Σύγχρονοι Μάγοι.Τι λέγει ο Θεός και οι Πατέρες της Εκκλησίας για τη Μαγεία - π.Αθανάσιος Μυτιληναίος

Sdílet
Vložit
  • čas přidán 19. 07. 2021
  • Ομιλία του μακαριστού πατέρα μας Αθανασίου Μυτιληναίου.
    Από τη σειρά Σύγχρονα καυτά θέματα. Ημερομηνία ομιλίας: 26/10/86
    arnion.gr/index.php/p-thanasio...
    Για να ενημερώνεστε για νέα βίντεο, εγγραφείτε στο κανάλι μας
    πατώντας στο κουμπί που γράφει SUBSCRIBE και μετά στο καμπανάκι για να δέχεστε ειδοποιήσεις για νέες δημοσιεύσεις.
    Όλα τα βίντεο του παρόντος καναλιού μας εδώ:
    / @erhoukyriejesuchriste
    Εναλλακτικά μπορείτε να τα βρείτε καθώς και άλλα που δεν δημοσιεύονται εδώ στο ομώνυμο βιντεολόγιό μας: icxcpantocrator.wordpress.com/
    και στο κανάλι μας στο Rumble:
    rumble.com/c/c-629927
    Ο ιστοχώρος μας όπου, παράλληλα με τα θέματα πνευματικού ενδιαφέροντος, μπορείτε να βρείτε και πληροφορίες για την τρέχουσα "υγειονομική" και όχι μόνο κρίση:
    pantocrator.home.blog/​​​​​​​
    Μπορείτε να αναδημοσιεύετε και να κοινοποιείτε τα βίντεο του καναλιού μας ελεύθερα, με απλή αναφορά στο κανάλι και, κυρίως και πρωτίστως, στον ιστοχώρο από όπου αντλούμε τις ομιλίες του π.Αθανασίου: arnion.gr/
    Προς δόξαν του Αγίου Τριαδικού Θεού μας.
    ✞ IC XC NΙΚΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΓΓΥΣ

Komentáře • 7

  • @user-vh5cy8eu5b
    @user-vh5cy8eu5b Před 2 lety +5

    Ιησούς.χριστος.νικα.τον.διαβολο.

  • @user-zj5nn1bx8m
    @user-zj5nn1bx8m Před 2 lety +6

    Α Γ Ι Ο Σ

  • @user-dp9wc8qr7r
    @user-dp9wc8qr7r Před 2 lety +4

    Η Καλή η Παναγια το κακό μάτι σκορπα

  • @user-vh5cy8eu5b
    @user-vh5cy8eu5b Před 2 lety +1

    Πώς.θα.το.καταλαβουμε.οτι.μας.εχουν.κανει.μαγια.ποιος.μπορει.να.μου.πει...επειδη.δεν.μας.πανε.καλα.επειδη.αρρωσταινουμε...πως.θα.το.καταλαβουμε.πατερ

    • @ErhouKyrieJesuChriste
      @ErhouKyrieJesuChriste  Před 2 lety +4

      Χαίρετε, αγαπητή αδελφή μας.
      Αν μας επιτρέπετε, αυτό που ρωτάτε μόνο ένας απλανής Πνευματικός θα σας το απαντήσει, με τη φώτιση του Θεού. Μην εμπιστεύεστε δεξιά και αριστερά, υπάρχει πολλή πλάνη.
      Αν έχετε βρει έναν Πνευματικό με καθαρά Ορθόδοξο φρόνημα, να συμβουλεύεστε αυτόν για τα πάντα στη ζωή σας. Αν δεν έχετε βρει ακόμα, παρακαλέστε θερμά στην προσευχή σας τον Άγιο Τριαδικό Θεό να σας δώσει έναν.

  • @mariamiteva6295
    @mariamiteva6295 Před 11 měsíci +1

    Μετά το 18' αναφέρει τον αιρετικό Ωριγένη! Όχι πάτερ, θα με συγχωρείς:
    ποτέ η Εκκλησία δεν χρησιμοποιεί τα έργα των αιρετικών! Και εσύ πλάνες μας λες,ο Θεός να σε συγχωρέσει!
    Ο Ωριγένης είναι καταδικασμένος από την Εκκλησία αιρετικός, είμαστε στα καλά μας?!

