Ce sunt Asigurarile Unit-Linked?

Sdílet
Vložit
  • čas přidán 10. 09. 2024

Komentáře • 88

  • @leonardmaftei5681
    @leonardmaftei5681 Před 3 lety +11

    Salut! Avand in vedere ca dobanda este capitalizata, impozitul pe profit de 10% poate afecta mai mult randamentul pe termen lung decat 3-4% costuri la depunere. Cand ajungem sa ne dublam investitia (profit = suma depusa) este mai mult 10% din profit decat 3-4% din sumele depuse, iar daca vorbim de termen si mai lung este o pierdere si mai mare acel impozit pe profit.

    • @ovidiutarcu
      @ovidiutarcu  Před 3 lety +2

      Cu cât ai mai mulți bani care să lucreze pentru tine la început, când investițiile au mai mult timp să crească, cu atât câștigurile sunt mai mari. Există numeroase exemple care arată efectele comisioanelor asupra randamentelor. Și cum pe termen lung poți să pierzi sume foarte mari de bani. Mult mai mari decât valoarea impozitului. Iar 3% - 4% este o valoare incredibil de mare.
      În plus, în ciuda faptului că vei plăti impozit în viitor, îl poți gestiona mai bine. Mai ales dacă nu retragi toți banii o dată. Dacă pe o parte îi lași moștenire nu mai plătești niciodată impozit pe acele câștiguri.

    • @vladciulei7902
      @vladciulei7902 Před 3 lety +10

      În plus de asta, sunt servicii cu costuri mai mici (1-2%), dar și cu costuri mai mari de 4%. Deci dacă folosești servicii cu costuri mici, clar este mult mai bine decât un 10%. Cumva mi se pare ca în unele videouri nu se prezintă toată informația și tocmai de aceea rămânem pe ultimul loc la educație financiara în UE :)

    • @sorinionelolieriu4551
      @sorinionelolieriu4551 Před 3 lety

      @@vladciulei7902 Foarte bine raspuns

    • @emanuelkakuja9614
      @emanuelkakuja9614 Před měsícem

      si de ce nu as lua o polita de asigurare si sa investesc eu pe cont propriu intr-un ETF/ETF-uri pe acumulare care are/au comisioane de 1% ?
      ca si exemplu eu pot sa iau un ETF care replica indicele BET care este pe acumulare si este scutit din a plati taxe pe dividendele pe care le incaseaza .....
      ca cineva care are 3 ani de experienta pe bursa , nu prea inteleg de ce as vrea sa conectez polita mea de sanatatea de investitiile mele ?
      politia de sanatatea imi acopera nevoile medicale tocmai ca sa nu trebuiasca sa intru in investiti....
      iar investitile mele merg in ETF uri pe acumulare unde nu platesc taxe pe dividende si unde am controlul asupra momentului vanzarii;
      daca eu imi fac polita unit linked pe 20 de ani dar eu vad o mega oportunitate si vreau sa lichized investitiile ? practic sunt pedepsit ca vreau sa am control asupra investitiilor .....
      hai sa facem o analogie , hai sa facem unit linked legat de un imobil si nu de un portofoliu de actiuni ; le-ar mai placea oamenilor atunci idea ?

  • @juster7811
    @juster7811 Před 6 měsíci +1

    Super explicatia. Multumesc mult. Era sa ma bag intr o polita de asigurare pentru a investii cica niste bani insa dupa ce am inteles despre ce este vorba nu mai doresc. Multumesc mult pentru explicatii 💪

    • @ovidiutarcu
      @ovidiutarcu  Před 6 měsíci

      Cu drag! 🙂

    • @firemusic4664
      @firemusic4664 Před 3 měsíci

      Eu îți sugerez sa citești și comentariile de la cei care raspund obiectiv despre ce înseamnă cu adevărat un U.L. și de la cei care deja îl folosesc de câțiva ani de zile. Videoclipul asta e lipsit de obiectivitate și se spun multe lucruri eronate in el, mai ales legat de costuri! Când nu ai cunoștințe despre investiții, apelează la un specialist, un consultant financiar avizat. Și crede-mă că un astfel de produs te disciplinează financiar, lucru pe care e greu sa îl obții singur, aplecând urechea la ce se mai spune pe internet de la niste neavizați! Folosesc un astfel de produs de aproape 10 ani și a fost cea mai înțeleaptă decizie pe care am luat-o legata de banii mei.

  • @cristianistratescu
    @cristianistratescu Před 3 lety +13

    Salut. Am dat BIG NOT LIKE. Din 2 motive. Eu am ajuns liber financiar jongland doar cu United Linked. 2. U.L. FOLOSITE cu cap, pot aduce super randamente. Da, depinde de consultant sa ai aceste randamente iar eu sunt unul foarte bun. Da, poate 80-90% din consultanti nu isi fac treaba si se limiteaza doar la intermediere si la service la 1 an. Costurile pot sa fie “ fentate” daca este consultantul corect, dar nu are nici un interes, ba din contra! Daca ai 1000 pe luna de investit, nu faci contractul pe 1000 ci pe minim 150-200 si restul TOPUP! Asa tai mult din costurile de administrare initiale si le dai 100% accesabilitate la retrageri FARA IMPOZITE. Si am multe exemple. Ca sa sumarizez UL sunt bune daca sunt indeplinite concomitent 2 aspecte: consultant bun si altruist (si nu ma refer bun vanzator!) si produsul/compania aleasa este buna

    • @TheMajinTrunks
      @TheMajinTrunks Před 3 lety +5

      Lasa-l mai cu UL-urile lui medicale. La fel ca vanzatorii de Uleiuri medicale abereaza. A ales un UL cu un fond mixt de risc mic, s-a razgandit, si evident a dat vina pe produs nu pe razgandirea lui.

