PİS YAĞMACILAR || Arıcılıkta Yağma ve Yapılması Gerekenler

Sdílet
Vložit
  • čas přidán 28. 01. 2021
  • Bizler bal arılarını hep iyi özellikleri ile biliriz ama kötü yönleri de vardır.
    Örneğin bal arıları yağmacıdır. Öyle ki kendi kovanını açık bıraksanız üstten girip yağmalar, alttan kendi kovanına geri taşır.
    Videoda bahsettiğim gibi bu kovan ve bunun gibi bir kaç tanesini kış girişi arı birleştirme kurallarına göre birleştirmem gerekirken kışlama durumlarını merak ettiğim için kışlatmak istedim ve sonuç böyle oldu.
    Kovanlarımızdaki ana arıların kalitesi çok önemli. İyi ve genç bir ana arı bir çok problemin daha ortaya çıkmadan çözümüdür.

Komentáře • 3

  • @erdaltalhabasaran
    @erdaltalhabasaran Před 3 lety +1

    Geç sonbaharda ful 4 çerçeve arı tek giriş deliği olmasına rağmen yağmalandı.babam arılığa gitmiş bu kovan çok çalışıyordu oğlum dedi telefonda😂😂😂 yapma baba dedim o kovana yağma çökmüştür dedim .hakikatten 2 3 gün sonra gittiğimde arı kovan içinde telef olmuş .tabanda top halde birvgrup arı gördüm baziları daha tam ölmemiş ortayı açtım ana orada muhafaza etmeye çalışmişlar.Aslinda babam iş üzerinde yakalamış fakat fazla anlamadığindan müdahale etmemiş.böyle durumd girişi kapatıp kovan kapağini örtüyü çok kısa açıp kapattiktan sonra havalandırilmalıysa kovan ertesi güne kadar bekletmek gerekiyor.içinde bir miktar yagmacı kalacak arı biraz kırilacak fakat kurtulma ihtimali oluyor. Yoksa naparsan gerisi hikaye.yada çok farkli uzak yere taşımak gerekir onuda herzaman yapamayız

    • @IbrhmAkgl
      @IbrhmAkgl  Před 3 lety +2

      Bir canlı topluluk içinde her bireyi aynı güç ve kondisyonda tutmak her zaman mümkün olmuyor maalesef.

    • @afpturk
      @afpturk Před 3 lety +1

      Yagmalanan kovani oradan kaldırmak eksik bir çözüm. Eksik olan tarafı şu ki o kovani oradan kaldirdiktan sonra ayni yere ayni renkte boş bir kovan koyup o bos kovanın icine de bir iki tane kabarmis petek konmali. Boylelikle yagmacilarin yanlardaki diger kovanlara musallat olmasinin onune gecilebilir.