Raf Tipi Hoparlör mü, Kule Tipi Hoparlör mü Daha İyi?

Sdílet
Vložit

Komentáře • 57

  • @burakharley272
    @burakharley272 Před 2 měsíci +3

    Ben tercihimi tek geçiş frekansı olduğundan ve desibel olarak 18 m2 odaya gayet yeterli olacağından dolayı raf tipinden yana kullandım ve Dynaudio Special Forty aldım. Ayak olarakta Solidsteel SS-6 aldım. Ayakların içine de ince taneli kedi kumu doldurdum. İlk defa hifi sistem kurmuş oldum. 6-7 yıllık hayalim gerçek oldu :)

    • @MuseicSoundworks
      @MuseicSoundworks  Před 2 měsíci +1

      Güle güle kullanın Burak bey. Selamlar 🙋🏻‍♂️.

  • @engineng449
    @engineng449 Před měsícem

    Harika tespitler , bende son 5 yıldır bookself kabinlere geçmiş durumdayım. Boyutlarına göre çok iyi iş çıkaran bookselfler var gerçekten. Hem birim alandan oldukça tasarruf sağlayabiliyorsunuz. Dinlediğim müzik türünde çok başarılı iş çıkaran Dali spektör 1 ler şuan hem bass hem tiz dengesi açısından ufak bir yaşam alanımı fazlası ile doldurup tatminkar bir ses kalitesi sunuyor.

  • @1buraktoraman
    @1buraktoraman Před 2 měsíci +1

    Eşim yamaha ns 777 i çok beğenmişti. Aradan kaç yıl geçti hala o ne güzeldi bunlar ne şimdi diyor :)

  • @ondertuzunalp7398
    @ondertuzunalp7398 Před 2 měsíci

    Üstad bir önceki videonuza göre sizi çok daha iyi gördüm , süratle eski sağlığınıza kavuşuyorsunuz . Yine bizleri bu güzel videolarınızdan mahrum bırakmadığınız için teşekkür ederim . Konuyu da çok güzel ve tüm detayları ile anlattığınız , çok faydalı bir video olmuş . Büyük bas driverı olan vintage tarz hoparlörler sanki bu iki sınıfın arasında kalıyor gibiler . Ben çok uzun yıllar vintage tarzı custom made hoparlörlerimi dinledim , şehirde bir yazlık ev ortaya çıkınca bir çift , tipik bir bookshelf olan Altec Lansing 85 almıştım . Aynen tanımladığınız gibi , seslerin netliğinde hatta frekans aralığında da bir sorun yok 48 Hz. leri alabiliyorum , fakat büyük abilerin sahnesi , yayılımı çok eksik kalıyor . Salonum 45 m2 , vintage kabinlerimdeki driverları yepyeni bir enclosure içine takmak üzereyim ama WAF sorunu gerçekten çok önemli 😃çok taviz vermek zorunda kalıyorum

    • @MuseicSoundworks
      @MuseicSoundworks  Před 2 měsíci

      Teşekkürler Önder bey. Evet, vintage diyebileceğimiz büyük bas sürücülü kabinler arada kalıyor, hem oldukça sağlam bas performansına sahip oluyorlar ama çoğunda netlik ve detay problemi olabiliyor. Biraz kabinden, biraz crossover yapılarından, biraz da büyük basların çok dinamik olamaması gibi durumlar var. O yüzden sektör büyük hacimler için daha çok dar ama yüksek kabinlere doğru kaydı. Tek büyük bas ünitesi yerine 2 orta boy bas kullanımı daha dinamik sese imkan veriyor. Selam ve sevgiler.

  •  Před měsícem

    Klipsch cf 4 dedim ve daldan dala atlayarak gözden kayboldum..

  • @esinsonat675
    @esinsonat675 Před 2 měsíci

    ,
    öncelikle tekrar geçmiş olsun..
    ..
    evinizde müzik dinlediğiniz odanın hacmine ve yerleşim durumuna göre değişebilir bu durum..
    ben raf tipi hop.leri öneriyorum..
    (sisteme gerekirse bir subwoofer 'aktif-pasif' eklenebilir..)
    müzikle dolu, sağlıklı günler..
    ..
    .

  • @jawuz
    @jawuz Před 2 měsíci +1

    Çalışma odam küçük olduğu için ve hayatım bilgisayar monitörünün önünde geçtiği için raf tipi +Subwoofer. Çünkü ne kadar iyi olursa olsun 100 cm'den alt frekansları istesen de duyamıyorsunuz. subwoofer'ımı da oturduğum yerden en iyi bas duyulan uzak köşelerden birisine koydum , duyulmayan alt frekansları verecek şekilde lowpass ayarladım.

