Zihnimin Kıvrımları - 11: Zamanın Keşfi

Sdílet
Vložit
  • čas přidán 12. 09. 2024

Komentáře • 505

  • @ipsizsapsizmuhabbetler
    @ipsizsapsizmuhabbetler Před 4 lety +203

    Serdar Bey, rica ediyorum vidyoların süresi konusunda kendinize kısıtlama koymayın. Bizler sizi ve ürettiğiniz içerikleri sevdiğimiz için ayırdığımız süreye acımıyoruz.

  • @semihsayin6068
    @semihsayin6068 Před 4 lety +100

    Albert Camus nün şu harika sözü geldi aklıma;
    "hatırlamak için yavaşlar unutmak için hızlanırız."

  • @birmuhendisinkanal132
    @birmuhendisinkanal132 Před 4 lety +131

    18:00 için: almancada "stehen" "durmak", "verstehen" "anlamak",
    arapçada "vakafa" "durmak" [haccın farzlarından olan "vakfe" de buradan gelme], "vakıf", "vukuf" "anlamak",
    ingilizcede "stand" "durmak", "understand" "anlamak",
    yunancada "sta/ste" "durmak", "episteme" "bilmek, anlamak"
    demek ki anlamak için durmak gerek.

    • @noxusturkiye
      @noxusturkiye Před 4 lety +14

      Türkçe'de de "An" zamanın en küçük durduğu dilim ve "An-lamak"

    • @Marduc
      @Marduc Před 4 lety +4

      @@noxusturkiye An arapça kökenli bir kelime olup en küçük zaman anlamına gelir. Anlamak ise eski türkçe bir kelime olan ve akıl, idrak gibi anlamlara gelen "an" kökünden türemiştir. Yani güncel türkçede kullanılan "an" kelimesi ile "anlamak" kelimesi arasında etimolojik bir bağlantı yoktur.

    • @Ahmetabinizz
      @Ahmetabinizz Před 4 lety

      @@Marduc Andız ne demek?

    • @Marduc
      @Marduc Před 4 lety

      @@Ahmetabinizz ardıçgillerden bir ağaç türü ve meyvesi. bildiğim kadarıyla "an" ile bir ilişkisi yok

    • @abdullahkarakus4242
      @abdullahkarakus4242 Před 4 lety

      @@Marduc Añlamak (ñ = genizcil n) şeklinde yazılsa hiçbir problem kalmayacak aslında.

  • @pirtikcan
    @pirtikcan Před 4 lety +34

    “Sen öğrendin mi o gizi, zaman diye bir şeyin olmadığını?” Vasudeva’nın yüzünü ışıl ışıl bir gülümseme kapladı. “Evet Siddharta” diye cevapladı Vasudeva “Demek istediğin şu olacak sanırım: Irmak aynı anda her yerdedir, kaynağı her yerde, döküldüğü yerde, çağlayanda, kayıkta, akıntı yerinde, denizde, dağda, aynı anda her yerde ve onun için yalnızca şu an vardır; geçmişin gölgesi diye bir şey bilmez ırmak.” Siddhartha - Hermann Hesse

  • @aslhansultanaksu141
    @aslhansultanaksu141 Před 4 lety +64

    Serdar bey, seriyi başından itibaren takip ediyorum ancak yorumu en doğru başlığın altına yaptığımı düşünüyorum. Belki günlerce,aylarca okuyarak edinebileceğimiz bilgileri yayınlarınızla saatler içinde ediniyoruz ve süresine hiç aldırmıyoruz, emin olabilirsiniz. Yurtdışında yaşadığım için her kitap önerinize hemen erişemiyorum, ancak ilerde çok faydalanacağımı düşünüyorum. Emeğinize, birikiminize, aklınıza sağlık. Sevgi ve selamlar...

    • @orkunturkmen1770
      @orkunturkmen1770 Před 4 lety +2

      Edinmek. 10 gün sonra ne anlattığına dair hiç bişey anlatamayız. 10-20 kelimelik bir özet çıkarabiliriz, dağınık ve rastgele birkaç lafını hatırlayabiliriz. Bunun sebebi günlerce okumak yerine 1 saat dinleyip bilgiyi edindiğimizi sanmamız olacaktır. söylemek istediğim şudur, bir başkasının bilgisini dinlemek değil kitapları günlerce aylarca okumak unutmayacağımız şekilde öğretecektir. bu şekilde birini dinleyerek bilgi edinilmez, kulak aşinalığı edinilir sadece, sohbettir,muhabbettir, gerisinde yalnızca malumatfuruş faydası sağlayabiliriz. saygılar.

    • @aslhansultanaksu141
      @aslhansultanaksu141 Před 4 lety +3

      Orkun TÜRKMEN Merhaba, yorumunuz için teşekkür ederim. Görüşünüzün doğruluk payı mutlaka var. Ancak her insanın öğrenme süreci aynı değildir, hafızası, öğrenme süresi, öğrenme pratiği her şey değişkendir. Ben zaten okumaya meraklı biriyim( bir zamanlar kitap kulüpleri bile organize ettim). Ve belki bu birikiminde etkisiyle dinlediğim ve ilgi duyduğum şeyleri pek unutmuyorum. Ayrıca kitap önerilerini de dikkate alıp eğer okumadıysam okuyorum. Velhasıl, sizde haklısınız bende.. :)

    • @hamzahelvac4184
      @hamzahelvac4184 Před 4 lety

      Kavrama bu kadar odaklanmışken yapılması gereken zamanın tüketim hızını yavaşlatmak anladığım kadarıyla. Bir küsür saatte sekiz dokuz tane öneri aldığımızı var sayarsak bu hızlı tüketim olur. Peki önerileri not etmek(ajanda benzeri bir yere)? Beslenme çantası hazırlamak olur muhtemelen

  • @nevruzucar2582
    @nevruzucar2582 Před 4 lety +28

    Artık Pazar sabahlarının ayrı bir önemi var bizler için. Bunca kirlilik zamanımızı çalmak isterken, sizin kaliteli işleriniz ile faydalanmak güzel.

  • @altugbiber8781
    @altugbiber8781 Před 4 lety +13

    Erich Fromm da ''Sahip olmak yada olmak'' isimli kitabıda şöyle diyor: Makinaları en üst seviyede kullanma zorunluluğu, insanları da bu makina temposuna uymaya zorlar. Makina aracılığı ile ZAMAN, insanların hükümdarı olmuştur. İnsan ancak boş zamanlarında belirli bazı şeyler yapmak imkanına kavuşur. Ama kişiler genellikle boş zamanlarını da işlerindeki gibi organize etme eğilimindedirler. Yada zaman adlı tirana karşı, ona tamamen boş vererek, tam bir tembellikle isyan etmek yolunu seçerler. Zamanın gereklerine aldırmayarak özgürlüğüne yaklaştığını sanmak boş bir hayaldir. Bir günlük zamanı değerlendirmek yerine, onu ''öldürmek'', aslında zaman kafesinden kurtulmak değil, gözlerini kapayarak, kafesi görmemek demektir.

