Rules for pouring concrete when building a house

Sdílet
Vložit
  • čas přidán 22. 05. 2018
  • Turnarea betonului este o etapa extrem de importanta, poate una din cele mai importante in constructia unei case, iar daca nu se respecta anumite reguli, conscintele pot fi chiar catastrofale. Acest video prezinta reguli care trebuie respectate inainte de etapa de turnare a betonului, pregatirea armaturii si cofrajelor, recomandari in timpul turnarii betonului, inclusiv daca e frig sau canicula, cat si sfaturi imediat dupa turnare indiferent de structura casei cand are loc constructia casei, cum ar fi vibrarea betonului etc.
    Doneaza de o cafea pe Patreon: / enciclopediaconstructi... Multumesc!
    Facebook: / enciclopediaconstructi...
    Website: enciclopediaconstructiilor.com/

Komentáře • 52

  • @EnciclopediaConstructiilor

    Orice persoană care dorește o ”consultație individuală” sau răspuns la o întrebare mai complexă, care în fond necesită opinia, timpul și cunoștințele autorului acestui proiect, este rugat să echivaleze întrebarea sa în schimbul unei donații, care se poate realiza atât pe canalul de Patreon: www.patreon.com/EnciclopediaConstructiilor
    , cât și prin virament în cont bancar. Toți cei interesați sunt rugați să apeleze cu un mesaj pe Pagina de Facebook.
    Cele mai importante două resurse în viață sunt timpul și cunoștințele, care oriunde în lume un om le schimbă pentru bani, chiar și dvs faceți acest lucru la job-ul dvs, că doar nu lucrați pe gratis și nu oferiți timpul limitat din viața dvs altor persoane pe gratis, de ce ar face-o autorul acestui proiect?! (care defapt a făcut acest lucru până nu demult)
    Video-urile informative vor continua să fie publicate în mod gratuit indiferent de sursa publicării, și la întrebări/comentarii scurte și rapide se va răspunde în continuare în limita timpului disponibil fără nici o problemă.
    Multumesc pentru înțelegere!

  • @maronvladucu5922
    @maronvladucu5922 Před 4 lety +5

    Profesionalism 100/100 Mulțumesc pentru informații

  • @olteanoltean
    @olteanoltean Před 2 lety

    Salut ,ti am urmarit video urile si decateva ori chiar si sfaturile de la intrebarile pe care ti le am pus ,mai am o intrebare ,daca acum sunt afara +6.7.8 grade si seara 0 pot sa torn placa intre etaje ?
    Tot am citit ca sa fie peste + 5 grade cateva ore pana intra in reactie .
    Multumesc anticipat

  • @alexandruburlac4119
    @alexandruburlac4119 Před 5 lety +2

    Ziua buna. Vă urmăresc si m ați ajutat la a lua decizii cat mai bune pentru căsuța noastră. As vrea sa torn bordura în primăvara și aș vrea să știu o rețetă pt aceasta Este necesar turnarea peste un strat de mărgăritar sau nisip? Vă mulțumesc!

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  Před 5 lety +1

      Buna ziua. Undeva la inceput de aprilie 2019 este prconizat sa postez un video despre trotuar, acolo cu siguranta ve-ti alfa informatii utile. Acum pot sa va spun ca acel strat de nisip, margaritar e necesar. In acel video o sa vedeti de ce.

  • @aboutfishing8045
    @aboutfishing8045 Před rokem

    Bună ziua!
    Aș dori să torn o placă de beton deasupra unei bucatări, ca grinzi vreau să folosesc grinda 15/11 ideea este dacă pun aceste grinzi apoi pun scândură peste grinzi, pot torna placa peste, rezistă grinziile ?
    Sau este nevoie de popi metalici, menționez faptul că bucătăria are dimensiunea de 4 pe 2,5 .

  • @danieldanciu2887
    @danieldanciu2887 Před rokem

    Buna ziua! Cu ce pot proteja o placa de beton de la o fundație până o să încep să construiesc, menționez că nu doresc că construiesc în următorii 5 ani.

  • @djdownload5961
    @djdownload5961 Před 4 lety

    Salut asa o intrebare! podea la garaj are un strat de 15cm de cheramzit si vrau sa torn beton, inainte ca sa torn sa pun o pelicula / membrana dupa pot turna betonul?

  • @deliamariabecheru1180
    @deliamariabecheru1180 Před 4 lety

    Buna seara si felicitari pt Profesionalism, vroiam sa va intreb c'è parere aveti despre fundatii cu boltari de ciment? O casuta de 12 lungime pe 4 latime (o bucatarie de vara) va multumesc

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  Před 4 lety +1

      Buna seara si va multumesc de apreciere. Nu am o parere buna despre boltarii folositi la fundatii, eu as merge pe mana betonului armat monolit sau prefabricat.

