Sistemul de ventilație centralizată cu recuperare de căldură de la casa Boșca. Tur de casă explicat

Sdílet
Vložit
  • čas přidán 1. 02. 2020
  • Dacă ai văzut până acum sistemul de ventilație montat, în episodul 1: • Ventilație centralizat...
    și discuția despre filtre și accesorii în episodul 2: • Video
    Atunci hai să facem un tur de casă, să vedem sistemul montat și cum sunt distribuite tubulaturile și dozele de admisie și evacuare prin casă.
    Costi Boșca și-a gestionat destul de mult din construcția casei singur și am discutat cu el și această experiență: • Cât a costat casa fami...
    Pe băieții de la noving air îi puteți găsi pe: ventilatie-recuperare.ro/
    Alături de ei am mai realizat o serie de materiale pe tema ventilațiilor:
    Discutții despre principii generale de ventilare pentru că un aer condiționat nu înseamnă și ventilare: • Aerul condiționat nu e...
    Apoi am mai parcurs împreună sisteme descentralizate de ventilare, utile mai ales în cazul clădirilor vechi/deja construite: • Recuperatoare de căldu...
    Și am vizitat și o școală, locul unde calitatea aerului mi se pare cu atât mai importantă:
    • Tu știi care este cali...
    Poți verifica aici dacă un produs este certificat de către institutul de case pasive și dacă parametrii declarați de producător sunt reali:
    database.passivehouse.com/en/...
    ______________________________
    Află mai multe despre cum poți gestiona singur șantierul casei tale eficientă energetic, durabilă și mai ales accesibilă prin Programul de Asistență pentru construcția casei din cadrul Academiei Șoflete: programasistenta.academiasofl...
    Nu uita să mă urmărești și pe:
    Facebook: / marius-soflete
    Instagram: / marius.soflete
    Site: soflete.ro/
    Material realizat de Marius Soflete, Darius Bogdan si Vlad Florea.

Komentáře • 121

  • @casaverdediynelututanase367

    Bine venit, bine documentat videoul, mă ajută mult pentru că sunt în stadiul de documentare pe etapa de ventilație și încălzire.Multumesc , faceți treabă bună!

  • @florinsimion581
    @florinsimion581 Před 4 lety +4

    Foarte faina si destul de complexa miniseria de filmulete despre ventilatia cu recuperare de caldura CENTRALIZATA dar avand in vedere ca in Romania foarte multa lume locuieste la bloc sau la case care sunt deja terminate si finisate as dori daca se poate sa faci niste filmulete si despre ventilatie cu recuperare de caldura DESCENTRALIZATE sau SEMICENTRALIZATE. Si aci vorbesc desre: Aspira, NovingAir, Prana sau Sevi 150. Multumesc pentru intelegere si iti multumesc pentru toata munca depusa. Esti un adevarat mentor pentru cei pasionati de constructii.

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  Před 4 lety +5

      Salut Florin! Am documentat deja si sistemele descentralizate si e in curs de pregatire materialul video, care urmeaza in curand. Multumiri pentru aprecieri si ma bucur ca sunt de folos materialele!

  • @florinpopov5054
    @florinpopov5054 Před rokem

    Multumim mult pentru acest episod! In videoclip am gasit informatie (cea cu pozitionare plenumuri si "spalarea" camerelor cu aer) pe care in saptamani de studiu pe youtube nu am gasit-o. (Inclusiv canalele din state unde ventilatia mecanica este folosita in 2/3 din locuinte). 👍👍👍

  • @ventilatro113
    @ventilatro113 Před 4 lety

    Foarte eficientă încălzirea în pardoseală dacă se conectează sistemul direct la centrala de la Cernavodă :)

  • @crsteli3463
    @crsteli3463 Před 4 lety

    Salut si multumim pentru video, este de ajutor. Multumesc si pentru toate informatiile de pe acest canal care sunt de o mare valoare.
    La aceasta casa am observat tubulatura pentru aer de sectiune destul de mica deci pentru a evacua o anumita cantitate de aer trebuie o anumita viteza care este mai mare decat in cazul folosirii unor tubulaturi de sectiune mai nare.
    Nu ar fi problema dar cum este cu zgomotul,?+ mai ales noaptea in dormitor.
    Eu as alege o tubulatura de sectiune mai mare si o viteza mica a aerului . Cred ca si ventilatoarele ar lucra mai usor pt ca daca crestem viteza aerului de doua ori orice rezistenta va creste de patru ori!

