رهایی از مشغولیت ذهنی_دکتر پیمان آزاد

Sdílet
Vložit
  • čas přidán 14. 12. 2021
  • صدایی در سرتان بطور دائمی و مداوم حرف می زند. ذهن هم این افکار را بطور دائم تکرار می کند، به عنوان نمونه ضبط صوتی که هیچوقت قطع نمی شود. درصورت مثبت بودن افکار، مشکلی نیست ولی اکثر اوقات این افکار منفی هستند و باعث بروز علایمی چون تشدید استرس، عصبانیت، نگرانی و خستگی در شما می شوند. این افکار منفی به افکاری گفته میشود که اصلاً به آن ها نیازی ندارید. از این طریق میتوانید درگیری ذهنی را تشخیص دهید:
    * این نوع درگیری ذهنی که افکارتان در زمان گذشته یا آینده سیر کند، نمی توانید از زمان حال لذت ببرید. گذشته، گذشته است ولی آینده محصول فکر و عمل امروز شما می باشد. تنها زمانی که در آن زندگی می کنید، زمان حال است.
    * مدل دیگری از درگیری ذهنی وجود دارد که افکار شما شبیه یک نوار با آهنگی یکسان تکرار می شوند.
    * در این مدل درگیری ذهنی، هیچ موقع به زمان حال فکر نمیکنید و به جای متمرکز کردن فکرتان بر اموری که در لحظه انجام می دهید، در فکر چیز دیگری هستید که در اینصورت ، هیچ موقع از زمان حال لذت نمی برید.
    * اگر به اتفاقات گذشته و تجسم دوباره ی ترس ها و موقعیت های قدیمی فکر میکنید بدانید که درگیری ذهنی دارید.
    * اگر بطور مداوم موقعیت ها، رفتارها و واکنش های خود و دیگران را تحلیل و بررسی میکنید، یعنی گذشته، آینده و چیزهایی که نیازمند آن ها هستید یا میخواهید را در فکرتان بررسی کنید، درگیری ذهنی دارید.
    علت ایجاد درگیری ذهنی
    در واقع تاکنون برای اختلال درگیری ذهنی در افراد، دلیلی که منطقی باشد مشخص نشده ولی اغلب آنها با دلایل بیولوژیک مرتبط هستند. بطور کلی عدم تطابق با واکنش های شیمیایی مغز و اختلال در روند عملکرد طبیعی مغز باعث میشود خود درگیری مزمن در افراد بوجود آید و همینطور عوامل ژنتیکی نقش موثری در درگیری ذهنی دارند. طبق مطالعات به دست آمده، افرادی که به اختلال خود درگیری مبتلا هستند احتمالا اختلالات خلقی خود را در بستگان نزدیک شان دارند.
    راه های تشخیص درگیری ذهنی
    تشخیص درگیری ذهنی در افراد، امری بسیار دشوار میباشد به علت این که خیلی از نشانه های آن به علائم اختلالات رفتاری یعنی رفتارهایی که نقض کننده حقوق اساسی دیگران و هنجار های اجتماعی است و حتی سبب دشوار نشان دادن رفتارهای معمولی میشود، مشابه است. مشکل عمده ی دیگر اینست که برای درمان درگیری ذهنی، داروهایی را تجویز می کنند که سبب بوجود آمدن محرک شیدایی در افراد میشود. این محرک شیدایی در افراد خردسال در مقایسه با بزرگسالان مضرتر است و این محرک با شنیدن چیزهایی که حقیقت ندارد در افراد ظاهر می شود.
    فراموش نکنید که معمولاً افرادیکه افسردگی گرفته اند از علائم افسردگی مثل درد بیشتر شکوه و گلایه دارند و بدین ترتیب شما برای درمان درگیری ذهنی باید با روانشناسان به صورت تلفنی یا آنلاین در ارتباط باشید و از خدماتشان استفاده کنید.
    درمان درگیری ذهنی
    برای آرامش مغز و درمان درگیری ذهنی راهکارهای متنوعی ارائه شده است که در ادامه به برخی از آن ها اشاره کرده ایم:
    * مدیتیشن:
    مدیتیشن بر جسم و روح شخص اثرات مثبت فراوانی دارد و برای این که از راه‌های مختلف به آرامش ذهنی برسید به شما کمک می کند. برای آرام شدن جسم و ذهن و پیشگیری از درگیری ذهنی، به یک جلسه مدیتیشن نیاز دارید و با چندین جلسه مدیتیشن میتوانید روش کنترل استرس را یاد بگیرید.
    * یادداشت و مهارکردن:
    داخل یک تقویم، کارهای خویش را لیست کنید و یک قسمتی از همان تقویم را برای چیزهایی که بطور ناگهانی به ذهنتان خطور می کند را اختصاص دهید.
    * بازسازی شناختی:
    با استفاده از تکنیک بازسازی شناختی می توانید ذهنتان را با نحوه تغییر الگوی عادات فکری خود، آرام کنید. ذهن انسان نسبت به عوامل استرس زا از خود واکنش نشان می دهد چونکه این عوامل سبب تهدید سلامتی روحی و جسمی انسان میشود. اگر این توانایی را داشته باشید که احساساتتان را به نحوی تغییر دهید که دید شما نسبت به زندگی خوش بینانه تر شود، میتوانید درگیری ذهنی خود را با استفاده از تکنیک های بازسازی شناختی ارام کنید.
    * نگاه گذارا بیندازید:
    ذهن خود را اسکن کنید و ببینید در درون ذهنتان چه افکار و عقایدی وجود دارد که باعث درگیری ذهنی شما شده و گاهی اوقات شما از وجود همین افکار بی اطلاع هستند. ممکن است تغيير عقاید، چالش برانگیز باشد ولی برای افزایش آگاهی شما روش مفیدی محسوب میشود. به این ترتیب باید توجه داشته باشید که به چه چیزی فکر می کنید. چنانچه به هر چیزی در مورد خود فکر کنید احتمال ممکن شدن آن وجود دارد.
    * روگرفت حافظه:
    چنانچه ذهنتان درگیر موضوع خاصی نیست، ولی نمیتوانید برروی لیست کارهایی که باید انجام بدهید متمرکز شوید، طوفان ذهنی و یا روگرفت حافظه میتواند برای درمان درگیری ذهنی روش موثری باشد. David Allen اصطلاح رو گرفت حافظه را ابداع کرده است.
    * سکوت بهبود می یابد:
    در هرروز حداقل بمدت یک بار، باید یک ساعت و نیم الی دو ساعت را در سکوت مطلق بگذرانید؛ این لحظات آرامش درونی شما، سبب میشود تا با نیازهایتان ارتباط داشته باشید و درگیری ذهنی خود را از بین ببرید.
    #رهایی_از_مشغولیت_ذهنی
    #ریشه_مدیا
    #پیمان_آزاد
    #آموزش_از_ارکان_آگاهیست
    #Welcome_to_Risheh_Media_By_Ebrahim_Eidi_Nasiri
    به_کانال_علمی_آموزشی_ریشه_کاری_از_ابراهیم_عیدی_نصیری_خوش_آمدید#