    • @ovidiutarcu
      @ovidiutarcu  Před 3 lety +4

      Salut!
      Cristian, ești prima persoană de care am auzi că a atins libertatea financiară cu asigurări unit-linked. Felicitări! Nu am citit nicăieri despre astfel de artificii în cercetarea acestui videoclip. Majoritatea informațiilor de pe paginile de prezentare ale companiilor de asigurări erau generale cu îndemne către „contactează un consultant”. Această abordare mie nu-mi mai inspiră multă încredere.
      Dacă depinde atât de mult calitatea consultantului de asigurări, iar 80% - 90% nu-și fac treaba, atunci șansele sunt mici ca cineva, care nu are cunoștințe prea bune despre domeniul investițiilor, să-l găsească și să obțină randamente bune.
      Este exact ca și în cazul Fondurilor Mutuale gestionate Active care în 80% - 90% (conform SPIVA 2020) nu performează mai bine decât indicele bursier de referință. Așa că, de ce te-ai chinui să le găsești? Șansele sunt foarte mici. Și, din câte am văzut unde era disponibil, majoritatea fondurilor în care se investește prin asigurări U.L. sunt gestionate activ. Adică trebuie să fii incredibil de norocos să găsești și consultant bun și fonduri care bat indicele an de an.
      De asta, părerea mea este că mai bine te educi singur, îți construiești un Portofoliu de Investiții din 3-4 fonduri mutuale de tip indice și ești împăcat cu alegerile făcute. Și chiar dacă o să faci greșeli, o să înveți din ele.
      Fondurile Mutuale de tip Indice ca vehicul de investiții nu sunt nici pe departe perfecte. Pentru că nu există investiție perfectă. Dar sunt potrivite pentru mine și foarte mulți oameni și-au construit averea cu ele. Și îmi place că îmi oferă mai mult control asupra banilor pe care îi investesc. În schimb asigurările unit-linked depind de un consultant bun care s-ar putea să pună sau nu interesele mele pe primul loc și de fondurile disponibile în compania aleasă. Ceea ce e mai greu de identificat.
      Există o multitudine de moduri prin care poți să-ți construiești averea. Personal, eu nu consider că asigurările unit-linked sunt în top.

    • @ovidiutarcu
      @ovidiutarcu  Před 3 lety +3

      Dacă vrei să știi, am folosit o asigurare UL pentru pensie, nu medicală.
      Și ai dreptate, greșeala a fost a mea când am ales acel produs pentru că nu aveam educația financiară necesară pentru a face singur alocarea portofoliului. Am mers exclusiv pe recomandarea agentului care mi-a propus un portofoliu 60 - 40, ceea ce m-a costat. Am detaliat totul într-un videoclip anterior de pe canal.
      Dar nu-i nimic! Aceea a fost prima mea investiție și de atunci nu m-am oprit ci am schimbat instrumentele. Iar acum sunt mulțumit cu alegerile făcute.

    • @cristianistratescu
      @cristianistratescu Před 3 lety +4

      @@ovidiutarcu stiu ca ai folosit, ai zis in cateva videouri de mult timp de asta. Si ai dreptate, experienta ta nu a fost cea care trebuie cum nu este la majoritatea oamenilor. Repet, problema nu este la produs ci la consultant. Produsul este ok ca si produs de baza cand nu vrei si nu sti si nici nu vrei sa ai de a face cu bursa. Imagineaza ti ca vrea si nea gigel din constructii sa investeasca. Ii recomanzi etf uri si sa isi faca cont pe bursa si sa ia actiuni? Nu se va tine de asta, va renunta usor, va renunta la obiectivul lui in 1 an 2 maxim. Asta face un UL bun, te tine ancorat pe perioada mare pana atingi obiectivul. Dar asta daca ai un obiectiv clar si o dorinta puternica ca sa il atingi.

    • @cristianistratescu
      @cristianistratescu Před 3 lety +2

      @@ovidiutarcu PS: ca si tine am inceput la fel cu UL, apoi bursa cypto si altele. Desi majoritatea portofoliului meu este pe bursa, pastrez UL unde fac depuneri suplimentare de fiecare data cand este o perioada cu scaderi (gen martie - mai ). Apoi la 7-8 ani, suma acumulata in fiecare UL (si am 4 produse), cand ajunge contul la 13-14.000€, retrag 90% din ei si dau avansul la o garsoniera. Si procesul acesta il fac cu fiecare dintre cele 4 UL avute, care ajung in ani diferiti la maturitatea asta de 13-14k. Am lichidat deja o data la fiecare, acum merg in ciclul 2 de acumulare. Cel mai avansat dintre UL are deja 9300 lei, in 4 ani maxim va avea acei 13k in cont sa pot lichida pentru urmatoarea proprietate. Si tot asa...

