USING PRUSASLICER | PRUSASLICER INFILL SETTINGS AND IRONING | PRUSA SLICER TUTORIAL | CHAPTER 5

Sdílet
Vložit
  • čas přidán 10. 09. 2024

Komentáře • 33

  • @mertcancan6309
    @mertcancan6309 Před 5 měsíci +3

    🎉 hergun sirayla izliyorum.. gercekten cok faydali bilgiler veriyorsunuz..tesekkurler.. filament icin flow .. max flow speed.. isi testi ve geri cekme testinide anlatan bi video olursa super olur.. belki vardir daha oraya gelmedim ama yoksada sizden guzel bi video bekliyorum ❤

    • @Mustafa_Devrim
      @Mustafa_Devrim  Před 5 měsíci +2

      Merhabalar. Akış ayarları ve max volumetric speed ile ilgili videolar kanalda mevcut. Makineler ile ilgili test videoları da halen devam ediyor. Faydalı olması dileklerimle.

  • @user-oq8bg6rj6r
    @user-oq8bg6rj6r Před 8 měsíci

    süper olmus

  • @mavikiraz2676
    @mavikiraz2676 Před 7 měsíci

    Hocam gerçekten çok kaliteli ve kıymetli bir içerik. kendi dilimizde kaynakların kısıtlı olduğu bu atmosferde bu kadar kitabi ve profesyonel içeriklerle karşılaşmak çok faydalı olabiliyor.
    Benim size bir tavsiyem olucak eğer müsaitseniz ve bilginiz varsa. OrcaSlicerla ilgili böyle bir içerik hazırlayabilir misiniz? biliyosunuz artık çağımız daha yetenekli yazıcıların çağı. bu sebeple bambu lab gibi yazıcılar ve renkli yazıcılar Orca gibi yazılımlarla daha iyi çalışıyor. Ama malesef orcayla ilgili hiç içerik yok.. eğer böyle bi içerik üretebilirseniz hevesle ve merakla izleyebiliriz.

    • @Mustafa_Devrim
      @Mustafa_Devrim  Před 7 měsíci

      Merhaba Mavi. Mavi diye hitap etmemde sorun olmaz düşüncesi ile o şekilde yazdım. Orca slicer içeriği hazırlamak mesele değil. Orca slicerda PrusaSlicer'a dayalı çalışıyor. Düşünün birden fazla slice programı var ama hepsi PrusaSlicer altyapısını baz alıyor. Yada onun arka plan kodlarını kullanıyor. Orca Slicer kullanıyorum. Fakat Prusa ile kıyasladığımızda o kadar çok eksik var ki. O sebeple henüz kimse içerik üretmiyor. Birde benim tarafımdan bak. Halen videolar 100 civarında izleme alırken Orcaya vakit ayırmam zor gibi görünüyor. Hızlı yazıcı çağı evet belki ama kullandığımız yazıcılarda hızlanabilirse. Birde bahsettiğimiz yazıcılar çok pahalı. Bu sebeplerden dolayı orca slicer yerine yazıcılar ile ilgili içerik üretmek şimdilik mantıklı geliyor. K1 max'i ele alalım. Bir kere kendi filamentine bağımlı kalıyorsun. Oda şimdilik kg fiyatı 750-800TL bandında gidiyor. Ben ülkemin parasının o şekilde dışarıya çıkmasını istemiyorum. O sebeple performanslı ve katma değerli gerçekten bilgilendiren taraflara daha fazla eğilmek istiyorum. Bu arada yazıcınızın marka ve modeli nedir? Yazıcınız varsa?