Komentáře • 6

  • @rishehmedia18
    @rishehmedia18  Před 2 lety +2

    ⬅️ #ریشه_مدیا را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
    با کلیک کردن بر روی لینکهای زیر به بما بپیوندید
    👇👇👇
    #تلگرام_ریشه :
    t.me/Risheh_Media
    #یوتیوب_ریشه :
    czcams.com/channels/8Mz8iR-FFqzxXZ35NA3b6g.html
    #اینستاگرام_ریشه :
    instagram.com/tv/COSRbhFDNCn/?

  • @soheila8258
    @soheila8258 Před 23 dny +1

    به به،بسیار عالی و اموزنده 🌺🌺

  • @sholehhaghighat2736
    @sholehhaghighat2736 Před 5 měsíci +1

    آقای دکتر عزیز عالی بود
    چقدر یادآوری های مفیدتان آگاهی دهنده و آرامش بخش هستند
    رها رها ...❤

  • @A-reza537
    @A-reza537 Před měsícem +1

    آقای دکتر ممنون
    پس هم انتخاب وهم اراده آزاد وجود دارد❤

  • @rnasirimajd5271
    @rnasirimajd5271 Před 3 měsíci +1

    درود آقای دکتر آزاد بسیار سپاسگزارم لطفا درصورت امکان اشعار مولانا رو تفسیر بفرمایید تا بیشتر به جانمان بنشینه سلامت و برقرار باشید ❤❤❤❤

  • @rishehmedia18
    @rishehmedia18  Před 2 lety +1

    دوستان و همراهان گرامی ریشه مدیا لطفا جهت حمایت از گروه علمی آموزشی ریشه ، ویدیوهای ما را لایک و سابسکرایب کنید و جهت بازنشر برای دوستان خود ارسال بفرمایید.
    از حمایت و حُسن توجه شما کمال سپاسگزاری را داریم.
    ⚫ریشه هایت رو با آموزش بساز 🌿📚🎬