  • @mytubekt
    @mytubekt Před 4 lety +22

    59:37 yaz saati uygulaması kaldırılması ile enerji firmalarının cebine daha fazla para girmiş oldu. Milletini değil, şirketlerini düşünen kim olsa böyle bir karar alırdı zaten.

  • @mertcepni7617
    @mertcepni7617 Před 4 lety +11

    Hocam demek istiyorum size çünkü eğitim hayatımda yer almış birçok kişiden daha fazla şey katıyorsunuz bana. Bilginin yanında daha da önemlisi düşünmeyi öğretiyorsunuz. Soru sormayı öğretiyorsunuz. Yani aslında bizim bir felsefeci gibi düşünmemize yardımcı oluyorsunuz. Size çok teşekkür ederim.

  • @sezyum
    @sezyum Před 4 lety +133

    Ben yaşlandıkça cebime giren para azalıyor. Bunu açıkla admin.

    • @mserdark
      @mserdark  Před 4 lety +106

      İlahi adalet bir şekilde kendini gösterecekti elbet.

    • @sezyum
      @sezyum Před 4 lety +7

      34:20 o alete sekstant denir ökkkkkeşşşşş. babamgil bana kullanmasını da öğretti (aşırı karışık).

    • @sezyum
      @sezyum Před 4 lety +7

      @@mserdark adaletin tecelli ettiği günlerde seninle Vahşi Kan izleyip keyfimize bakıyor olacağız... Kazablanka'nın bitişi gibi ama o da bir başlangıç zaten.

    • @AnatoliaArt
      @AnatoliaArt Před 4 lety +1

      Bu sorunun cevabı Mardan Palace otelindeki su saatinin altında gizli, önce oteldeki su saatini bulmalısınız Sezyum abi :)

    • @tahrib-iharabat987
      @tahrib-iharabat987 Před 4 lety +2

      @@mserdark Amirim ülkemizdeki 4milyon Suriyeli ve 1milyon başka milletlerde mülteci, geçici koruma statüsündeki insan hakkında fikirlerini belirttiginiz bir video çekmeniz mümkün mü bu durum beni çok kaygılandırıyor gettolaşma, ücretsiz hizmetler, nufus artışları durumun akıbeti. 10 yıllık misafirlik olur mu? sizce bu durum nedir nasıl sonlanır. Ülkemizin en büyük sorunlarından bir tanesi oldugunu düşünüyorum bu konunun.

  • @alpkaraali5137
    @alpkaraali5137 Před 4 lety +2

    İçerikten bağımsız olarak sadece arka fon için dahi izlenmeye değer, birbirinden değerli kitap tavsiye eden bir arka fon. Ne mutlu size..

  • @CanInelli
    @CanInelli Před 4 lety +14

    Yine harika olmuş. Emeğinize sağlık. Bu arada 35.dkda bahsedilen "Astronomik Seyir" konusunu merak eden varsa Özkan Gülkaynak'ın CZcams kanalındaki 8 bölümden oluşan video serisini izleyebilir. Kendisi hiçbir elektronik seyir aygıtı (GPS vb.) kullanmadan 7,90 metrelik yelkenlisi ile üç senede dünya turu atmıştır. Hatta "Özgürlük Hattının Batısına" adlı kitabında da astronomik seyir konusundan bahseder.

  • @KaanCatalpinar
    @KaanCatalpinar Před 4 lety +9

    El Cezeri oldukça önemli Hezârfenlerden biridir, birçok meziyetinin yanı sıra ünlü Leonardo da Vinci'nin de esinlendiği ve örnek aldığı kişilerden biridir. Ne yazık ki çok kişi bilmez ama değeri yeni yeni anlaşılıyor. Bahsetmeniz çok güzel oldu, ağzınıza sağlık.

    • @kaanerdem2822
      @kaanerdem2822 Před 4 lety +1

      Unitulmasinin bas sebebleri yaptigi icatlarin kaybolmasi, kitlarinin kaybolmasi ve tamda orta dogunun suankine benzer buhranli doneminde yasamasi (hacli ordulari)

    • @KaanCatalpinar
      @KaanCatalpinar Před 4 lety +1

      @@kaanerdem2822 bunlar değil esas sorun, Cezeri eğer Leonardo da Vinci'ye ulaşabilmiş ise o devirde önemli olan oydu. Günümüzde unutulmasının sebebi gereğinden fazla batı odaklı eğitim sistemi olmuştur. Yoksa Cezerinin el kitabı biliniyordu. Son zamanlarda belli akademisyenler de üzerine çalışmalarla önemini koymuş oldu.

  • @zeynepucokkk
    @zeynepucokkk Před 4 lety +17

    pazar kahvaltılarımın en keyifli kısmı size eşlik etmek oldu artık🌸 emeğiniz için teşekkürler amirim

  • @BurakBilici
    @BurakBilici Před 4 lety +9

    abi sen bizim için çok büyük bir şanssın. iyi ki varsın. Podcastleri beyin anatomisi dersi gibi çok dikkatle dinliyorum , elinin değdiği kitapları hemen sipariş veriyorum. Çok teşekkürler her şey için

  • @erdemkarabulut5917
    @erdemkarabulut5917 Před 4 lety +1

    45 dakikada gidebileceğim bir yolculuğa başladım. Ve yolu 1 saat 18 dakikada gidebilecek şekilde hızımı ayarladım. Video sayesinde heranlamda "yavaşla" mak çok iyi geldi. Kemal Sayar hocamada selamlar olsun, amirim sizede çok büyük saygılar.

  • @caglarsak244
    @caglarsak244 Před 4 lety +1

    Yine harika bir konu seçimi..mimarlıktan, kapitalizme, saatlerden,modaya... Serdar K'da herşer var. Akıcı anlatım, hoş detaylar, merak uyandıran kitaplar.. Zihninizin kıvrımlarında dolaşmak saf keyif üstadım...asla durmayın..saygılar

  • @cigdemtoprak2507
    @cigdemtoprak2507 Před 4 lety +4

    ‘’İnsanların neler yapacağı ya da yapamayacağı önceden bilinmez,beklemek gerekir,zaman zaman tanımak gerekir,zaman hükmeder,zaman kumar masasında karşımıza oturan oyuncudur ve oyunun bütün kartları onun elindedir,bizler ancak hayatımızı verirsek bir şey elde edebiliriz.’’ Jose Saramago nun Körlük adlı kitabında bahsettiği zamana hayatımızı veriyoruz.

