Ιλισσός Η΄: Στον Εθνικό Κήπο και τις αρχαιότητές του - Δημήτρης Θεοδοσόπουλος

Sdílet
Vložit
  • čas přidán 7. 09. 2024
  • Οι ΦΡΥΚΤΩΡΙΕΣ παρουσιάζουν την σειρά τεκμηριογραφημάτων: «ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΙΛΙΣΣΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ». Αναζητώντας τα αρχαία ιερά κατά μήκος του ποταμού.
    Μέρος Η΄
    Επί των Οδών Έρευνα: «ΙΛΙΣΣΟΣ: ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΚΗΠΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ».
    Έρευνα - Κείμενα - Παρουσίαση
    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΔΟΣΟΠΟΥΛΟΣ, Αγρονόμος - Τοπογράφος Μηχανικός του Ε.Μ.Π., μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου "Ροή - Πολίτες Υπέρ των Ρεμάτων", μέλος της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας, συντονιστής της Ομάδας έρευνας, μελέτης και εξερεύνησης "Γεωμυθική".
    Το τεκμηριογράφημα κινηματογραφήθηκε την 18η Αυγούστου 2019 εντός του Εθνικού Κήπου Αθηνών.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ κου ΘΕΟΔΟΣΟΠΟΥΛΟΥ
    Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΔΟΣΟΠΟΥΛΟΣ είναι Αγρονόμος - Τοπογράφος Μηχανικός του Ε.Μ.Π. και ασκεί το επιτήδευμα από το 2006 ως ελεύθερος επαγγελματίας.
    Το 2006 ήταν συνιδρυτής της ομάδας έρευνας, μελέτης και εξερεύνησης ΓΕΩΜΥΘΙΚΗ (geomythiki.blo...) και σήμερα επί κεφαλής της. Από το 2015 είναι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου "Ροή - Πολίτες Υπέρ των Ρεμάτων". Διατελεί, επίσης, αντιπρόεδρος του Συλλόγου ΕΥ ΠΡΑΤΤΕΙΝ.
    Έχει μελετήσει διεξοδικά το ιστορικό δίκτυο των ρεμάτων, ειδικά της Αττικής και πλέον δραστηριοποιείται ακτιβιστικά για την ενημέρωση του κόσμου σχετικά με τα ρέματα και την ορθή διαχείριση και αντιμετώπισή τους.
    Έχει δημοσιεύσει πλήθος ερευνών, ειδικά για τα ρέματα στο διαδίκτυο και κυρίως για τον Ιλισσό.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Για οποιαδήποτε πληροφορία ή καταγγελία, παρακαλούμε, ενημερώστε μας στην κεντρική ιστοσελίδα: www.fryktories.net
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Komentáře • 14

  • @Fryktories-Web-TV
    @Fryktories-Web-TV  Před 5 lety +9

    Στο πλαίσιο της κοσμιότητος και του ήθους που επιθυμούμε για το κανάλι μας, θα σας παρακαλούσαμε να συμπράξετε μαζί μας, προκειμένου όλοι μαζί να προβάλουμε στον έξω κόσμο την Ελληνική γραμματεία με ήθος. Δεν θα θέλαμε υποτιμητικά ή υβριστικά σχόλια προς οιονδήποτε καθώς και μακροσκελείς τοποθετήσεις. Συμπληρωματικά θα θέλαμε να παρακαλέσουμε να μην χρησιμοποιείτε greeklish. Είναι προτιμότερο να γράφετε στα αγγλικά. Σκοτώνετε την ελληνική γλώσσα. Πιστεύουμε σε εσάς και στην ποιοτική σας υπόσταση. Σας ευχαριστούμε.

  • @kategiannaka3500
    @kategiannaka3500 Před 5 lety +2

    Σας ευχαριστούμε για την όμορφη περιήγηση στον "άγνωστο" Εθνικό μας Κήπο!!

  • @antoniaperdikea9979
    @antoniaperdikea9979 Před rokem

    Πολλά φραστικά λάθη στην αφήγηση σας.
    Καλό θα ήταν να ελέγχονται οι αφηγησεις πριν αναρτηθούν ή να αφηγείται κάποιος που γνωρίζει καλά την Ελληνική γλώσσα.