  • @MrDenisJoshua
    @MrDenisJoshua Před 4 lety +1

    Faina faina treaba... felicitari domnului si sa aiba noroc la casa.
    N-as fi facut incalzirea in pardoseala pe curent si n-as mai fi facut semineul... poate o sa-i dea drumul de 10 ori la an asa incet incet.

    • @claudiufarcas
      @claudiufarcas Před 4 lety +2

      Va garantez din experienta, cine are semineul il va folosi, si probabil de 10 ori cel putin intr-o saptamana. E mult prea fain!

    • @MrDenisJoshua
      @MrDenisJoshua Před 4 lety +3

      @@claudiufarcas Tot din experienta iti garantez si eu.
      Eu zic ca depinde de comoditatea utilizatorului... adica... vin acasa de la servici, am incalzire in pardoseala, ce fac ? ma duc primadata tre sa curat, apoi aduc lemne bag in semineu, fac aprinderea si apoi stau si ma uit la el... nu... eu nu mai fac asa. Faceam in primul an cu semineu si apoi gata.
      Mai bine vin acasa de la servici, merge caldura in pardoseala, dau drumul la youtube si stau si ma linistesc...

    • @MrDenisJoshua
      @MrDenisJoshua Před 4 lety +2

      P.S. am uitat sa va mai zic ceva... aici unde stau eu (Milano) ii interzis sa faci foc in semineu deja din cauza poluatiei.

    • @claudiufarcas
      @claudiufarcas Před 4 lety +1

      @@MrDenisJoshua Aveti dreptate, eu sunt mai batran si imi plac chestiile mai clasice.

    • @claudiufarcas
      @claudiufarcas Před 4 lety

      @@MrDenisJoshua Da, poluarea ar putea fi un factor care ar putea duce la disparitia acestei placeri. Eu o folosesc la o casa moderna la tzara, departe de poluarea orasului. Dar nu e exclus pe viitor sa le vina guvernantilor o idee de suprataxare "de poluare" a celor care au cosh de fum la casa - taxa de cosh :) - si atunci ne linishtim si ne incalzim cu alte metode "mai ecologice".

  • @Tonitoideirenovari
    @Tonitoideirenovari Před 4 lety +1

    👍👏👍

  • @cristianpaul8979
    @cristianpaul8979 Před 3 lety +1

    Salutare, in cazul unei camere de zi mai inalta de 5 metri, nu se recomanda si o gura de preluare a aerului viciat? Teama mea este ca aerul cald care se ridica sa ramana sus si sa nu ma pot folosi de el.

  • @dragos2808
    @dragos2808 Před 4 lety +4

    Ce parere aveti despre purificatoarele de aer ca si alternativa pentru controlarea calitatii aerului? Eu folosesc de cateva luni 2 unitati(1 pe nivel) cu capacitate max de 500m3/h , au filtre hepa/antibacterii/formaldehida/carbon activ, se controleaza/customizeaza din aplicatie si sunt f multumit de rezultate, nu mai observ particule fine in suspensie cand bate soarele si a eliminat si mirosul specific de constructie noua care se simtea atunci cand era casa nelocuita pt mai multe zile. Nu fac recuperare de caldura dar cred ca se pierde mai multa caldura prin constructie decat prin ventilatie (la modul general, nu fac referire la casa mea sau a omului din clip). In plus la casa usile se tot deschid, mai ales dc sunt copii deci ventilatie mecanica va exista oricum.Sunt unitati si cu functie de reglare umiditate pt cei care au problema asta.

  • @AddictToTranceLife
    @AddictToTranceLife Před 4 lety +1

    Este in regula montajul unui astfel de recuperator intr-un pod neincalzit?

    • @bogdanstroe8099
      @bogdanstroe8099 Před 4 lety +1

      Da, cu condiția ca temperatura sa nu scadă sub 5 grade.

  • @sergiusiclovan934
    @sergiusiclovan934 Před 4 lety

    Ce rezolvare se poate gasi pentru sistemul de ventilatie(traseul lui) in cazul in care se alege varianta constructiva a unei case din CLT cu peretii structurali la vedere (ca si in cazul ansamblului de birouri Smartware)?