  • @basictechs6634
    @basictechs6634 Před 4 lety +6

    Bu içeriği hazırlamak için harcadığınız her nano saniye için teşekkürler.

  • @serdartuzer7079
    @serdartuzer7079 Před 4 lety +3

    Zamanın değersizleştiği zamanlarda zamanı değerli kılıp değerlileştiren bir podcast👌

  • @KeremPARLAKGUMUS-uc4xb
    @KeremPARLAKGUMUS-uc4xb Před 4 lety +1

    en sonda bahsedilen ted konuşmasını isterdim serdar abi. Çok çok keyifli idi

  • @burjulicious
    @burjulicious Před 4 lety +10

    "In time" filmini izlemiş miydiniz? Filmde zenginlik ne kadar zamanınız olduğuyla ölçülüyor. Zaman zengini olanlar sonsuza kadar yaşayabiliyorken, zamanı az olanlar genç ölüyor ve insanlar diğerlerinin zamanını çalmak için cinayet işliyorlar.
    PS: Clifford Conner'ın "Halkın Bilim Tarihi
    " kitabını okumuş muydunuz?

    • @mserdark
      @mserdark  Před 4 lety +3

      Filmi izledim ancak kitabı okumamıştım. Bir kenara yazdım. Çok teşekkürler.

    • @elcin5579
      @elcin5579 Před 4 lety

      Korkunç bir filmdi.

  • @oguzhan6629
    @oguzhan6629 Před 4 lety

    Beklemeye olan tahammülümüzün sıfıra yaklaştığına dem vurulurken; ilgili podcast'i 2x çalma hızıyla dinliyor oluşumu - bir yandan çalışıyorum- fark edişim, akabinde bir şeyi anlamaya çalışarak düşünmeye başlayışım ve çalışmayı durduruşum. Harika tespitler. Bu podcast serileri için çok müteşekkiriz efendim.

  • @adnanyel2355
    @adnanyel2355 Před 4 lety

    Çok teşekkür ediyor ve; yorumları da okuyorum herkes pazar günü izleyip yazmış.. telaşlı tüketgenler! haftaya yayıyorum sindire2. izliyorum, aynı gün "önce can sona canan" olduğundan. Amirim yerine "hocam" lar çoğalmış, bence de hocam. Doğan Cüceloğlu üniv.gibi siz de bir nevi eğitim kurumuna dönüştünüz. Harikasınız iyiki varsınız iyiki sizi keşfetmişiz.

  • @bahadrsnay7100
    @bahadrsnay7100 Před 4 lety +1

    Serdar Bey yine bir pazar günümüzü zenginleştirdiniz... Sonsuz teşekkürler. Selam ve saygılar....

  • @KalimbaTabs
    @KalimbaTabs Před 4 lety +1

    Ne güzel bir içerik... Manaya aç kaldık, öleceğiz manasızlıktan... Sizin vesilenizle açlığımız bir nebze diniyor...

  • @hicranoksas
    @hicranoksas Před rokem

    Önce Spotify 'da keşfettim, ki ilk on bölümü oradan dinledim ve sesinize o kadar güzel bir ilişki kurdum ki, sonra buradan devam edeyim dedim. Konular, konulara hakimiyetiniz, ses tonunuz sevdiğim bir arkadaşımla sohbet eder gibiyim 🌼☺️

  • @yamithefiki
    @yamithefiki Před 4 lety +1

    her videoyu defalarca izliyorum (az kalin kafaliyim) umarim serinin devaminda diyaloglu (konuklu) kisimlar da olur.

  • @mustafaezici7702
    @mustafaezici7702 Před 4 lety +1

    abi sohbetini o kadar seviyorum ki video ne kadar uzunsa o kadar çok seviniyorum :)

  • @mertalpaslan6781
    @mertalpaslan6781 Před 4 lety +3

    Sondaki inception göndermesine hayran kaldım harcadığım zamana değiyosun abi teşekkürler

  • @enesipek3327
    @enesipek3327 Před 4 lety +1

    Hocam sizi izleyince, kimseye duymadığım sevgi duyuyorum. Bu yüzden sizi çok seviyorum. iyiki doğmuşsunuz.

  •  Před 4 lety +3

    Amirim beynine, bilgine, kelime hazinene sağlık. Bu bölüm diğerlerine göre daha fazla bilgi bombardımanı ile geçmiş ancak tüm bilgiler çok kıymetli. Sağlıkla kalın :)

  • @didu4888
    @didu4888 Před 4 lety +5

    “14. Yydan başlayarak saat bizi önce zamanı ölçen, daha sonra zamanı tasarruf eden, şimdi de zamana uyan Kişiler haline getirdi....” “ Saatin icadıyla Ebediyet de insani olayların ölçüsü ve odak noktası olma konumunu kaybetmiştir.....”. Mumford

  • @ylmazbulut1285
    @ylmazbulut1285 Před 4 lety

    Her pazar, önce zihnimizin kıvrımları sonra hayallerimiz gıdıklanıyor. Okumanın ve öğrenmenin bir sanat olduğu anlara yolculuk başlıyor. Minnettarım.🙏🏻🙏🏻🙏🏻

  • @selinvefa6333
    @selinvefa6333 Před 4 lety

    Serdar bey selamlar, yüksek bir işitme kaybım var ve çocukluğumdan beri işitme cihazı kullanıyorum. Ses tonunuz, vurgulamalarınız ,dudak hareketleriniz ve mimikleriniz , üzerinde durduğunuz her sesi çok net ifade ediyor. Bu nedenle sizi rahatlıkla ve normal ses seviyesinde, görsel olmaksızın da dinleyebiliyorum. Bunu olumlu bir geri bildirim olarak sizinle paylaşmak istedim. Çok severek takip ediyorum. Emeğinize ve zamanınıza teşekkürler.

    • @mserdark
      @mserdark  Před 4 lety +1

      Gerçekten ilginçmiş. Paylaştığınız için teşekkür ederim.

  • @anishgiri6188
    @anishgiri6188 Před 4 lety +23

    İtü mezuniyet konuşmanı her gün dinliyorum abi. İlham verici.

  • @akifisk8655
    @akifisk8655 Před 4 lety

    İzlediğim veya dinlediğim podcastlerinizin hiçbir saniyesini zaman kaybı olarak bulmuyorum dahası boş zamanlarımızı değerlendirdiğiniz için teşekkürler...