  • @NicolaeF
    @NicolaeF Před 3 lety +7

    11:11 Pe mine ma intereseaza domeniul iar consultantul cu care am pornit un astfel de unit linked acum 1 an si vreo 5 luni mi-a spus ca imi pot incheia la cerere planul si pot retrage banii oricand vreau. Din cate observ spui lucruri pe alocuri total opuse in timp ce eu altceva am citit pe plan. Chiar voiam sa aflu mai multe despre si gasesc lucruri eronate, cel putin aici la min asta cand zici de libertate! Chiar am multa libertate de miscare in plan si rar am mai vazut.
    Chiar recent m-am uitat pe aplicatia asiguratorului, eu acolo pot sa fac ce vreau cu planul meu fara sa imi spuna nimeni. 0
    desi Consutantul chiar ma intreaba destul de des de sanatate, si oricum fiind mai in tema cat de cat si intelegand basiccul despre piata, imi fac singur alocarile unde vreau.
    Eu ce vreau sa spun e ca am avut o colaborare f ok cu unit linked si deja sunt aproape la zero cu contul in nici doi ani.

    • @ovidiutarcu
      @ovidiutarcu  Před 3 lety +1

      Din experiența mea cu o asigurare UL pe care am avut-o și ce am aflat din diferite site-uri ale companiilor de asigurări pe care le-am cercetat în încercarea de a crea un videoclip cât mai complet am aflat următoarele lucruri.
      1. Poți să retragi toți banii și să închei contract dar plătești un surrender fee. Care la început e foarte mare. Iar apoi scade, dar nu dispare până nu duci contractul la bun sfârșit.
      2. Poți să faci retrageri anticipate, dar nu poți scoate toți banii de acolo fără să reziliezi contractul. Și se face doar la anumite intervale de timp, care nu știu cât sunt de dese.
      3. Într-adevăr, de când am publicat videoclipul am aflat că ai posibilitatea, la unele poliție, să nu mai plătești sumele lunare și să lași doar banii investiți până atunci până la reziliere. Dar pentru restul banilor iar ai restricții ca să-i accesezi.
      Un alt lucru îngrijorător pentru mine este lipsa asta de transparență și informațiile incomplete pe paginile de prezentare ale companiilor de asigurări. Se prezintă informații generice, iar dacă vrei mai multe detalii, trebuie să apelezi la un consultant. Care este pregătit să vândă ca să încaseze un comision. Personal nu consider că este foarte etică această abordare.
      Iar din toate motivele astea și cele menționate în videoclip, nu mi se par cele mai eficiente produse de investiții. Pentru mine există variante mai bune și am ales să investesc în ele.
      Nu-mi este foarte clar la ce te referi când spui că după nici doi ani te afli la zero cu contul. Dacă vrei să explici mai detaliat la ce te referi, lasă-mi un comentariu.

  • @iuu8497
    @iuu8497 Před 3 lety +4

    Te salut.
    Stii ca exista si investitii de tip unit linked? Nu doar asigurari?
    La investitiile de tip unit linked pot sa liberalizezi contractul(adica sa nu mai depui bani lunar si acesta sa genereze profit), poti sa retragi bani, mai putin primele 24 de depuneri si poti adauga clauze aditionale.
    Ce ai expus tu aici este un mix intre asigurari si investitii de tip unit linked. N-o spun cu rautate, doar constat.

    • @ovidiutarcu
      @ovidiutarcu  Před 3 lety +3

      O simplă căutare pe Google a frazei „investitii de tip unit linked” mi-a arătat că rezultatele de pe prima pagină, majoritatea ale companiilor de asigurare, le numesc asigurări unit-linked. Sau au cuvântul asigurare în ele.
      Faptul că au această componentă de asigurare obligatorie le transformă într-o asigurare. Pentru că fără acea componentă nu poți să contractezi un astfel de produs. Iar investițiile în Fonduri Mutuale se fac diferit.
      Eu am prezentat în acest videoclip produsul financiar. Care are tot felul de caracteristici în funcție de companie. Și am menționat asta în videoclip. Dar asta nu le face valabile pentru toate companiile de asigurare din lume. Și nu poți lua exemplul unui produs să-l generalizezi pentru o întreagă industrie.
      Și nu știu cum ți se pare ție, dar faptul că nu poți să te atingi de banii depuși în primii 2 ani de investiții nu mi se pare o caracteristică de lăudat. Dacă investițiile sunt ale mele, trebuie să am control asupra lor.

    • @TheMajinTrunks
      @TheMajinTrunks Před 3 lety +2

      ​@@ovidiutarcu "Și nu poți lua exemplul unui produs să-l generalizezi pentru o întreagă industrie."
      Oh the fucking irony.
      Oh, ninny? Perioada aia de 2 ani? Nu are nici o treaba cu unit linked-ul. Ca da.. exista unit linked-uri la care ai acces la bani pe loc.
      SEE THE FUCKING IRONY YOU DIPSHIT?!

