Cum se face un sistem solar fotovoltaic DIY ? ep.1 Fa-ti singur sistemul fotovoltaic - se poate !

Sdílet
Vložit
  • čas přidán 16. 05. 2024
  • Dragii mei. Am filmat vlogul acesta legat de sistemele fotovoltaice DIY timp de o luna de zile. Pentru ca energia solara este nelimitata si pentru ca panourile solare si instalarea panourilor solare este un subiect care preocupa tot mai multi oameni. Sisteme solare pentru acasa , economie de energie , energii regenerabile sunt cuvinte cheie in ziua de astazi. Instalarea panourilor fotovoltaice , a sistemelor solare ieftine pentru a folosi energia verde , aveau nevoie de un ghid diy panouri solare si instalatii fotovoltaice de la A la Z. Am facut acest tutorial panouri solare , tutorial sisteme fototvoltaice pas cu pas tocmai pentru a ajuta si alti oameni in a-si monta panouri solare pe acoperis , panouri solare eficiente care sa ajute la economia de curent electric si implicit sa platim mai putin la factura de curent sau chiar sa avem curent electric gratis. Daca vreti sa va apucati sa montati un sistem fotovoltaic in regim diy , sa va faceti singuri sistemul fotovoltaic , va rog sa urmariti cele doua vloguri pana la final cu mare mare atentie. Vizionare placuta.
    #energie solara,#sisteme fotovoltaice diy,#curent gratis,#curent electric gratis , #curent electric ieftin , #panouri solare casnice, #instalare panouri solare #sisteme solare pentru casa , #economie de energie , #energii regenerabile , #instalare panouri fotovoltaice , #instalare panouri solare , #sisteme solare ieftine , #curent ieftin , #ghid diy panouri solare , #ghid instalare sistem solar,#energie verde , #sisteme solare pas cu pas , #tutorial panouri solare , #tutorial instalare panouri , #tutorial sistem solar fotovoltaic , #panouri solare eficiente/
    Alătură-te acestui canal pentru a primi acces la beneficii:
    / @gadgetgalaxy1170
    Va salut prieteni !!!
    Canalul meu de CZcams se remarcă prin caracterul său original și autentic al vlogurilor mele. Abordez subiecte diverse, de la tehnologie și știință, pana la calatorii in natura , off camping , overlanding , aventuri off road cu masina sau motocicleta aducându-vă conținut unic și inovator. Fiecare vlog este creat cu pasiune și creativitate, abordarea este una personală și autentică, reflectând experiențele mele unice .
    Vom explora tehnologia inteligenta prin revewri dar si zona DIY printr vloguri in care vom construi impreuna obiecte , dispozitive care sa ne faca viata mai buna , mai frumoasa si nu in ultimul rand mai... ieftina.
    Prin vlogurile mele, împărtășesc experiente, impresii, idei și sfaturi, aducând o abordare proaspătă și originală în lumea vlogurilor. Sunt mândru să ofer conținut captivant și diferit de ceea ce găsiți pe alte canale, iar caracterul meu original își propune să vă inspire și să vă provoace să priviți viața dintr-un unghi inedit
  • Věda a technologie

Komentáře • 70

  • @ioanvictor2840
    @ioanvictor2840 Před 12 dny

    👍

  • @MarianCobirlie
    @MarianCobirlie Před 23 dny +1

    Mi am facut singur din anul 2011 cu succes .5kw / ora.Nu e imposibil de facut si nici prea greu dar daca nu aveti notiuni nu v a apucati cu curentii dc.nu e de joaca Mie mi a fost. foarte usor deoarece de copil fac proiecte electronice cap coada .
    Va trebuie rabdare timp pina invatati
    Ideea e sa reduci factura Sa cumperi baterii nu u e un avantaj. Eu am sistem fara baterii desi pot pune acumulatori
    Platesc 120 ron lunar si nu are sens sa dau 10 mii ron pe baterii .
    Daca nu ai retea desigur trebuie baterii.
    Multi au colectat informatii gresite si le au ..prajit de noi..
    Tu ai fost prea ambitios si ai invatat !

  • @remusjatarel7443
    @remusjatarel7443 Před 2 měsíci

    Mulțumesc.

  • @cornelpaval6646
    @cornelpaval6646 Před 2 měsíci

    Mulțumim frumos

  • @valimoraru30
    @valimoraru30 Před 21 dnem

    felicitari si multumesc ptr informatii.

  • @marius.mihai71
    @marius.mihai71 Před 11 dny

    Dacă nu mă înșeală privirea, SPD-ul acela este de tip T2, care protejează împotriva efectelor secundare ale supratensiunii și a vârfurilor tranzitorii de tensiune. La o lovitură directă de trăsnet numai o instalație de paratrăsnet proiectată și executată corect te poate proteja, altfel, tot ce e acolo se face scrum, cu SPD și cu cablu cu tot (țeava scapă).
    Totuși, pentru protecția împotriva loviturii indirecte de trăsnet (trăsnet în apropiere) precum și a supratensiunilor majore, se instalează un SPD tip T1, în amonte de cel de tip T2.
    Succes!

