TUC RAIL - 2de spoortoegang Antwerpen

Sdílet
Vložit
  • čas přidán 10. 05. 2012
  • Vandaag rijden bijna alle treinen vanuit Antwerpen-Noord over één spoorlijn naar het Europese hinterland. Het zogenaamde Ringspoor loopt langs de stad, dwars door woonwijken, dit in combinatie met een deel van het reizigersverkeer.
    Eens Antwerpen voorbij, vertakt het goederenverkeer over meerdere reiswegen naar het hinterland, hoofdzakelijk in zuidelijke en oostelijke richting. Dit gebeurt vooral via lijn 15 door Boechout en Lier gemengd met het drukke reizigersverkeer. Deze flessenhals hypothekeert nu al op piekmomenten de regelmaat van het treinverkeer. Rekening houdend met de verwachte stijging van het goederenverkeer is deze situatie op termijn onhoudbaar.
    Als Antwerpen de logistieke draaischijf van West-Europa wil blijven is een Tweede Spoortoegang naar de haven noodzakelijk. De film legt op een eenvoudige en didactische wijze deze problematiek uit, samen met de mogelijke oplossingen die werden opgenomen in het plan MER. De kijker krijgt zo op een korte tijd een duidelijk beeld van de noodzaak, de mogelijkheden en de volgende stappen van het project.
    iNFRANEA verzorgde in opdracht van TUC RAIL, voor Infrabel, de hele productie van de film. De visualisaties werden door iNFRANEA gemaakt, terwijl voor de filmtechnische aspecten beroep werd gedaan op de expertise van SPUTNIK, onze buren en partner.
    Meer weten over Infranea?
    Bezoek ons op sociale media of neem een kijkje op onze website www.infranea.com/
    Voor meer informatie kan je ook vrijblijvend contact met ons opnemen via: Contact_us@infranea.com
    Facebook:
    / infranea
    Instagram:
    / infranea.eu
    LinkedIn:
    / infranea
    Twitter:
    / infranea
  • Věda a technologie

Komentáře • 4

  • @rvdb8876
    @rvdb8876 Před rokem +5

    Ik bekijk deze video tien jaar nadat hij gepost werd.
    Wat door mijn gedachten gaat is dat België voor de eerste wereldoorlog het dichtste spoorwegnet ter wereld had.
    Toegegeven, het buurtspoorwegnet zat mee in dat plaatje.
    Maar toch, ontzettend veel spoorlijnen werden sindsdien opgebroken, terwijl men nu tot de constatatie komt dat er te weinig spoor is.
    Erg vooruitziend waren onze politici dus blijkbaar niet.

    • @The-Cat
      @The-Cat Před rokem

      Al dat geld van Congo kolonisatie had uiteindelijk opgedroogd toen dus het is geen wonder dat men uiteindelijk moesten beginnen besparen.

    • @Flor-um1zu
      @Flor-um1zu Před 7 měsíci +2

      @@The-Cat
      Foute analyse lijkt me. Het merendeel van de spoorlijnen was al gebouwd voor Belgische kolonisten in Congo aankwamen. De sluiting van de spoorwegen was een politieke keuze na de tweede wereldoorlog. De politieke wereld begon te focussen op de auto, autosnelwegen en vervanging van lijnen door bussen. In mijn oogpunt een grote beleidsfout!

  • @MatisseRAdar
    @MatisseRAdar Před 4 měsíci

    Het idee om de L11 door te trekken was een top idee. Is dit project volledig stil gelegd? Het ook zorgen voor enige omleidingsmogelijkheden bij werken en incidenten op de L12.