Europees recht: interne markt vier vrijheden en verbod op belemmeringen

Sdílet
Vložit
  • čas přidán 10. 11. 2021
  • Vond je dit een leuke video en wil je helpen om BegrijpbaarRecht langer te laten bestaan? Abonneer dan op mijn kanaal en deel het kanaal met studiegenoten :). Je kunt tegenwoordig ook een donatie doen middels een tikkie, kijk op de website bij begrijpbaarrecht.nl/doneren
    Zoektermen: EU, Europees recht, rechtsbronnen van EU recht, interne markt, euro, Europese Unie, eenheid en integratie binnen Europa, directe werking, voorrang, unie wetgever, EU-wetgeving, subsidiariteitbeginsel, evenredigheidsbeginsel, Verdrag van Rome, Amsterdam en Parijs, VEU, VWEU, Werkingsverdrag, tarifaire belemmeringen
    Welkom op dit kanaal en leuk dat jij mijn video's bekijkt!! Dit kanaal BegrijpbaarRecht is speciaal bedoeld voor rechtenstudenten. Het bevat meerdere kortere video's over onderwerpen die aanbod komen tijdens de rechtenstudie. Neem ook eens een kijkje bij de afspeellijsten, o.a. rechtsfilosofie, strafrecht, rechtsgeschiedenis, privaatrecht, internationaal recht, bestuursrecht, Europees recht en nog veel meer!
    Abonneer gratis op mijn kanaal om op te hoogte te blijven van nieuwe video's. Ook super tof als je een reactie wilt plaatsen of een duimpje omhoog geeft als je video leuk vindt. Heel veel plezier met leren!
    Neem ook een kijkje op mijn nieuwe website!! :) Hier vind je onder andere veel studietips!
    www.begrijpbaarrecht.nl/
    info@begrijpbaarrecht.nl

Komentáře • 5

  • @bassie6559
    @bassie6559 Před rokem

    Wat als je zegt: enkel werknemers die Nederlands spreken. Toch een soort indirecte discriminatie?

    • @Begrijpbaarrecht
      @Begrijpbaarrecht  Před rokem

      Hoe bedoel je?

    • @bassie6559
      @bassie6559 Před rokem

      ​@@Begrijpbaarrecht er wordt gezegd dat discriminatie verboden is. Een werknemer mag overal werken. Maar wat als de werkgever zegt: er mogen alleen werknemers werken die Nederlands spreken. In principe is dat geen discriminatie, want het geldt voor iedereen, maar in de praktijk komen dan enkel Nederlanders werken omdat bijna niemand Nederlands spreekt. Mag dat?

    • @Begrijpbaarrecht
      @Begrijpbaarrecht  Před rokem +1

      Het verbod op discriminatie betekent dat personen in gelijke gevallen gelijk behandeld worden.
      Dit heeft niks te maken met discriminatie. Als ik bij een bedrijf wil werken dan vereist dat ook een bepaalde diploma of ervaring. Als ik daar niet aan voldoe dan voldoe ik gewoon niet aan de gestelde voorwaarden.
      Groetjes tessa

    • @mayhooom5700
      @mayhooom5700 Před 5 měsíci +1

      Volgens mij valt dit onder indirecte discriminatie en dat is verboden onder EU recht. Directe discriminatie zou gaan over de nationaliteit van de werknemers, als in: alleen mensen met een Nederlandse nationaliteit mogen hier werken. Indirecte discriminatie gaat bijvoorbeeld over de taalvaardigheid van medewerkers, als in: alleen mensen die Nederlands spreken mogen hier werken. Daardoor worden mensen die geen Nederlands spreken harder getroffen dan mensen die wel Nederlands spreken.