemin käytössä. Jos jostain syystä epäilee voiko suorittaa pump down toiminnon, niin kannattaa pumpata taltiointipulloon ja mitata kylmäaineen määrä ja palauttaa sitten oikea määrä.
      Ongelma joka voi tulla vastaan jos tekee tuon homman talvella niin ulkoyksikköön voi varastoida kylmäainetta niin että siellä on tuubeissa pelkkää nestettä ja sitten kun sen vie lämpimälle verstaalle niin paine nousee niin suureksi että voi aiheuttaa tuubivaurion. Oliko näistä hyötyä?
      Terv. Onni

    • @jjarven
      @jjarven Před rokem

      @@onnihytti Ok! Miten ylitäyttö näkyisi käytössä? Jos neste pääsee nesteenä kompuran imuun saakka niin onko se kerrasta rikki vai rupeisiko ääntämään?

    • @onnihytti
      @onnihytti  Před rokem +1

      Liika kylmäaine järjestelmässä nostaa kompressorin purkauspaineen eli lauhduttimen paineen liian korkeaksi ja samalla myös imupaine on huomattavasti korkeammalla tasolla. Tämä aiheuttaa yleensä kompuran stoppaamisen kun purkauspuolen paineanturi tai lämpötila-anturi pysäyttää kompuran. Koska mini spliteissä ei ole mittauspisteitä muuta kuin sen 3/8 tuuman sulkuventtiilin yhteydessä niin helpompi testata viilennys asennossa. R410a imupuolen paine jäähdytys asennossa on 7-8 bar tasolla. Jos imulinjassa on nestettä niin se näkyy heti imulinjan huurtumisena ja kompressori alkaa pitämään kovempaa ääntä. Rotary ja Scroll kompurat antavat vähän anteeksi nestemäisen kylmäaineen pääsyä kompuraan, mutta mäntäkompurassa purkauspuolen venttiili vaurioituu tai jopa mäntä hajoaa nesteiskussa. Mini spliteissä on lisäksi imulinjassa se kerääjä joka antaa hiukan puskuria. Jos yhtään epäilee liikatäyttöä niin ota taltiointilaitteella kaikki kylmäaine taltiointipulloon ja palauta valmistajan ohjeen mukainen määrä.

  • @digital1697
    @digital1697 Před rokem

    Kannattaako mittarisarja sekä letkut tyhjiöidä ennen kuin suorittaa pump downin jos ottaa laitteen vielä käyttöön

    • @onnihytti
      @onnihytti  Před rokem +1

      Kyllä se on hyvä tehdä ettei vedä siitä systeemiin kytketystä letkusta ilmaa itse systeemiin jos vetää vähän vaacumin puolelle.

  • @Arttu-ct7hd
    @Arttu-ct7hd Před 9 měsíci

    Hei, tämä ei tähän asiaan kuulu. Mutta tiedätkö kuinka putkihöyrystin huuhdellaan ? Teollisuudessa tämä kohde

    • @onnihytti
      @onnihytti  Před 9 měsíci

      Moi, voitko hiukan kertoa lisää minkä tyyppisestä höyrystimestä on kyse ja onko kylmäaine tuubien sisällä vai vaipassa tuubien ympärillä?

    • @onnihytti
      @onnihytti  Před 9 měsíci

      Lähetä minulle tietoa email osoitteeseen onsku.hytti@gmail.com

  • @ttmfin-xd1wd
    @ttmfin-xd1wd Před 9 měsíci

    Vaiko voisko "pirskauttaa" mittarin liittimestä ilmat pois...

    • @onnihytti
      @onnihytti  Před 9 měsíci

      Rapakon toisella puolella tein sen laillisesti EPAn des minimis säännön mukaisesti