Waarom je kind niet naar je luistert en hoe je dit wél voor elkaar krijgt

Sdílet
Vložit
  • čas přidán 11. 09. 2024
  • teaadema.nl/
    Hoe vaak zeg je het tegen je kind?

    ​'Luister naar mij?'

    ​Dat je dan het gevoel hebt dat je kind toch niet luistert
    ​Hoe kan dit?
    ​Wat gebeurt er hier?
    Wat je nog kunt ontdekken, is de code van je kind ontcijferen voordat hij naar jou kan luisteren. Hoe je daarvoor zorgt, leg ik uit in deze video
    Enn... abonneer je even op dit video kanaal zodat je steeds op de hoogte bent van de nieuwste video's.
    Meer video's om te bekijken:
    Negatief gedrag op een positieve manier benaderen: • Hoe benader je negatie...
    Je plek aan tafel geeft rust en harmonie: • Aan tafel: Onrust in h...
    Wat als je kind faalangst heeft? • Wat als een kind niets...
    Waarom je kind niet naar je luistert en wel naar anderen: • Waarom je kind niet na...
    Omgaan met boosheid van kinderen: • Omgaan met boosheid - ...
    Als je als ouders gaat scheiden, wat doet een kind dan? • Dit doen kinderen als ...
    Ik ben Tea Adema: Kindercoach en Opvoedcoach en ik geef opleidingen aan leraren, hulpverleners en medewerkers kinderopvang en iedereen die te maken heeft met kinderen en ouders.
    Alles wat ik doe heeft te maken met kinderen die last hebben van boosheid, angst, stress, concentratieproblemen, leerproblemen, faalangst, motivatieproblemen en alles wat moeilijk gaat met de opvoeding.
    Voor ouders maak ik workshops over pubergedrag, brutale pubers, concentratieproblemen, boosheid, piekeraars en kinderen met faalangst en die bang zijn om bijvoorbeeld te gaan slapen of moeilijk gedrag hebben.
    Bekijk op mijn website alles waarmee ik je als leraar, maatschappelijk werker, diëtist, logopedist, jongerenwerker of kinderopvangmedewerker mee help:
    teaadema.nl/vo...
    De opleidingen zijn door velen gevolgd en maken impact in hun dagelijks werk met kinderen.
    Bijvoorbeeld de opleiding: Hoe voer je een gesprek met ouders waarin alle belangrijke thema's en hulpvragen direct in het eerste intakegesprek al aan de orde komen en aangepakt worden.
    teaadema.nl/vo...
    Voor ouders zijn verschillende opleidingen en workshops beschikbaar om de opvoeding makkelijker te maken als hun kind boos of bang is of als het op school niet goed gaat.
    Ben je ouder, kijk wat voor jou kan helpen: teaadema.nl/vo...
    Wil jij kinderen helpen bij het leren leren?
    Volg dan een opleiding voor de training Ik leer leren die al duizenden kinderen op het juiste spoor van leren leren heeft gezet en mooie vooruitgang op het gebied van plannen, examenstress, stress over toetsen en motivatieproblemen. De training is een afwisseling van doen en denken met inzichtgevende testen en mooie spellen en materialen:
    Volg hem hier: teaadema.nl/ik...
    Ken je ook de sociale vaardigheidstraining voor pubers al? Dit is de training weerbaar communiceren die pubers helpt om op een elegant manier hun zin te krijgen in plaats van er met gestrekt been in te gaan of over zich heen te laten lopen. Een heerlijke training met ook weer een afwisseling van denken en doen en testen die direct laten zien op welke schaal een puber al sociaal vaardig is.
    Volg hem hier: teaadema.nl/vo...
    Wil je meer ontdekken?
    In al mijn opleidingen en workshops ontdek je nieuwe inzichten uit theorie, maar vooral mooie tools om een stap vooruit te komen.
    Voel je welkom en vind op teaadema.nl/ wat jou vooruit helpt en nieuwe inzichten geeft.

Komentáře • 35

  • @ralphtebbertman4593
    @ralphtebbertman4593 Před rokem +2

    Dit is hele goeie eindelijk iemand die het begrijp

  • @ralphtebbertman4593
    @ralphtebbertman4593 Před rokem +3

    Eindelijk iemand die het begrijp

  • @PRODNLgaming
    @PRODNLgaming Před 3 lety +4

    Geweldig dit had ik nodig

  • @estherklok6970
    @estherklok6970 Před 2 lety +3

    Ik vind het wel lastig dat je de laatste tijd heel veel hoort over 1st naar het kind luisteren / mee bewegen. Alls je er nog een paar hebt? Als je wacht op je kind. Je kind heel temperamentvol en een eigen wil heeft. Ik ben zelf ook van het contact maken met je kind. Maar vind dat weinig met deze tips kan. Ik til mn peuter dan gewoon op naar de desbetreffende activiteit.