  • @anarhistul7257
    @anarhistul7257 Před 2 lety

    Marius, m-am gandit si eu la incalzire electrica in pardoseala. Dar ce a fost cu reactia aia? Care e baiul asa mare?

  • @CernatSt
    @CernatSt Před 4 lety +2

    E indicat sa ai camera tehnica(deci inclusiv sistemul de ventilatie) la demisol?

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  Před 4 lety +2

      Da, poti avea si trebuie stiut daca camera tehnica este sau nu termoizolata plus trebuie sa scoti tubulaturile de admisie (macar) la cel putin 1.5m fata de cota terenului, sa nu aspiri aerul din dreptul terenului natural

  • @mushudoi
    @mushudoi Před 3 lety

    Salut! Exista sisteme de ventilatie centralizata cu recuperare de caldura care sa aiba in aceeasi camera, atat gura de evacuare cat si gura de introducere a aerului curat, astfel incat sa nu fie necesara plimbarea aerului dintr-o camera prin toata casa?
    Multumesc!

  • @miagy420
    @miagy420 Před 3 lety

    Care este inaltimea minima necesara pt camere la constructia cladirii la rosu? Considerand o instalatie de incalzire in pardoseala si un sistem centralizat de ventilatie cu recuperare de caldura?

  • @eugennatanael1742
    @eugennatanael1742 Před 4 lety +1

    Salut. Ce diametru au coloanele care pleaca din distribuitorul camerei tehnice prin care introduc/scot aer din camere? Pentru renovarea unei case informatia ar fi de mare ajutor. Mersi

  • @crsteli3463
    @crsteli3463 Před 4 lety

    In cazul renovarii uneicase mici vechi pentru oamenii fara multi bani dar cu inventivitate si cu informatii de pe internet se poate construi un sistem de ventilatie diy(artizanal) care chiar daca nu e la fel de performant este muuuult mai ieftin.(de vreo10 ori)

  • @ertogd3683
    @ertogd3683 Před 3 lety +2

    Consum curent la aceasta casa, pe lună?

  • @DariusJula
    @DariusJula Před 4 lety +4

    Ce parere aveti despre legarea hotei la sistemul de ventilatie? Pentru recuperarea caldurii si a umiditatii?

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  Před 4 lety +4

      Salut. Nu e o optiune buna, pentru ca hota aduce grasimi si poti colmata filtrele si nucleul recuperatorului. In plus hota e folosita maxim 1 ora pe zi si nu chiar in fiecare zi. Exista insa si astfel de solutii, cu filtre suplimentare cu carbon activ

    • @DariusJula
      @DariusJula Před 4 lety

      Deci e o idee ok doar daca hota e echipata cu filtru cu carbon activ.

    • @bogdanstroe8099
      @bogdanstroe8099 Před 4 lety +3

      Dacă te gândești sa evacuezi aerul din hota, prin tubulatura de ventilație, nu, nu nu! 😀

    • @bogdanstroe8099
      @bogdanstroe8099 Před 4 lety +2

      @@DariusJula filtrul de carbon activ retine mirosurile, nu vaporii de ulei.

    • @PatoBasil
      @PatoBasil Před 3 lety +1

      Vezi că evacuarea la hotă este zonă de hazard, prezintă riscuri de incendiu datorită acelor grăsimi ( în sistem casnic riscurile sunt reduse) dar la o bucătărie profesională riscul este ridicat, când proiectăm astfel de sisteme la nave prevedem și instalație locală cu CO2/gaz inert in tubulatura de evacuare de la hotă.

  • @valproden5339
    @valproden5339 Před rokem

    Buna. Cat de bine rezolva acest sistem problema prafului din casa ? Doresc sa investesc in acest sistem doar din cauza problemelor de sanatate cauzate de praful din locuinta. Va multumesc pentru un eventual raspuns!

  • @ap7928
    @ap7928 Před 3 lety

    Doresc achiziționez un sistem de ventilație pentru o casa pe care urmează să o renovez complet, in Cipru, unde clima este sub-tropicala, mediteraneana. Lunile de iarna au o medie a temperaturilor max 16°C- min 7°C și verile cu umiditate foarte mare și temperaturi peste 40°C. In general pentru confortul termic din interiorul caselor se folosesc aparate de AC atât iarna cât și vara. Ce eficienta are acesta ventilație in lunile de vara? Pentru încălzirea casei mă gândesc să acizitionez o pompa aer-apa și încălzire în pardoseală . Pentru răcire care ar fi cea mai buna varianta?

