🚶‍♀️Plimbare în natură și conservarea florilor de salcâm și de soc | Everything for everyone

Sdílet
Vložit
  • čas přidán 25. 08. 2024
  • 🌼Flori de soc și de salcâm conservate în miere de albine
    📖Ingrediente:
    - flori de soc
    - flori de salcâm
    - miere de albine
    👨🏼‍🍳Mod de preparare:
    - Spală florile de soc și de salcâm în apă de mai multe ori până când apa rămâne curată.
    - Lasă să se scurga și să se zvânte bine florile spălate sau tamponeaza-le ușor cu un prosop de hârtie. Ca să fi sigur că nu mai au apa reținută poți să le întinzi răsfirat pe prosop de hârtie pe masa și să le lași câteva ore ca sa se evapore bine apa.
    - Într-un borcan curat pune florile de soc sau de salcâm. Umple bine borcanele apoi pune miere de albine. Amestecă bine cu o linguriță și vei vedea că va scădea din cantitate, așa că mai adaugă flori și miere de albine până se umple bine borcanele.
    - A doua zi va mai scădea din cantitate pentru că florile se vor înmuia în miere, așa că mai poți pune flori daca mai ai.
    - Pune borcanul intr-o camera răcoroasă ferita de soare direct sau in frigider în raftul cel mai îndepărtat de congelator.
    🌼Flori de soc și de salcâm conservate în zahăr
    📖Ingrediente:
    -flori de soc
    - flori de salcâm
    - zahăr
    👨🏼‍🍳Mod de preparare:
    - Într-un borcan curat pune un strat de zahăr apoi un strat de flori de soc sau de salcâm și tot așa alternează straturile până când se umple borcanele.
    - Presează din când în când florile din borcan iar când ai închis borcanul agită-l bine, pentru a face loc și altor flori și mai adaugă zahăr. Ultimul strat trebuie să fie cu zahar.
    - A doua zi florile se vor mai înmuia așa că mai poți adăuga flori și zahar. După ce ai completat cu flori și zahar amesteca cu o lingura, de la fundul borcanului până sus ca sa se amestece bine florile cu zaharul.
    - Pune borcanul intr-o camera răcoroasă ferita de soare direct sau in frigider în raftul cel mai îndepărtat de congelator.
    P.S. Din florile de soc sau de salcâm conservate cu zahăr sau cu miere de albine poți obține sirop cu care poți face suc, socată sau le poți pune pe biscuiți precum o dulceață făcută la rece. Sau le poți folosi la diferite deserturi în funcția de dorința ta de a experimenta în bucătărie. 🙂
    - Daca pui borcanele în frigider se vor zaharisi, însă . 🙂Pentru că zahărul și mierea conservă florile, păstrate astfel, vor rezista cel puțin un an. Preferabil este sa ai miere naturala daca nu ai, mai bine folosești zahar. 🙂
    🦋Traducerea în engleză în primul comentariu.
    Like and share

Komentáře • 6

  • @everything.for.everyone
    @everything.for.everyone  Před 3 měsíci +1

    Elder and acacia flowers preserved in honey
    Ingredients:
    - Elderflower
    - Acacia flowers
    - Honey
    Method of preparation:
    - Wash the elder and acacia flowers in water several times until the water remains clean.
    - Let the washed flowers drain and air well or gently dab them with a paper towel. To be sure that they no longer retain water, you can spread them flat on a paper towel on the table and leave them for a few hours so that the water evaporates well.
    - Put the elder or acacia flowers in a clean jar. Fill the jars well and then add honey. Mix well with a spoon and you will see that it will decrease in quantity, so add more flowers and honey until the jars are well filled.
    - The next day it will decrease in quantity because the flowers will soak in honey, so you can add more flowers if you have any.
    - Put the jar in a cool room away from direct sunlight or in the refrigerator on the shelf farthest from the freezer.
    Elder and acacia flowers preserved in sugar
    Ingredients:
    - Elderflower
    - Acacia flowers
    - Sugar
    Method of preparation:
    - In a clean jar, put a layer of sugar, then a layer of elder or acacia flowers, and keep alternating the layers until the jars are full.
    - From time to time press the flowers from the jar and when you have closed the jar shake it well, to make room for other flowers and add more sugar. The last layer must be sugar.
    - The next day the flowers will soften, so you can add more flowers and sugar. After you have added flowers and sugar, mix with a spoon, from the bottom of the jar to the top so that the flowers and sugar mix well.
    - Put the jar in a cool room away from direct sunlight or in the refrigerator on the shelf farthest from the freezer.
    P.S. From the elder or acacia flowers preserved with sugar or honey, you can get syrup with which you can make juice, jam or you can put them on biscuits like a cold jam. Or you can use them in different desserts as a function of your desire to experiment in the kitchen. 🙂
    If you put the jars in the fridge, they will become sugary, however. 🙂Because sugar and honey preserve the flowers, kept like this, they will last at least a year. It is preferable to have natural honey, if you don't have it, it is better to use sugar. 🙂
    Like and share