    • @deliamariabecheru1180
      @deliamariabecheru1180 Před 4 lety

      @@EnciclopediaConstructiilor va multumesc

  • @adriancadar4622
    @adriancadar4622 Před 5 lety +3

    Exista si o denumire pentru betonul de fundație si placă cat si a vascozitatii acestuia?
    Cum stim ca betonul e cel bun daca hârtiile pot fii "false"?
    Multumesc

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  Před 5 lety +3

      Trebuie sa stiti ce agregate folositi, in ce cantitati si astfel ve-ti sti si ce marca are betonul. Pentru orice marca exista si vascozitati diferite, nu pot acum printr-un text sa va lamuresc, aceasta se vede. Pentru a controla daca betonul e bun sunt cateva cai, una din ele este din start sa alegem o uzina de incredere, apoi o alta cale reprezinta sa facem teste de laborator care se fac prin colectarea de monstre/proble chiar cand betonul e adus. Apoi acele probe sunt controlate si ve-ti obtine rezultatele ulterior. Asa vizual, deja cred ca specialistii cu experienta pot observa nereguli, cu toate ca uneori si un om simplu poate detecta nereguli cand acestea sunt prea evidente.

    • @lazarteodor19
      @lazarteodor19 Před 4 lety

      @@EnciclopediaConstructiilor se pot face teste de laborator la betonul proaspat, unde se pune in opera betonul precum lucrabilitatea acestuia prin metoda conului, determinarea volumului de aer oclus, cu aceste 2 teste iti poti da seama daca ce ai comandat este ok

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  Před 4 lety +2

      @@lazarteodor19 Va multumesc pentru informatia dvs!

    • @anonymousbyproxy8250
      @anonymousbyproxy8250 Před 4 lety +2

      Adriane, uita-te pe iutube la “test for workability of concrete - slump test” . E facut de un om din India, nu e nevoie sa stii limba pt ca ai sa intielegi. Trebuie sa ai tabla aceia, o imprumuti tu de la vreo unul sau o faci tu. Multi judeca viscozitatea doar din ochi - e bun destul pt o casuçà. Daca e cladirea mare atunci plateste inginer pt 4 ore sa vina in teren sa faca testul. FOARTE IMPORTANT : zi-le la mafioti inainte cu o zi-doua de preparare ca faci test cu inginer la locul de turnare si nu cumva sa-i manânce spinarica sa te pacaleascà la compozitie.

    • @nicolaedraguta6201
      @nicolaedraguta6201 Před 4 lety

      Salut dar de ce nu se toarnă apa cind vine șoferul cu betoniera dacă credem ca este mai virtuos?

  • @adryansimon8513
    @adryansimon8513 Před 5 lety +1

    Buna am o intrebare pana la ce temperatura sub 0 grade se poate turna cu cifra la o fundație de gard

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  Před 5 lety +3

      Buna, eu personal nu recomand sa se toarne betonul pe temperaturi mai mici de 5-7 grade celsius, iar de va scadea temperatura in zilele urmatoare dupa turnare sub aceste valori, personal as lua masuri de protectie al acelui beton. Daca turnati la temperaturi negative, sa zicem sub 0 (zero) grade celsius, atunci numaidecat trebuie sa folositi aditivi speciali in acest sens. Deja fiecare aditiv variaza la ce temperaturi poate fi turnat si ce cantitate se va adauga in dependenta de ce temperaturi vor fi. Nu trebuie decat sa cititi instructiunile si declaratiile producatorului de pe fiecare ambalaj.

    • @igorgandrabur9075
      @igorgandrabur9075 Před 4 lety +1

      Am lucrat in Kazakhstan turnau betot la - 10 /15 la ei sase luni e iarna gria si daca nar lucra iarna nu vor ajunge unde au ajuns, uitateva ce constructii eii au orasela Astana si Almaty...!

    • @anonymousbyproxy8250
      @anonymousbyproxy8250 Před 4 lety +1

      Se adauga chlorurà de calciu si acoperi betonul cu pàturi termoizolante pt o saptamâna. Dar e mai scump cam cu 10%. De omul nu are paturi atunci NU turna ci mai degraba ai rabdare. In Russia lucreaza la foarte rece, dar ce pun ei acolo in beton nu este in RO, iar multe combinatii numai fabricantul le stie.

  • @claudiuapetrei
    @claudiuapetrei Před 5 lety +1

    Buna ziua, in curand urmeaza sa inceapa constructia casei (proiect dezvoltator).
    Din cate am vazut la casele construite precedent:
    1) Se sapa in pamant si se adauga armatura apoi se betoneaza pana la nivelul solului
    2) se cofreaza si se toarna fundatie si placa.
    Recomandati sa se adauge si o folie de hidroizolatie spre exterior la turnarea in pamant ?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  Před 5 lety +2

      Buna ziua, metode de realizare a fundatiei sunt mai multe, una din ele mentionata de dvs. Ce fel de fundatie se alege, depinde de fiecare caz in parte. Da recomand mult ca la exterior orice fundatie sa fie hidroizolata si termoizolata.