  • @costin808
    @costin808 Před 4 lety +1

    Marius, faci te rog si un video in care prezinti si sistemul descentralizat? multi spun ca ar fi mult mai ok atat din punct de vedere al comfortului cat si al costurilor decat sistemul centralizat

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  Před 4 lety +1

      Salutare, cauta pe canal ca am vorbit și despre sistemele descentralizate 😁 le-am prezentat și în showroom dar am fost și in casele oamenilor care și-au montat.

    • @costin808
      @costin808 Před 4 lety

      @@MariusSoflete Scuze, ar fi trebuit sa caut prima data :)
      Pentru cei interesati, gasiti aici linkul czcams.com/video/dgnBrVWQdO0/video.html

  • @allforyouromanisme5422
    @allforyouromanisme5422 Před 3 lety +1

    Bună Soflete sau sofletieni.
    O întrebare scurtă legată de ventilație cu recuperare de căldura.
    Este important pe ce perete se montează aspirația? Eventual aspirație pe nord vara, cu posibilitatea comutare pe sud iarna?
    Mulțumesc

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  Před 3 lety +1

      Nu neaparat, mai important e ca aspiratia sa fie pe peretele cu expunerea cea mai mica la poluare (ex opus strazii)

    • @allforyouromanisme5422
      @allforyouromanisme5422 Před 3 lety

      @@MariusSoflete Mulțumesc mult. Sunt la stadiul de proiectare a casei și majoritatea informatiilor profi sunt de la tine. In ultimul an deja folosesc ubakus și sketchup binișor datorită tie.Trebuie neapărat să-ți multiplici exponential activitatea. Ne hrănim cu informații de la tine.
      Succes.

  • @chivuandrei9151
    @chivuandrei9151 Před 4 lety +1

    Inteleg din aceasta prezentare ca in momentul in care doresc sa mi proiectez o casa trebuie sa iau in calcul o inaltime mai mare a camerelor pentru a permite tubulaturii sa fie instalata, cam care este aceasta diferenta in cm?

    • @adyady3099
      @adyady3099 Před 4 lety

      maxim 10cm in plus inaltime, o inaltime a camerei de 2.80, 2, 90 e ideala

  • @gabrieltalnaci5724
    @gabrieltalnaci5724 Před 4 lety +4

    Era interesant daca se amintea și undeva și costul unui astfel de sistem. Deși fiecare proiect e unic iar costurile sunt individualizate în funcție de respectivul proiect, noi romanii vrem sa știm "cât l-a costat" pe X cutare lucru. Sa putem spune mai departe. Am văzut ca multa lume se preocupa de curățarea sistemului de ventilație. F pertinenta intrebare întrucât deseori ma cazez prin hoteluri unde ventilația "suna" nefiind curățată. Și as mai adresa și a treia întrebare :care e consumul /costul lunar al utilizării unui astfel de sistem. Mulțumesc anticipat și multa bafta 👍

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  Před 4 lety +3

      Este trecut costul in unul din materiale, cand pe ecran apare rubrica de achizite. In plus costurile pot avea variatii in timp si costul actual se poate vedea pe site, a carui link e in descriere. Dar in medie un sistem de ventilatie e cuprins intre 3000 si 7000 de euro, iar in medie accesoriile si montajul sunt intre 2000 si 3000 euro.

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  Před 4 lety +3

      La fel si consumul e documentat, atat in consum instant (masurat) cat si in limita specificata in fisa tehnica, in Wh per metru cub si limita e de 0.46 Wh/m3. Da: igienizarea sistemelor este un subiecr ce urmeaza a fi tratat. Si eu am aceeasi problema: calatoresc mult si am trecut prin multe hoteluri cu probleme la ventilatii

    • @ConstantinBosca
      @ConstantinBosca Před 4 lety +7

      Toate materialele m-au costat aprox 5500 euro ( unitate, tubulatura, grile, distribuitoare, tevi exterior, etc)

    • @utzdeac
      @utzdeac Před 4 lety

      @@ConstantinBosca ai putea sa ne spui ce dimensiume are camera tehnica, vedem ca ocupa ceva spatiu ventilatia. Cu zgomorul cum este? Nu deranjeaza? Mersi

  • @mihaimmf1532
    @mihaimmf1532 Před 4 lety

    Salutare imi poti spune te rog un pret total cu toate elementele care trebuie ?