    • @malaku
      @malaku Před 3 lety +8

      Omul este interesat să-și plaseze produsele lui în piață, nu este interesat de faptul că o doamnă la 40 de ani nu s-ar aventura la fondurile lui mutuale. Obviously argumentul lui suprem este o căutare pe google = părerea celui care a plătit mai mul pentru SEO este cea adevărată pentru el. Nu-ți pierde vremea cu astfel de oameni care au un anume produs în buzunar fiindcă o să stea și 3 ani să-ți enumere de ce nu e bun un produs doar fiindcă el are fonduri mutuale, gg eu nu aș merge cu un asemenea consultant însă asta este părerea mea...

    • @vladciulei7902
      @vladciulei7902 Před 3 lety +5

      Cum spune și Victor, nu e neapărat obiectiv, și se abate de la misiunea de a educa financiar. Recomand Iancu Guda, care vine cu expertiza mult mai mare, și nu are interesul de a vinde ceva al lui, poate doar cărțile de educație financiara :))

    • @laviniacorinaradu3324
      @laviniacorinaradu3324 Před rokem

      @@vladciulei7902 Foarte bine spus.

  • @TheDieselChild
    @TheDieselChild Před 3 lety +3

    Salut, stiu ca e pe langa subiectul videoclipului de azi, dar crezi ca ne poti da mai multe informatii despre investirea in Fonduri Mutuale prin ING sau prin celelalte banci care dispun de acesta caracteristica. Riscuri reale, randament real etc.
    Multumesc. Ai un canal foarte misto si pe intelesul tuturor. Bafta!

    • @ovidiutarcu
      @ovidiutarcu  Před 3 lety +4

      Salut!
      Investiția în Fonduri Mutuale este identică indiferent dacă o faci printr-o divizie a unei bănci sau o societate de administrare a investițiilor separată. Eu recomand investiții în fonduri mutuale de tip indice care nu prea să găsesc în portofoliile băncilor care oferă astfel de investiții.
      Poți să afli mai multe detalii despre proces urmărind aceste 4 videoclipuri:
      1. Ce sunt Fondurile Mutuale: czcams.com/video/XOb6VddXKxs/video.html
      2. Cum investești într-un Fond Mutual: czcams.com/video/gu17FB7j0to/video.html
      3. Top 5 Fonduri Mutuale de tip Indice Românești: czcams.com/video/OJX3h8KXnpE/video.html
      4. Top 5 Fonduri Mutuale de tip Indice Internaționale: czcams.com/video/hrY1FNpkpTI/video.html
      Iar dacă mai ai întrebări lasă-mi un comentariu sau abonează-te la Newsletter-ul meu și scrie-mi un e-mail. bit.ly/LinisteaFinanciara
      Spor la investiții!

  • @LucaSalagean
    @LucaSalagean Před 3 lety +3

    stii ce sunt Roth IRA si 401K? daca da, imi spui daca se poate investi in ele din Romania sau daca exista ceva echivalent cu ele?

    • @ovidiutarcu
      @ovidiutarcu  Před 3 lety +2

      Salut, Luca!
      Roth IRA și 401k sunt două tipuri de conturi disponibile rezidenților SUA. Nu poți investi în ele din România pentru că ele sunt doar niște facilități fiscale. În România, singurul lucru care s-ar apropia ar fi pilonul 2 pentru că banii sunt investiți înainte să plătești impozit pe ei. Dar condițiile sunt total diferite și nu sunt la fel de avantajoase.
      Spor!

    • @vladonutueu
      @vladonutueu Před rokem

      @@ovidiutarcu 401K este Pilon 3, nu pilon 2 fiindca 401 K este o facilitate Optionala oferita de angajator si nu o cerinta obligatorie a statului american. Partea cea mai tare mi se pare ca iti dai cu parerea despre chestii pe care nu le intelegi, te incapatanezi sa crezi ca ai dreptate, fara un minim de research anterior.

    • @emanuelkakuja9614
      @emanuelkakuja9614 Před měsícem

      @@vladonutueu da si nu , pilonul 3 nu are aceeasi flexibiliate ca si 401K , cu un 401K poti baga si in crypto daca chiar esti nebun si vrei; la pil 3 esti blocat pe romania ... si anume doar BVB si titluri de stat ( procentele de alocate difera ) ; as putea intreba ce calificari eveti de tot spuneti ca Ovidiu este varza si nu intelege nimic ? intreb si eu pentru cultura mea generala

  • @victorpopescu5813
    @victorpopescu5813 Před 2 lety +3

    Informațiile prezentate la capitolul costuri sunt extrem de eronate.... Nu există comision de realocare, iar taxele de reziliere se aplică numai pe unitățiile din primii 2 ani, nu pe toată valoarea contului, ai citit complet eronat, cel mai probabil de la companii slab performante în acest sector cum ar fi NN :)))))
    Dacă iei pixul frumos în mână și te uiți pe o proiecție a unui contract Unit Linked serios, vei observa că totalul costurilor reprezintă sub 7% din totalul sumelor investite pe o perioadă, să zicem, de 20 de ani. În contextul în care NU ai taxă pe randamente. Toate randamentele pe care le generează polița ta, îți aparțin 100%.
    Iar taxele acelea sunt asimilate de către evoluția sumelor din poliță, ar trebui să specifici asta. La final nu se resimt deoarece randamentele sunt net performante.
    Nu există taxă de retragere parțială.... dezinformezi lumea.....
    Îți arăt eu personal un contract pentru o astfel de poliță ca să te convingi cu ochii tăi.
    SI CEL MAI IMPORTANT: in contract scrie clar că poti să te oprești din a investii când dorești și să liberalizezi contractul.
    Ai uitat să menționezi că poți creea din start un contract liber în care să depui numai prime suplimentare (adică prime pe care le plătești numai când decizi tu).
    Uite asa ajunge tot romanu sa zica, ca piata financiara ii fura banii si bancile si companiile de asigurari sunt defapt niste demoni malefici care lucreaza cu oculta mondiala.
    As avea rugamintea sa iti cunosti informatiile inainte de a iti da cu parerea si sa nu mai generalizezi anumite evenimente de la companii precum NN.
    Nu mai folositi NN, sunt varza pe partea de asigurari, consultantii sunt extrem de slab pregatiti si au produse foarte costisitoare.
    Efectiv nicio companie serioasa de brokeraj nu colaborează cu ei.
    Acelasi lucru si cu Euroins, viitorul CityInsurance