  • @menekseyildiz7255
    @menekseyildiz7255 Před 4 lety +2

    Normal hızda dinledim ve çoook keyifli bir zaman akışıydi

  • @hicrantorun36
    @hicrantorun36 Před 3 lety

    Ne içindeyim zamanın ne büsbütün dışında. Yekpare, geniş bir anın parçalanmaz akışında..
    İnsanlara ticari bir beklentiniz olmadan sunduğunuz bu leziz bilgiler için teşekkür ederim. Böyle bir çağda beklentisiz iş yapmak her baba yiğidin harcı değil.

  • @guldencelen7281
    @guldencelen7281 Před 4 lety +3

    Videoyu görünce acayip mutlu oluyorum.. Hiç bitmese keşke 🥰🥰🥰(Serdar Bey başlık 11.bölüm olacak)

    • @mserdark
      @mserdark  Před 4 lety +2

      Düzelttim. Teşekkürler.

  • @cananaltas9099
    @cananaltas9099 Před 4 lety

    Yaklaşık 1saat 20 dakika gibi bir zaman ancak bu kadar kıymetlenebilir keyif verir ve bilgilendirir ağzınıza sağlık siz hep anlatın biz de dinleyebilelim.Zaman geçti belki bu sürede ama alıp gitmedi benden aksine ne güzellikler kattı .Bence o benden giderken ben ondan eksilttim kendime eklemek için farkına bile varamadı onun derdi geçmekti benimki o geçerken ondan almak:)

  • @omersirin4124
    @omersirin4124 Před 3 lety

    Zamanı faydalı ve pozitif kullananlar anı yaşar. Naçizane düşüncem sayın Kuzuloğlu. :)

  • @yldzay137
    @yldzay137 Před 4 lety +2

    Pazar sabahlari en zevkli anlarım sizi dinlediğim zamanlar 😍 kahvemi yapıp bahçede oturup dinlemeye başlıyorum.Tesekkurler tekrardan

  • @sebanuruzundurukan7402
    @sebanuruzundurukan7402 Před 4 lety +1

    Her pazar bekler oldum,hatta bu sabah youtube'da pusu kurdum resmen :D çok güzelsiniz.

  • @dilekkrboga
    @dilekkrboga Před 4 lety

    hızlandırmadan, başka bir işle ilgilenmeden çay&kahve alıp sakince izlemek..uzun zamandır pazar günlerimin terapisi sizi dinlemek

  • @hanzademefharoglu3116
    @hanzademefharoglu3116 Před 4 lety

    Serdar hocam, "vakitli" "vakitsiz", her zaman gelin... Sizi dinlemek çoook güzel, her seferinde daha da güzel üstelik :) Bizler için ayırdığınız tüm "zamanlar" için teşekkürler..

  • @salihkorkmaz438
    @salihkorkmaz438 Před 4 lety +1

    Zamanın ne olduğunu anlamamız için hayatımızdan 1:18:28 sn. Aldın değermiydi kesinlikle dolu dolu bir zaman geçirdim
    Teşekkürler serdar kuzuloğlu 👋

  • @ndyayyildiz6219
    @ndyayyildiz6219 Před 4 lety +1

    Çok çok teşekkür ediyorum. Çok güzel bilgilendiriyorsunuz.Her bölüm ayrı ayrı kıymetli. Yürekten alkışlıyorum sizi👏👏👏

  • @sinangulseren4973
    @sinangulseren4973 Před 4 lety +1

    abi seni izlerken yoruluyorum, bu da bir şeyler öğrendiğimi gösteriyor sanırım... her şey için teşekkürler.

  • @serpilhizmetli9483
    @serpilhizmetli9483 Před 4 lety

    Muhteşem bir sohbetti çok teşekkür ederim bilge İnsan.

  • @Noahinci
    @Noahinci Před 4 lety

    Ufkumuzu açmaya bu hafta sonunda da devam ettiğiniz için teşekkürler sevgili Serdar Kuzuloğlu. Emeğinize sağlık 👏👏👏👌😍

  • @oguzhangezer4290
    @oguzhangezer4290 Před 4 lety +1

    Konu zaman olunca izlemeye başlamadan şunu belirteyim; bu videoyu 1.25 ve 1.5 hızda izleyeceğim.

  • @krishnamurtiburak
    @krishnamurtiburak Před 4 lety +2

    Bölüm içerisinde bilginin payı çok fazla olduğu için yorum kısmının biraz eksik kaldığını hissettim. Bilgilerden dolayı zevkten dört köşe olduk ama yorumlama kısmı da kursağımızda kaldı sanki :)

  • @firar16
    @firar16 Před 4 lety

    hayattaki en değerli varlığımız olan zamanı sizin gibi değerli biriyle harcamak çok zevkli ve güzel ağzına sağlık Amirim Teşekkürler.

  • @emrah6009
    @emrah6009 Před 2 lety

    Hazır zamandan bahsetmişken; bazen bir dakika uzun, bir saat çok kısaymış gibi hissettirir insana. iş icabı her haftasonu uzun yollar yapan biri olarak bu videolarla bana hem öğretici yol arkadaşı oldunuz hem de bu uzun yolların sanki çok kısa zamanda katedilmiş gibi hissetmemi sağladınız.. aranızda olmaktan mutluyuz devamını dilerim

  • @kubraboral
    @kubraboral Před 4 lety +2

    # *Sosyal jetlag mağdurlarına çözüm önerileri* # başlığını buraya bırakmaktan onur duyarım✋ iyi ki tanıyorum sizi serdar abi... üstümüzde emeğin çok...😊😍

  • @kadirsuren
    @kadirsuren Před 4 lety +10

    artık izlemeden beğeniyorum =)

    • @yunusck3344
      @yunusck3344 Před 4 lety +1

      Algoritma spam olarak algılıyo bi işe yaramıyo yaptığın şey

  • @iiremb5
    @iiremb5 Před 4 lety

    Serdar Bey, yayınlarınızın müptelası olduk. Bu korona sürecinin bitimi için tek endişem yayınların devamı ya gelmezse diye oluyor :) Tüm emeğiniz, bilginiz, zahmetiniz ve zamanınız için çok teşekkürler.

  • @fatmaakdemir2796
    @fatmaakdemir2796 Před 4 lety

    Pazarlarımızın değeri arttı sayenizde sabırsızlıkla bekliyoruz .zaman nasıl geçiyor anlamıyoruz saatlerce dinleriz teşekkürler👏🏻

  • @senayoranli1216
    @senayoranli1216 Před 4 lety

    Zamanıma anlam, bilgi ve keyif kattınız. Yemek yiyip çayımı içerken izliyorum. Çok teşekkür ederim emeklerinize sağlık .

