Banii în mișcare. Adevărata unitate de măsură pentru evaluarea avuției

Sdílet
Vložit
  • čas přidán 26. 08. 2024
  • Săptămâna această continuăm să vorbim despre cele 10 principii esențiale pentru ca tu și familia ta să prosperati și să obțineți independența financiară mult dorită. Reamintesc primul principiu referitor la circuitul banilor în familie: cei cu venituri mici își folosesc banii ca să-și acopere cheltuielile din traiul de zi cu zi. Cei din pătura de mijloc își folosesc veniturile pentru acoperirea cheltuielilor, apoi își cumpără case și mașini. Spre deosebire de aceștia, cei din pătura superioară din perspectivă financiară își folosesc veniturile pentru acoperirea cheltuielilor, iar apoi achiziția de active, adică investiții care generează noi venituri.
    ➥ Pentru mai multe știri vizitează site-ul Digi24 - www.digi24.ro/
    ➥ Abonează-te la canalul nostru de CZcams - bit.ly/36CZ907
    #BaniiÎnMișcare #EmisiuniDigi24

Komentáře • 10

  • @raducanuionut3002
    @raducanuionut3002 Před 3 lety +5

    Ideea este buna, dar as fi preferat sa fie demonstrata corect. Pentru familia 2 calculul ar fi trebuit sa fie facut pe baza avansului detinut de Familia 1 cand a cumparat casa si masinile pentru ca ei nu au cei 130 000 de euro... le-au cumparat prin credit si poate suma corecta ar fi fost 90k euro (20k + 20k + 50k) reusind sa sustina jumatate din an nu tot anul.

    • @cimpo327
      @cimpo327 Před 3 lety +1

      Da, ce ai spus mai devreme se poate lua ca un alt exemplu. Totusi, familia 2 la randul ei avea la fel de multe drepturi pentru a deschide o cerere de credit de aceeasi valoare ca si a familiei 1 numai ca diferenta era scopul utilizarii.
      Probabil crezi ca luand credit este o idee proasta din punct de vedere financiar, dar dimpotriva, creditul te ajuta la crearea si diversificarea de venituri.
      Ei luand credit tot de 130k, sau cat era, doar sustrageau lunar acea plata lunara de credit (Liability) din venitul ce le intra in circuitul banilor (Cash Flow!).

  • @cimpo327
    @cimpo327 Před 3 lety +2

    Abonat si apreciat fiecare videoclip pe tema asta si cu aceasta gazda prietenoasa si binevoitoare.
    Sper sa nu dati jos videoclipurile pe tema financiara deoarece sunt de o importanta masiva.

  • @-Dayana
    @-Dayana Před 3 lety +4

    Ca idee este interesant, dar practic s-ar putea sa nu fie chiar corect calculul. Pentru ca "Familia 2" trebuie sa locuiasca undeva, trebuie sa se deplaseseze cu ceva, astfel daca nu detine un apartament trebuie sa plateasca chirie cea ce ar ridica cheltuielile lunare de la 1.000Euro/luna la 1.300Euro/luna. Apoi cu masina/vehiculul, nu detin vehicul deci au cheltuieli mai mari cu deplasarea decat "Familia 1". Astfel pentru un calcul corect cheltuielile Familiei 2 ar trebui sa fie undeva la 1.400E/luna si Familiei 1 la 1000E/luna, astfel perioada de sustenabilitate financiara s-ar reduce de la 11 luni/an la 6-7 luni. Este drept ca in spiritul economi si al investitiilor, pentru Familia 1 nu era necasar o masina de 30.000 Euro, pana la urma si o masina de 8.000 Euro isi poate face treaba bine. In realitate este greu sa investesti fiecare banut disponibil, uneori simti nevoia sa mai si traiesti sau cum spun specialisti sa iti acorzi o recompensa. Extrema pe care o vedem in Romania este cea a consumerismului si/sau a grandomaniei... Cunosc persoane care locuiesc 4 persoane intr-o garsoniera si detin masina de 50.000 Euro, ceasuri, bijuterii si alte bunuri care nu aduc venit, si "strica banii" pe multe cheltuieli nejustificate.

    • @cimpo327
      @cimpo327 Před 3 lety +1

      Nu stiu cum ai dedus ca nedetininand un autovehicul este mai scump decat avand si intreninand unul.
      Mersul cu autobuzul sau cu bicicleta este MULT mai ieftin si MULT mai avantajos pentru mediu!
      Costurile de chirie, de credit si alimentatie se sustrag din Cash Flow (circuitul banilor) iar o familie educata financiar nu va avea Cash Flow poate niciodata pe Minus (-).
      Apropo de consum si grandomanie. Acestea sunt avantajoase pentru economia tarii, dar nu pentru individul care si le asuma.

    • @vladpop20
      @vladpop20 Před 2 lety

      Nu stiu cum ai ramas tu cu ideea, ca Familia 2 sigur mai are niste cheltuieli ascunse. Eu cred ca in aia 1000Euro/luna, intra si chiria, si intra si banii pentru transportul membrilor. Daca nu mergi cel putin 35km/zi cu masina personala, adica 1000km/luna, ar fi mai ieftin sa mergi chiar si cu taxiul, daca nu cu evidentul transport in comun. Daca Familia1 are o rata lunara pentru casa luata prin credit, si totusi se incadreaza in 1000Euro cost lunar, de ce crezi ca Familia 2, cu 1000Euro/luna, nu isi pot permite o chirie cel putin egala sau un pic mai mare decat valoarea ratei Familiei 1? Conteaza sa fii educat, aici familia2 este exemplul idealist. Sunt multi romani care nu pot concepe un principiu simplu legat de consum, si anume sa refoloseasca o sticla cu apa. Eu inca din scoala generala si pana in prezent aplic un principiu, adica m-am educat sa refolosesc mereu o sticla cu apa si sa o reincarc acasa sau ori de cate ori pot, in loc sa cumpar mereu una noua, ori de cate ori am nevoie.

  • @marcelcosma884
    @marcelcosma884 Před rokem

    Sund de acord dar nici bursa nu e sigura suta la suta. Eu cred ca e bine sa ai și casa, investiții și poate și trenuri mai bune. 🤪

  • @lidiatanasescu4807
    @lidiatanasescu4807 Před 2 lety +1

    Unitatea de măsură pentru evaluarea avuției: activele!

  • @crazylordbc3347
    @crazylordbc3347 Před 3 lety +1

    ...CORECT EXPLICAT ;) , mai doriti casa,vile ;))) .. ILUZIA ca ai dar in fundal esti terminat ;))