    • @ovidiutarcu
      @ovidiutarcu  Před 2 lety +1

      Când am creat scenariu de la acest videoclip am căutat informații din cât mai multe surse și am încercat să fac o prezentare a produsului în general, nu specific pentru o anumită companie. Iar toate comisioanele pe care le-am prezentat sunt posibile și le-am întâlnit în mai multe locuri.
      Asta nu înseamnă că toate companiile le percep, dar există posibilitatea să o facă. Așa și Fondurile Mutuale au comision de subscriere, care nu este aplicat de mulți, dar trebuie să fii atent la el pentru că sunt administratori care-l percep.
      Eu nu am întâlnit pe nimeni care să-mi fi spus că cea mai bună metodă de a investi a fost prin asigurări unit-linked. Datorită costurilor care se tot adaugă și a faptului că sunt gestionate activ. Iar pe termen lung, toate datele arată că au performanțe mai slabe decât piața.
      Dacă tu ești mulțumit cu acest gen de investiții, multă baftă! Eu voi oferi mereu perspectiva mea asupra acestor tipuri de produse financiare. Pe care le consider mediocre, în cel mai bun caz.

    • @vladonutueu
      @vladonutueu Před rokem +3

      @@ovidiutarcu iar iti dai cu parerea, generalizezi fara sa ai o baza factuala: "mediocre" -> ar trebui sa specifici care din fonduri este mediocru si apoi sa putem trage si noi concluziile. Altfel nu faci decat sa lansezi niste clasificari inutile si nu iti face cinste.

    • @emanuelkakuja9614
      @emanuelkakuja9614 Před měsícem

      @@vladonutueu sau poate ca ar trebui sa fie mai transparent companiile care ofera unit linked .... eu daca ma uit pe OVB (si aici as mentiona ca ei m-au obordat printr-un coleg de la munca ) nu vad in ce baga si ce optiuni ofera ;
      pe cand daca merg la pilonul meu 3 pot sa vad clar in ce baga si cat .....
      la fel si la BRD am vazut clar documentele fiecarui fond mutual ca sa vad ce strategie are si ce contine am intrat pe usa si am zis "OK vreau subscrie la acest fond mutual" mi-au dat un test de cunostinte si gata ; fara sa vina un consultant sa imi faca mie up sell
      apropo ce specializare aveti dumneavostra ? ca vad ca la fiecare comentariu al lui ovidiu dumneavostra spuneti ca el vorbeste in necunostinta de cauza

  • @kenwood197
    @kenwood197 Před rokem +1

    Ce companie recomandați pentru Unit-Link ?

    • @ovidiutarcu
      @ovidiutarcu  Před rokem +1

      Nici una. Recomand să-ți faci un portofoliu diversificat de ETF-uri de tip indice. Pe termen lung ai șanse mari să obții randamente mai bune.

    • @kenwood197
      @kenwood197 Před rokem

      @@ovidiutarcu multumesc frumos pentru sfat, eram foarte aproape sa fac una pe leu forte

    • @vladonutueu
      @vladonutueu Před rokem +3

      @@ovidiutarcu e usor sa recomanzi cand nici macar consultant financiar nu esti :) nu ai nicio obligatie prin lege ca acele recomandari sa fie responsabile fata de client. Iar cu privire la etica acestor "sfaturi" ale tale cred ca pentru cine intelege domeniul asigurarilor este destul de clar ca la tine exista doar interes de a-ti promova agenda si cursurile sau sedintele de coaching.

    • @vladonutueu
      @vladonutueu Před rokem

      @@kenwood197 e tare ca nu discuti cu consultantul tau financiar dar discuti cu un random guy pe CZcams si iti iei deciziile financiare de la el. Sa il suni pe Ovidel peste 20 ani cand nu vei avea nico investitie dusa la maturitate si sa il certi. Food for thought.

  • @sebastiancotinghiu1827
    @sebastiancotinghiu1827 Před 3 lety +8

    Salut Ovidiu! Foarte fain video-ul și foarte bine informat. Eu sunt broker de asigurări și mereu le-am recomandat clienților o asigurare de viata exact cum este ea și la ce e buna. E bine sa o ai dacă nu e prea solicitant pentru tine dar nu am spus nimănui ca o sa se îmbogățească sau alte gogoși. Dacă mai vrei sa faci video-uri despre asigurări și ai nevoie de informații pe care le găsești o idee mai greu m-aș bucura sa te ajut. Îmi place conținutul canalului tău si te susțin 👍🏻

    • @ovidiutarcu
      @ovidiutarcu  Před 3 lety

      Mulțumesc pentru apreciere, Sebastian! 🙏😊
      Dacă vor mai fi solicitări pentru anumite tipuri de asigurări, s-ar putea să apelez. Ești cumva din Cluj?

