π. Ν. Λουδοβίκος: Είναι δυνατόν να ξεπεραστεί ο Πλατωνισμός;

Sdílet
Vložit
  • čas přidán 13. 12. 2018
  • Ο π. Νικόλαος Λουδοβίκος (Καθηγητής Α.Ε.Α.Θ. και Ορθοδόξου Ινστιτούτου του Πανεπιστημίου του Cambridge) μίλησε με θέμα:
    «Είναι δυνατόν να ξεπεραστεί ο Πλατωνισμός;»
    και απάντησε στις ερωτήσεις του κοινού.
    Η εκδήλωση πραγμαποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2018 στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στα πλαίσια του 21ου Συνέδριου Μεταπτυχιακών Φοιτητών Θεολογίας με τίτλο Η συνάντηση Ελληνισμού και Χριστιανισμού, Η διαχρονική σχέση, οι συνέπειες και ο απόηχος της συνάντησης από την ύστερη αρχαιότητα ως τις μέρες μας.
    🔴 Παραγωγή: antistudio.gr
    ------------------------------------------------
    🙏 Υποστήριξη: antifono.gr/support
    PAYPAL - www.paypal.com/donate/?hosted...
    CZcams - / @antifono .
    Κάντε εγγραφή (Subscribe) 💪 στο κανάλι / antifono
    και Χτυπήστε το καμπανάκι 🔔 των ειδοποιήσεων
    Πατήστε Like 👍 στο βίντεο
    #αντίφωνο @antifono
    ------------------------------------------------
    📌 Ιστοσελίδα: antifono.gr
    Facebook : / antifono1
    📣 Στείλτε μας μήνυμα: antifono@gmail.com
    ------------------------------------------------
    ❗️Η συζήτηση αυτή και η οπτικοακουστική της περιγραφή προστατεύονται από τις εκάστοτε διατάξεις περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Απαγορεύεται η μερική ή ολική και με οποιονδήποτε τρόπο επεξεργασία ή αναπαραγωγή της χωρίς την άδεια των υπεύθυνων της ανάρτησης.

Komentáře • 28

  • @tornado600rrGeorgiosBizios
    @tornado600rrGeorgiosBizios Před 5 lety +13

    Μπραβο για τα uploads >... στο καναλι ......Απτους καλυτερους σημερα ο Λουδοβικος.

  • @user-ck2fg7wd2g
    @user-ck2fg7wd2g Před 2 lety

    Μήπως αν ζούσε την εποχή του ΧΡΙΣΤΟΎ ΣΤΗΝ ΓΑΛΙΛΑΊΑ.... ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΈΛΕΓΕ ΈΤΣΙ..... ΑΛΛΆ ΘΑ ΓΙΝΌΤΑΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΎ..??????? 🎼🎶❤️

  • @christoskafasis6933
    @christoskafasis6933 Před 5 lety +6

    Το Ορθόδοξο Ινστιτούτο της πόλης του Cambridge δεν αποτελεί τμήμα του Πανεπιστημίου του Cambridge. Δεν το ξεκαθάρισε ποτέ αυτό ο πατήρ Νικόλαος. Αφήνει να εννοηθεί ότι διδάσκει στον εν λόγω τμήμα του Πανεπιστημιου, πράμα που δεν είναι αληθές.

    • @christoskafasis6933
      @christoskafasis6933 Před 5 lety +8

      Αν και υπέροχα παρουσιάζει την σημασία της καταπολέμησης της φιλαυτιας την οποία θεωρεί ως την ουσία των πατερικων κειμενικων, φαίνεται ότι από αυτήν υποφέρει πρώτα ο ίδιος. Εγώ θέλω να δω ένα βιογραφικό του σημείωμα το οποίο να λέει από που πήρε το πτυχίο του και σε ποιο τομέα, αν έχει μεταπτυχιακά να μας πει πάλι σε ποιους τομείς τα πήρε και από ποια πανεπιστημια. Είναι θέμα αρχής στον ακαδημαϊκό χώρο. Το μόνο ξεκάθαρο είναι από που πήρε το διδακτορικό του και σε ποιο τομέα. Δεν μπορεί να επιτρέπει να τον προσφωνούν ως ψυχολόγο, ψυχαναλυτή, φιλόσοφο, θεολόγο και παιδαγωγό που σπούδασε σε Αθήνα, Σορβόνη, Κέμπριτζ, και Θεσσαλονικη. Και δεν πρέπει να επιτρέπει στη Wikipedia να γράφει τις ίδιες αοριστολογιες. Δεν μειώνει την αξία του σαν έναν εξαίρετο θεολογο και διανοητή, αλλά επαναλαμβάνω αν κάποιος τον γνωρίζει να του το πει γιατί δείχνει μεγάλη φιλαυτία πέρα όλων των άλλων. Το λέω με την καλύτερη των διαθέσεων.