  • @ebruezerce5348
    @ebruezerce5348 Před 4 lety +1

    yine harika bir anlatım yine çok şey öğrendik sizden Serdar bey Bizden çaldığınız zamanin gerçekten hakkını vermiş olduğunuzu bilmenizi istedim.😃

  • @engincolak1488
    @engincolak1488 Před 4 lety

    Pazarların vazgeçilmezi oldunuz Serdar Bey. Teşekkür ederim. Ayrıca bölümün sonunda topaç çevirerek “Inception” göndermesi yapmanız da gayet güzel bir detay olmuş.

  • @oguzhangedik9322
    @oguzhangedik9322 Před 4 lety +2

    Serdar bey öncelikle değerli paylaşımlarınızı dinlemekten çok keyif alıyorum, hepsi için ayrı ayrı teşekkür ediyorum fakat max weber'in büyünün bozulması konusunda; keşfedilmemiş ilimlerin keşfi, öncesinde onun keşfe açık tutulmuş olması ve sonrasında da istifadeye açık olması, neden bir gizem kapsamında olmayacağı gibi yanılsama doğurduğu gerçekten tartışmaya açık diye düşünüyorum. Verdiğiniz klima örneğinde de yaratıcının düzenine göre değil bizim istediğimiz düzene göre derken gerçekleşebilecek bütün varyasyonları eşya sahasında yapabiliyor olduğunuzun ve bunun aslında yaratıcının düzeninin bir parçası olduğunun bilgisini sizlerle paylaşmak isterim. Bir yazılım örneği üzerinden..istediğiniz varyasyonda java kodu yazın..bunu ancak JVM sağlar ve JVM'in sizin yazabileceğiniz olasılıkları size sunması, o olasılıklar dahilinde yaptığınız herseyin onun sayesinde ise yaradığı ve anlam kazandığı gerçeğini doğurur.

  • @selimozubek8506
    @selimozubek8506 Před 3 lety

    Valla uzun muzun degil. Cok degerli ve öğretici videolar. Iyi geliyorsunuz

  • @ylmazkazan9454
    @ylmazkazan9454 Před 4 lety +1

    Pazar kahvaltımızı yaparken sizi izlemek ne keyifli .Ellerinize sağlık 😍

  • @ardanb962
    @ardanb962 Před 4 lety +1

    Yine bilgi dolu harika bir yayın olmuş Serdar Bey, emeğinize,ellerinize sağlık!

  • @hkesim
    @hkesim Před 4 lety +3

    Tam yürüyüşe çıkacaktım. Çok iyi denk geldi. Elinize sağlık👏👏👏

  • @Fatma.apaydin
    @Fatma.apaydin Před 2 lety

    Hocam öncelikle size çok teşekkür ediyorum .Ben bu yayını 2022 nin Şubat ayında dinliyorum .
    Yayınladığınız tarihlerde çok saçma düşüncelerle ,başka işlerle meşguldüm sanırım ama ziyanı yok ne demiş atalarımız :) zararın neresinden dönüşürse kardır .
    Sizinle tanismama sevdiğim ,aşık olduğum adam vesile oldu her zaman bana çok güzel şeyler katmaya çalıştı , her zaman hattalarımi gördü ve düzeltmeye çalıştı sizin onun hocalarından bir tanesisiniz o da benim hocam , öğretmenim oldu o yüzden size hep hocaların hocası diye hitap ediyorum onunla konuşurken .
    Evet hocam ben çok yanlışları olan bir kadındim ailemle pek anlaşamayan ve sevilmeyen biriydim ...
    O yüzden ben 20 yaşında doğdum ve gözümü açtığımda sizin gibi bilinçli , bilgili insanların arasindaydim o yüzden çok mutluyum bunu bilmesinizi isterim siz çok iyi bir işiksiniz her şey için teşekkür etmek istedim ve biz gençler olarak her zaman o tutugunuz meşaleye saygi duyacağız . Her şey için sağolun .

  • @muratgomlekli9870
    @muratgomlekli9870 Před 4 lety

    Sorgulayıp sorgulattığınız teşekkürler.

  • @ilknurdoguer7719
    @ilknurdoguer7719 Před 4 lety

    Pazar Sabahı çocukluğumda okuduğum Milliyet Çocuk dergisini bekler gibi heyecanla bekliyorum ..Saatleri Ayarlama Enstitüsü Storytel de giriş bölümünün müziği zemberek sesleri ile öyle olağanüstü ki açıp açıp dinlerim hep.....Emeğinize sağlık

  • @serpilhizmetli9483
    @serpilhizmetli9483 Před 2 lety

    Hocam neden bitti bu seri 😔ne kadar güzeldi 👏👏👏ne kadar donanımlı👏👏👏 ne kadar dolu dolu 👏👏👏lutfen lutfen lutfen lutfen lutfen lutfen devam edin.

  • @denizesgin6503
    @denizesgin6503 Před 4 lety

    Serdar hocam....harika bilgiler ediniyoruz ve üstelik hiç reklam yok.Gayet özenli,emek verilmiş videolar hazırladığınız belli.Emeklerinize sağlık.Video süresini n'olur kısaltmayın.

  • @suatarslan4311
    @suatarslan4311 Před 4 lety

    siizi izleerken zzzama bakmıyorum, zihnimin kıvrrımları serisi benim için klasikler gibi oldu,Beni daha çok düşünmeye itti.Tekrar tekrar izleyebilirim.Bilginize sağlık.

  • @ercanalmaih
    @ercanalmaih Před 4 lety

    Abi bu videonun podcastını dinliyordum ama o müzik beni benden aldı. Gelip süpersin demek istedim. :D süpersin!

  • @furkandalyann
    @furkandalyann Před 4 lety +1

    Amirim Max Weber'in "Meslek Olarak Bilim" yazısı Metis yayınlarından "Sosyoloji Yazıları" derleme kitabı altında çevrildi, 30 sayfalık bir metindi sanırım. Ayrıca her hafta olduğu gibi çok keyifli ve bilgilendirici bir bölümdü, emeğinize sağlık.

  • @emrahk290
    @emrahk290 Před 3 lety

    Çok keyifle dinledim izledim. Çok güzel şeylerde öğrendim. Teşekkür ederim.