    • @sebastiancotinghiu1827
      @sebastiancotinghiu1827 Před 3 lety +1

      @@ovidiutarcu
      Multumesc! Din păcate nu sunt din Cluj, sunt din Brașov :)). Dar ce nu se poate face online zilele astea nu-i asa? Dacă pot sa te ajut cu ceva o fac cu drag!
      Îți las mail-ul meu...just în case :)). (sebastian.campionbroker@gmail.com)

    • @ovidiutarcu
      @ovidiutarcu  Před 3 lety +1

      Mersi!

  • @GreyMetalHeart
    @GreyMetalHeart Před 2 lety +1

    Hey! Am fost de curand contactata de cineva de la OVB pentru genul asta de investitii. Am inteles ca ei lucreaza cu Allianz. Am solicitat un timp de gandire, ca imi propusesera ceva pe termen lung(30 ani, 350 ron/luna) si nu stiu, sunt super confuza. As tinde sa refuz. Da-mi un sfat, te rog, tu ai auzit de ei?

    • @ovidiutarcu
      @ovidiutarcu  Před 2 lety +1

      Am auzit de ei. Sunt peste tot 😐... Eu nu aș semna un astfel de contract datorită motivelor exprimate în acest clip și a celor din acesta: czcams.com/video/Q1GVwBA2H_c/video.html

    • @GreyMetalHeart
      @GreyMetalHeart Před 2 lety

      @@ovidiutarcu multumesc mult!

    • @SmilewithSoul
      @SmilewithSoul Před 2 lety +3

      @@canalulluidani4540 Oameni buni, vorbiti cu un om calificat in ceea ce face, cu consultantul care va sunat, aveti nelamuri, intrebati-l pana vi le clarificati. Intrati pe un canal de CZcams ce de ex, al domnului Ovidiu care da niste informatii eronate de UL, mie unul imi pare rau ca nu am dat de un consultant financiar la inceptul drumurilor mele si m-am educat mai greu... Mi se face rau cand il aud pe asta ca vorbeste de UL aiurea si inducea lumea in eroare

    • @laviniacorinaradu3324
      @laviniacorinaradu3324 Před rokem +1

      Domnule Ovidiu, ca sa sintetizam lucrurile pe scurt, filozofia companiei este sa ofere o educatie financiara pusa in practica, ce vreau sa spun cu asta ? Pasi, nu vorbe! Asta urmeaza oamenii. Daca tu ai inteles ca printr-un fond mixt de investii ( unit-linked ) de la o companie de asigurari, astepti ca n 5-6 ani sa te imbogateasca, inseamna ca nu ai inteles nimic. Poate citesti condiitle unui contract, unde ti spune clar, acces restricionat la banii tai investitii. Sa pun o poza in care ti spune, ca ceea ce depui in primii 2 ani, va ramane la partener mereu o suma pentru a fi reinvistita. Ca idee in anul 3 rascumperi doar 55% din depunerile din primii 2 ani, aceasta fiind temelia. Nu inteleg de ce avem atatea asteptari sa ne imbogatim repede printr o asigurare de viata unit linked, cand noi muncim 160h pentru un salariu, bun -rau, nu conteaza. Marele avantaj al acesteia, castigi timp ptr obiectivele tale si diversificarea, daca ceva din portofliul nostru de investii merge prost, stim ca mai avem ceva pe langa. Aveti continut de calitate, va apreciez, da doar dedicati-va timp sa intelegi si unit linked, si daca ptr dvs nu e potrivit, ptr ca aveti un excedent financiar mai bogat, nu inseamna ca nu e ptr nimeni. Ptr mine cel putin unit linked repr siguranta obiectivelor mele, de randamente mai bune, ma autoduc singur.

    • @stefanvasilache5252
      @stefanvasilache5252 Před rokem

      @@laviniacorinaradu3324 nu are sens să investești în așa ceva dacă ai banii depuși blocați pentru un randament mediu de 4% pe an. Și nu știi ce se întâmplă cu acel fond în 30 ani.

  • @alinclamba2039
    @alinclamba2039 Před rokem

    Multumesc pentru munca depusa si informatiile oferite. Sunt in cautarea unor solutii prin care sa economisesc banii din alocatiile copiilor. Pe scurt, nu caut profit urias sau investitii, vreau sa depun banii lor lunar in cate un cont, cate unul pentru fiecare, iar cand fac ei 18 ani sa se bucure de acei bani. Un consultant OVB mi-a propus Unit Linked de la Alliaz Tiriac si as vrea sa te intreb daca crezi ca e potrivit pentru ce am eu neovie sau nu. Orice sugestie e bine-venita. Multumesc!