  • @SISEMENDOG
    @SISEMENDOG Před 5 lety +3

    Σε ευχαριστούμε φίλε για την ξενάγηση και περιμένουμε κι άλλα ενδιαφέροντα μνημεία, γεγονότα και ιστορίες σχετικά με τον Ιλισό ποταμό να μας αναφέρεις.

  • @michalis-poulimenos
    @michalis-poulimenos Před 5 lety +2

    Σε ευχαριστώ μπράβο σου.

  • @uraniatsagkataki5712
    @uraniatsagkataki5712 Před 5 lety +2

    06:56 στον παρόντα χώρο.
    15:07 στον Λύκειο Απόλλωνα.
    Ιλισσός Η'.
    Θα μπορούσατε να αναγράφετε όλα τα όλων των τεκμήρ. για τον Ιλισσό ώστε να έχουμε πλήρη σειρά για παρακολούθηση.
    Το ίδιο για κάθε ενότητα που ανεβάζετε.
    Ευχαριστώ και μπράβο!

    • @Fryktories-office
      @Fryktories-office Před 5 lety +1

      Εμείς σας ευχαριστούμε για την παρέμβασή σας. Τα τεκμηριογραφήματα για τον Ιλισσό ποταμό βρίσκονται όλα συγκεντρωμένα στο κανάλι "Φρυκτωρίες γραμματεία" και στην "Γεωμυθική". Παρακαλούμε επισκεφθείτε τους ηλεκτρονικούς συνδέσμους czcams.com/play/PLJzU6iaWC0AJsIWP3WjJ-_u8c_26d_MHO.html και geomythiki.blogspot.com/p/blog-page_26.html.
      Να είστε καλά!

  • @yourgopnikcomrade
    @yourgopnikcomrade Před 4 lety +1

    Για όποιον ενδιαφέρεται, έχοντας παρακολουθήσει ένα ακόμα από τα πολύτιμα τεκμηριογραφήματά σας: athensopenmuseum.com/panoramata/panoramiki-apopsi-athinas-ymittos-saronikos- Χαλκογραφία των Stuart και Revett με το πρόπυλο της δεξαμενής του Αδριανού στις πλαγιές του Λυκαβηττού.
    Καθώς η χαλκογραφία φιλοτεχνήθηκε λίγο μετά το 1750, δηλ. προ της κατασκευής του τείχους του Χατζή Αλή Χασεκή (1778), το επιστύλιο του πρόπυλου 27:43 απεικονίζεται στην αρχική του θέση.
    ΥΓ Σας ευχαριστούμε. Είσαστε θησαυρός!

  • @evangelosmaravelias7428
    @evangelosmaravelias7428 Před 5 lety +2

    Δεν είμαι σε θέσει να κρίνω αν όλα αυτά είναι κατάλληλα για τη φύση πιστεύω όμως ότι όλοι αυτοί οι σοφοί σεβάστηκαν τη ΓΗ που μας φιλοξενη

  • @user-hz2qx8xe4o
    @user-hz2qx8xe4o Před 5 lety +1

    : ΑΔΡΙΑΝΟΣ ήταν ο ρωμαίος αυτοκράτωρ καί άρχων τών Αθηνών , όχι Ανδριανός . Τάς θερμοτέρας τών ευχαριστιών μου στούς υπερόχους συνεργάτας τών ΦΡΥΚΤΩΡΙΩΝ .

    • @Fryktories-office
      @Fryktories-office Před 5 lety

      Σας ευχαριστούμε πολύ. Να είστε καλά!

  • @iwannalavassa5501
    @iwannalavassa5501 Před rokem

    Τα κιονόκρανα δεν είναι μεταγενέστερα?? Όπως στο πρωτο νεκροταφείο??? Που εινσι γεμστο αρχαιοελληνικά μνήματα επιφανών?? Αυτά φαίνονται πολύ καλοδιατηρημένα. Αν ηταν αρχαια θα τα ειχαν πάρει