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  Před 4 lety +1

      Cam greu de dat un răspuns fără a știi datele despre casa ta. Poți să trimiți un mail direct la băieții de la NovingAir și te vor ajuta ei mai mult.

  • @BGA2013
    @BGA2013 Před 4 lety +2

    Multumim Marius!
    Sunt foarte curios daca este necesara curatirea tubulaturii in timp si cum poti sa faci asta atata timp cat toate tuburile sunt mascate prin pereti si tavane

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  Před 4 lety +2

      Daca tubulaturile sunt argintate si daca sunt intretinute filtrele, atunci nu se depun atat de repede si atat de mult particule pe tubulaturi. De obicei particulele se aseaza in zona aferenta gurii de absorbtiez datorita / sau accelerat de fenomenul de frecare si electrizare statica, dar in zona aata ai acces prin duza, care se poate demonta si de acolo se poate curata aceasta zona. E un subiect pe care il voi documenta

    • @dragos2808
      @dragos2808 Před 4 lety

      @@MariusSoflete Nu cred ca tuburile alea albe gofrate sunt argintate. Acele denivelari fiind si locul unde se vor depune in timp materii nedorite.

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  Před 4 lety +1

      @@dragos2808 gofrajul exterior e pt rigidizare, dar nu gofrarea asigura suprafata antiseptica ci tratarea feței interioare

    • @dragos2808
      @dragos2808 Před 4 lety +1

      @@MariusSoflete Deci sa inteleg ca toata tubulatura e tratata, inclusiv traseele individuale, albe si gofrate. In cazul asta e f bine. Ms de raspuns.

    • @ConstantinBosca
      @ConstantinBosca Před 4 lety +1

      Un link cu modalitate de curatare czcams.com/video/zU-mrmaffeI/video.html

  • @claudiufarcas
    @claudiufarcas Před 4 lety

    Pacat ca nu ati insistat mai mult pe potrivirea sistemului cu un semineu.
    Nu sunt putini cei care isi doresc sau au un semineu.
    Altfel, foarte informativ videoclipul; Multumim!

    • @lisapetsrl5923
      @lisapetsrl5923 Před 4 lety +1

      In locuintele echipate cu sisteme de ventilare cu recuperare de caldura - focarele, fie ca vorbim despre seminee sau sobe, se recomanda a fi prevazute cu aductiune de aer direct din exterior. Pentru locuinte incadrate in standard de case pasive sobele se construiesc etanse si cu aductiune de aer DOAR din exterior. Cum s-a mentionat si in filmulet NU poate rezulta ceva performant fara o proiectare integrata, iar sobele NU sunt exceptate de la regula.

    • @claudiufarcas
      @claudiufarcas Před 4 lety

      @@lisapetsrl5923 Aveti in mare parte dreptate. Pentru cei care au semineu exista posibilitatea de a avea aductiune de aer dubla, atat dinafara cat si din interior (cu posibilitatea de schimbare/selectare cu ajutorul unor tije care inchid/deschid niste fante de admisie). Dar chiar daca ar fi doar dinafara etansare perfecta e mai greu de realizat la seminee; In ambele cazuri centrala de ventilatie ar trebui sa aiba un mod "special" in care "se asigura" ca introduce ceva mai mult aer decat evacueaza pentru a evita "afumarea" casei sau mai rau intoxicarea cu monoxid si alte gaze.

    • @lisapetsrl5923
      @lisapetsrl5923 Před 4 lety

      @@claudiufarcas Se cunosc case pasive cu aparate de incalzire locala (sobe/seminee) care au sustinut cu brio testul cu usa suflanta. Asadar, recomandarea este sa apelam la solutii conforme oferite de SPECIALISTI, nu de amatori. :)

    • @ConstantinBosca
      @ConstantinBosca Před 4 lety +1

      La semineu este instalata pe sub sapa o tubulatura 15 x 5 cm ce vine de afara si se cupleaza la sistemul semineului, astfel incat tot aerul pe care il solicita este luat de afara. In plus, aceasta unitate mai are un mod de operare "Semineu", in acest mod introduce in casa mai mult aer decat evacueaza, astfel incat sa compenseze necesarul de aer in cazul in care folosesti semineul. Dar, daca ai instalata prima varianta, a doua nu mai este neaparat necesara.

