Ejector pentru pompă de apă.

Sdílet
Vložit
  • čas přidán 5. 09. 2024
  • Astăzi o sa vă prezint un ejector pentru apă, acest sistem ajută pompa sa să scoată apa mai usor

Komentáře • 24

  • @dumitrustelian1855
    @dumitrustelian1855 Před 5 měsíci +2

    Felicitări, mulțumim pentru filmulețe și explicații, Spor și sănătate multă sănătate

  • @anahatu4426
    @anahatu4426 Před 6 měsíci +2

    Dumnezeu să vă binecuvinteze cu binecuvântări cerești și pământești. Amin NU sânt mulți care au acest har și dar ,de la Domnul Dumnezeu. Răbdare cu cei nemulțumiți și critici. Sănătate multă.

  • @nelute5
    @nelute5 Před 2 měsíci +1

    Foarte bine ! Cu ce nu sunt eu de acord, cu așezarea supapei pe orizontală ! Dacă nu ți-a făcut fente până acum, e bine. Ce-am mai observat, la filmul precedent, apa nu iese continuu din pompă ci cu impulsuri, sau goluri. Se datorează pompei prost făcută, turbina nu e apropiată de pereții corpului și sunt momente când apa e „amețită” în pompă apoi aruncată când vrea ea. Eu am trei puțuri la căpșuni, la adâncimi de 5-6m, și la fel mă lovesc acum de lipsa apei. Chiar ieri am denisipat unul din ele, din care am scos o jumate de tub de nisip, tubul fiind de 80-90cm în diametru. Am sacrificat o pompă de apă murdară, am pus-o la capătul unei țevi, și am făcut în mod repetat ventuze pe tot fundul puțului, timp de două ore. La celelalte două am numai piatră , nu știu cum aș putea bate țeavă (p-aici curgea Teleajenul cândva). Legat de pomă, nu motorul e cel care nu poate, ci pompa e prost făcută. La una din ele, tot de 1500W, a trebuit să montez și să sudez eu distanțiere la interior, ca să ocup spațiul de 10mm distanță între turbină și peretele pompei. Sunt niște cretini, oricine le-ar face ! Acum așa cum ai făcut cu butelia, se îmbunătățește mult funcționarea, nu va rămâne neamorsată niciodată, oricât de mulți „ingineri” te-ar critica. Cu una din pompe, deși e pe doi țoli, n-am putut să asigur presiunea de 1bar pe furtune, până n-am schimbat la 1,5 aspirația, deși trăgea de la 4m. Deci, spune-i „inginerului” că trebuie să și practice, nu doar să scrie ! Mă refer la ăla care spunea că te credea mai deștept, sunt sigur că n-a strâns un șurub în viața lui . Ca observații poate mai erau, dar le-am uitat...a, motorul dacă nu putea să ducă, și-ar fi redus din turație la debitul maxim, și dacă măsurai curentul pe cablul de alimentare , sigur ar fi fost mult sub cel prescris. La unul din puțuri, mie-mi ia 1300W la mers în sarcină cu 1bar pe picurătoare. Deci sub cei 1500 declarați de constructor. N-ai de ce schimba motorul, ci doar rectifica pompa, sau să faci o turbină din inox, cu paleții mai bine orientați și spațiu mic. Lățimea pompei e bună, ca și diametrul, care e cam mic pentru un motor de 1500W, dar așa merge el mai rece. Sunt altele mai înguste, dar e bine că n-ai nimerit așa tâmpenie, care era bună doar de ...spălat pe dinți !

  • @florinnastasa5506
    @florinnastasa5506 Před 6 měsíci +2

    Totusi, e posibil ca nici o pompa mai puternica sa nu faca treaba - daca sursa de apa nu are debit suficient.
    Cu teava batuta ai un debit oricum limitat, daca s-a imputinat si apa in subteran, o pompa mai puternica ori iti va trage nisip, ori se vor infunda orificiile tevii batute.
    Vei spune ca pompa manuala merge - da, ca acolo scoti 5l/min , si asta cu ritmicitate (ciclul admisie/refulare) - insa o pompa trage continuu si vrea 15+ l/min.
    A scazut drastic apa in fantani in toata tara, majoritatea sunt aproape secate (inclusiv la mine si in mai tot satul de "la tara"). Si continua sa scada.....
    Poate ar trebui sa iei in calcul un put de adancime mare, daca vrei debit pentru udat gradina. Stiu (pe pielea mea), e scump, dar in conditiile in care inclusiv retelele publice rationalizeaza apa - asta e singura varianta care rezolva problema apei pe termen lung.

  • @costelniculcia2402
    @costelniculcia2402 Před 6 měsíci +1

    Salutare ❤❤❤❤❤

  • @petrianionescu6224
    @petrianionescu6224 Před 3 měsíci +1

    Felicitări pentru idee , am și eu așa ceva în plan ! Ați făcut proba cu motorul nou ? Mulțumesc frumos!

    • @simonklaus7777
      @simonklaus7777  Před 3 měsíci +1

      Da!

