Invertorul DEYE 12KW trifazic, 51.2V LIFEPO4

Sdílet
Vložit
  • čas přidán 5. 09. 2024
  • Salutare,
    Acesta este invertorul trifazic de la #deye pe care l-am cumparat de la SolarOne.
    www.solarone.r...
    Acesta este cel mai puternic #invertor trifazic din gama Deye la momentul postarii. Cele care depasesc 12 KW merg doar cu baterii High Voltage, deci atentie la configuratia pe care o alegeti.
    Atentie:
    Aceast canal nu are nici o sponsorizare iar toate parerile sunt independente si personale. NU am nici o pregatire in domeniu si nu pretind acest lucru.
    O orice activitate pe care o desfasurati este pe propria dvs. raspundere. Prezinta risc de electrocutare si/sau poate provoca rani critice ce va pot pune viata in pericol.
    Consultati un specialist pentru a va indruma sau asista pas cu pas.

Komentáře • 47

  • @florinbogdan6806
    @florinbogdan6806 Před 3 měsíci +7

    Salutare, in cazul tau avand orientari diferite si doua mppt uri era mai bine sa ai o orientare pe un mppt si cealalta pe celalalat mppt, vei avea pierderi mai mari acum pentru ca invertorul va incerca sa extraga maxim de putere din doua surse - stringuri care au expuneri diferite la soare. In rest sa il stapanesti sanatos si retine ca e recomandat ca stringurile in paralel sa aibe aceesi orientare si sa contina panouri identice ca model si numar.
    In legatura cu diferenta de voltaj la bateria fata de invertor ea va fi din doua motive : unul este eroare de masura dintre cele doua si al doilea este caderea de tensiunea pe conductori, la invertor pe borne vei avea mereu ceva mai mult decât pe bornele bateriei cand incarca si la descarcare va fi invers.
    O solutie pentru a reduce diferenta masurata ar fi pentru JK, poti calibra valoarea citita de bms la bornele de intrare cu o valoare pe care o poti introduce manual masurata de un voltmetru/multimetru de calitate, la ampleness nu cunosc daca are aceasta posibilitate, la valoarea curentului masurat la fel pe jk se poate calibra in acelasi fel.
    Cealalta solutie pentru a reduce diferenta de voltaj este sa fi atent la ce sectiune a cablului folosesti, papucii sa fie de calitate cu o suprafata de contact cat mai plana si fina daca se poate si sa fie strans bine.
    In legatura cu comunicarea cu JK sa sti ca merge foarte bine pe Deye cu condiția sa ai JK BMS cel industrial nu celelalte- la celelalte modele e mai dificil dar merge.

    • @Sunsidelectric
      @Sunsidelectric  Před 3 měsíci

      Salut, mersi mult de sfaturi. Le-am pus si asa dar testez acum si vad ca merge ok. O sa ma decid cum le las cand fac extensia - sa vad cate pot pune pe o noua apa si sa vad totalul la voltaj... O sa tin indicatiile tale cand fac partea de comunicare. Mersi pentru ajutor.

    • @vladcatalin7904
      @vladcatalin7904 Před 2 měsíci

      Salut . Poti explica te rog cum se face integrarea bms ului JK ? Multumesc

    • @danielpacu2297
      @danielpacu2297 Před 11 dny

      Acum am vazut ca si tu ai scris exact ceea ce am spus si eu.

  • @danielpacu2297
    @danielpacu2297 Před 11 dny

    Eu as fi pus cele doua stringuri fiecare pe MPPT ul.lui. daca nu ai acelasi numar de panouri, aceeasi orientare si aceeasi înclinație, pe cele doua puse in paralel poti pierde productie. Daca ai liber un MPPT .incearca sa le separi. Vezi ce iese

    • @Sunsidelectric
      @Sunsidelectric  Před 8 dny

      Asa sunt puse. Am testat sa vad daca este diferenta la amperaj din cele 2 stringuri... Nu este :).

  • @meccip
    @meccip Před 3 měsíci

    pt comunicare pe CAN cu jkbms trebuie sa ai dipswitch 0 la toate si sa selectezi protocolul can low voltage deye in meniul jkbms, si protocolul 00 in meniul invertorului. merge cu cablul care vine in pachetul invertorului.