  • @ataakbulut6665
    @ataakbulut6665 Před 2 měsíci

    bu faydalı video için size teşekkür ederim, ben kendime ait 16m'lik odamda kef ls 50 wiriless ii. aktif hoparlör kullanıyorum, kefle ilk kez bu sene tanıştım ve gerçekten müthişmiş, bana kalırsa orta büyüklükteki yerler için kesinlikle raf tipi hoparlörler daha kullanışlıdır ve taşıması yer değiştirmesi bakımından daha rahattır. fakat şayet odam daha büyük olsaydı kef ls 60ı alırdım.

    • @MuseicSoundworks
      @MuseicSoundworks  Před 2 měsíci

      Çok güzel, güle güle kullanın. Selamlar 🙋🏻‍♂️.

  • @erkutmozturk
    @erkutmozturk Před 2 měsíci

    Üstat Allah acil şifalar versin. Ben normalde Kule tipi çok seviyorum. Raf tipine bir kaç ay önce yer sıkıntısından geçtim. Önyargılarımı kıracak şekilde All in one (Triangle AIO Twin) Raf tipi hoparlörden çok memnun kaldım. Tekrar Uygun ortam bulursam yine kesinlikle kule tipine geçerim. Hatta All in one sistemlere sıcak bakmazken Kule tipinde de All-in-one tereddüt etmeden alır kullanırım. Büyük rahatlık. Sizin de değerli yorumlarınızda bahsettiğiniz gibi oda M2 ye ve ağırlıklı dinlenilecek müzik tipine göre seçmekte fayda var.

  • @OmerOmer-vz5cm
    @OmerOmer-vz5cm Před 2 měsíci +3

    Öksürük zamanla geçiyor.Hapşırırken mutlaka yastık kullanın.Soğuk ortamlarda bulunmayın.Evinize biri gelirse ,mutlaka maske takın yanında olacaksanız

    • @MuseicSoundworks
      @MuseicSoundworks  Před 2 měsíci +1

      Teşekkürler 🙋🏻‍♂️.

    • @HollyShitz
      @HollyShitz Před 2 měsíci

      Hapşırırken yastık kullanılmaz, hapşırmak vücuttaki zararlı bakterileri dışarıya atmak için var zaten, yastıkla bakterileri dışarıya atamazsın. Bilginize....

    • @MuseicSoundworks
      @MuseicSoundworks  Před 2 měsíci +1

      @@HollyShitz Merhaba, yastık göğüs desteği için kullanılıyor, açık kalp ameliyatı sonrası kesilen göğüs kemiğinin öksürür veya hapşırırken desteklemek için. Selamlar 🙋🏻‍♂️.

    • @HollyShitz
      @HollyShitz Před 2 měsíci

      @@MuseicSoundworks yastıkla ağız kapatılmıyor mu ben öyle biliyordum 🤔

  • @mtayfur83
    @mtayfur83 Před 2 měsíci

    Değerli videoolarınız ve bilgi paylaşımı için teşekkür ederim üstadım. D sınıfı Fosi Audio amplifikatörler hakkında deneyiminiz var ise yorumunuzu merak ediyorum açıkçası. Saygılarımla... 🙂

    • @MuseicSoundworks
      @MuseicSoundworks  Před 2 měsíci

      Teşekkürler. Elimde bir adet Fosi ürünü inceleme için bekliyor, ama bir türlü fırsat olup inceleme gerçekleştiremedim. Ama genel olarak fiyat/performans açısından çok beğenilen ürünler olduğunu söyleyebilirim. Selamlar.

  • @OmerOmer-vz5cm
    @OmerOmer-vz5cm Před 2 měsíci +1

    Bütçe nedeniyle ikinci el hoparlör tercih ediyorum.İkinci elde kule tipi hoparlör ler düşük ohm lu.Raf tipi olanlarda ohm seçeneği daha fazla

    • @HollyShitz
      @HollyShitz Před 2 měsíci

      Ben bütçe nedeniyle çöpe atılan yatak odası takımını eve taşıyıp dekupajla kesip kabin yapıyorum. Ohmajına falan bakmıyorum 🥰🤭😊

  • @HollyShitz
    @HollyShitz Před 2 měsíci +1

    Hep aradığım konuydu yarım saat dinlerim 👍 geçmiş olsun bu arada 😢

  • @mehmetcamat4458
    @mehmetcamat4458 Před 2 měsíci +1

    Ben de stand mount kullanıyorum. KEF R3 Meta büyükçe bir raf tipi hoparlör. Subwoofer pek gerektirmese de KEF KC62 sub ile kullandığımda full range daha zenginleşiyor ses. Raf ta midrange biraz daha temiz gibi geliyor bana bunun sebebi de bence basın mide range i bozmasını önlüyor. Zaten yakından dinlediğim için çok güçlü ses ihtiyacım yok.