    • @laviniacorinaradu3324
      @laviniacorinaradu3324 Před rokem +2

      Intreba-i pe oamenii de acolo, casa se construieste cu speciliasti, la fel si construnctia financiara. Este potrvit, daca in spatele deciziei, este facuta o buna analiza( poate sit financiara sa fluecteze ) si de asemenea, sa aloci suma de care te poti lipsii. In general oamenii traiesc mai bine cu 90% din venit daca tin evidenta cheltuielilor, decat cu 100% si stiu pe ce se duc banii. Marcheaza cu o culoare lucrurile pe care nu le intelegi, si solicita-le ajutorul.

  • @codyrap95
    @codyrap95 Před 3 lety +3

    Informatiile sunt foarte folositoare, multumim pentru video-uri, dar dacă ai nevoie de puțin feedback, personal aș recomanda niște cursuri de vorbire/actorie orice găsești pentru a nu mai suna ca un roboțel cringy (scuze pt rongleza) si a fi mai relaxat si nu asa incordat in vorbire ca la serbare. Totodată nu ești genul de om și canal care să folosească exprimări precum ”zdrobește” butonul de like. Și se vede că nu e natural și nu își are locul. Poate arunci un ochi la Cristian Onetiu, sau niste canale cu subiect si ton apropiat. Mult spor în continuare, o să continui să te urmăresc și sper să ții cont de aceste sfaturi.

    • @ovidiutarcu
      @ovidiutarcu  Před 3 lety +1

      Mă bucur că informațiile te-au ajutat. 🙂
      Legat de apariția în fața camerei sunt conștient că nu e cea mai bună pentru că eu sunt o fire mai analitică și nu prea am o înclinație artistică . În iarna lui 2019 am făcut niște cursuri de actorie și m-a ajutat puțin pe partea de livrare de conținut. Doar că acolo lucrezi cu alți oameni și te ajuți de energia lor. La filmat singur videoclipuri e diferit.
      Aveam planificat un curs de vorbit în fața camerei în primăvara acestui an, dar s-au dat toate lucrurile peste cap. Odată ce-și mai revin lucrurile cel mai probabil o să particip la el.
      Sper ca în timp, pe măsură ce voi publica mai multe videoclipuri nu voi mai fi așa de cringy.
      Iar în ceea ce privește: „strivește”, „zdrobește”, „trăsnește” și „ia la țintă butonul de Like” e o chestie care atrage atenția și e câteodată distractivă. Crește nivelul de engagement care e foarte important pe CZcams.

    • @codyrap95
      @codyrap95 Před 3 lety +2

      @@ovidiutarcu Mă bucur că mi-ai citit comentariul și că ți-ai făcut timp să răspunzi. În mare parte sunt de acord și am încredere că va fi din ce in ce mai bine, dar cred că dacă spui simplu "apasă butonul de like" nu diferă nivelul de engagement. Și dă și un ton mai potrivit discuției, care este super informativă și nu distractivă. Mult spor!

  • @danieltruica3294
    @danieltruica3294 Před 3 lety +1

    De la ce companie ai avut unit-linked?

    • @ovidiutarcu
      @ovidiutarcu  Před 3 lety

      NN Investment Partners.

    • @victorpopescu5813
      @victorpopescu5813 Před 2 lety +3

      @@ovidiutarcu NN este cea mai slabă companie de asigurări existentă vreodată.

    • @vladonutueu
      @vladonutueu Před rokem

      @@victorpopescu5813 exact.

  • @mariusdorinel87
    @mariusdorinel87 Před 2 lety +1

    Eu am auzit numai comisioane:-)
    Edit: am zis-o înainte s-o zici in clip.

  • @foreverxadan_mc4058
    @foreverxadan_mc4058 Před 3 lety +1

    Salut Ovidiu. Acum ceva vreme ... poate 1 an , am fost contactat de 2 persoane de la o anumita firma cu oferte de genul UNIT LINKED. Firma destul de cunoscuta in Cluj si in general in lume. Neavand experienta in investitii la inceput mi se parea o solutie buna pentru cea ce cautam eu. Am citit cate ceva despre firma asta si avea niste feedback-uri foarte nasoale. Cele 2 persoane imi promiteau ca o sa am bani etc.... fiind mai naiv din fire , credeam ca o sa fie bine. Dar totusi , in mintea mea mi se parea ca e prea frumos sa fie adevarat.
    Si ce bine ca nu m-am lasat pacalit de vrajeala asta. Am stat o vreme sa ma gandesc si ceva din mine imi spunea sa nu ma bag in treaba asta ca nu merita.
    Cum spune zicala aia pe engleza : If you think its too good to be true , then it ain't ! :)

    • @ovidiutarcu
      @ovidiutarcu  Před 3 lety

      Foarte bună, zicala! 😁
      Între timp ai început să investești cu alte instrumente?

    • @foreverxadan_mc4058
      @foreverxadan_mc4058 Před 3 lety

      @@ovidiutarcu Inca nu ... nu am experienta in investiti si nu prea stiu la cine sa apelez. Multe firme sunt pline de tepari. Totusi am reusit sa strang o anumita suma care sa imi asigure linistea in eventualitatea in care raman fara loc de munca.

