Petri Oravaisen erikoinen maali (HJK - FC Lahti)

• čas přidán 13. 04. 2012
  • HJK:n ja FC Lahden välinen 14.9.2004 pelattu liigaottelu päättyi lukemiin 2-2 (1-2). Isäntien 70. minuutilla tekemä tasoitus kuumensi totaalisesti lahtelaisleirin.
    Petri Oravainen riisti pallon ulkosyrjällä avausta kaavailleelta maalivahti Mihail Slawutalta ja kuskasi pelivälineen tyhjään maaliin. Slawuta loukkaantui tilanteessa niin pahasti, että mies jouduttiin ottamaan penkille.
    Tasoitus oli kyseenalainen. Kehnosti sijoittunut päätuomari Petteri Kari ei nähnyt koko tilannetta, mutta hyväksyi osuman neuvoteltuaan avustavan erotuomarin kanssa.
    - Myönnän, että olin huonosti sijoittunut. Juttelin avustavan kanssa, kun pallo oli jo pussissa. Koska hänkään ei nähnyt tilanteessa virhettä, hyväksyin maalin, Kari kommentoi taiston tauottua.
    Periaatteessa maalivahdin pitäisi päästä tekemään avaus esteettä.
    - Näinhän sen pitäisi olla, Kari myönsi.
    Tasapeli oli varsinkin Lahdelle kova kolaus. Voiton menettäminen kismitti eritoten valmentaja Harri Kampmania, joka poltti päreensä - ehkä syystäkin.
    - Nämä ovat ihan törkeitä virheitä. Pitäisikö hankkia lisää tuomareita, kun eivät näe mitään. Meiltä meni tämän takia todennäköisesti paikka Euroopan kentiltä ja se on pienelle seuralle hirveä takaisku, Kampman puhisi.
    Ratkaisun tekaissut Oravainen piti maaliaan täysin laillisena.
    - Sen voi katsoa vaikka tuhat kertaa videolta. Slawuta potkaisi tilanteessa minua jalkapohjaan, kun olin ottanut pallon pois. Se pelkästään aiheutti hänen loukkaantumisensa. Olen nähnyt parikin kertaa, kun Rudi Völler tekee tollasen kassin, Oravainen myhäili tyytyväisenä.