    • @mavikiraz2676
      @mavikiraz2676 Před 7 měsíci

      @@Mustafa_Devrim mavi demenizde sorun yok. Cevap verdiğğniz için teşekkür ederim. tabiki kendi hesağlarınızı yapmışsınızdır. Bu sebeple hangi içeriklerin etkileşimi fazlaysa haliyle o alana yönelmeniz oldukça kabul edilebilir. Benim ki acizane bir tavsiyeydi. İki tane yazıcım var ender 3 v2 ve ender 3 v3 se ama yakın zamanda bir bambulap ps1 combo almayı planlıyorum. Ve biliyosunuz ki ams li sistemler için model renklendirmeleri orca ile sağlanıyo. O sebeple orcaya biraz merak var gibi. Ama dediğiniz doğru zaten orca da purusaya her yönüyle benzio neredeyse ayarlarıda hemen hemen aynı illaki bazı farklar var ama büyük oranda aynı gibi. Hatta logosu bile prusanın logosundan esinlenilmiş gibi diyebilirim. Prusaslicer gerçekten güzel dilimleyici bende çok seviyorum heleki curadan geçen biri olarak müthiş heycanlanmama sebep olmuştu. Şimdilik prusa kullanmaya devam renklendirme konusunda birşeyler düşüneceğiz artık. Paramızın ülkmiemizde kalması tabiki önemli bi hassasiyet ama ben k1 in sadce kendi filamentini kullandığını bilmiyordum. Baöbu labde de var mı böyle bir durum? Çok ünlü türk markalarınında başarılı filamentleri var onları kullanamıyor muyuz böyle cihazlarda ?

    • @Mustafa_Devrim
      @Mustafa_Devrim  Před 7 měsíci

      Elbette kullanabiliyoruz. Fakat maks hızda değil. Tıkanmalar çok fazla oluyor. Yakın zamanda filament kıyaslaması da yapacağız. Orada zaten videoda bahsediyor olacağım. Bambu yazıcı güzel fakat şahsi fikrim bu teknoloji halen renkli yazdırmaya elverişli değil. Bu kanalda hiçbir zaman sizlere yanıltıcı doğrudan uzak bir bilgi paylaşmadım paylaşmayacağımda. O sebeple araştırmanızı iyi yapmanızı tavsiye ediyorum. Ben genelde yabancı kaynaklardan araştırıyorum. En azından dürüstlükte bizden daha iyiler. Dilimleyici hususunda dediğim gibi orca, prusa çatalıdır. Kullanmaya başladığınızda prusa bilgileri sizi istediğiniz noktaya götürür. Endişelenmeyin. Esen kalın.

    • @mavikiraz2676
      @mavikiraz2676 Před 7 měsíci

      Çok teşekkür ederim. önerilerinizi dikkate alacağım. sizinle konuşmak güzeldi...

    • @Mustafa_Devrim
      @Mustafa_Devrim  Před 7 měsíci

      Rica ederim. Bende keyf aldım. Esen kalın.

  • @mervanaslan1358
    @mervanaslan1358 Před 10 měsíci

    şans eseri buldum kanalı ve gerçekten muazzam anlatım olmuş emeğinize sağlık abone oldum ve sizden gelecek olan bildirimleri sabırsızlıkla bekliyorum ütüleme olayı gerçekten çok güzel oldu çünkü anlatabilen başka kimse çıkmamıştır teşekkür ederm tekarardan

    • @Mustafa_Devrim
      @Mustafa_Devrim  Před 10 měsíci

      Yorumunuz için teşekkür ederim. Faydalı olması dileklerimle. Esen kalın.

  •  Před 10 měsíci

    Hocam çok kapsamlı olmuş , emeklerinize sağlık !!!

    • @Mustafa_Devrim
      @Mustafa_Devrim  Před 10 měsíci +1

      Faydalı olması dileklerimle.

    • @mezahirehedov2540
      @mezahirehedov2540 Před 3 měsíci

      ​@@Mustafa_Devrim salam hocam ben baskilar yapa bilmedim lutfen yardimci olun bana Anyacubic Kobra 2 max ayarlari yapsaz çok gozel bir video olur bu. Haqda hec bir kanalda normal bir video bulamadim

    • @Mustafa_Devrim
      @Mustafa_Devrim  Před 3 měsíci

      Merhabalar. Şu an için kanalda yazıcı incelemesinden ziyade teknik bilgilere daha ağırlık veriyorum. Esen kalın.

  • @minifabrika686
    @minifabrika686 Před 10 měsíci

    Hocam elinize sağlık, Teşekkürler

    • @Mustafa_Devrim
      @Mustafa_Devrim  Před 10 měsíci +1

      Faydalı olması dileklerimle. Esen kalın.