    • @Sunsidelectric
      @Sunsidelectric  Před 3 měsíci

      Salut. Am rezolvat. Azi /maine postez cum am facut so cablul de Can.

  • @dsge07
    @dsge07 Před měsícem

    Salut mie nu mi se pare silentios deloc, sa il vezi cand incarci bateriile , baga si in retea si ai si solar peste 9-10KW PV, adica lucreaza din greu si AC si DC :D Eu i-am pus coolere aditionale PWM (3x 12cm) cu o sonda de temperatura si e normal acum. Noroc ca l-am pus in garaj. (parte din casa) Eu l-am instalat in Noi 2023 si am pus SA prin Dec.
    Schita de conectare pe site-ul SA era pt cel de 8KW prin Dec din ce imi aduc aminte, de acolo si confuzia uneori. Eu mi-am facut un cablu si functioneaza. Eu folosesc smartmeter , care mi se pare mai precis, probleme sunt in schimb cand folosesti Zero export to CT impreuna cu SA ca din cand in cand mai apar probleme de comunicare.
    La Time of use trebuie sa inceapa cu ora 00:01 si sa se terminne inainte de 23:59, daca treci in ziua urmatoare o ia pe aratura. Si probabil iti consuma din retea datorita faptului ca nu bifasei ToU sau nu avea voltajele setate de tine. Eu am baterii Pytes...si a fost mai usor ca se bazeaza pe comunicarea cu BMS-ul si pun doar procentul bateriei, fara calcule complexe.
    Automatizatri poti face si din SA sa schimbe modul de lucru spre exemplu in functie de anumite aspecte, spre exempu in functie de ora si SOC sa schimbe cu export sau fara. Ce ma enerveaza e ca nu am gasit cum sa opreasca incarcarea la un procent oarecare, gen 80%..poti limita doar pana unde sa descarce nu si incarcarea, asa cum ai sublinit si tu, cel putin nu direct din invertor.
    De prin Ianuarie-Feb este si app Deye Cloud care mi se pare mai ok, in plus acolo apar UPS si Load...face distinctie intre ele spre deosebire de Solarman. La mine Solarman a fost pus de instalator si e el e admiinistrator acolo...
    Alte automatizari mai poti face si din Homeassistant
    Firmware gasesti pe net . E site-ul din AT care are 1150, dar e specific pentru ei si pe site-uri din Australia, ceva prin Africa :) si pe asta in DE : www.akkudoktor.net/forum/anleitungen-tutorials/ am gasit eu.
    Eu am facut de la 1139 la 1140..si nu mi sa parut ca ar aduce beneficii si nici de erorile de comunicare su SA cand e in zero export to CT nu am scapat. Acum am pus toata casa pe UPS si gata, inclusiv consumatorii mari, precum clime, plita, cuptor, masini de spalat. (inainte erau pe CT). Nemtii se plang ca de la 1137 nu mai poti seta exportul pe 0W. Adica poti, dar se pune inapoi pe 20w si asa iei vreo 1-2KW/zi din retea, chiar daca nu ai nevoie.
    In rest chestiile bune le-ai enumerat deja tu foarte bine.

  • @silviuguseila2552
    @silviuguseila2552 Před 3 měsíci +1

    Nu poti renunta de tot la presetupa si atunci poate trece prin gaura cate o mufa? Sau tai presetupa pe jumate si o montezi taiata, merge fara probleme si taiata

