Yeni Bir Yazılım Teknolojisi Nasıl Öğrenilir ? (5 Adım)

Sdílet
Vložit
  • čas přidán 12. 10. 2023
  • Bugun sizlerle yeni bir yazılım teknolojisini öğrenmenin en etkili ve en sağlıklı yolunu konuştuk. Hangi adımları izleyebiliriz, bu karmaşık süreci nasıl düzgün bir yola sokarız, nasıl normalize ederiz bunlara baktık. Sizlere tavsiyeler verdim.
    Keyifli izlemeler.
    Bana destek olmak için videoyu beğenebilir ve kanalıma abone olabilirsiniz.
    Teşekkürler.

Komentáře • 19

  • @hacimalik
    @hacimalik Před 6 měsíci +2

    super..

  • @denizrama.1092
    @denizrama.1092 Před 6 měsíci +2

    .....En güzel anlatım şekli ve en güzel ses tonu..gerçekten...

  • @denizrama.1092
    @denizrama.1092 Před 6 měsíci +2

    ....ve ağzıne sağlık ,herkez sizden bir şey bir şekilde öğreniyor...eywallah...

  • @berkeozyildiz
    @berkeozyildiz Před 9 měsíci +2

    Emeğinize sağlık hocam

  • @aybukeertekin8878
    @aybukeertekin8878 Před 9 měsíci +2

    Harika bir roadmap oluşturmuşsun. Kendi yanlış yaptığım bazı şeyleri de fark etmemi sağladın. Eline sağlık 👌

  • @omeryavuz7074
    @omeryavuz7074 Před 9 měsíci +2

    Tüm videolar çok bilgilendirici. Tebrikler

  • @dendagli
    @dendagli Před 9 měsíci +2

    selamlar hocam, bir aylık aranın ardından şahane bi videoyla döndünüz✨ elinize emeğinize sağlık

  • @tahabulentdursun8701
    @tahabulentdursun8701 Před měsícem +1

    Eline saglik hocam motivasyonunu percinlemek icin bu yorumu yaziyorum 4 yildir sektordeyim senin gibi ifade kabiliyeti yuksek arkadaslari gormek beni hem umutlandiriyor hem heyecanlandiriyor tesekkurler videolarin devami gelsin

    • @sezginseven
      @sezginseven  Před měsícem

      Çok teşekkür ederim değerli yorumunuz için 🙏🏻

  • @oysa21
    @oysa21 Před 5 měsíci +1

    beğenelim

  • @yusufdagdeviren7920
    @yusufdagdeviren7920 Před 9 měsíci +2

    Yeni keşfettim ilerde bu kanal büyür çok kaliteli içerik olmuş.

    • @sezginseven
      @sezginseven  Před 9 měsíci +1

      Teşekkür ederim, inşallah o günleri de görürüz sizler sayesinde :)

  • @aapck
    @aapck Před 9 měsíci +2

    Bir yazılımcının bilmesi gereken popüler programlama dilleri veya fremwork'lar değildir bir çok dili biliyor durumdadır ki diller sadece bir araçtır.. Yazılımcının bilmesi gereken şey mühendisliktir. Yazılım mühendisliği çok kapsamlıdır... bunun içinde matematik vardır, fizik vardır düşük seviyelerde işlemci mimarileri vardır.. derleyicilerin derleme , yorumlama ve çalışma zamanı kullandığı algoritmalar ve organizasyonlar vardır.. İşletim sistemi seviyesinde işler nasıl yürür bilmek'de vardır.. bir çalıştırabilir dosya bir işletim sistemi tarafından nasıl işletilir bunları bilmesi gerekir....grafil programlama çok önemlidir....grafik progralama matematiği önemlidir. veri yapıları önemlidir.. bu popüler fremworkları , kütüphaneleri geliştiren insanlar bu saydığım bütün yeteneklere yani Bilgisayar Mühendisliği alanında yetişmiş kişilerdir.. bu yeteneklere sahip olan bir geliştirici için yeni fremwork kullanmak çok zor değidir..

  • @hellboyfbyao3
    @hellboyfbyao3 Před 4 měsíci

    çok faydalı bir video olmuş. teşekkürler. Son ai gelişmelerinden sonra motive olmak çok zor ama yine de saolun.

  • @yasingunaydev
    @yasingunaydev Před 9 měsíci +1

    Ne kadar güzel bir anlatım tarzınız var. Özellikle hiç iş tecrübesi olmayanlar hangi konuları öğrenmeli veya hangi alanlara yönelmeli? Çünkü o kadar fazla alan ve o kadar fazla öğrenilecek şey var ki insan nerden başlasa bilemiyor. Bu konuda bir tavsiyeniz var mı? Teşekkür ederim.

    • @sezginseven
      @sezginseven  Před 9 měsíci +1

      Çok teşekkür ederim. Bu konuda sıralama algoritma -> veri yapıları -> programlama dili -> özelleşmiş teknoloji. Burada özelleşmiş teknoloji dediğim, web mobil veya yapay zeka gibi alanlardan hangisinde çalışılmak isteniyorsa o alanda uzmanlaşmak olmalı. Her birinin rotası birbirinden farklı olacaktır ancak ilk 3 adım ortak. Başarılar dilerim.

  • @abc-bb1ku
    @abc-bb1ku Před 8 dny

    kainattın gelmiş geçmiş en iyi, programlama dili olan PHP midir?

  • @sessizyolculuklar4365
    @sessizyolculuklar4365 Před 9 měsíci +1

    Sezgin bey merhaba.56 yaşında bir bilgisayar donanımcısıyım.html5 ve css3 ü bitirdim.Geniş bir çevrem var restoran sahipleri doktorlar avukatlar vb.Bunlardan gelen talepler var web sitelerini yapmam hususunda. Sizden ricam bu saydığım iş kollarına ait kişilerin web sayfaları için öğrenmesi kolay olan hangi programları kullanmalıyım.Yardımcı olursanız çok sevinirim

    • @sezginseven
      @sezginseven  Před 9 měsíci

      Merhaba, şimdi burda istenen web sayfası için 2 senaryo var. İlk olarak statik içeriğe sahip yani sadece tanıtım amaçlı bir sayfa hazırlanacaksa css ve html yanında javascript de öğrenerek kendiniz bir sayfa hazırlayabilirsiniz veya hazır template’ler(dreamviewer), wordpress benzeri platformlar kullanılabilir bunlarda host işlemleriyle de uğraşmıyorsunuz bunun gibi bir çok hizmeti hazır olarak sağlıyorlar. Ancak ödeme altyapılı üyelikli veya etkileşimi bol bir web sayfası olacaksa orda işler biraz zorlaşacaktır. Html ve css yanında javascript mutlaka öğrenin ancak bu sadece ön yüz için arka uç için veritabanı bilgisi gerekli, sunucu uygulama için spring veya net veya node.js kullanılabilir. Bunların yanında verileri cloudda tutmak mantıklı olacaktır bunun için azure, amazon aws olabilir. bu projeyi host etmek ve veri trafiğini kontrol etmek ve çeşitli durumlara göre müdahale de gerekebilir. Bunun için kubernates veya openshift gibi teknolojiler kullanılabilir. Aslında 2. senaryoda bir kişinin altından kalkması biraz zor işler çıkabilir bunları hesaba katmalısınız, ancak ilk senaryo gibi bir web sayfası olacaksa altından çok rahat kalklarsınız. Başarılar dilerim.