    • @CentrumTeaAdema
      @CentrumTeaAdema  Před 2 lety +4

      Wat fijn dat door jouw kordaat optreden je geen conflicten en gedoe hebt met je kind. Kennelijk ben je zo duidelijk dat je peuter zich gehoord en begrepen voelt, waardoor ze niet in negatief gedrag hoeft te blijven hangen.
      Want de eerste en belangrijkste tip blijft nog altijd: Ontdek wat werkt, doe dat en doe er vooral meer van. Werkt iets niet, doe dan wat anders... :-)

    • @gmy33
      @gmy33 Před měsícem

      Ik heb een kinderzaak .. en zie 10.00 kinderen perjaar voorbij komen met hun ouders .. en slechts een klein deel krijgt het voorelkaar om ontspannen te zijn .. maar altijd zijn het de oplettende ouders ! En dat kan op je eigen manier .. het is gewoon een puzzel kijken en samen groeien niet altijd toegeven maar soms zeker wel

  • @JuliaBl
    @JuliaBl Před 2 lety +3

    Kinderen luisteren niet omdat ze niets van het geconditioneerde opvoedgedrag van hun ouders begrijpen. En die ouders zijn zo gehoorzaam geworden dat ze hun kinderen dwangmatig opvoeden zoals zij opgevoed zijn.

    • @abvanos530
      @abvanos530 Před 3 měsíci

      Ja vroeger ben ik zelf zeer streng opgevoed de mattenklopper hing vroeger bij ons thuis bovenaan in het trapengat als moeder je naar de zolder stuurde wist je wat je te wachten stond Dan moest je broekje op de enkels en moest je voorovergebogen op een bureau gaan hangen en kreeg je genaadeloos op je blote kont.

  • @AG-wb3db
    @AG-wb3db Před 2 lety +3

    Ik luisterde als kind heel vaak niet.
    Na 3 waarschuwingen werd ik in de hoek gezet. En als ik doorging kreeg ik een corrigerende tik. Was geheel terecht en ben er niet slechter van geworden.

    • @CentrumTeaAdema
      @CentrumTeaAdema  Před 2 lety +3

      Wat een geluk dat je het gevoel hebt dat je niet slechter bent geworden van de aanpak van je ouders en dat je hun aanpak hoog houdt. Veel kinderen voelen zich vernederd of boos als ouders hen wegzetten of een tik geven en dat geeft hen een machteloos gevoel waardoor ze nog bozer kunnen worden. En dan is het soms moeilijk voor hen om hun ouder nog te vertrouwen en durven ze niet meer alles te zeggen en troost te vinden bij ouders als ze het moeilijk hebben.
      In deze tijd is het strafstoeltje of een tik niet meer nodig en hebben ouders veel meer mogelijkheden om hun kind naar hun te laten luisteren. Er is veel meer hulp en informatie voor ouders om hen te helpen als ze het moeilijk vinden met hun kind. Dat komt een goede relatie tussen kind en ouder ten goede waarbij wederzijds vertrouwen de basis is.....

    • @abvanos530
      @abvanos530 Před 3 měsíci

      Ja vroeger ben ik zelf zeer streng opgevoed de mattenklopper hing vroeger bij ons thuis bovenaan in het trapengat als moeder je naar de zolder stuurde wist je wat je te wachten stond Dan moest je broekje op de enkels en moest je voorovergebogen op een bureau gaan hangen en kreeg je genaadeloos met de mattenklopper op je blote kont..

    • @abvanos530
      @abvanos530 Před 3 měsíci

      @@CentrumTeaAdema Nou mijn moeder keek vroeger niet zo nauw hoor.. We kregen met de mattenklopper genadeloos op de blote kont en ik ben er echt niet slechter van geworden Tegenwoordig noemen ze dit kindermishandeling en kun je als ouders zwaar gestraft worden Maar in de jaren 50 was een afranseling met de mattenklopper heel normaal

    • @CentrumTeaAdema
      @CentrumTeaAdema  Před 3 měsíci

      @@abvanos530 Gelukkig dat je er niet slechter van bent geworden en kennelijk liefdevol naar je moeder bent blijven kijken.

    • @abvanos530
      @abvanos530 Před 3 měsíci

      @@CentrumTeaAdema Haat naar mijn moeder is er nooit geweest..

  • @eef2976
    @eef2976 Před 3 lety +4

    Dankjewel, mn gevoel klopte dus als een bus,

  • @naomisampai2297
    @naomisampai2297 Před 9 měsíci

    Mijn zoon van 5 jaar wilt nooit mee doen in de klas 😓ik krijg altijd klachten van de juf dat hij nooit werkt inplaats dat hij dat doet gaat hij huilen, ik weet echt niet hoe ik het moet aanpakken
    Hij zegt ook vaak dat hij niet naar school wilt😓😓

    • @madlenlablans4122
      @madlenlablans4122 Před 8 měsíci

      Wat zielig voor je zoon dat de juf hem niet kan begrijpen. Ik adviseer je een Montessori school. Daar mag elk kind zo zijn als het is en leren op zijn eigen tempo. De lieve en begripvolle docenten zijn daarvoor speciaal opgeleid.
      Onze drie kinderen gaan naar een Montessori school en hebben het daar naar hun zin. We zijn zo blij met hun school.
      Succes!