  • @titusm
    @titusm Před 3 měsíci +1

    Eu am o frustrare enorma ca aceste invertoare nu au fost mai repede pe piata romaneasca...Pentru trifazic si contoarele romanesti sunt OBLIGATORII.
    Eu am un huawei trifazic si m-au furat >3000 de kw anul trecut din cauza dezechilibrului fazelor (care la deye nu prea exista din cauza ca poate duce 50% din putere pe singura faza sau aleator). Cu alte cuvinte invertorul in cauza castiga cel putin 30% fata de cele normale din cauza ca stie sa balanseze frumos fazele. Nici nu mai punem in calcul ca se descurca cu orice soi de baterii de ~50v.
    44kwh la o zi cu soare pentru un sistem de 8kw e cam putin.
    Cred ca sistemul tau sufera foarte mult din cauza orientarii panourilor. Dupa ce ai schimbat legaturile la mppt e mai ok?(ar trebui)
    Ai o pierdere de aproximativ 30% din ce pot panourile orientate cardinal bine cu unghi de 15% (deci nu cel optim).
    M-am uitat la filmarea ta sa ma prind daca face el "insula" sau nu fata de retea.
    Ce nu inteleg -- din ce am vazut in manualui lui: Tu nu mai ai acel smart-meter care se poate monta seaprat. Acum nu ii mai inteleg rolul din moment ce el are deja sondele pt consum. Oare nu din cauza asta nu stie sa iti interpreteze corect incarcarea - pentru ca nu stie reteaua in ce stadiu e?
    Daca bine imi aduc aminte in manual scrie ca ai nevoie de acele sonde doar daca vrei sa nu injnectezi in retea DAR nu zice nimic de partea de contorizare a consumului.
    Legat de comunicare -- vezi ca trebuie sa fie cablat corect -- in manual zicea care cablu unde trebuie sa mearga in cazul comunicarii can sau rs -- si nu stiu cat de mult te poti baza pe spliterul din video.

    • @Sunsidelectric
      @Sunsidelectric  Před 2 měsíci

      Salut, orientarea la mine nu este tocmai fericita, asa este. Comunicarea este facuta corect, merge fara nici o problema cu ambele splitere, cel DIY si cel cumparat.

  • @dmg921
    @dmg921 Před měsícem

    Intrebare:
    Acea balansare intre faze o face doar daca exista o baterie in instalatie?
    Am deja un invertor Deye 12KW LV, momentan nu am baterii(urmeaza) si nu imi face balansare intre faze, de ex. pun spring-ul la incarcat care este monofazic si nu compenseaza consumul, tot ce trece de productia de pe faza respectiva trage din retea...
    Vreo idee?

    • @Sunsidelectric
      @Sunsidelectric  Před 21 dnem

      Salut, nu cred ca tine de baterie. El face distributia pe faze in felul urmator, 6kwh max pe o faza, si 3+3 kwh pe celelalte faze. Daca se depaseste 6kw pe o faza atunci face bypass. Posibil asta sa fie daca spring-ul se incarca cu mai mult de 6kw..

  • @cyberdjro
    @cyberdjro Před 3 měsíci +1

    Salut, firmware-ul se face remote. Le scrii daca vrei sa faci update, iti vor cere serial nr de la dongle-ul wifi si iti fac ei totul remote.
    Jk comunica bine cu Deye. Ai selectat din meniul bms-ului la modul can Deye?

    • @Sunsidelectric
      @Sunsidelectric  Před 3 měsíci +1

      Salut, multumesc pentru info. Stiam ca trebuie sa le dau email, le-am dat dar nu am primit nimic. Am crezut ca este un mit dar o sa incerc din nou. Mersi frumos .

    • @catalinalupak
      @catalinalupak Před 3 měsíci

      Este si un selfservice pe site la ei. DEYEOSS parca se cheama. Merge destul de repede.
      Si apropo, Solarman este un third party, ei au aplicatia lor Deye Cloud (gasesti tot la ei) dar trebuie sa il stergi din Solarman inainte sa il adaugi.

    • @Sunsidelectric
      @Sunsidelectric  Před 3 měsíci

      Mersi. Am instalat app deye.

  • @mihaibirsan6864
    @mihaibirsan6864 Před 2 měsíci

    Să nu depășești PV input current pe mppt uri, valorile mari sunt limite de scurtcircuit!

    • @Sunsidelectric
      @Sunsidelectric  Před 2 měsíci

      Mersi, am avut grija. Am max 800v la invertor si pe string ating 430v max

  • @constantinfira9817
    @constantinfira9817 Před 3 měsíci

    Salut ! Chiar ești pe subiect, nu glumă !
    Sunt și eu interesat să achiziționez un invertor monofazic, și oscilez între un Victron multiplus ll 48/8000va (+ un smart solar mppt 450V/100 A) și un Deye similar. Dacă poți să-mi oferi și mie o părere pertinentă despre cele două produse/brand-uri, ar fi super (calitate, fiabilitate, costuri). Mulțumesc mult !

