Ο Ουρανός στη Γη - Λόγοι Γερόντισσας Γαβριηλίας

Sdílet
Vložit
  • čas přidán 11. 01. 2021
  • 0:14 Το παν είναι το παράδειγμα. 1:36 Όταν έρχεται ένας άνθρωπος και σου λέει τον πόνο του, κι εσύ έχεις τον νου σου σε κάτι που αφορά τον εαυτό σου, ματαιοπονείς. 3:51 Η προστασία των Αγγέλων. 5:58 Η Χάρις του Θεού. 6:46 Όταν έχεις βαθιά επιθυμία να κάνεις πάντα το Θέλημα του Θεού, ο Θεός θα σου το αποκαλύψει.
    Αποσπάσματα εκ του βιβλίου "Η ασκητική της αγάπης" Γερόντισσα Γαβριηλία 1897-1992
    Όρος Αλατόμητον/The Uncut Mountain
    Μπορείτε να μοιραστείτε ή να κοινοποιήσετε αυτό το βίντεο από τον εξής σύνδεσμο: • Ο Ουρανός στη Γη - Λόγ...
    Κάνετε εγγραφή στο κανάλι και πατήστε το καμπανάκι για να ειδοποιήστε αυτόματα για τις νέες αναρτήσεις, εδώ: / @theuncutmountain
    Η Γερόντισσα Γαβριηλία Παπαγιάννη γεννήθηκε στις 2 Οκτωβρίου του 1897 στην Κωνσταντινούπολη. Ο πατέρας της ήταν εύπορος ξυλέμπορος κι έζησε σε ένα περιβάλλον με πολλές ανέσεις στην Πόλη, στο Φανάρι. Ήταν ένα χαριτωμένο κοριτσάκι, γεμάτο αγάπη για όλον τον κόσμο.
    Η Αυρηλία ήταν το τέταρτο και το τελευταίο παιδί της οικογενείας. Από τα αδέλφια της η μεγάλη, η Βασιλική ήταν εκείνη που της πρωτομίλησε για τον Θεό. Μαζί με τα παραμύθια που της διάβαζε, της έλεγε ιστορίες από το Ευαγγέλιο και την Παλαιά Διαθήκη. Μια μέρα λοιπόν, της είπε ότι ο Θεός είναι «πανταχού Παρών» κι ότι κι αν κάνουμε Εκείνος το βλέπει. Τότε η μικρή Αυρηλία που ήταν 4-5 χρονών τα έχασε και με τρομαγμένη φωνή ρώτησε: «Κι αν πάω και κλειστώ μέσα σ’ εκείνο το ντουλάπι, θα με βρει»; «Ναι» της λέει. «καλά, κι αν γίνω μικρή-μικρή και μπω σ’αυτό το σπιρτόκουτο κι εκεί θα με βλέπει»; «Κι εκεί». Τότε κατάλαβε ότι η ζωή είναι σοβαρή υπόθεση γιατί μας βλέπει «Εκείνος που είναι παντού»!
    Μετά το γυμνάσιο, συνέχισε τις Σπουδές της στην Ελβετία στη Σχολή Γεωπονικής του Estavayer-Le-Lace. Αγαπούσε ιδιαίτερα τα φυτά και κυριολεκτικά μέχρι το τέλος της ζωής της «μιλούσε» μαζί τους.
    Το 1923 βρίσκεται οικογενειακώς στη Θεσσαλονίκη. Εκεί μπαίνει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, ως Ακροάτρια στη Φιλοσοφική Σχολή. Μετά το τέλος των σπουδών τις φθάνει στην Αθήνα και εργάζεται σε μια ψυχιατρική κλινική όπου παρέμεινε έναν μόνον χρόνο. Έπειτα ακολούθησε η Αγγλία, μόνη με μοναδική περιουσία μια χάρτινη Λίρα Αγγλίας.
    Στις 24 Μαρτίου 1954, έφυγε για την άλλη ζωή η μητέρα της. Από κει και πέρα ξεκίνησε η μεγάλη ιεραποστολή της. Το 1954 πήγε στην Ινδία όπου και παρέμεινε 5 χρόνια. Ήταν μεγάλος σταθμός στη ζωή της και η ίδια αγαπούσε ιδιαίτερα την Ινδία. Εκεί βοηθούσε ακατάπαυστα πλήθος λεπρών και αρρώστων και τους έδειχνε απεριόριστη αγάπη! Όλοι την αγαπούσαν και την φώναζαν αδελφή Λίλα. Στο καθημερινό της κουραστικό πρόγραμμα ήταν απαραίτητη η δίωρη ανάγνωση της Αγίας Γραφής και πολλές ώρες προσευχής. Είχε απόλυτη εμπιστοσύνη στον Θεό και γι’ αυτό ποτέ δεν κρατούσε χρήματα πάνω της. Όλα της τα έδινε εκείνος, έλεγε, εκείνη το μόνο που έκανε ήταν να αφεθεί στα χέρια Του. Βοηθούσε πλήθος ανθρώπων ενώ ήταν η αιτία πολλοί άνθρωποι να βαφτιστούν Ορθόδοξοι. Ποτέ δε μιλούσε σε άλλους για τον Χριστό αν δεν της το ζητούσαν οι ίδιοι.
    Την καλούσαν σε διάφορες χώρες για να μιλήσει για τον Ορθόδοξο Χριστιανισμό και πραγματικά άφηνε τα πλήθη άλαλα. Μετά την Ινδία βρέθηκε στα Ιμαλάια για έναν χρόνο με λιτή τροφή, μόνη μόνο το Θεό, σε ώρες ατελείωτης προσευχής. Η ίδια έλεγε αργότερα ότι εκείνο τον χρόνο έζησε τον ησυχαστικό μοναχισμό χωρίς καν να το γνωρίζει!
    Πίστευε πλέον ότι έκανε το θέλημα του Θεού όταν ξαφνικά της ήρθε το μήνυμα από τους αγγέλους όπως η ίδια έλεγε, «τώρα είσαι σε θέση να πας για Μοναχή». Τότε κατάλαβε ότι ο μοναχισμός είναι ένας ιδιαίτερος και ανώτερος τρόπος ζωής. Πήγε στη Βηθανία, σε ηλικία 62 ετών, όπου ξεχώρισε για την αγάπη και την υπομονή της.
    Κι εκεί που νόμιζε ότι αυτή θα ήταν πλέον η ζωή της άρχισε πάλι τα ταξίδια για να βοηθήσει, να μιλήσει για τον Χριστό και να αγαπηθεί από όλον τον κόσμο. Ακολουθεί η Αθήνα όπου έκανε εγχείρηση για να θεραπευτεί από την 100% τύφλωση του αριστερού ματιού της. Όταν έγινε η εγχείρηση «εγένετο φως». Παρέμεινε στην Αθήνα στην Ιερά Μονή Ευαγγελίστριας, την Νέα Ιερουσαλήμ όπως η ίδια έλεγε. Μέσα από το μοναστήρι αλληλογραφούσε και βοηθούσε πολλούς ανθρώπους. Ακολουθεί η Αφρική, η Αθήνα, όπου έμεινε στο σπίτι των αγγέλων όπως το αποκαλούσαν τα πνευματικά της παιδιά, όπου κάθε μέρα δεχόταν πονεμένους ανθρώπους και τους βοηθούσε.
    Έπειτα, ακολούθησε η Αίγινα και η Λέρος, όπου και εκοιμήθη σε ηλικία 95 ετών, στις 28 Μαρτίου του 1992 ανασηκώνοντας τα χέρια της στον ουρανό. Εκείνη τη στιγμή τα πνευματικά της παιδιά άκουσαν καθαρότατα μια νεανική φωνή να τραγουδά μια μελωδία άγνωστη, χαρμόσυνη, αγγελική. Αυτό κράτησε μόλις λίγα δευτερόλεπτα και μετά μια σιωπή πλημμύρισε το κελί της. Όλες οι καμπάνες της Λέρου χτυπούσαν πένθιμα και στην κηδεία της παρευρέθη πολύς λαός.