    • @gmy33
      @gmy33 Před měsícem

      ​@@madlenlablans4122niet alle montessorischool scholen zijn goed .. kijk per school hoe iets functioneerd .. maar idd luister naar je kind

  • @jujusalihhaftijemal5016
    @jujusalihhaftijemal5016 Před 3 lety +2

    Mijn zoon is anderhalf jaar oud hij is echt luistert niet naar mij en hij gaat 5 dagen naar kinderenopvag daar ook hij luistert niet als hij ites kapot maakt hij is lachen
    Wat kun u advies geven mijn over dit?

    • @CentrumTeaAdema
      @CentrumTeaAdema  Před 3 lety +2

      Je zoontje kan nog niet goed luisteren want weet hij wel wat je bedoeld? Heeft hij al zoveel taal dat hij kan luisteren? Waar heeft hij behoefte aan? Hoe luister je naar hem en wat hij wil? Observeer maar eens wanneer het goed met hem gaat en overleg met de kinderopvang wat zijn behoefte is en hoe jullie daaraan tegemoet kunnen komen.....
      Want het is best moeilijk als je elkaar niet begrijpt en je zoontje is nog zo jong.....

    • @jujusalihhaftijemal5016
      @jujusalihhaftijemal5016 Před 3 lety +1

      @@CentrumTeaAdema ik luister wel naar hem hij luister mee niet hij wilt op de tafel staat en op de stoel dat vind ik niet luek dan ik zeg heb nee dan hij is lach

    • @CentrumTeaAdema
      @CentrumTeaAdema  Před 3 lety +2

      @@jujusalihhaftijemal5016 Ah jaaa.. dat is moeilijk... Ik zou je adviseren om via de kinderopvang opvoedondersteuning te vragen om je te helpen.....

    • @amaralen7618
      @amaralen7618 Před 3 lety

      0

    • @Nina666
      @Nina666 Před 3 lety +1

      Mijn broertje doet precies het zelfde maar hij is al vier hij luistert ook nooit naar iemand hij bijt mij en dat soort dingen daarom kijk ik dit

  • @jaysimoes3705
    @jaysimoes3705 Před 7 měsíci

    Nou....er is dus maar een reden waarom kinderen niet luisteren en dat zijn wij. Echt niet. Het is nooit zwart wit en kinderen hebben ook echt een eigen karakter en wil. Bij exact dezelfde opvoeding zien wij drie heel verschillende kinderen, bij anderen ook.
    Ons kind van 5 is ook volgens school ver voor qua taalgebruik en er is niks te decoderen. Al op zijn 3e legde hij zelf aan de dokter uit wat er op school gebeurd was en zei terloops dat de dokter een mooie stethoscoop had (waardoor de dokter hem inderdaad zelf liet praten).
    Wij hebben heel veel aandacht voor onze kleine, luisteren prima. Maar het heeft met een andere wereld niks te maken: hij weigert te eten en gaat dan met de hakken in het zand.
    Wat je ook doet, het vragen (aankijken spreekt voor zich) etcetc. Hij begrijpt het prima maar weigert pertinent. Hoe je het ook probeert.
    Met spelen etc is het niet zo'n probleem, we kondigen het meestal 5-10 minuten van te voren aan en dan luistert ie ook als het klaar is. Een i-pad en dat soort zaken is hier overigens uit den boze.
    Maar er zijn echt situaties waar deze tip simpelweg niet werkt. Kind begrijpt het, weigert te eten en het is dan geen eten dat hij niet lust, heeft ook niet al genoeg gegeten etc.
    Misschien is dit een apart probleem wat je eens onder het voetlicht kan brengen.

    • @CentrumTeaAdema
      @CentrumTeaAdema  Před 3 měsíci

      Ahh wat fijn dat je zoon zichzelf al zo kan uiten en dat er naar hem geluisterd wordt. Kennelijk heeft hij ook een zeer grote behoefte aan autonomie die hij doorkruist ziet worden doordat hij moet eten en dat hij dan het gevoel heeft dat er niet naar hem geluisterd wordt. Als coach is het dan voor mij interessant om te onderzoeken wat, wanneer, hoe en op welke manier het eten wel werkt en wat er verder aan winst en verlies is voor iedereen op dit thema. Dan krijg je vaak mooie inzichten van alle betrokkenen waarmee je verder kan.