  • @feraherinc9244
    @feraherinc9244 Před 4 lety

    Bu serinin müptelası olduk :) Yeni bölüm eklendiğini görünce nasıl bir neşe.. :) Emeğinize sağlık, çok faydalanıyoruz çok teşekkürler. Sevgiler :)

  • @caglarkaya172
    @caglarkaya172 Před 4 lety

    Bence zaman yaratılışın ilk gününden beri var olan bir şey, insanoğlu gelişip artık bir şeyleri sorgulamaya başladıkça böyle bir şeyin varolduğunu keşfediyor ve kendi ihtiyaçlarına, isteklerine göre bölmelere ayırıyor. Fakat yaratılışın başındaki zamanla şimdiki zamanın insana etkisi bambaşka. Zira günümüzde zamanın en büyük etkisi insan üzerinde kurduğu baskı.

  • @sezaiyilmaz5736
    @sezaiyilmaz5736 Před 4 lety

    Zaman su gibi akıp geçti..Çok keyifli sunum..Beyninize sağlık..👏👏👏👏

  • @Mfc_auto
    @Mfc_auto Před 9 měsíci +1

    Serdar Bey yeni içerikler gelmeyecek mi?? bu seriyi tekrar tekrar dinlemekten ezberlemeye başladım (hala çok keyifli)

  • @toreulas
    @toreulas Před 4 lety

    Serdar Kuzuloğlu vakti gelmiş. 1 küsür saatlik bir zaman dilimi ve yine müthiş bir emek. Saygıyla

  • @ozzzyyy
    @ozzzyyy Před 4 lety

    Ben 1 seferde bitiremiyorum, mola veriyorum, cunku beynimin CPU'su 100% calsiyor dinlerken. Ara vermezsem de bosa akiyor konusma. Donup donup sonradan dinlemeler de artisi. Konustugun 1 saat, actigin basliklara derinlemesine girmek 1 hafta surer herhalde. Hicbir gelir talep etmeksizin bizler icin boyle zaman harcaman, bizler icin paha bicilemez amirim. Cok tesekkur ederiz.

  • @sedatsuna
    @sedatsuna Před 6 měsíci

    İlk defa sizinle aynı düşüncede olmadığım tercihle karşılaştım 🙂 İleri saat uygulamasının kalıcı olmasının mantığının olmaması. 🙂

  • @inciozkan1504
    @inciozkan1504 Před 3 lety

    SAATİN KENDİSİ MEKAN, YÜRÜYÜŞÜ ZAMAN , AYARI İNSANDIR..👍Ahmet Hamdi Tanpınar.👍👍👍👍👍

  • @ustunzekalilaruzmani
    @ustunzekalilaruzmani Před 4 lety

    Yaratıcı düşünmeyi teşvik etmek için sıkça kullanılan tekniklerden olan SCAMPER tekniğine dair okuma yaparken 3. harf olan A'yı temsil eden ''adaptasyon / adaptation'' adımında şöyle bir örnek ile karşılaşmıştım. Eğitimlerimde de hem öğretmen arkadaşlar hem de öğrenciler ile paylaşırım. Sizle de paylaşmak istedim :)
    ''Fransa'da yaşayan Brezilyalı pilot Alberto Santos'un en büyük tutkusu uçmaktı. Ancak saat ile ilgili önemli bir sorunu vardı. O zamanlarda herkes köstekli saat kullanıyordu ve bu yüzden hem iki eliyle uçağı kullanıp hem de cebinden çıkarması gereken saatine bakamıyordu. Havadayken de zamanı öğrenebilmek için arkadaşı Louis Cartier'den yardım istedi. Cartier 1904 yılında saat yapımcısı Edmond Jaeger'in yardımıyla ilk kol saatini hazırladı. 1906 yılında Santos yeni bir rekor kırdığından emin olmak için uçağından çıkarken saatine bakınca, bunu gören kalabalık bu garip saati beğendi ve bir anda Cartier'e yeni saat siparişleri yağdı.''

  • @baweraydn6923
    @baweraydn6923 Před 4 lety +1

    Zamanım böyle güzel konuşmalar için feda olsun🙃

  • @UlasCrpc
    @UlasCrpc Před 4 lety

    Zaman konusu işlenmişken özel görelilik ve genel görelilikten de bahsetmek iyi olurdu. “Zihninizin kıvrımları” modern fiziğin sınırlarına dayandı Serdar bey tebrikler :) Yine de bilgilendirici ve çok güzel bir video olmuş.

  • @mustafadilek145
    @mustafadilek145 Před 4 lety +2

    Sosyal Jetlag... Son 3 ayda yaşadığım durum tam olarak bu sanırım. Günün her saatinde yatıp kalkmayı başardığımı düşünüyorum. Bazısı 4 saat sürdü bazısı 12 bazısı ise sadece 1.5 saat. :) Aşırı kahve tüketiminin bu konuda çok katkısı olduğuna eminim. 1 hafta içinde görev saati ile düzeleceğini tahmin ediyorum.

  • @faridzahid908
    @faridzahid908 Před 4 lety +1

    Azerbaycannan severek izliyoruz hocam 🙏 Emeğinize sağlık

  • @CanKeser
    @CanKeser Před 4 lety

    Dinlerken aynı anda bilgilenebildigim nadide isimlerden. Başarılar dilerim.

  • @alirizasenyildiz9278
    @alirizasenyildiz9278 Před 4 lety

    Sağol üstad, ağzın dilin kurumasın. esen kal.

  • @BerkanKaplan
    @BerkanKaplan Před 4 lety +2

    Bir Pazar Daha Ne Kadar Güzel olabilir Derkeeeenn 🤩

  • @ersadyldz9270
    @ersadyldz9270 Před 4 lety

    Saat 03.13, 08.00 da kalkmam lazım ve sosyal jat lag oldum :)
    1- Entropinin sürekli bir yönde ilerlemesi,asla tersine dönmemesi zaman dediğimiz şeyin aslında bir dağılım, parçalanma olduğunu söyler sanki. Atomlarımızın birbirinden uzaklaşmasını, evrenimizin genişlemesini, yaşlanmamızı açıklamak için bu ssüreci zaman adı altında anlamlandırmaya çalıştığımızı düşünüyorum.
    2- Fizyolojimiz gereği evrimsel sürecimiz de Güneş altında daha iyi uyum sağlayarak doğal düşmanlarımızdan kurtulmamız bizi zamanda olmak üzere çoğu şey de Güneş e bağımlı kıldı sanırım.