    • @gadgetgalaxy1170
      @gadgetgalaxy1170  Před 11 dny +1

      Corect. Dar după cum am precizat , in vloguri prezint noțiuni de bază , introductive , idei de ansamblu despre "cum se face" . Multumesc mult pentru informații , voi trata amănuntele de acest fel in episoade viitoare . Stimă 🤝

  • @vizualentertaiment5729
    @vizualentertaiment5729 Před 2 měsíci +2

    Se intra in separator mecanic.Din separatorul mecanic se intra in separatorul cu fuzibile la iesire pui descarcatorul nu la intrare.SPD ul trebuie sa rupa fuzibilele.Ce ai facut tu acolo o sa rupa in doua panourile.

  • @sammyandrey5308
    @sammyandrey5308 Před 16 dny

    Salut, foarte bine explicat. App nu se sudeaza platbanda de tarus ! Si locul acela de imbinare mecanica trebuie protejat. Nu ma intelege gresit. dar am vazut la forte multe persoane ca au sudat... si nu e corect.

    • @gadgetgalaxy1170
      @gadgetgalaxy1170  Před 16 dny

      Așa este , ai dreptate dar pentru că se practică de aceea am explicat și eu și această variantă . Multumesc de comentariu , stimă 👍

    • @sammyandrey5308
      @sammyandrey5308 Před 16 dny

      @@gadgetgalaxy1170 nu o zic cu rautate, dar e posibil dupa vro 10 ani sa nu mai existe tarusi in pamant :)) mai ales daca trec permanent 5-10mA prin ei de la aparatura din casa... in 10 ani nu mai exista sigur. Respect si mult noroc :3

  • @viuvenitlalumina
    @viuvenitlalumina Před 2 měsíci

    atunci luam direct de pe piata gata facute ( eventual cu extensie de panouri), ce parere aveti despre allpowers?

  • @viuvenitlalumina
    @viuvenitlalumina Před 2 měsíci

    as vrea sa pun doar pe balcon, eventual bifaciale. dar cum dau gaura in rama de usa

  • @vulpoiuflorinel4401
    @vulpoiuflorinel4401 Před 2 měsíci +2

    Am un sistem fotovoltaic de 4,8kwp cu un invertor Easun sv2 si o baterie lifepo4 de 15kwh , care functioneaza de 18 luni. Desi este conectat permanent la retea, invertorul nu consuma din aceasta decat daca panourile nu produc si bateria este descarcata. La 51v trece pe retea, incarca bateria cu 2 amperi, la 52v sau cand panourile incep sa produca, se decupleaza de la retea. Anul trecut timp de 6 luni nu am consumat nimic de la retea. Anul acesta luna aprilie consum 0, luna mai, pana in prezent consum 0.

    • @gadgetgalaxy1170
      @gadgetgalaxy1170  Před 2 měsíci +1

      In privința consumurilor proprii putem discuta pana maine și nu stiu dacă vom ajunge la o concluzie. De-a lungul timpului am auzit o grămadă de versiuni. In curand am să cumpăr incă un invertor și am să mă joc cu el pană deslușesc chestia asta , deși e posibil ca ce constat eu la respectivul model de invertor să nu fie valabil la alt model. Mulțumesc de comentariu , stimă 👍

    • @vulpoiuflorinel4401
      @vulpoiuflorinel4401 Před 2 měsíci +1

      @@gadgetgalaxy1170 Eu nu am masurat consumul propriu al invertorului, spun doar ca multhulitul Sv2, nu consuma din retea, asa cum fac alte modele si marci, chiar si atunci cand panourile produc sau bateria este incarcata.

    • @gadgetgalaxy1170
      @gadgetgalaxy1170  Před 2 měsíci +3

      SV II -ul a fost primul invertor hibrid real bateryless din lume . Cine il hulește habar nu are ce vorbește. La mine a functionat aproape 4 ani fara intrerupere , ba cu baterii , ba făra , ba doar pe panouri , ba doar pe retea , in toate felurile posibile , fara sa facă vre-o figură . Sper că nu ai inteles greșit că am avut vre-o problemă cu el. L-am inlocuit pt că am vrut să mă joc și cu 24V și să arăt cumva că și cu 24V poți duce o casă modestă (dpdv al consumurilor) fără probleme. Deocamdată incă testez , uite că am o lună de cand am pus bateria lifepo4 și nu am avut două zile consecutive cu soare. Incredibil ce vreme . Oricum m.am apucat sa mut panourile intr-un loc neumbrit , mai bag in curand incă 100A și vedem după aceea despre ce e vorba cu 24V ăștia , mă apuc să trag din ea cu toate "resursele" să vedem ce zice .