    • @iancubercei2117
      @iancubercei2117 Před 4 lety

      @@ConstantinBosca ,va rog imi puteti spune ce tubulatura ati folosit sub sapa pentru aductiunea de aer la semineu.Multumesc!

  • @notgexge
    @notgexge Před 4 lety

    Salut, am un sistem de ventilatie centralizat Atrea si incalzire/racire cu ajutorul unei pompe de caldura aer-apa prin panouri in tavan. Cum pot controla nivelul umiditatii cu aceste sisteme? De cateva saptamani umiditatea in casa este intre 60 si 70%. Multumesc pentru informatiile prezentate pe acest canal.

    • @sharky1o145
      @sharky1o145 Před 2 lety

      Buna George. Imi poti spune te rog experienta ta cu sistemul de ventilatia Atrea? Sunt indecis intre Atrea, Hoval si Brink. Multumesc.

    • @notgexge
      @notgexge Před 2 lety

      @@sharky1o145 Salut, nu am experienta cu alte sisteme dar, daca as avea ocazia, cu siguranta as incerca altceva.

    • @sharky1o145
      @sharky1o145 Před 2 lety

      Multumesc pentru raspuns. Din raspuns, inteleg ca sistemul celor de la Atrea nu prea merita. Numai bine

  • @julianp.2233
    @julianp.2233 Před 24 dny

    9:14 valva de evacuare nu se pozitioneaza direct deasupra zonelor cu umiditate ridicată cum ar fi deasupra cazilor

  • @AdydeAdy21
    @AdydeAdy21 Před 3 lety +1

    Cam cat costa un astfel de sistem la o casa de 110 mp?

  • @adriancadar4622
    @adriancadar4622 Před 4 lety +2

    Cat costa sistemul total al aparatului???

    • @bogdanstroe8099
      @bogdanstroe8099 Před 4 lety +1

      Investiția completa, difera de la proiect la proiect. Aproximativ 6500 - 8000 Euro, unitate, materiale, manopera, punere în funcțiune și reglaje inițiale.

    • @iancubercei2117
      @iancubercei2117 Před 4 lety

      @@bogdanstroe8099 ,am proiectata o locuinta P+M de 175mp utili si undeva pe la 450 mc. Am vazut ca in fisa tehnica este specificat ca unitatea este recomandata pana la 250 mp, dar unu din domnii de la instalatii mi-au spus ca se recomanda pana la 350 mc. Imi spuneti va rog daca se poate monta unitatea si in cazul meu unde am 450mc. Multumesc!

    • @bogdanstroe8099
      @bogdanstroe8099 Před 4 lety +2

      @@iancubercei2117 La 450 mc locuință x 0.6 schimburi/ora = 270 mc necesarul maxim, rezulta ca o unitate de 350 mc/h este potrivita.

  • @clpdaniel
    @clpdaniel Před 4 lety +2

    Cum se curata tubulatura?

  • @raduovidiu2925
    @raduovidiu2925 Před 3 lety

    Hota se leaga la sistemul de ventilatie? Daca are iesire direct afara se creeaza o punte termica serioasa.

  • @bb-jh7vr
    @bb-jh7vr Před 2 lety

    Cine filmeaza

  • @CosminRotaru
    @CosminRotaru Před 4 lety +1

    Diferența de viteza a aerului de la ureche la glezna... 🤔 Daca nu era la mișto as vrea mai multe detalii 😁

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  Před 4 lety +4

      Daca diferenta relativa a vitezei aerului intre talpi/gleze si urech e mai mare de 0.10m/s, corpul percepe senzatia de disconfort

    • @CosminRotaru
      @CosminRotaru Před 4 lety

      @@MariusSoflete da, am auzit asta in clip. Dar nu-mi e clar dacă explica "curentul" :) Unde găsesc mai multe informații? La prima vedere tot ce trebuie este sa ne asiguram că circulația aerului in încăperi este cumva uniformă (nestratificata) ca și viteza. Merci!