    • @goicoviciroberto3589
      @goicoviciroberto3589 Před 2 lety +11

      Mai bine investeai chiar dacă costurile sunt mai mari decât la index funds… asta e problema ca oamenii se leagă de fiecare dezavantaj și nu mai investesc deloc. Ajung sa bage banii in depozit bancar “ca acolo măcar is siguri”… și între timp oamenii care au investit in UL peste 10-15 ani au dublu decât au depus și tu ai in depozit la banca mai puțin decât ai depus și o valoare mult mai mică din cauza inflației…
      Un UL este un produs care educa. Faptul ca îți asumi ca pui lunar o suma de bani te forțează psihologic sa îți gândești Finanțele in așa fel încât chiar sa pui banii aia deoparte și faptul ca nu ai acces la ei initial te ajuta pt ca oamenii tind sa se atingă de banii pe care ii pun deoparte…
      Nu îți mai găsi scuze și pune-te și investește in CEVA! Orice… Numa nu mai tine banii degeaba ca nu ajungi nicăieri asa… de un an de ce nu te-ai documentat mai bine sa vezi in ce sa investesti?
      Ai nevoie de cineva sa te învețe? Ai avut un consultant care ți-a arătat o varianta buna. Nu te-ai ținut. Poate cineva sa vina cu cea mai buna varianta existența. Tu auzi ca ahhh trebuie sa plătesc la stat 10%… nu mai fac…
      Get to action bro…

    • @laviniacorinaradu3324
      @laviniacorinaradu3324 Před rokem +4

      Opinia mea? Daca intelegeai ce ti promovau, cum sa l folosesti, care-i scopul din spatele sau, doar benefiicile le luai. Despre orice companie vei auzi feedback-uri pozitive si negative,si despre mercedes sau coca cola, nu i poate multumii pe toti comapaniile. Ca si concluzie, tu cumparai de la partenerul lor, nu de la ei, ei doar au incercat sa te faca sa intelegi si cred ca asta era si asteptarea lor, sa intelegi. Orice unit - linked vine cu comisioane pentru ca doar platiti ctr ca pe o factura si cineva se ocupa sa va aduca profit pe termen mediu - lung, absolut normal, daca vrei sa investesti personal, iti asumi riscul si ca si comision, timpul pe care ti-l dedici tu. Ca atare, tu intelegi ce vrei, dar uneori parerile de pe social sunt obositoare si de la oameni frustati.

    • @lidiatanasescu4807
      @lidiatanasescu4807 Před 10 měsíci +4

      Ai pierdut câțiva ani de investiții! Unit linked îți crea dobânda compusa până acum și deja mergeai pe plus! Dar, ca romanul...credem că toți oamenii sunt tepari!

  • @constantingeorgian7780
    @constantingeorgian7780 Před 3 lety +5

    Extrem de informativ, însă doresc să-ti adresez o întrebare. Am 24 de ani, un job super solicitant, printr-o cunoștință am fost pus în legătură cu un consultant OVB. Pentru un UL, consideri ca dacă intru cu 500 de lei/lunar la o astfel de asigurare voi face o mișcare greșită? Deoarece numerele prezentate de ei sunt incredibile și efectiv m-au convins, dar parcă tu-mi aduci pământul sub picioare. Aș aprecia enorm un răspuns din partea ta. Îți mulțumesc foarte mult pentru videoclipul educațional!

    • @BuenoClinic15
      @BuenoClinic15 Před 3 lety +2

      Și eu sunt în aceeași situație și chiar aș dori și eu un răspuns. Mi ar fi de mare ajutor pentru următoarele decizii.

    • @constantingeorgian7780
      @constantingeorgian7780 Před 3 lety +2

      @@BuenoClinic15 L-am prins pe Ovidiu pe un Live, si l-am intrebat acolo direct, raspunsul lui a fost exact ca in video ca este prea cuminte investitia. Asa ca, cu directia lui am decis sa pun 150 de lei/ lunar in UL si ceilalti 350 impart in crypto, si alte actiuni/obligatiuni cu grad de risc mai mare.

    • @BuenoClinic15
      @BuenoClinic15 Před 3 lety +1

      @@constantingeorgian7780 Mulțumesc foarte mult pentru răspuns, acesta mă va ajuta foarte mult în luarea unor decizii cu privire la această investiție pe viitor. O zi frumoasă !

    • @vladciulei7902
      @vladciulei7902 Před 3 lety +5

      Depinde f mult de serviciu, a mentionat si el intr-un răspuns ca nu avea toate temele făcute la momentul la care a făcut videoul. Depinde f mult de serviciul ales. Sunt unele cu costuri mici (1-2%) și altele cu costuri de 5%. Ca și Randamente, unele obțin sub 6-7% pe an, altele trec de 10 in medie si strict pe ultimul an chiar si de 20%. Un consultant bun ar trebui sa fie, în teorie, mult mai bine pregătit în direcția asta. Este greu sa generalizezi un subiect unde depinde f mult de particularitățile fiecărei companii/serviciu. Ele sunt servicii f bune dacă știi cum sa le folosești. În cazul meu, dobânda capitalizata, o medie de 10%/an minus costuri de 1-2% îmi e f ok personal, dar depinde de fiecare aici. Destul de greu sa generalizezi

    • @catalindoruzaharia
      @catalindoruzaharia Před rokem

      @@vladciulei7902 salutare Vlad
      20% suna invredibil de atractiv, aproape putin ireal. Pe ce perioada ai randamentil asta?
      Poti sa ne arati un link sau ceva unde iti putem vedea istoricul?