  • @luvagagabsbsv
    @luvagagabsbsv Před 3 měsíci +1

    Cât de bine informată sunteți privitor la flori și diverse plante. Este un adevărat Discovery chanel la dumneavoastră pe canal. Ați făcut bine că le-ați arătat. Mi-ar placea să știu și despre anumite plăntuțe medicinale. Că foarte multe plante otrăvitoare se aseamănă cu cele bune. Ați putea să faceți și asta? Măcar orientativ.

  • @luvagagabsbsv
    @luvagagabsbsv Před 3 měsíci +1

    Incredibil! Ce metodă simplă! La mine salcâmul a trecut dar socul e în plină floare. Ia că încerc că tot am pe la mine în pădure fel și fel arbuști. La mine sunt foarte mulți măceși. Știți cumva cum se conservă mai bine? Eu am pus cu zahăr într-un timp dar ....s-a borșit. Cumva trebuia o cantitate mai mare ? Sau sa fi cules fructele Într-o anumită perioadă? Am folosit o rețetă dintr-o carte.

    • @everything.for.everyone
      @everything.for.everyone  Před 3 měsíci +1

      Puteți să uscați florile de măceșe nespălate, doar scuturate de praf și de gândaci. Mama pune pe masă coli albe de învelit peste care pune petală lângă petală, nu le suprapune, le întinde cumva să nu fie aglomerate. Bunica folosea ziare și se uscau la fel de bine, însă înainte ziarele erau făcute doar din hârtie, acum se mai adaugă și plastic și asta menține umezeala. De asemenea și staniolul este bun. În camera respectivă nu mătură cât sunt ele puse la uscat sau le acoperă cu o altă hârtie de ambalat cât timp mătură. Dacă este soare prea puternic de intra în cameră razele lui, ea pune un material mai gros peste perdele. Uscarea în plin soare a plantelor le face să se înnegrească. Când s-au uscat pe o parte le întoarce și pe partea cealaltă să se usuce complet pe ambele părți. Ar trebui plantele uscate să sune și să se simtă la atingere ca o hârtie creponată. Apoi le pune într-un fel de sul de hârtie și de acolo își ia când are nevoie. Pentru că nu spală florile de măceșe ele ar cam trebui spălate înainte de a le folosi în ceai. De asemenea puteți să le conservați și în zahăr sau miere, atât doar că dacă vreți să le spălați, trebuie să aveți răbdare să le lăsați să se usuce bine apa de pe ele sau să le tamponați cu un prosop de hârtie. Apa de la spălatul lor le face să fermenteze. A... sau mai era cândva un aparat manual care usucă apa de pe salată, cu el se tocau legumele sau puteai să faci frișcă, bezea. De asemenea nu e bine să culegi florile și orice plantă în general, după ce a plouat, pentru că încă mai este apă în ele și asta le face să mucegăiască. E bine să așteptați o zi după ploaie. Și se spune că e bine să le culegi dimineață când e mai răcoare. Nu cu noaptea în cap însă nici prea după-amiază, când e soarele prea arzător pentru că până ajungi acasă ele "obosesc" prea mult de la căldură. Dar asta e valabil doar când e căldură mare.