    • @vulpoiuflorinel4401
      @vulpoiuflorinel4401 Před 2 měsíci +1

      @@gadgetgalaxy1170 Multumesc pentru raspuns, spor la treaba!

  • @vulpoiuflorinel4401
    @vulpoiuflorinel4401 Před 2 měsíci +2

    In legatura cu descarcatorul, dupa parerea mea, acesta se cupleaza dupa sigurante. In cazul in care pune la impamantare, sigurantele se ard si separa panourile de invertor, eu asa am procedat.

    • @gadgetgalaxy1170
      @gadgetgalaxy1170  Před 2 měsíci

      Păi și atunci ce rol mai are descărcătorul ? Dacă se ard siguranțele , unde se mai duce suprasarcina ? Se intoarce in panouri și ... poc , ca să nu spun că iau foc , că nu sunt pesimist de felul meu 🤣

    • @vulpoiuflorinel4401
      @vulpoiuflorinel4401 Před 2 měsíci +2

      @@gadgetgalaxy1170 Pana se arde siguranta, supasarcina se duce in pamant. Curentul electric circula doar intr-un circuit inchis, nu se "intoarce" din moment ce panourile nu mai sunt cuplate la invertor.

    • @vulpoiuflorinel4401
      @vulpoiuflorinel4401 Před 2 měsíci

      ​@@gadgetgalaxy1170, sper sa nu va deranjez, daca va intereseaza parerea unui electrician, intrati pe situl Proiectediversediy, unde gasiti filmul Tablouri ETI ip65 pentru fotovoltaice, si la minutul 11 puteti afla solutia data de dl.Stefan.

    • @apimiro
      @apimiro Před 2 měsíci +1

      Ordinea corectă de montaj al unui tablou DC (pentru fotovoltaice) este : separator mecanic -> separator cu fuzibile -> descărcător DC.

    • @florinene989
      @florinene989 Před 2 měsíci

      Nu conteaza in ce ordine le montezi fizic pe sina DIN, oricum ele au intrarile legate in paralel!

  • @floringolf384
    @floringolf384 Před měsícem

    de mult se stie ca produc si de la luna si panourile obijnuite dvs acum ati aflat ati pus 3 panouri ca victronul ala demodat ce vreti tot timpul sa-l vindeti nu stie mai mult de 3 puneti panouri normale un sir normal de 12 buc pe un dye sa vedeti atunci cum se schimba situatia

  • @vizualentertaiment5729
    @vizualentertaiment5729 Před 2 měsíci

    De cablu solar nu ai auzit?Ce cauta porcaria aia de myf acolo?

  • @dt648
    @dt648 Před 2 měsíci +1

    Daca faceti un sistem ca cel prezentat va asigurati un drum direct in RAI.
    Lasati profesionistii sa va ajute .....sa aveti o viata lunga si sa beneficiati in totalitate de sistemul pe care dati banii munciti din greu.

  • @mecaniclesofcostoboc4356
    @mecaniclesofcostoboc4356 Před 2 měsíci +1

    Se pot pune pe un invertor două stringuri de panouri cu înclinații diferite?
    Dar cu orientări diferite, unul să fie pe S și unul pe E?
    Spațiul este ff redus și cu acoperișuri impuse.

    • @TipulCare
      @TipulCare Před 2 měsíci +1

      Se pot pune, desigur. Doar ca eficienta va fi alta, in functie de cum sunt orientate catre soare, inclinatie, etc... . Cele peste care va "bate"soarele vor avea eficienta, celelalte mai putin.

    • @florinene989
      @florinene989 Před 2 měsíci +1

      Depinde de invertor, trebuie sa aibe 2 intrari de c.c. (MPPT-uri)

    • @TipulCare
      @TipulCare Před 2 měsíci +1

      @@florinene989 Invertorul nu stie cum sunt orientate panourile, in plus, orice invertor are mai multe intrari, nu doar una. Cu respect!