    • @petrianionescu6224
      @petrianionescu6224 Před 3 měsíci

      Bună dimineața! După ce ați montat ejectorul, prima pompă are debit și presiune mai mare față de cum era înainte (direct din fîntînă) ? Mulțumesc frumos!

  • @danutmanea5531
    @danutmanea5531 Před 5 měsíci +1

    Felicitări, mulțumim mult pentru filmulețe. Aș dori să vă întreb: într-un alt film a-ți explicat cum a- ți introdus o țeavă de un țol în țeava de un țol jumate, pentru a nu se înfunda sorbul cu nisip. Dacă umpleați cu sare țeavă găurită ( sorbul), era același lucru? Sau mai bine cum a- ți procedat dv. ? Și dacă motorul are pompa de un țol jumate și apoi îi puneți un furtun de un țol, este vre-o problemă? Mulțumesc anticipat și mult succes.

    • @simonklaus7777
      @simonklaus7777  Před 5 měsíci +1

      Cel mai eficient este cum am procedat eu cu țeavă, nu are probleme motorul dacă reduceți evacuarea, la mine trage pe 2" și evacuează pe 1".

  • @fluturascosmin5760
    @fluturascosmin5760 Před 6 měsíci +2

    Salut Simon,pune-i motor trifazic si ai scapat de grija!

    • @simonklaus7777
      @simonklaus7777  Před 6 měsíci +2

      Soacra mea nu are 400v o sa merg tot pe 240v

  • @giuseppe5990
    @giuseppe5990 Před 6 měsíci +1

    🙋👍👍👍

  • @petrianionescu6224
    @petrianionescu6224 Před 3 měsíci +1

    Vă salut! Din ziua în care ați montat butelia ejector , ați observat daca s-a mărit debitul la pompă ? Așa ar trebui , pompa nu mai depune efort să tragă de la adiincime , doar din bazinul buteliei . Acum ar trebui să împingă pe furtun distanță mai mare . Mulțumesc frumos!

    • @simonklaus7777
      @simonklaus7777  Před 3 měsíci +2

      Da s-a îmbunătățit cu 50% sunt foarte mulțumit.

    • @petrianionescu6224
      @petrianionescu6224 Před 3 měsíci

      @@simonklaus7777 Mulțumesc frumos! Zi frumoasă!

  • @narcism2672
    @narcism2672 Před 6 měsíci +1

    Nu stiu ce fel de ejector ai facut, dar din ce stiu eu ejectorul (cu lichid sau cu gaze) functioneaza pe alt principiu, arata altfel, si poate scoate apa de la adancimi mai mari decat cei 9 metri declarati pentru o pompa normala.
    Necesita insa o pompa speciala cu 2 iesiri, 2 conducte in put, si dispozitivul ejector in sine, care se monteaza scufundat in apa din put.
    Altfel, orice incercare vei face in a ridica o coloana de apa mai inalta de 8-10 metri se va lovi de problema greutatii acestei coloane. Cu o pompa normala va fi imposibil sa faci asta.
    Vor apare neetanseitati pe la imbinari si presetupe si astfel se va pierde etansarea, vor apare goluri de aer in instalatie iar randamentul va scadea pana la nefunctionare.
    Daca insa vei monta ejectorul in apa din put, coloana de apa va fi impinsa de jos in sus de catre apa sub presiune venita din pompa, astfel ca nu va apare problema neetanseitatii la absorbtie, pentru ca teava de absorbtie (cea mai groasa) va fi in presiune nu in depresiune ca la pompa normala.
    Pentru un put cu apa, toate cele de mai sus se rezolva usor cu o pompa submersibila.
    Sunt convins ca stii toate acestea, dar ai vrut sa incerci altceva.
    Oricum, nota 10 pentru inovatie si incercari.
    Succes!

    • @simonklaus7777
      @simonklaus7777  Před 5 měsíci +2

      Puțul a secat iar în puț am bătut aceasta pompa la 12 m monoblocul trage maxim de la 8 m ,iar acest sistem se numește tot ejector folosind greutatea apei dar pe un principiu diferit față de cel cu doua țevi .Puțul acum funcționează foarte bine sunt foarte mulțumit.

  • @florinardelean6887
    @florinardelean6887 Před 6 měsíci +1

    Buna ce pompa imi raccomandati pentru o fantana adancime de 10metri sanatate

  • @minutzionel
    @minutzionel Před měsícem +1

    cum stam cu apa p e teava? in cat timp se termina daca ar functiona pompa non stop?

    • @simonklaus7777
      @simonklaus7777  Před měsícem +1

      Nu se termină, am udat 3 h cel mai mult și nu a secat avem isvor bun la 12m

    • @Lucian-mn9yo
      @Lucian-mn9yo Před měsícem

      Mai este o problemă din ce văd eu pe filmare. Țeava care iese din pompă are 25 mm. Iar la celălalt capăt al furtunului undeva la 15 mm. Și furtunul destul de lung. Păi cu ce diametru ieși din pompă cu același diametru mergi toată lungimea furtunului. Pompa se chinuie să scoată apa de la 10 metri, și mai vrei și împinsă printr-un furtun strangulat. Am văzut pe mulți omorând pompele în felul ăsta.