  • @hasanyazar1452
    @hasanyazar1452 Před 4 lety +2

    Söyleşinin yazılı dökümü
    Sürekli hızlanan bir dünya içerisindeyiz. Daha kısa süreye daha fazla şey yerleştirme telaşı. Bu ise unutkanlığı getiriyor. Bir şeyi ne kadar hızlı yaparsak ya da maruz kalırsak, o kadar kolay unutuyoruz.
    Milan Kundera: Düşünen insan yavaşlar. Sürat ile düşünemezsiniz, düşünmek için yavaşlamak ya da durmak zorundasınız. Düşünme hep yavaşlatır hatta durdurur.
    Teknoloji de zaman algılımızı etkileyen en önemli etken. Zaman algılama ve kullanma şeklimizi teknoloji belirler. Teknoloji cihazınızın hızı, zihnimizin beklentisini de yaratıyor. Örneğin, printırların hızlanması, internetin, telefonların hızlanması gibi…. Sabır eşiğimiz saniyelerle temsil edilir hale gelmiştir.
    16. YY’la kadar zaman algısı, Güneşin hareketine bağlıydı.
    Antik Yunan’da boş zaman seçkin uğraşlarla ilgilenme, düşünme ile geçirilebilecek özel bir an vaktiydi. Daha sonra Roma’da eğlenceye ayrılan zaman olmuş. Ortaçağda ise boş zaman, seçkinlerin, aristokratların kendileri kadar seçkin zevkleriyle uğraşma faaliyeti haline gelmiş.
    Zamana yönelik tanımların kökeni, Sümer ve Babil’e dayanıyor. Bugünkü zaman algımızın matematiksel kökenini oluşturmuştur.
    Zamanın ilk ölçüm metodu, Antik Mısır’da Güneş saatleridir. Fakat gece ve kapalı alanlarda ve havalarda bu metot işlevsizdi. Daha sonra doğanın iç dengesi üzerine kurulu kum saatleri oluştu. Kum saati, doğanın zamanından bağımsız ilk zaman ölçme aracıdır. Kum saati ile istediğiniz zaman aralığını yaratabilirdiniz. Kum saatleri sonra su saatlerine evrildi.
    Mekaniğin en az bilinen öncülerden Cezeri’dir. 1181- 1206 Yılları arasında Artuklular Devleti’nin 25 yıllık saray Mühendisidir. Saat, robot, ilginç teknolojiler geliştiriyor. Bunun için Kitabı-ül Hiyel (Hiyel, Arapça da hiledir) kitabı basmıştır. Mekanik tasarım, o zamanki İslam coğrafyasında hile gibi algılanmış.
    Daha sonra mekanik saatlere geçildi, çarklar ve ağırlıkların devrede olduğu sistem. Burada artık Avrupa’lılar devreye giriyor. Mekanik saatler ile Avrupa’nın hakimiyeti başlıyor. Sebebi ise astronomların, denizcilerin daha tutarlı zamana ihtiyaç duymaları. O zamanların ilk belirlenimi Kilise çanlarıdır. Kilise çanları, otoritenin kendini topluma hatırlatma çabası. Kilisenin çanları insanlara zamanı yani kiliseyi hatırlatıyor, ibadeti hatırlatıyor. Çanlarla birlikte gelen zaman algısı ile gündelik hayatı düzenlemeye başlıyor. Kilisenin çanı ile hayat başlıyor ve duruyor. İbadet için hayatımıza sokulmaya çalışılan zaman kavramı, ticaretin merkezi haline geliyor, ibadet de küçük bir detaya dönüşüyor. Sanayi devrimi ile birlikte saat kuleleri ile, büyük kadranları ile her zaman düzenin, otoritenin, devletin temsiline dönüşüyor. 2. Abdülhamit bunu farkettiğinde, bütün şehirlerinde 144 saat kulesi inşa ettiriyor.
    Alaturka saat, akşam namaz vaktini ve günbatımını temel alan sistem. Güneş’in batışına göre her gün saat yeniden ayarlanıyordu. Batı da ise alafranga saat kullanılıyordu, Osmanlılar daha sonra alafranga kadranlı saati kullanmayı seçtiler.
    Sarkaçlı saatin mucidi Hollanda’lı bilimci Christian Huygens’tir. 17. YY’da Galille’nin zaman ölçme çalışmalarını devralıyor. İtalya’da enlem boylam kavramları, denizciler için çok önem taşıyor. Enlem boylam koordinatını çıkarıp, haritadaki yerlerini belirliyorlar. Enlem de, Güneş ve Yıldızlara bakarak açıyı hesaplayarak belirleniyordu. Fakat boylamı belirlemek zordu çünkü açı yeterli değildi. Galileo, bunun için sarkaçlarla uğraşıyor fakat ömrü yetmiyor. Huygens, 40-50 sonra bu çalışmaları geliştiriyor. Böylece gün içerisinde 15 dakikalık zaman hatası 15 saniyeye iniyor. . 270 sene boyunca sarkaçlı saatler kullanıldı.
    Sanayi devrimle birlikte, kurmalı mekanik saatler ortaya çıktı. Alaturka saat, akşam namaz vaktini ve günbatımını temel alan sistemdi Osmanlı’da. Güneş’in batışına göre her gün saat yeniden ayarlanıyordu. Batı da ise alafranga saat kullanılıyordu, Osmanlılar daha sonra alafranga kadranlı saati kullanmayı seçtiler.
    Artık zaman kavramı gündelik hayatta yerini giderek arttırıyor. Yanımızda taşımaya başladığımız ilk saat formu, köstekli cep saatleridir, açma kapamalı. Daha sonra kol saatleri çıkıyor. Kol saatleri önce kadınlar için hayata giriyor çünkü erkekler kol saatini bileziğe benzettiği için takmayı reddediyorlar. Fakat 1. Dünya Savaşında askerler için çok kullanışlı hale gelince kol saatleri, artık alışkanlık hale geliyor erkekler için.
    1927’den itibaren Kuvars kristelli saatler devreye girdi. ABD’deki Bell laboratuvarlarında bu saatler icat edildi. Bu dönemde kol saatleri ortaya çıkıyor. Kuvars kristali, elektriğe maruz bıraklıdığında ısıdan hiç etkilenmeden rözenans yapıyor ve titreşiyor. Zamana yönelik çok tutarlı bir platform sağlıyor bize. Pilli saatler devreye giriyor böylece. 1969’da bir japon üreticisi Quartz tabanlı ilk saati üretiyor (Seiko Astron).
    Bu da yeterli olmuyor zaman ölçümünü daha hassas ölçebilmek için çünkü bilimsel çalışmalar çok hassas zaman ölçümüne gereksinim duymaktadır. Atom saatleri ortaya çıkıyor. Dünya üzerindeki tüm elektronik aletleri bu saate göre otomatik olarak ayarlıyorlar. 20 Milyon yıl süresince sadece 1 saniye hata payı ile atom saatleri bugün kullandığımız en güvenilir zaman ölçme aracıdır. Birkaç noktadan tutulan Lazer ışıma ile sezyum atomunun mikrodalgaları ölçülerek yapılıyor atom saati.
    Sanayi devrimi ile zaman kavramı yeniden tanımlandı. Fabrikaların saatle çalışmaya başlaması, bütün yaşamı saatle kurgulanır ve saatle ölçülür hale getirmeye başladı. Boş zaman kavramı, kapitalizm ile birlikte devreye giriyor. Kapitalizm de çalışma ve dinlenme süreleri dışında kalan zamanı, boş zaman olarak pompalıyor. Özel işlerin varsa, boş zamanında yap… Kapitalizm, boş zamanı da kontrol etmeye başlar, boş zaman da ne yaptığına, nasıl zaman geçirdiğine dolaylı yollardan etkide bulunur, çevre düzenlemesi, yaşam alanları düzenlemesi, medya kanalları aracılığı ile. Boş zamanın bile her noktasına nüfuz etmeye çalışır iktidar erki.
    Demiryollarının genişleyerek uzaması, deniz ulaşımının yaygınlaşması, ülkeden ülkeye değişen zaman farkları nedeniyle kazalar artıyor ve 1884 yılında ABD Başkanı Ç. ArthurUn önerisiyle Uluslararası Meridyen Konferansı toplanıyor. Dünyayı zaman dilimlerine bölen sistemin çıkış noktası. Evrensel saatin düzenlenmesine ihtiyaç vardı. Grenwich, 0 noktası kabul ediliyor. Bu noktadan sağdakiler eksi, soldakiler artı olmak üzere toplam da 360 dilime bölünüyor. Türkiye bu dilime göre +3 zaman dilimi oldu. Yani orda saat 10 iken, Türkiye’de 13 gibi. Fakat bu zamana uymak yerine zamanı kendisine uyduran ülkeler oldu. Kuzey Kore, Venezuella, Hindistan, Nepal 45 dakika gecikmeli zaman kullandılar.
    Yaz kış saati uygulaması ise 1960’larda başlıyor. Gün ışığından daha fazla istifade edebilmek için bu yönteme gidiliyor.
    Gregoryen takvime 1927’de geçen en son ülke Türkiye oluyor.
    Türkmenistan Başkanı Saparmurat Türkmenbaşı (1991-2006 yılları arasındaki 15 yıl boyunca Türkmenistan Cumhurbaşkanlığı görevinde bulundu), günlerin ve ayların adlarını değiştirdi. 10 Ağustos 2002 tarihinde, Türkmenistan hükûmeti ay ve hafta günlerini yeni ad vermek için bir kanûn çıkardı. İşbu kanuna göre 7 yıl boyunca kullanılan ve 2.Cumhurbaşkanı Gurbanguli Berdimuhammedov'un kararıyla iptal edildi.
    Gregoryen takvime göre 2020, Hindu takvime göre 1942, Hicri takvime göre 1441, Budist takvime göre 2563, Julian takvime göre 2773, Çin takvimine göre 4718, İbrani takvimine göre 5780 yılındayız…
    Zaman bir icat mı yoksa keşif mi?
    Var olanı ortaya çıkarmak keşiftir. Var olanların yepyeni bir dizaynı ile yeni bir şey ortaya çıkarmaktır İcat.
    Dünya’nın büyüsünü bozan adam, Max Weber: Gelişen düşünselleştirme ve rasyonelleştirme süreci, içinde yaşadığımız şartları anlamadaki bir gelişmeye işaret etmez. Vardığımız nokta, bu şartları anlamayı sahiden istememiz halinde, her hangi bir zamanda bunu yapabileceğimizin bilgisi ya da inancıdır. O halde sürecin anlamı, ilke olarak gizemli, öngörülemez kuvvetler tarafından yönetildiği değil, aksine, ilke olarak her şeyi hesaplama yoluyla denetleyebileceğimizdir. Bu da dünyayı büyüden sıyırma anlamına gelir. 1918
    Zamanı ölçme arayışı, zamanı kontrol altına alma arayışının, arzusunun temelinde, doğaya, fiziğe, şartlara hükmetme arzusu var.
    Sosyal jet-lag: Jet uçakları sayesinde jet sosyete kavramı ortaya çıktı. Uzun mesafelerin jet hızıyla ulaşılması sonucu oluşan zaman bulanıklığı algısıdır jet-lag.
    Vücudumuzu yöneten üç saat var. Güneşe göre ayarlanmış vücut proğramımız doğal saat. Biyolojik saat, vücudun zamana, şartlara göre tepkisi. Kurduğumuz saat, sorumluklarımızın saati. Sosyal jet-lag, doğanın saati ile beden saati ve kurduğunuz saat arasındaki uyumsuzluktur. Bugünün en büyük problemlerinden biri.