    • @gadgetgalaxy1170
      @gadgetgalaxy1170  Před 2 měsíci +1

      Aici este mult de discutat . 1. Daca permit specificațiile invertorului se pot pune in paralel dar exact cum spune un domn in alt comentariu vei avea o eficiență scăzută , dată de string-ul mai slab . 2. Poți face cum am spus eu in al doi-lea vlog că intentionez să incerc , două stringuri cu un switch de transfer și să comuti de pe unul pe altul in funcție de radiatia solară . Dar asta este o nebunie de-a mea pe care vreau sa o incerc 🤣. Dar in această situație vei avea tot doar un string activ. In cazul meu este umbrire in mare parte din zi și iți dai seama ca sunt nevoit să gasesc o soluție . 👍

    • @gadgetgalaxy1170
      @gadgetgalaxy1170  Před 2 měsíci +1

      3. Invertor cu doua MPPT-uri , tocmai și-a luat un prieten un Growatt , a dat vreo 3500 pe el . Mișto jucăria .

  • @florinene989
    @florinene989 Před 2 měsíci +4

    Legat de impamantare, va rog sa nu mai faceti afirmatii de genul "4 tarusi sunt suficienti" pentru ca puteti pune in pericol viata celor care va cred pe cuvant. Impamamntarea se face astfel incat sa corespunda I7/2011, adica mai mica de 4 ohmi. Asta se face masurand rezistenta de dispesie a prizei de pamant, nu dupa ureche! Fara suparare, dar parca am inteles ca v-ati documentat inainte...

    • @gadgetgalaxy1170
      @gadgetgalaxy1170  Před 2 měsíci +4

      Și eu vă rog să urmăriti vlogul cu atentie inainte sa faceți afirmații neadevărate. V-a deranjat o exprimare și mă acuzati de niște lucruri pe care eu le-am specificat la inceputul , la jumatatea și la sfarșitul vlogurilor și anume că cea ce prezint eu sunt niște noțiuni informative , de bază ,, fiecare individ inainte să se apuce de așa ceva trebuie sa se documemteze temeinic. . Iar in privința impămantării , da , 4 țarusi ajung indiferent cat de prost este solul ( am văzut cred că mai mult de șase impamantari făcute asa - toate au ieșit in jur de 1,5 din ce-mi aduc aminte ) iar faptul că trebuie să și-o măsoare l-am specificat foarte foarte foarte clar chiar de două ori pe parcursul vlogurilor. Chiar am indemnat să cheme electrician pentru impămantare , deci vă rog să nu mă acuzati nefondat . Si nu are ce viață să se pună in pericol , poate să se ardă invertorul , 50% din casele din Ro nu au impamantari , despre ce vorbim ? Oricum , eu vă multumesc pentru comentariu , este constructiv iar la modul personal mă ajută foarte mult. Stimă 👍

    • @florinene989
      @florinene989 Před 2 měsíci +2

      @@gadgetgalaxy1170 o experienta de 6 impamantari nu va face expert in impamantari. Eu fac cel putin 6 pe luna si nu ma consider expert. Da, CATEODATA 3-4 tarusi sunt suficienti, dar sa spui ca este "imposibil sa nu-ti iasa cu 3-4 tarusi" (min.42.20), e lipsa de raspundere pentru ce prezentati!

    • @gadgetgalaxy1170
      @gadgetgalaxy1170  Před 2 měsíci +1

      Nu am eu experiența și nici nu m-am lăudat cu asta . Am văzut la alții prin natura serviciului . Iar dacă vă ocupati cu așa ceva , foarte bine , lăsati un contact de al dvs. in comentarii pentru cei interesati. Nu mă deranjează cu nimic.

    • @gadgetgalaxy1170
      @gadgetgalaxy1170  Před 2 měsíci +2

      La impămantarea orizontală cu șanț și platbandă nu cred că am spus , am spus la cea pe țăruși cilindrici verticali bătuți unul in altul. Și incă o dată vă rog sa nu mă mai acuzati de lipsă de raspundere in condițiile in care , din nou mă vad nevoit să repet , am specificat de "n" ori pe parcirsul vlogurilor că ăstea sunt treburi serioase care trebuie stăpanite foarte bine. In fine , eu inchei aici , seară bună .

    • @florinene989
      @florinene989 Před 2 měsíci +1

      @@gadgetgalaxy1170 Nu vreau sa-mi fac reclama aici, deci nu voi da nr. de tel. Majoritatea impamantarilor facute in ultimul timp au fost verticale, de aceea stiu ce spun! Seara buna!

  • @viuvenitlalumina
    @viuvenitlalumina Před 2 měsíci

    deja m-a luat somnul, zi clar ce sa nu faci , ce este interzis.... hai nu ne adormi

  • @valigalateanu6029
    @valigalateanu6029 Před 2 měsíci

    Introducerea este f lunga și plictisitoare.

    • @gadgetgalaxy1170
      @gadgetgalaxy1170  Před 2 měsíci

      Da , am și specificat in vlog că este vorbărie multă . Dar este importantă pentru cei care pleacă de la 0 . Și sunt mulți , crede-mă . Asa cum am fost și noi la inceput .

  • @AlexandruHusti
    @AlexandruHusti Před měsícem

    maestrul Chelaru explica clar impamantarea, ia jumate de ora sa iti faci o impresie si inca ceva timp sa si intelegem
    czcams.com/video/S3vWB0m97LA/video.htmlsi=OQO0Yi5sYWa94Aun