  • @teknikeleman44
    @teknikeleman44 Před 6 měsíci

    anlatım muhteşem emeğinze sağlık. Cura da kademeli dolgu ayarı prusa slicer de yokmu acaba. teşekkür ederim

    • @Mustafa_Devrim
      @Mustafa_Devrim  Před 6 měsíci +1

      Merhabalar. Kademeli dolgudan kastınız modelin bir kısmını farklı yoğunlukta ve farklı dolgu modeli ile işlemek ise Bunun için kanalda prusa eğitimleri 3. video 5. dakikaya bakabilirsiniz. Uzun zamandır cura kullanmıyorum haliyle bahsettiğiniz özelliğe aşina değilim. Yorumunuz için teşekkür ederim. Esen kalın.

    • @teknikeleman44
      @teknikeleman44 Před 6 měsíci

      @@Mustafa_Devrim videolarınızı sırasıyla izliyorum, bahsettiğiniz bölümü de izlemiştim. Seçilen kısımların dolgusunu , duvarını vs değiştirebiliyoruz. Cura da da üst katmandan önce kaç sıra ne kadar dolgu olacağını belirliyoruz. Örneğin alt tarafları yüzde 10 en üst katmandan önce sadece iki sırayı yüzde 30 yaparak sarkmaların önüne geçebiliyoruz.Bu arada videolarınızı izliyor ve beğen tuşuna basıyorum. Çok güzel, örnekleyerek anlatıyorsunuz

    • @Mustafa_Devrim
      @Mustafa_Devrim  Před 6 měsíci +1

      Prusada da yapabiliyoruz. Fakat bunu yükseklik aralığı değiştirici ile yapıyoruz. Bunun örneğini 14. videoda renk değiştirme işleminde yapıyoruz. Orada renk değiştirme ve ütüleme için yapıyoruz ama dolguda da mantık aynı. Yani yükseklik aralığı değiştirici ekledikten sonra bu yükseklik aralığı değiştiriciye dolgu ekliyoruz. Örn: Modelin tüm yüksekliği 20mm olsun. Biz 16mm'den başlayarak dolgu yoğunluğunu ve dolgu tipini değiştirmek istiyoruz. Model üzerine sağ tıklayıp "yükseklik aralığı değiştirici" kısmına tıklıyoruz. Sağ panelde "Aralık" isminde bir satır eklenecek. Buraya sol tuşla tıkladığımızda "Başlangıç yüksekliği", "Durma yüksekliği" ve "Katman yüksekliği" kutucukları görünür hale gelecek. Burada başlangıç yüksekliğini 16mm, durma yüksekliğini de 20mm yazıyorum. (Ek olarak katman yüksekliğini de burada değiştirebilirsiniz.) Yükseklik ayarlayıcı ayarı tamamlandı. Daha sonra yukarı kısımdan (Aralık 16.00 - 20.00(mm)) aralık kısmına sağ tıklayıp dolgu ekliyoruz. Hemen altına dolgu gelecektir. Dolgu üzerine tıklayarak dolgu tipini ve dolgu yoğunluğunu değiştirebilirsiniz. Burada anlatırken karışık gelebilir fakat birkaç kez denediğinizde maharetli ve kolay bir araç olduğunu anlarsınız. Videoları beğenmenize sevindim. Esen kalın.

    • @teknikeleman44
      @teknikeleman44 Před 6 měsíci

      @@Mustafa_Devrim cevabınız için çok teşekkürler.

    • @Mustafa_Devrim
      @Mustafa_Devrim  Před 6 měsíci

      Rica ederim. Faydalı olması dileklerimle.

  • @minifabrika686
    @minifabrika686 Před 5 měsíci

    Hocam ilk öncelikle emeğinize sağlık verdiğiniz bilgiler için tesekkürler Bir sorum olacaktı Prusaslicer da katı dolgu tabana yapıyor tamam ama ayni zamanda iç duvarların arkasınada yapıyor. Katı dolgu eşik alanı değerini sıfır yapıyorum ama gene yan duvarlarda katı dolgu yapıyor. Bu durumu nasıl engelleriz. Düşünceleriniz ne olur. Tesekkürler

    • @Mustafa_Devrim
      @Mustafa_Devrim  Před 5 měsíci +1

      Merhabalar durumla karşılaştığınız modeli mail adresimden gönderebilir misiniz? Modeli gönderemezseniz durumu gösterir SS atabilirsiniz.

  • @dizelpuskurtmesistemleri7678

    Baskının resmini yazıcı kontrol ekranında görmek için nasıl kaydetmek gerekli?

