Râs din România contribuie la salvarea populației de râși din Germania

Sdílet
Vložit
  • čas přidán 20. 05. 2024
  • 💯🎥 Într-un video de excepție, vedeta din România, Viorel - primul râs transferat în Germania pentru refacerea genetică a acestei specii.
    📢 Eleodor Olavi Nițescu, directorul general adjunct al Regiei Naționale a Pădurilor - Romsilva, și Leonaș Dinu, inginer în cadrul regiei și responsabilul de Proiectul “Lynx Thuringia“ au participat miercuri, 15 mai, la invitația BUND Germania, WWF Germania și a lui Bernhard Stengele, Ministrul Mediului și Agriculturii Landului Thuringia, la eliberarea în Pădurea Thuringiană a primului râs capturat în România pe fondurile cinegetice gestionate de Romsilva.
    🟢 În cadrul acestui proiect, 10 exemplare de râs de pe fondurile cinegetice gestionate de Direcțiile Silvice Suceava, Neamț, Bacău și Vrancea vor fi capturate și transferate în Germania până în anul 2027, în vederea creării unui nucleu în Pădurea Thuringiană, care va contribui la refacerea genetică a întregii populații de râși existentă în prezent, în trei nuclee izolate și foarte reduse numeric.
    🟢 Râsul eliberat a fost numit Viorel, care apare la finalul filmului, și împreună cu el a fost eliberat și un exemplar de râs femelă numită Frida, care apare în prima parte a filmării, născută în captivitate în Germania.
    🟢 La evenimentul de mare interes pentru biodiversitatea din Europa au mai participat, alături de Ministrul Mediului din Thuringia, alte persoane din cadrul Ministerului Mediului și Agriculturii, precum și dr. Volker Gebhart, membru al Consiliului de Administrație al Thuringen Forst, dr. Katrin Vogel, directoarea Parcului Natural Hainich și a Centrului pentru Pisici Sălbatice Hutscheroda, dr. Markus Port, coordonator al proiectului din partea BUND și al Universității din Gottingen, dr. Max Boxleitner, expert în râși din partea WWF Germania, Frank Herrmann, directorul general al asociațiilor fondurilor de vânătoare din Thuringia, și Ludwig Gunstheimer, președintele asociațiilor fondurilor de vânătoare din Thuringia.
    credit video: WWF Germania
    *****
    ℹ️ 🇬🇧 A lynx male from Romania contributes to saving the lynx population in forests of Thuringia, in Germany, within an European project
    #Păduri #DezvoltareDurabilă #ConteazăPentruViitor #Silvicultură #Silvic #Pădure #Natură #Mediu #Forests #Forest #Forestry #Nature #Environment

Komentáře • 17

  • @andriano22
    @andriano22 Před 22 dny +1

    Draga Rumänien, multumim pentru donatie si promitem ca nu mai defrisam padurile voastre si nici gunoi nu va ma trimitem , cu miile de tone. semnat Deutschland, Danke!

  • @iulianabrezeanu8001
    @iulianabrezeanu8001 Před 24 dny +2

    Da, ce sa zic? Sperăm de bine pentru acest exemplar frumos si ii uram succes in acomodare. Metoda... este practicată si cu alte animale.
    Poate ne tineti la curent. Am aflat ca are si nume, Viorel. Sanatate Viorele!!!!!

  • @salgal1278
    @salgal1278 Před 24 dny

    Sper gut.

  • @killjoy1019
    @killjoy1019 Před 24 dny +2

    Ati dat deja 10 rasi la croati, acum inca 10 la germani. Nu este ok asa ceva, mai ales ca rasul este destul de rar si la noi.

    • @misscg367
      @misscg367 Před 23 dny +3

      Nu e rar la noi... De ce nu e corect? Si noi am primit zimbrii din Polonia de exemplu...

    • @killjoy1019
      @killjoy1019 Před 23 dny

      @@misscg367 Rasul este destul de rar si la noi, nu se compara cu populatia de ursi sau de lupi. In plus nici nu se stie prea bine cati avem, numarul estimat fiind deseori exagerat, ca sa poate fi vinat. In plus se captureaza mai ales masculi, care sint mai rari decat femelele.
      Si aceste capturi nu se fac pe gratis. Daca mai adaugam renumele pe care il are romsilva cand este vorba de presevarea naturii in romania, se defineste un tablou urat. Nu se compara cu situatia in Polonia, care au un numar mare de zimbri si unde se stie exact cati zimbri traiesc acolo.

    • @killjoy1019
      @killjoy1019 Před 23 dny

      @@misscg367 Ma blochezi tu sau romsilva? Nu poti sa imi vezi raspunsul decat daca dai pe "comentarii noi"

    • @misscg367
      @misscg367 Před 23 dny

      @@killjoy1019 Pai te cam blochezi singur :) Ia si informeaza-te inainte de a afirma un neadevar, google e free

    • @killjoy1019
      @killjoy1019 Před 23 dny

      @@misscg367 JAKUB KUBALA, Conservation needs of the Carpathian lynx population: „the status of the species in the Carpathians was based solely on “expert opinions”, while relevant scientific data were restricted. Recent research indicated that these figures are not reliable and strongly overestimate the population size.“
      Sa dai rasi fara sa stii de fapt cati avem ramane problematic, din punctul meu de vedere.