    • @mserdark
      @mserdark  Před 4 lety +1

      Bu emeğinizden ötürü size, herkes adına teşekkür ederim.

    • @hasanyazar1452
      @hasanyazar1452 Před 4 lety

      @@mserdark Emeğiniz için ben teşekkür ederim, sizden çok şey öğreniyorum, bütün konuşmalarınızı yazıyorum...sağolun....

  • @heryerdeegitim02
    @heryerdeegitim02 Před 4 lety

    Güzel bir program oldu.Tesekkur ederim.

  • @KalimbaTabs
    @KalimbaTabs Před 4 lety

    Keşke bir gün “lisan” konusunu da işleseniz bu seride. Dilin tarihi ve bizim tarihimizdeki dillerin evrimi... Özellikle Osmanlı döneminden yeni dilimize geçiş ve yeni dilin bize kazandırdıkları, bizden götürdükleri...

  • @ahmetturgutguzel8537
    @ahmetturgutguzel8537 Před 4 lety

    Varlığınız bana huzur veriyor Sn Serdar Kuzuloğlu :)

  • @orcunsavas
    @orcunsavas Před 4 lety +50

    "Çok afedersiniz, Sezyum atomuna..."

    • @Olclk1974
      @Olclk1974 Před 4 lety

      Teşekkürler Serdar bey, pazarları merakla bekliyoruz. Emeğiniz ve bilgileriniz için teşekkürler.

    • @karaoglu6211
      @karaoglu6211 Před 4 lety +1

      Sezyum muhabbeti ne?

    • @Guitarism4life
      @Guitarism4life Před 4 lety +3

      @@karaoglu6211 Kaan Sezyum ile sürekli tatlı bir atışma hâlindeler

  • @enesyergoz7636
    @enesyergoz7636 Před 4 lety

    Güzel bilgiler ve kaynaklar için teşekkür ederim. İyi ki varsınız Serdar Bey

  • @alperaydn6082
    @alperaydn6082 Před 3 lety

    Seriyi Spotify’dan sonra CZcams’dan ikinci kez izliyorum umarım yeni videolar gelir 😞