Komentáře • 27

  • @user-sl4kc4ng8t
    @user-sl4kc4ng8t Před 3 měsíci +2

    Τυφλή εμπιστοσύνη στο ΘΕΌ ΜΑΣ και ΚΎΡΙΟ ΜΑΣ ΙΗΣΟΎ ΧΡΙΣΤΌ ΜΑΣ......
    Ο ΘΕΌΣ να ευλογεί της οικογένειες σας και εσάς ΌΛΟΥΣ ΣΑΣ να σας φωτίζει πάντα να βλέπεται την αλήθεια με μετάνοια ταπείνωση θεία κοινωνία ειρήνη σεβασμό και αγάπη.... Αμήν 🙏🙏🙏🌹♥️🌹♥️🌹♥️🌹♥️🌹♥️🌹♥️🌹♥️

  • @stavroulakapralou9182
    @stavroulakapralou9182 Před 2 lety +4

    Αγάπη και σιωπή γλυκιά μου Παρθένα διδαξτε μυστικά τα χαρίσματα σας ,
    Αγία μητέρα Γαβριηλια σε Ευχαριστώ ,,
    Αυτή η αρχοντιά της ψυχής σας σπάνια βρίσκεται στην εποχή που ζούμε ,,,,ευλογησατε την γλυκιά αυτή ψυχούλα που σας ενσαρκώνει χαριτωμένα