  • @bogdanrosioru
    @bogdanrosioru Před 2 lety

    de ce nu se foloseste Clapeta de reglaj debit ?

  • @gheboianuradian
    @gheboianuradian Před 4 lety +2

    Hai cu algoritmul!

  • @gabrielcojocariu1
    @gabrielcojocariu1 Před 4 lety

    Si eu am o casa in constructie si am sa optez pentru un sistem centralizat de ventilatie si incalzire in pardoseala electrica- costuri initiale mult mai mici, prefer sa investesc in ventilatie decat in tevi si centrale termice. Daca proprietarul poate sa spuna cat il costa lunar incalzirea casei as fi foarte multumit.

    • @ConstantinBosca
      @ConstantinBosca Před 4 lety +1

      Gabriel Cojocariu prima iarna undeva la 650 incalzire 23 grade constant in casa

    • @gabrielcojocariu1
      @gabrielcojocariu1 Před 4 lety

      @@ConstantinBosca Multumesc mult. Nu e scump, e chiar rezonabil, avand in vedere diferenta majora de investitie initiala fata de incalzirea in pardoseala pe baza de apa.

    • @dragosflorian6630
      @dragosflorian6630 Před 4 lety

      Mie mi se pare destul de mult, avand in vedere sistemul de recuperare de caldura si investitia in izolatie prezentata in filmul despre costul casei....sau 650ron e costul pt toata iarna,??

    • @ConstantinBosca
      @ConstantinBosca Před 4 lety +1

      @@dragosflorian6630 Asta a fost consumul in ianuarie. Estimez ca o medie pa iarna asta undeva la 550 RON/Luna. Eu sunt multumit avand in vedere ca este incalzire electrica, 135 mp si temp 23 grade

    • @ionutvaranciuc543
      @ionutvaranciuc543 Před 4 lety

      @@ConstantinBosca bună seara! Dacă se poate sa îmi spuneți incalzirea în pardoseala este cu cablu sau folie radiantă? Mulțumesc

  • @codreanjula5092
    @codreanjula5092 Před 4 lety

    Maris dacă poți să mă ajuți și pe mine aș vrea în primăvară să mă apuc de tincuit și am aplicat sistemul ubakus dar tot îmi rămîne condens în tencuială am zidăria din poroterm de 30 înăuntru trebuie să tencuiesc afară a zis meseriașiu că ar fi bine să tencuiesc că zidăria are denivelări după aia am zis că pun vata bazaltică de20-25 iar peste nu am mai știut ce să pun că tot îmi rămîne condens casa este în Budureasă Bihor dacă vii prin zona o jumară de clisa și o strîjeaua de pita am să pun pe masa

    • @utzdeac
      @utzdeac Před 4 lety

      daca trebuie sa tencuiesti pe exterior inseamna ca rau au facut zidaria :), normal nu se mai tencuieste. Eu zic ca daca folosesti o decorativa de calitate nu o sa fie probleme. De exemplu cei de la Sto spun ca decorativa Stolit, ce am folosit eu, are difuzie mare la vaporii de apa.

    • @codreanjula5092
      @codreanjula5092 Před 4 lety

      @@utzdeac mulțumesc frumos

  • @srobert2782
    @srobert2782 Před 4 lety +1

    UPS ! Nu stiam ca este cineva si in baie.

    • @miagy420
      @miagy420 Před 3 lety

      testa ventilatia :)))

  • @biancatransylva8606
    @biancatransylva8606 Před 4 lety

    Intrebare va rog : Cum este selectat " aerul viciat " din volumul total de aer dintr- o camera , pentru a fi evacuat ? Mi se pare o expresie improprie pentru ca n- ai cum sa selectezi fix particulele viciate din aer fara vreo tehnologie nanometrica si sa le coordonezi sa fie evacuate prin tubul respectiv. Inteleg ca fluxul de aer care circula prin tubulatura , circula mecanic astfel ca se face doar o ventilatie , o improspatare a aerului iar la evacuare iese un amestec de aer , cu o anumita cantitate de aer viciat , fara sa plece si caldura ...