    • @danioanstroescu648
      @danioanstroescu648 Před 4 lety +1

      @@EnciclopediaConstructiilor buna ziua si buna sa va fie inima.Va rog frumos s mi spuneti ,daca ,este corect ca sa se pun a vată de sticlă pe pereții interior i si apoi r igips .Va multumesc mult.Lidia

    • @anonymousbyproxy8250
      @anonymousbyproxy8250 Před 4 lety

      Dan Ioan Stroescu . Lidia si Danuç, depinde din ce sunt facuti peretii exteriori si de grosimea lor. Ce proiect vrei sa faci ?

  • @adrianjechel5863
    @adrianjechel5863 Před 5 lety +1

    Buna seara! Imi puteti spune, va rog, ce grosime trebuie să aibă placa de beton dintre parter și etaj, la o casa de 70 m2 amprenta la sol...bca la parter si etaj? Multumesc.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  Před 5 lety +1

      Buna ziua, din pacate nu va pot spune, deoarece nu exista o regula unanim acceptata. Raspuns la intrebarea dvs va poate da structuristul sau proiectantul care va face proiectul structurii de rezistenta, stie toate caracteristicile solului si viitoarei dvs case, si in dependenta de aceasta si de multi alti factori, va alege o grosime optima. Ca exemplu va pot spune ca uneori sunt destui 12 cm, alteori 15 cm.

    • @simpluutilizator3316
      @simpluutilizator3316 Před 5 lety +3

      Sunt constructor si o grosime universală ar fi, 12-13cm !! Dar trebuie să aibă armătură ca la carte!

    • @adrianjechel5863
      @adrianjechel5863 Před 5 lety +1

      @@simpluutilizator3316 Multumesc !

    • @simpluutilizator3316
      @simpluutilizator3316 Před 5 lety +1

      @@adrianjechel5863 cu mare plăcere!

  • @henryhorga7193
    @henryhorga7193 Před 5 lety +2

    Buna vreau sa intrb, daca este normal sa crape betonul din planseu, constructori angajati de mine sa imi construiasca casa, spun ca toate crapa , ieste adevarat? multumesc

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  Před 5 lety +1

      Buna ziua, depinde de crapatura (diametru, pozitionare, directie etc). Micro-fisurile sunt normale, pe cand crapaturile mai mari deja nu prea e okay.

    • @henryhorga7193
      @henryhorga7193 Před 5 lety +1

      Enciclopedia Constructiilor Va multumesc mult

    • @anonymousbyproxy8250
      @anonymousbyproxy8250 Před 4 lety

      Henry Horga . Au pus beton cu prea multa apa in el. Pamantul peste care au turnat beton nu a fost batatorit destul, ori au furat din barele de armatura. Problema e ca nu prea ai ce sa faci - mai ales dupa ce le-ai dat banii. Se poate corecta totusi si nu se merita sa-ti faci prea multi nervi de asta.

    • @mariancreanga5309
      @mariancreanga5309 Před 3 lety

      Poate crapa toate facute de ei...

  • @liviubirladeanu5497
    @liviubirladeanu5497 Před 2 lety

    Salut
    Vorbind de un trotuar
    La cit timp se poate baga elicopterul după turnarea betonului??

  • @alexandruvoicu3732
    @alexandruvoicu3732 Před 3 lety

    In romania la acest capitol este un teatru o simulare a procesului, bataie de joc!

  • @bajik2820
    @bajik2820 Před 5 lety +3

    Noroc la specialistii Moldoveni!!
    Eu de cite ori ma cert cu colegii, ca betonul trebue vibrat OBLIGATORIU
    mai ales la grinzi ,piloni , scari
    Da nu numai :"DE BATUT O LEACA CU CIOCANU IN COFRAJ"

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  Před 5 lety +2

      Noroc, noroc! Nu toti realizeaza importanta vibrarii betonului, deaceea si neglijeaza anumite reguli (din pacate).

  • @antipsd7082
    @antipsd7082 Před 4 lety

    Vorbesti si tu,multe mai scapi

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  Před 4 lety

      Alte sfaturi sunt cuprinse in alte video-uri, la tema respectiva pana in prezent sunt deja 4-5 video-uri diferite postate.

  • @cristitusa2489
    @cristitusa2489 Před rokem

    În ziua de azi betonul nu mai este cum a fost o data, acum îl fac din nisip care nu e spălat suficient și în amestec cu piatra alba sau vânătă și după cese usucă și crapă. Nu se mai face din balastru. Niște hoți.

  • @stancusorin9963
    @stancusorin9963 Před 4 lety

    Eu am turnat la 10 grade si seara au fost minus -6