  • @kanaripanagiota1290
    @kanaripanagiota1290 Před 3 lety +12

    Αχ! να είχαμε μόνο έστω και λίγο από τους λογισμους της γερόντισσας οι άνθρωποι όλοι θα ήμασταν άγγελοι, χωρίς το θέλημα του Θεού είμαστε ένα τίποτα, δεν υπάρχει μεγαλύτερο αγαθό από την αγάπη την καθαρή, χωρίς συμφεροντα χωρίς δήθεν, χωρίς ενδιασμους για την υπόσταση μας, ζούμε με τον Σατανά μέσα μας, στο τέλος όμως θα τον νικήσουμε γιατί η τελική νίκη είναι του Κυρίου μας Ιησού Χριστού! Ας γίνει το θέλημά του!!!

  • @user-sm6ko6gf9n
    @user-sm6ko6gf9n Před 3 lety +9

    Γερόντισσα να είσαι καλά
    Ο Θεός είναι μεγάλος και οι άγγελοι μας προστατεύουν

  • @ntinafotopoulou6296
    @ntinafotopoulou6296 Před 3 lety +4

    Σε ευχαριστούμε πάρα πολύ γερόντισσα. Ο θεός να σας έχει πάντα καλά. Και όλον τον κόσμο..Αμήν...

    • @IXNIKA1971
      @IXNIKA1971 Před 3 lety +3

      Η γερόντισσα έχει κοιμηθεί περίπου τριάντα χρόνια!

  • @nk0surfer
    @nk0surfer Před 3 lety +8

    Υπέροχα λόγια...

  • @mariak4474
    @mariak4474 Před 2 lety +1

    Τι σοφία πνευματική!Ας μιμηθουμε το παράδειγμα της. Αμην

  • @user-rb8yw1pi4w
    @user-rb8yw1pi4w Před 3 lety +5

    Σας αγαπάμε!

  • @KleiwkleiwKleiwkleiw
    @KleiwkleiwKleiwkleiw Před 3 lety +5

    Δεν αξιώθηκα να την γνωρίσω!!! Όμως την λάτρεψα μέσα από το βιβλίο της!!! Μέσα από την βάρκα που όμως αφήνει ίχνη ανεξίτηλα μέσα στο νερό!!! Τα ίχνη της αγάπης!!! Την ευχή και την προσευχή σου αγαπημένη μου Γερόντισσα Γαβριηλία!!! 🌳⛪🌳

  • @richardgolonka2846
    @richardgolonka2846 Před 3 lety +5

    Την αγαπω κι εγω πολυ την γεροντισσα Γαβριηλια και εχω διαβασει καποια σχολια οπως αυτα που αναφερονται παρακατω για πλανες κλπ. Το εψαξα λοιπον και απ' οτι καταλαβα τα αρνητικα σχολια περι πλανης δεν αφορουν τη ζωη και το εργο της γεροντισσας Γαβριηλιας, αλλα τον τιτλο και την συγγραφεα του βιβλιου "η ασκητικη της αγαπης" η οποια ονομαζεται και αυτη μοναχη Γαβριηλια. Αυτην την συγγραφεα θεωρουν οτι ειναι πλανεμενη. Η γεροντισσα ειναι μια αγνη ψυχη, παραδομενη στο θελημα του Θεου, πληρης πνευματος αγιου και ο,τι εκανε το εκανε με ευλογια του πνευματικου της που ηταν ο αγιος Σωφρονιος του Εσσεξ.

  • @richardgolonka2846
    @richardgolonka2846 Před 3 lety +6

    Επισης σε συνεχεια του προηγουμενου σχολιου μου θα ηθελα να προσθεσω οτι μια φιλη μου εδωσε το βιβλιο "η γεροντισσα της χαρας" και ετσι γνωρισα την γεροντισσα Γαβριηλια. Σε μια πολυ δυσκολη περιοδο της ζωης μου επικαλεστηκα την βοηθεια της και ενοιωσα την προστασια και την ευλογια της να με σκεπαζει. Γι αυτο την αγαπω παρα πολυ και αισθανθηκα οτι επρεπε αυτο να το καταθεσω.

    • @TheUncutMountain
      @TheUncutMountain  Před 3 lety +2

      Ευχαριστούμε πολύ που μοιραστήκατε την προσωπική σας εμπειρία μαζί μας!