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  Před 4 lety

      Nu nu, aerele nu se amesteca deloc. Evacuarea se face prin duze si tubulaturi dedicate evacuarii

    • @biancatransylva8606
      @biancatransylva8606 Před 4 lety

      @@MariusSoflete Ma refeream la cum se face selectia " aerului viciat " din tot volumul aerului din camera, inante sa ajunga pe tubulatura de evacuare ...Multumesc:)

    • @bogdanstroe8099
      @bogdanstroe8099 Před 4 lety +1

      @@biancatransylva8606 Bianca, tubulaturile de evacuare, respectiv introducere, au trasee separate, inclusiv în recuperator ul de caldura, cele doua fluxuri nu se întâlnesc niciodată.

    • @utzdeac
      @utzdeac Před 4 lety

      @@bogdanstroe8099 se refera unde stiu ca nu se extrage aerul curat din incapere si nu cel viciat, cum se face aceasta selectie? probail din cauza densitatiilor diferite... nu stiu exact

    • @biancatransylva8606
      @biancatransylva8606 Před 4 lety

      @@bogdanstroe8099 Am inteles asta din prima Bogdan...Insa intrebarea mea este cu totul alta ! Cum sa reformulez mai clar ? Inainte de a ajunge in tubulatura de evacuare , cum sunt selectate particulele de aer viciat fata de particulele de aer non viciat din acelasi spatiu /camera ? Exemplu: Avem intr- un volum de aer dintr- o camera " n " particule de CO2 , " x " particule de O2 si " z" particule de nitrogen, fara a defini exhaustiv toate gazele prezente in aerul din camera . CUM extrage/ selecteaza aparatul doar gazele viciate , respectiv CO2 in acest exemplu ,pentru a le transmite mai apoi tubulaturii de evacuare ?

  • @MrDenisJoshua
    @MrDenisJoshua Před 4 lety +2

    Centrala asta are ceva automatism in modul de ai "zice" sa-si dea drumul cand ai prea mare sau prea mica umezeala... sau cand este prea mult dioxid de carbon ?
    Vreau sa zic... are senzoare cu care sa monitoreze calitatea aerului si sa se compoarte ca atare ?
    Mersi

    • @ventilatro113
      @ventilatro113 Před 4 lety

      Are

    • @bogdanstroe8099
      @bogdanstroe8099 Před 4 lety

      Dacă urmărești materialul complet, o sa vezi ca are toți acești senzori. Da, funcție de parametrii citiți de senzori, poate decide singura cum sa ventileze.

    • @MrDenisJoshua
      @MrDenisJoshua Před 4 lety

      @@bogdanstroe8099 l-am urmarit si n-am vazut nici un senzor.
      Mersi de info

    • @bogdanstroe8099
      @bogdanstroe8099 Před 4 lety

      @@MrDenisJoshua În fine... Am discutat despre toți senzorii care vin, standard, pe unitate. 😀

    • @MrDenisJoshua
      @MrDenisJoshua Před 4 lety

      @@bogdanstroe8099 O sa ma uit iarasi deseara... acuma-s la munca :-(

  • @costelripa
    @costelripa Před 3 lety

    Spuneți ca nu strapungeti grinzi! Pentru cei care, din diverse motive, nu au prevazut un asemenea sistem, ce rezolvare aveți, având în vedere ca trebuie carotate și niște grinzi?

    • @bogdanstroe8099
      @bogdanstroe8099 Před 3 lety

      Nu, nu strapungem grinzi. In astfel de cazuri le ocolim . Poate știți bancul cu soacra si inima.... :)

  • @iulianscintei4204
    @iulianscintei4204 Před 4 lety

    Deci sistem de proiectare BIM !!! 😀😀😀

  • @bb-jh7vr
    @bb-jh7vr Před 2 lety

    Cine filmeaza sa filmeze echipmanetele, nu pe artisti. Este vorba de echipamente, dicutiile le putem auzi in timp ce vedem ceva nu doar pe comentatori

  • @adrianeneache3292
    @adrianeneache3292 Před 3 lety +1

    Amatori!!! Vorbești despre un șemineu si nu îl arăți? Pe bune?? Nu vrem sa vedem doar fetele voastre, arătați instalația!!!

  • @adrianeneache3292
    @adrianeneache3292 Před 3 lety

    O filmare făcută de un amator. Am văzut doar o gura de evacuare și doar fetele voastre.