RED Geografia României. Carpații Orientali

Sdílet
Vložit
  • čas přidán 10. 09. 2024
  • Acestă resursă educațională deschisă își propune dezvoltarea competenței 4.1. Realizarea unui demers investigative, utilizând metodele expunerii și descoperirii.
    Instrumentul/mijlocul didactic folosit este prezentarea Microsoft Power Point (care conține hărți, tabele și imagini în format digital).
    În prima parte a materialului sunt prezentate principalele caracteristici fizico-geografice ale Carpaților Orientali iar în cea de-a doua, elevilor le este propusă o sarcină de lucru care stimulează învățarea prin descoperire.
    Resursa educațională propusă poate fi utilizată în timpul orelor de geografie din orice scenariu de învățare și, pe lângă dezvoltarea competenței specifice mai sus menționate, contribuie la dezvoltarea gândirii sistemice și analitice.
    Se poate prezenta elevilor în diverse momente ale lecției sau poate fi propus ca sarcină de lucru (temă pentru acasă), cu posibilitatea de a fi încărcată/încorporată pe orice tip de platformă educațională.
    În activitatea didactică, pentru a utiliza această resursă, profesorul are nevoie de un dispozitiv digital conectat la internet și, de preferat, un televizor inteligent sau videoproiector și ecran de proiecție.
    Elemente agregate:
    Harta Lanțul Munților Carpați : Sursa hărții: Iancu M., Motrescu V., Florescu V.; Geografia României, manual pentru clasa a IV-a, Editura Didactică și Pedagogică, București 1989
    Harta Carpații Orientali(Răsăriteni) : Sursa hărții: Iancu M., Motrescu V., Florescu V.; Geografia României, manual pentru clasa a IV-a, Editura Didactică și Pedagogică, București 1989
    Harta România - Resursele naturale : Sursa hărții: geografilia.bl... autor - Ionuț Tudose.
    Harta Carpații Orientali (A): Sursa hărții: Giurcăneanu C., Mușat I., Ghica G..; Geografia României, manual pentru clasa a VIII-a, Editura Didactică și Pedagogică, București 1986.
    Conturul hărții subunităților de relief din România a fost realizat de Ungur G. cu ajutorul hărții „Marile Unități geografice ale României” din „Primul meu Atlas Geografic”,Mândruț O., Ungur G., editura Corint Educațional, București 2021.
    Muzica: Take your time - youtube studio.
    Vizionare plăcută și succes!

Komentáře •