Metsänhoidon palveluiden hinnoittelu. Metsurityön hinta. Miten se muodostuu ja miksi?

Sdílet
Vložit
  • čas přidán 11. 01. 2023
  • Tällä videolla avataan metsänhoidon palveluiden hinnoittelua ja sitä, että miten vaikka taimikonhoidon hinta muodostuu.
    Yleisimmät kysymykset metsänhoidon palveluihin liittyvät juuri palvelun hintoihin ja kustannuksiin. Tällä videolla näytetään, että miten verovähennykset ja mahdolliset valtion avustukset vaikuttavat hoitotöiden hintoihin.
    Videolla avaan myös tavoitetuntiliikevaihdon muodostumista, että mihin se perustuu. Metsä Niemisellä ei kilpailla ensisijaisesti hinnalla, vaan laadulla ja asiantuntemuksella.
    Tästä linkistä kotisivujemme hinnasto-osioon: www.metsanieminen.fi/hinnasto/

Komentáře • 4

  • @selkakankaanrolli
    @selkakankaanrolli Před rokem +6

    Puhelin käy kuumana👍😄 rehellistä puhetta tosiaan

  • @jtukko
    @jtukko Před rokem +5

    300th subscriber!

  • @skyman3344
    @skyman3344 Před 8 měsíci

    Kyllä mies palkkansa ansaitsee, varsinkin tuollaisessa raskaassa työssä, tuossa on näin eläkeläiselle se huono puoli siinä, että uuden puuston myynnistä ei itse ehdi nauttia, minäkin kaadatin kaikki puut pois ja olen 65v ikäinen, kaikki työ mitä siellä metsässä tehdään on pelkkää tappiota ja myyntiä ei tule olemaan minun elinaikana, vähennyksiäkään ei saa niin paljon kuin kuluja tulee, niimpä se metsä saa kasvaa mitä haluaa.

    • @metsa-nieminen6535
      @metsa-nieminen6535  Před 7 měsíci

      Juu tämäkin on yksi näkökulma ja olenkin sen kuullut monesti varsinkin vanhemmilta metsänomistajilta. Kannustan silti huolehtimaan metsästä sen kaikissa kehitysvaiheissa. Mitä pidemmälle lykkää taimikonhoidon tekemistä, niin sen kalliimmaksi ja kannattamattomaksi sen nuorten metsän kuntoon laittaminen tulee. Se vaikuttaa metsänomistajan metsätalouden kokonaistuottoon alentavasti pidemmällä aikavälillä ja näkyy konkreettisesti hakkuutulojen viivästymisenä ja pienentymisenä sekä kiertoajan pidentymisenä jaksollisessa metsänkasvatuksessa..
      Erityisesti kannattaa huomioida hoitorästien vaikutus metsäkiinteistön arvoon. Hoitorästit syövät kiinteistön käyvästä arvosta huomattavan osan ja puhutaan kymmenistä prosenteista. Tällöin tilaa myytäessä siitä saa siis paljon huonomman hinnan. Toki voi uusikin omistaja laittaa taimikot kuntoon, niin silloin se kustannus tulee hänen kontolleen, mutta huonompana kauppahintana sekin näkyy.
      Sekin on hyvä huomioida, että jos metsätilaa on tarkoitus käyttää esim. pankkilainan lainan vakuutena, niin hoitorästit vaikuttavat siis suoraan myös metsätilan vakuusarvoon. Eli metsänomistaja saa näitä muita hyötyjä sitten metsän kasvun lisääntymisen ohessa.