  • @stavroulakapralou9182
    @stavroulakapralou9182 Před 2 lety +3

    Όλες οι συμβουλές της ήταν εμπειρία ζωής και αγάπης με βάση τον λόγο της Αγίας Γραφής

  • @aspakandyliot2114
    @aspakandyliot2114 Před 2 měsíci

    Αμήν

  • @user-ps1rm4oz9q
    @user-ps1rm4oz9q Před 3 lety +3

    🙏💙

  • @user-ve6vu6yh2r
    @user-ve6vu6yh2r Před 3 lety +1

    Συγγνώμη, αλλά τόσο το Γραφείο Αιρέσεων της Μητρόπολης Πειραιώς (όσο και τόσοι άλλοι θεολόγοι) απεφάνθη ότι η Γαβριήλ θα υπέπεσε σε πλάνες. Έβγαλε ανακοίνωση και alert. Όποτε τι να σας πω.

    • @thomaspanagioidis1106
      @thomaspanagioidis1106 Před 3 lety +10

      Δεν σας κάνει εντύπωση πως την άποψη αυτών που αναφέρατε δεν την υιοθετεί πάγκοινο το σώμα της Εκκλησίας;;
      Το λέω αυτό διότι εγώ έχω ακούσει αντίθετες απόψεις, πολλών πνευματικών ανθρώπων και δή, γνωστών Αγιορειτών πατέρων..
      Η Εκκλησία δεν απεφάνθη ομοφώνως..
      Για την ιστορία όμως να σας αναφέρω πως, η ίδια η γερόντισσα τελούσε υπό την καθοδήγηση Ορθοδόξου πνευματικού..
      Της είχε προταθεί επιπλέον από τον ίδιο τον Άγιο Σωφρόνιο του Έσσεξ να μονάσει εις την μονή του.. Αυτό ίσως να μη λέει τίποτα αλλά ίσως και να λέει πολλά, διότι ο Άγιος δεν προσκαλούσε ποτέ ανθρώπους να μονάσουν πλησίον του..
      Συγνώμη για την ενόχληση..
      Θα μπορούσα να αναφέρω και άλλα περιστατικά που αποδεικνύουν το ορθόδοξό της πνεύμα αλλά ας σταματήσω εδώ..
      Και πάλι ζητώ συγγνώμη..

    • @TheUncutMountain
      @TheUncutMountain  Před 3 lety +11

      Δεν έχουμε υπ' όψιν μας την ανακοίνωση που αναφέρετε. Πάντως, οι λόγοι της Γερόντισσας είναι πλήρεις χάριτος. Το ίδιο μπορεί να αντιληφθεί κάποιος και ακούγοντάς την να ομιλεί. Δεν αναφέρει λόγια πλανεμένα ή αιρετικά, αντιθέτως.

    • @bantom2188
      @bantom2188 Před 3 lety +7

      Η Ορθόδοξη Εκκλησία μας κ. Μαρία, αποφαίνεται εν Συνόδω. Από καθέδρας κι από "γραφεία", αποφαίνονται οί παπικοί "θολολόγοι". Άλλωστε, ολόκληρες Οικ. Συνόδους έχει ακυρώσει ο λαός. Ακόμη, τέλος, μήπως θά μπορούσαν κάποιες από τίς 80 εν Ελλάδι μητροπόλεις, νά "αποφανθούν" ΥΠΕΥΘΥΝΑ γιά τή δοκιμασία τής πανδημίας τού ιού, ή θά παρατείνεται γιά πολύ η σύγχυση & ο αποκλεισμός τών πιστών τού Υιού, επειδή ασχολούνται αναρμοδίως οί αρμόδιοι μέ τήν κάθε οσία Γαβριηλία;;;

    • @KleiwkleiwKleiwkleiw
      @KleiwkleiwKleiwkleiw Před 3 lety +3

      @@katerina1070 Αχ!!! Πόσο γνωστής είμαι από τέτοιες καταστάσεις!!! Τις έχω ζήσει με άλλα πρόσωπα!!! Κανείς δεν είναι Άξιος να κρίνει πάρα μόνον ο Θεός ο Μεγάλος Κριτής!!! Ποσού από τους Άγιους μας ή εκκλησία δεν τους έκανε πρώτα σκουπίδι....! Άγιος Νεκτάριος....!!! Και τοοοσοι άλλοι!!! Μην κρίνουμε!!! Να προσευχηθουμε να γίνουμε καλύτεροι και να σώσουμε την ψυχή μας!!! Αυτό έχει σημασία στους άθλιους καιρούς που ζούμε!!! Τα υπόλοιπα να τα αφήσουμε στο χέρι του Θεού!!! Είμαστε τόσο μικροί!!!