    • @ErhouKyrieJesuChriste
      @ErhouKyrieJesuChriste  Před 11 měsíci +5

      Προφανώς έχετε ελλιπή γνώση της αλήθειας. Για να κατατοπιστείτε περί της πραγματικής στάσης της Εκκλησίας απέναντι στον Ωριγένη και να μη μείνετε στις τοποθετήσεις κάποιων που θεωρούν ότι μόνο οι ίδιοι τηρούν την Ορθοδοξία και που καταδικάζουν μεγάλους διδασκάλους του καιρού μας όπως τον μακαριστό π. Αθανάσιο Μυτιληναίο, μπορείτε να διαβάσετε το εξής σχετικό άρθρο:
      Ο Ωριγένης. Ένας κορυφαίος που η Εκκλησία αγάπησε αλλά και καταδίκασε (Πατρολογία Στυλιανού Παπαδόπουλου)
      www.sostis.gr/blog/item/1620-o-origenis-autos-pou-i-ekklisia
      Εκεί μεταξύ άλλων διαβάζουμε:
      “...Έχει εξαιρετική σημασία το γεγονός ότι αυτοί που πρωτοστάτησαν στη δημιουργία της Θεολογίας, που είχαν καθοριστικό ρόλο στην Παράδοση, που υπήρξαν μεγάλοι Θεολόγοι και που για όλ’ αυτά είναι κατ' εξοχήν Πατέρες και Διδάσκαλοι της Εκκλησίας, τήρησαν τελείως διαφορετική στάση από τους παραπάνω στο πρόβλημα Ωριγένης.
      Πρόκειται για τον Αθανάσιο Αλεξανδρείας (+373), το Μέγα Βασίλειο (+379), το Γρηγόριο Θεολόγο ( + 390), το Γρηγόριο Νύσσης (+394), τον ιερό Χρυσόστομο (+407), και τον Ιλάριο Πικταβίου (+367), τον Αμβρόσιο Μιλάνου (+397) και Βικέντιο Λειρίνου (+προ 450) στη Δύση. Οι Πατέρες και Διδάσκαλοι αυτοί γνώριζαν καλά και χρησιμοποιούσαν παντοιοτρόπως τον Ωριγένη και μολονότι είχαν βαθειά συνείδηση των παρεκκλίσεών του, των κακοδοξιών και των σφαλμάτων του, έκαιε μέσα τους άσβεστη αγάπη γι’ αυτόν, όπως αποδεικνύει το γεγονός ότι: ο Αθανάσιος σημειώνει αλλά και συγχρόνως αμβλύνει τις πολλές ωριγένειες παρεκκλίσεις, εκτιμώντας αυτές σαν προσωπικές ακροβασίες και «γυμνασίες» του «φιλοπόνου» αλεξανδρέα (Περί Νίκαιας 27, 1-2). Τα σχετικά χωρία του Αθανασίου προδίδουν αδιόρατη τρυφερότητα για τον Ωριγένη, του οποίου πολυσήμαντα θεολογικά σχήματα (όπως ότι ο Λόγος είναι εικών και απαύγασμα του Θεού Πατρός) γίνονται ορθόδοξα, παίρνουν το αληθινό τους νόημα, μόνο με τη θεολογία του Αθανασίου. Ο Μ. Βασίλειος (με τη συνεργασία ίσως του Θεολόγου Γρηγορίου) συνέταξε την περίφημη Φιλοκαλία, δηλαδή ανθολογία κειμένων του Ωριγένη. Το εγχείρημα τούτο προϋποθέτει εκτίμηση και αγάπη στο πρόσωπο και στο έργο του Ωριγένη, αλλά και προσπάθεια να υπερασπίσουν έμμεσα τον άνδρα και να υπογραμμίσουν τη χρησιμότητά του στην Εκκλησία. Ωστόσο ο Μ. Βασίλειος γνωρίζει και σημειώνει τις παρεκκλίσεις του Ωριγένη (Περί αγ. Πνεύματος 29, 73), ο δε Γρηγόριος χρησιμοποιεί πολλά σχήματά του, αλλά συχνότατα βρίσκεται στην ανάγκη να τα ορθοδοξοποιήση. Ο Γρηγόριος Νύσσης επηρεάσθηκε περισσότερο από τη σκέψη του Ωριγένη, αλλά γνωρίζει και να καταδικάζη ωρισμένες αντιλήψεις του (περί προϋπάρξεως των ψυχών κ.ά.: Περί κατασκευής 28, 29). Οι δυτικοί Πατέρες Ιλάριος, Αμβρόσιος και Βικέντιος τήρησαν συνετή στάση στο πρόβλημα, ανάλογη προς εκείνη ελλήνων Πατέρων, διότι και φρόνημα γνήσιο είχαν και τη μεγαλοσύνη του Ωριγένη αναγνώριζαν.
      (…) Αποτέλεσμα της σαφούς συνοδικής καταδίκης του Ωριγένη υπήρξε οπωσδήποτε η μείωση του κύρους του, χωρίς όμως ο ίδιος να λησμονηθή ποτέ. Οι εκκλησιαστικοί συγγραφείς έμμεσα ή άμεσα, λίγο ή πολύ γνώριζαν το έργο του, χρησιμοποιούσαν από αυτό ό,τι θεωρούσαν καλό ή ακίνδυνο (χωρίς να μνημονεύουν τον Ωριγένη) και στηλίτευαν τις παρεκκλίσεις του.”
      Συνεπώς, στο σχόλιό σας, αγαπητή, απαντούν μεγάλοι Άγιοι Πατέρες της Εκκλησίας μας. Εκτός, βέβαια, και αν κάποιοι σύγχρονοι Θεολόγοι έχουν για εσάς μεγαλύτερο κύρος από τους Άγιους Τρεις Ιεράρχες και τον Μέγα Αθανάσιο, ή αν νομίζετε ότι πρέπει να καταστραφούν τα έργα των Αγίων Πατέρων και Οικουμενικών Διδασκάλων μας που περιέχουν ορθόδοξες θέσεις του Ωριγένη.
      Ο Θεός να συγχωρέσει όποιον κατηγορεί τον μακαριστό αγιοπατερικό ιεροκήρυκα Αθανάσιο Μυτιληναίο ως αιρετικό (επειδή φτάσαμε να το ακούσουμε και αυτό…).