Tarihi Rotalar | Fatih | 13. Bölüm

Sdílet
Vložit
  • čas přidán 6. 10. 2022
  • Ömer Kokal, efsaneleşen, dilden dile aktarılan, hikâyelere konu olan tarihi mekânları geziyor ve tarihe ışık tutan bilgileri yerinden anlatıyor...
    "Tarihi Rotalar" her cumartesi saat 12.15'te tv4 ekranlarında, izleyicisiyle buluşuyor...
    Bizi sosyal medyada takip edin;
    tv4tr
    İnstagram.com/tv4tr
    tv4comtr
    Bizi izleyebileceğiniz platformlar;
    D-Smart 87. Kanal, Tivibu 58. Kanal, Kablo TV 48. Kanal, Turkcell TV+ 131. Kanal, Vodafone TV 53. Kanal, BluTV, Turksat 4A frekans 12310

Komentáře • 16

  • @birgulkarayel2318
    @birgulkarayel2318 Před 5 měsíci +2

    İnsan sizi dinlemeye ve bu güzelim şehri izlemeye doyamıyor hocam emeğinize sağlık

  • @bahattinakozbek8200
    @bahattinakozbek8200 Před rokem +4

    Gene dobdolu harika bir tur oldu bizim için de Ömer Hocam. Çok teşekkürler.❤

  • @gulcancangel1796
    @gulcancangel1796 Před rokem +4

    Her şeyiyle harika bir yapım uzun sürmesi dileğiyle

  • @ASLIENGIN1
    @ASLIENGIN1 Před rokem +3

    Harika bir programdı öncelikle size ve emeği geçen herkese teşekkürler 👏👏👏👏👏👏👏👏👏🤗🤗🤗🤗🤗

  • @speedslayer5521
    @speedslayer5521 Před 9 měsíci +2

    29:22 Ömer hocam, bize bu bölümde 2 tane sarnıçtan bahsettiniz ama tam siz şurada yürürken, saginizda görünen giriş kapısının bize yakın olan sütünün hemen önünde metal siyah kare bir kapak var, işte o kapağı kaldirsaydiniz bu caminin altındaki sarnıçtan da bize bahseder olurdunuz, inşallah başka sefere hocam, Hatta caminin kuzeydoğu tarafında etrafı korumayla çevrili çukur bir bölüm var, oraya yaklaşınca baktım zeminden 5 mt aşağıda bizanstan kalma bir takım eserler vardı ama ben ne olduğu hakkında bir bilgi bulamadım fakat şuna kanaat getirdim ki bu caminin altında da başka bir tarih yatıyor, saygılar hocam...

  • @alibc8877
    @alibc8877 Před 11 měsíci +1

    Hocam bu kanalı çok geç keşfettiğim için çok pişmanım. Ağzınıza emeğinize sağlık. ❤

  • @EmrahParlak-hk8ku
    @EmrahParlak-hk8ku Před měsícem

    Emeğinize sağlık hocam

  • @edakleio
    @edakleio Před 5 měsíci +1

    Fatih ve Konstantin bize seslenselerdi keşke oradan😃

  • @ufukkaya7903
    @ufukkaya7903 Před rokem +2

    Cok güzel olmuş emegine sağlık

  • @semihekim
    @semihekim Před rokem +1

    Teşekkürler. Cahilligimizi görüyoruz.

  • @bekiryesil6562
    @bekiryesil6562 Před 11 měsíci +1

    ❤❤❤❤

  • @selmatonoglu9235
    @selmatonoglu9235 Před rokem +1

    Yeni keşfettiğim programınızı çok beğenerek severek izliyorum emeğinize sağlık ama müzik yordu beni

  • @ertansinanhuseyinagaoglu2043
    @ertansinanhuseyinagaoglu2043 Před 6 měsíci +2

    Çok güzel ifadelerle.tarih in.içerisinde dolaşmış.oldum.sağolunuz.fakat müziklendirmeni beğenemedim.ud.kanun.ney.gibi.enstrumanlarla yapmanızı temenni eder.selam ederim.

  • @mustafaburakboz8481
    @mustafaburakboz8481 Před 11 měsíci

    Abi az daha video gecişlerine müzik ekle de konser şöleninde tarihsel video izleyelim bu biraz az olmuş