    • @electricteamro
      @electricteamro Před 3 měsíci

      Vrei ceva serios, alege Victron. Deye este din punct de vedere tehnic un....

    • @Sunsidelectric
      @Sunsidelectric  Před 3 měsíci

      Salut, acum am ales... O sa vad in timp.. stiu ca Victron e the best dar nu stiu inca toate echipamentele si nici finante pentru toata linia... Poate pe viitor

    • @Sunsidelectric
      @Sunsidelectric  Před 3 měsíci

      Salut, daca iti permiti poti sa incepi cu Victron deoarece au o modularitate sporita si de exemplu daca pe viitor cresti capacitatea, la victron o poti face doar doar cu adaugare echipamente.

    • @constantinfira9817
      @constantinfira9817 Před 3 měsíci +3

      @@Sunsidelectric , mulțumesc mult pentru răspuns ! Ar fi de folos/interesant pentru mulți un fel de comparație (să zicem ), între echipamente de la brand-uri diferite dar cu caracteristici oarecum apropiate, pentru a ne face o părere despre beneficii/fiabilitate/calitate/costuri. Un fel de raport calitate/preț cât mai aproape de adevăr.
      Apropo's, eu m-am decis, ce-o fi o fi ! O să cumpăr un multiplus ll 48/10000, un mppt 450v/200A, și un cerbo gx cu display (toate la prețul de 16.900 ron cu tva inclus).Atâta este și bugetul, restul voi mai vedea pe viitor (panouri, acumulatori ...). Multă sănătate !

  • @7katona
    @7katona Před 2 měsíci

    Salut, pune la Gen port boilerul si el face porneste automat si opreste SMART , merita

    • @Sunsidelectric
      @Sunsidelectric  Před 2 měsíci +1

      Salut, am o automatozare prin home assistant. Cand s-au incarcat bateriile priza smart porneste. Nu am mai vrut sa trag alte cabluri :)

  • @dariusfetea5881
    @dariusfetea5881 Před 3 měsíci

    Salut, cum ai configurat work mode? Zero exp to load?

  • @forrmol
    @forrmol Před 3 měsíci

    Deci e trifazic si il folosesti pe monofazat?

    • @Sunsidelectric
      @Sunsidelectric  Před 3 měsíci +1

      Salut, folosec cele 3 faze. am trifazic de la retea si in casa din invertor tot 3 faze.

    • @forrmol
      @forrmol Před 3 měsíci

      @@Sunsidelectric mulțumesc de răspuns.

  • @georgenicola6772
    @georgenicola6772 Před 3 měsíci

    Lucreaza cu baterii LV sau HV

  • @mariusboicu4630
    @mariusboicu4630 Před 3 měsíci

    Salut
    Cum ai conectat solar assistant la invertor ?

    • @Sunsidelectric
      @Sunsidelectric  Před 3 měsíci

      Salut, prin cablu ethernet, cel de internet dar la un capat are adaptor usb rs485. Am explicat aici cum se fac legaturile: czcams.com/video/xryHlhy7GEg/video.html

    • @mariusboicu4630
      @mariusboicu4630 Před 3 měsíci

      Încă o întrebare
      În ce mufă ai băgat cablul la deye ?

    • @Sunsidelectric
      @Sunsidelectric  Před 3 měsíci

      In cea pe care scrie metter Rs485

    • @mariusboicu4630
      @mariusboicu4630 Před 3 měsíci

      Mulțumesc

    • @ugodvamesu
      @ugodvamesu Před 3 měsíci

      Eu am legat bateriile și am selectat lithim si comunica singur cu bateriile ..fără nici o setare.

  • @solartechfotovoltaice
    @solartechfotovoltaice Před 3 měsíci

    Salut! Pentru update, te putem ajuta noi.

  • @mirceacalota3490
    @mirceacalota3490 Před 3 měsíci

    Buna
    Nu este si on grid?

    • @Sunsidelectric
      @Sunsidelectric  Před 3 měsíci

      Este, doar ca eu il tin mai mult off. El este hybrid si poate face si injectarea in retea ca prosumator.