16/18 MENTENANȚA ACVARIULUI - GHIDUL ACVARISTULUI ÎNCEPĂTOR

Sdílet
Vložit
  • čas přidán 11. 07. 2024
  • Bună tuturor!
    Acesta este al 16-lea videoclip din seria de 18 videoclipuri intitulată ,,GHIDUL ACVARISTULUI ÎNCEPĂTOR". În acest videoclip, vom discuta aspecte ce privesc ,,MENTENANȚA ACVARIULUI".
    Toate informațiile se regăsesc în lucrarea mea ,,GHIDUL ACVARISTULUI ÎNCEPĂTOR, PE ÎNȚELESUL TUTUROR - cu explicații, poze și exemple". Am scris lucrarea personal și va fi publicată, în primă fază, în format fizic, având ISBN (cod internațional de identificare a cărților). Republicarea sub orice formă a conținutului ghidului este ilegală, întrucât cartea deține un cod ISBN.
    Majoritatea pozelor din ghid îmi aparțin, însă am specificat că am preluat anumite poze postate public, de pe internet.
    Publicarea în format onilne este momentan abandonată, întrucât se dorește reformatarea completă a întregului ghid, fapt ce presupune o perioadă mult prea lungă de timp.
    Contact:
    Pagina mea de Facebook: Acvarii Mici - Rebecca
    profile.php?...
    Grup recomandat:
    Acvaristica Pentru Incepatori
    groups/11648...

Komentáře • 11

  • @danielgamingpc4090
    @danielgamingpc4090 Před 15 dny +1

    Foarte bine explicat si util acest video!!👍

  • @claudiamanta76
    @claudiamanta76 Před 15 dny +1

    Foarte util.Multumim.

  • @GabiFodorrasRO
    @GabiFodorrasRO Před 15 dny +1

    Felicitări.

  • @acvaristica-altfel
    @acvaristica-altfel Před 15 dny +1

    Foarte bine explicat. Felicitări.

  • @bogdan_ro5321
    @bogdan_ro5321 Před 15 dny +1

    Salut! Si eu schimb to asa 25 - 30% din apa din acvariu la 2 saptamani. In toata perioada asta de 2 saptamani tin apa in bidoane de 5 litri fara cap pt evaporarea acelei cloruri. Nu prea vad dece cineva ar dat bani pe declorinator pt schimbul apei. Doar intr-un singur scenariu ii vad rostul, cand ai nevoie in secunda 1 de apa pt pesti si nu ai decat apa tratata cu clor de la rubinet.

    • @acvariimicirebecca
      @acvariimicirebecca  Před 11 dny

      @@bogdan_ro5321 Bună! Procedezi foarte bine 😊. Problema este că nu peste tot este apa îndeajuns de bună încât să fie doar lăsată la decantat 😢. În acest caz, se evaporă doar clorul, însă există uneori posibilitatea ca acea apă să conțină cloramină (care este cu mult mai toxică pentru pești și îi poate omorî foarte rapid) sau metale grele - nu cunosc motivele pentru care să conțină, dar este posibil. La fel de posibil este ca într-o zi să fie astfel apa, chiar dacă până atunci nu a mai fost (cu cloramină, spre exemplu). Deci, o persoană poate liniștită doar să lase apa la decantat, să procedeze astfel ani de zile dar e de ajuns ca o singură dată compania care furnizează apa să adauge cloramină în ea, că acea persoană își va pierde vietățile din acvariu, dacă o lasă doar la decantat. Atunci, ar trebui mereu verificat buletinul de analiză al apei ori să fie folosit un declorinator mereu (declorinatorul nu elimină doar clorul, ci și cloramina și metalele grele posibile existente în apă).

    • @bogdan_ro5321
      @bogdan_ro5321 Před 11 dny +1

      @@acvariimicirebecca un tester pt detectarea parametrilor din apă ar fi bun 😁. Un lucru e clar acvaristica e un hobby și ca orice hobby costă 😅😭