  • @yurttas5830
    @yurttas5830 Před rokem +2

    Artık İĞRENÇ BETON YAPILAR görmek istemiyoruz!..
    İstanbul'da bütünüyle YAPIT anlamında AYDINLANMA (Rönesans) yaşamalı!
    İstanbul'un özellikle; haliç ve Boğaz kıyısında olan Üsküdar, Beykoz, Fatih, Beyoğlu, Beşiktaş, Sarıyer gibi ilçelerinde tüm gökdelenler ve eski/yeni binalar mal sahipleri mağdur edilmeden yıkılarak, bu ilçelerin TARİHİ DOKUSUNU bozmadan 2-3 katı geçmeyecek biçimde 1. Ulusal Yapıt Akımına uygun olarak ( Ankara Etnografya Müzesi yapıtı gibi ) KESME TAŞ ve MERMER'DEN evler yine 3-4 katı geçmeyecek biçimde kamu yapıtları/çarşılar yapılmalıdır.
    Tasarımlı, düzenli, ağaçlarla donatılmış küçük/büyük yerleşim bölgeleri kurulmalı, bu yerleşim bölgelerine yapılacak yapılar ise:
    Şehir dışına 10 km uzaklıkta; köşe başları 50/55 cm genişliğinde en güçlü-dayanaklı AĞIR ÇELİK BORULARDAN, ( Galvanize batırılmış ) her köşe arası boşluklar çaprazlanmış biçimde çelik borular birbirine tutturularak yapılmalı, dış kaplaması da nemden etkilenmeyen ince çelik borular üzerine oturtulmuş birbiri üzerine eklenen geniş, uzun Gazbeton/System 3E vb yapı ürünlerinden kapatılmış biçimde 100/115m2 üzerine kurulu DUBLEKS evler ( 3+1 ) ile alt bölümü dükkan/satış yerinden oluşan üst katları ( 2 kat ) ise 3+1 daire olan 150/200m2 üzerine kurulu TRİPLEKS evlerden oluşmalıdır. Böylece; insanların MUTLU bir YAŞAM sürmesi sağlanacak hem dayanaklı, güvenilir evler olacak hem de yapıtlarda ki görüntü güzelliği ortaya çıkacaktır. Bu YAPIT DEVRİMİ Türkiye'deki tüm il/ilçelerinde tarihi yapısına uygun olarak yapılabilir, İstanbul'un nüfus yoğunluğu bu yeni şehirlere yönlendirebilir.
    ÖR; Ümraniye bölgesi, Santral'den Çakmak Köprüsüne değin uzunca dümdüz bir yol üzerinde bulunuyor, bu caddedeki İĞRENÇ BETON BİNALAR yıkılarak İstiklal ve Bağdat Caddesi gibi bir caddeye dönüşmesi için 3-4 katı geçmeyecek biçimde sağı solu 70/100 cm uzunluk 50/80cm genişlik - yükseklik - uzunluk ölçüsünde KÜFEKİ TAŞI ile en sağlam MERMERDEN 1. Ulusal Yapıt Akımına uygun olarak evler, kamu yapıtları, iş yerleri dikilerek turizme açılabilir. Böylece bu YAPITLARI (MİMARİ) görmek için turistler gelecek Türkiye; Fransa, İtalya, İspanya, Portekiz gibi Arapların petrolden elde ettiği yıllık petrol gelirinin iki katını YAPITLARINI (mimari) görmeye gelen turistlerin bırakacağı dövizlerden elde edecektir.
    İtalya ile Fransa:
    II. Dünya Savaşı'nda yıkılan kesme taş ve mermerden yapılan tüm eski tarihi yapıları, özüne uygun olarak yeniden yaptı ve bu durum onların, Avrupa'da en fazla turist çeken ülkeler durumuna getirdi. Bu durum yapıtların, ( Mimarinin ) insan üzerinde olumlu etkisinin en büyük kanıtıdır!..
    Ülke/Kamu yapıları büyüklüğüne göre köşe başları ağır çelik borulardan; 70/150 cm uzunluk 50/80cm genişlik - yükseklik - uzunluk ölçüsünde ( Dikdörtgen gibi ) en sağlam, kaliteli KÜFEKİ TAŞI/MERMER bloklardan 4-5 katı geçmeyecek biçimde TARİHİ YAPITLAR dikilmelidir.
    Önemli:
    Çamlıca gibi tepeler; tümüyle yapılaşmaya yasaklanarak tıraş edilip YEŞİLLENDİRİLMELİ, AĞAÇLANDIRILMALI, insanların hafta içi/hafta sonu nefes alacağı piknik yapacağı yerler olmalı.
    Başakşehir, Esenyurt, Avcılar, K.B Çekmece, Silivri, Esenler, Bayrampaşa, Sultangazi, Şirinevler, Beylikdüzü; Tuzla, Kartal, Pendik, Maltepe, Ümraniye, Sultanbeyli, Çekmeköy vb Marmara Denizine kıyısı olan deprem riski çok yüksek ilçelerdeki yapıların % 85 yıkılarak toprakları TARIMA açılmalı belli yerleri de ORMANLIK alan ilan edilmelidir.
    Bu bölgelerde 1. Ulusal Yapıt Akımına uygun olarak KESME TAŞ ile MERMERDEN iki/üç katı geçmeyecek biçimde evler, kamu yapıtları yapılıp 20.000 30.00 bin kişilik küçük ilçeler oluşturularak bu bölgeler eskisi gibi YAZLIK olarak kullanılmalı, yapılaşmaya kapatılmalıdır.
    ( Böylece İstanbul; ROMA şehri gibi kendi kendine yeten bir şehir olacak, ürünlerini üretecek, artan ürünleri Avrupa'ya dışsatım olarak gönderebilecek duruma gelecektir.)