    • @WorldView22
      @WorldView22 Před 4 lety +4

      @@christoskafasis6933 Στην Αγγλική έκδοση τής Βικιπαιδειας αναφέρεται, "He studied Psychology and Education at the University of Athens, Theology at the University of Thessaloniki, Philosophy at the University of Sorbonne in Paris, Philosophy and Roman Catholic Theology at the Catholic Institute of Paris, Philosophy and Protestant Theology at the University of Cambridge (England).[1] He received a Ph.D in 1989 from the Theological faculty of Aristotle University of Thessaloniki. The title of his dissertation was: The Eucharistic Ontology in the Theological Thought of St. Maximus the Confessor.[2]"
      Φαίνεται ότι το πτυχίο του είναι από το τμήμα Φιλοσοφίας, Ψυχολογίας και Παιδαγωγικής τού παν. Αθηνών (δεν αναφέρεται πια κατεύθυνση είχε πάρει, όμως, στο τελευταίο έτος ή όποτε γίνεται η επιλογή τέλος πάντων). Στα υπόλοιπα υπάρχει μεγαλύτερη ασάφεια αλλά αυτό δεν είναι ασυνήθιστο σε ακαδημαϊκούς που δεν βρίσκονται στο ξεκίνημά τους (βλέπε ως παράδειγμα το βιογραφικό τού καθ. Χ. Γιανναρά). Τέλος, το Ορθόδοξο Ινστιτούτο τής πόλης τού Cambridge δεν αποτελεί τμήμα τού Πανεπιστημίου τού Cambridge αλλά συνεργάζεται με το τελευταίο (όπως και με κάποια άλλα πανεπιστήμια). Οι παρατηρήσεις σου είναι εύλογες ώς έναν βαθμό αλλά δεν υπάρχει επαρκής λόγος να κατηγορείς έναν ιερέα-θεολόγο και ακαδημαϊκό και μάλιστα πολύ αξιόλογο για επίδειξη εγωισμού/υπερηφανείας/αλλαζονείας βασιζόμενος σε ελλιπή στοιχεία.

    • @Kleovoulos
      @Kleovoulos Před 3 lety +4

      Ρε φίλε, αν έχεις να πεις κάτι πάνω στα λεγόμενά του πραγματικά θα μου ήταν πολύ χρήσιμο. Κυρίως άμα διαφωνείς ή διακρίνεις κάτι που είναι στρεβλό ή ψευδές. Το που πήρε τα πτυχία αν έχει πτυχία δεν με απασχολεί καθόλου. Δεν είναι γιατρός που εναντιώνεται στον εμβολιασμό πχ, έτσι ώστε αν με πείσει να κινδυνεύω. Μιλάει για έννοιες. Δεν ωθεί κανένα στην αυτοκτονία ή προτρέπει σε βία πχ για να είναι επικίνδυνος.

    • @alexandrosrizos5149
      @alexandrosrizos5149 Před 11 měsíci

      @@christoskafasis6933 οπως ειπε και καποιος αλλος οι χαρακτηρισμοί σου δεν εχουν καθόλου εύλογη βάση. Το οτι ενοχλεισαι εσύ απο αυτη την εστω ασαφεια, να το δεχτούμε, ειναι μονο δικό σου προβλημα.

    • @georgeathonsk7126
      @georgeathonsk7126 Před 11 měsíci

      Λουδοβίκος μόνο

  • @Walafridus
    @Walafridus Před 5 lety +3

    Δεν υπήρχαν νεράντζια και πορτοκάλια στην Ελλάδα την εποχή του Πλάτωνος.

  • @stefanoshadjisymeou990
    @stefanoshadjisymeou990 Před 4 lety +4

    Κοίταξε τώρα τον Λουδοβίκο να κρίνει τον Πλάτωνα... ουάου

    • @trikoloremitr1238
      @trikoloremitr1238 Před 4 lety +15

      Γιατί ως γνωστόν ο Πλάτων αποτελεί ένα ιερό μνημείο το οποίο απαγορεύεται δια ροπάλου να σχολιάσει κανείς κριτικά , μη τυχόν και χαλάσει η μαγειρεμένη με αστεροσκονη σούπα μας..

    • @alexandrosrizos5149
      @alexandrosrizos5149 Před 11 měsíci +4

      Ο Λουδοβικος μπορει να τον κρίνει, εσύ δε μπορεις, μη μπερδευεσαι.