    • @Mustafa_Devrim
      @Mustafa_Devrim  Před 7 měsíci

      Bunun için yazıcınızın uygun bir ekrana sahip olması gerekli. Yazıcınızın ekranı resim gösteriyorsa renkli bir ekransa prusaslicerda yazıcı ayarları>genel>G kodu küçük resimleri kısmına yazıcınızın resimleri gösterebildiği çözünürlüğü yazabilirsiniz. Örn: 100x100 gibi. Başka bir ayar yapmanıza gerek yok. Esen kalın.

  • @OmerHurcanBozer
    @OmerHurcanBozer Před 3 měsíci

    Hocam iyi günler creality k1 max kullanıcısıyım ütülemeyi neye göre karar vermem gerekiyor mesela dolgu oranını nasıl ayarlayacağım birde nozzle tıkanabilir dediniz hangi değerlerde tıkanır
    Çok bilgilendirici bir video olmuş elinize sağlık

    • @Mustafa_Devrim
      @Mustafa_Devrim  Před 3 měsíci +1

      Merhaba. Genellikle kendi ayarları yeterli olur. Ama dediğim gibi makineden makineye değişir. Tıkanma ihtimali akış fazla olur ve hız yavaş olursa artar. Bu iki parametreyi iyi ayarlamak gerekir. Denemeniz gerekir.

    • @OmerHurcanBozer
      @OmerHurcanBozer Před 3 měsíci

      @@Mustafa_Devrim Teşekkür ederim

    • @Mustafa_Devrim
      @Mustafa_Devrim  Před 3 měsíci +1

      Rica ederim. Esen kalın.

  • @aliatmaca9818
    @aliatmaca9818 Před 5 měsíci

    elinize sağlık buraya kadar güzel gidiyordu ancak katman kalınlığında uygulamanın saçmaladığını farkettim size sorum olacak çözüm bulana kadar kullanmayı bıraktım curaya devam. 0.8 nozzle 0.2 katman kalınlığı ile baskı yapıyorum fakat uygulama kafasına göre kalınlıkları değiştiriyor. bridge infill 0.8 yapıyor mesela. aynı parçayı defalarca denedim baskı takılıp bozuluyordu sonra farkettim 0.8 yaptığı yerlerde düzgün yapışamadığı için yukarı kalkıyor sonraki katmanda bltouch çarpıp baskı bozuluyor dahası prop ucu da kırıldı. büyük ebatlı baskı alıyorum bu hafta sırf bu yüzden 2kg kadar filamentim çöpe gitti zaman kaybı da cabası. çözümü varsa paylaşırsanız sevinirim curadan buna geçmek istiyorum.

    • @Mustafa_Devrim
      @Mustafa_Devrim  Před 5 měsíci

      Merhabalar. Köprülerde birden fazla parametre devreye girdiği için bunları ayarlaması biraz zaman alabilir. O yüzden dilimleyici program değiştirirken daha küçük parçalarda gözlem yaparak adım adım geçin. Gelelim köprü parametrelerine. Birincisi hız. Bunun denemelerini baskı ayarları>hız>dinamik çıkıntı hızları bölümünden ayarlamalısınız. Makinenizin nozzle sıcaklığı, ortam sıcaklığı, baskı hızı bu değerleri etkiler. İkincisi baskı ayarları>katmanlar ve duvarlar>kalın köprüler. Eğer bu seçenek işaretli ise köprülerin çizgilerinin daha kalın yapacaktır. Buda uzun mesafeli köprülemelerde başarılı olsada dediğim gibi hız ve sıcaklıkla ilişkili olarak yine de sarkma ve birbirine yapışamama sorunları yaşatabilir. Gelelim üçüncü parametreye. Köprülerde hız ve sıcaklıktan sonra en önemli parametre parça soğutma fanıdır. PrusaSlicer köprüleri algılar ve burada parça soğutma fanını %100 açar. Fakat parça soğutma fanı yeterli değilse yine sarkma ve yapışamama olayı ile karşılaşırsınız. Dördüncü parametre baskı ayarları>gelişmiş>köprü akış oranı. Eğer köprü kalınlıkları fazla geliyorsa burada akış oranını değiştirebilirsiniz. Benim önerim ilk önce kalın köprüler seçeneğini kapatın ve öyle deneyin. Umarım faydalı olur esen kalın.