    • @MuseicSoundworks
      @MuseicSoundworks  Před 2 měsíci

      Güzel bir seçim, oldukça kompakt ve de 3 yollu. Selamlar.

  • @mehmettoren6488
    @mehmettoren6488 Před 2 měsíci +1

    Geçmiş olsun.

  • @masajbeyrifat6895
    @masajbeyrifat6895 Před 2 měsíci

    Kızıl ötesi ışık lambası ile gergin kaslarınızı yumuşatabilirsiniz. Dalga boyları bas sesler gibi yüksek (frekansları düşük) olduğu için , enerjisini daha derine vermektedir. . . . . . . Bu kabinlerin sıradan hoparlörlerden farkı da , bas seslerin kuvvetidir. Normal hoparlörde sesi daha iyi duymak için volümü yükseltirken kabinlerde daha düşük volümde müziği aynen duyabiliriz. (Kulaklıklar sesi çok yakından verdiği için uzun sürede doğal algıyı bozabilir) Tizler de sesin üst harmoniklerini en yüksek frekanslarına kadar vererek en doğal etkiyi sağlayabilmektedir. Ortam dan etkilenerek akustik / yankılanma etkileri sağlarlar. Yarasalar daha da yüksek frekanslarla, ortamı sesle görebilmektedir. Kaliteli bir kabin olmadan müzik dinlemek , malumat elde etme dışında boşa zaman öldürmektir sanırım.

  • @erdalgungor2024
    @erdalgungor2024 Před měsícem

    Argon Audio kule hoparlörler hakkında bilginiz var mı?

  • @fmc_kaya
    @fmc_kaya Před 2 měsíci +1

    Geçimiş olsun.Benim odam 16m2 ve kule tipi 4 yollu hoparlör kullanıyorum.Basslar aşırı fazla geliyor bazı müziklerde.Bass Trap çözüm olur mu acaba hocam?

    • @MuseicSoundworks
      @MuseicSoundworks  Před 2 měsíci +1

      Merhabalar. Muhtemelen bass trap'ler faydalı olur ama odanın durumunu iyi analiz etmek lazım. Oda akustik düzenlemesi uzmanı olduğum bir konu değil. İyi bilen birine danışmakta fayda var. Selamlar.

  • @birolnaber
    @birolnaber Před 2 měsíci

    merhaba, öncelikle geçmiş olsun, ne kusuru olur mu öyle şey, varlığınız daim olsun. konuya gelirsek; 25-30 bin tl civarı raf tipi giriş seviye sistem tavsiyeniz ne olurdu? yüksek oranda elektronik ve klasik müzik dinliyorum.

    • @MuseicSoundworks
      @MuseicSoundworks  Před 2 měsíci

      Teşekkürler, model olarak şu anda yazamıyorum ama Elac, Q Acoustics, Wharfedale veya Klipsch markalarının giriş seviyesi ürünlerine bakmanızı tavsiye ederim. Örnek olarak ELAC Debut 2.0 5.2 çok beğenilen bir modeldir.

  • @blackmirror2992
    @blackmirror2992 Před 2 měsíci

    Open baffle hoparlörleri daha çok seviyorum. Daha naturel soundlu ve kabin olmadığından gereksiz rezonanslarda oluşmuyor.

    • @MuseicSoundworks
      @MuseicSoundworks  Před 2 měsíci

      Evet, open baffle kabinlerin kendine has sesi ilginç ve şaşırtıcı, ama odada yerleştirilmeleri daha zor. Eğer iyi bir kurulum olursa etkileyici ses elde edilebiliyor. Selamlar.

  • @volkankangal7306
    @volkankangal7306 Před 2 měsíci

    Hocam selamlar, pasif hi-fi hoparlörler yerine neden frekans aralığı daha geniş aktif referans monitörleri (focal vs genelec)tercih etmiyoruz gündelik dinlemeler için?(örn 10-12 m2 bi alanda)ve ya o monitörler odyofiller için neden tavsiye edilmez de(dj'lerin-tonmaisterlerin tekelinde kalır : ) ) karmaşık bi set-up tavsiye edilir; fikrinizi öğrenmek isterim. Tekrar geçmiş olsun,acil şifalar dilerim.

    • @Mr.Analyzer
      @Mr.Analyzer Před 2 měsíci

      Çünkü gerçekte çoğu referans değil o yüzden. Ayrıca referans terimi sadece hoparlörlerle sınırlı değildir. Sesin kayıt kaynağı (örneğin belirli bir döneme ait cd katalog nosu), ara bağlantı türü, oynatım için gereken yazılım veya playerlerin özellikleri de dahildir. Ben Klipsch R-51PM kullanıyorum, bazı en seçkin ve en nadir referans kayıtlarla test ettim gerçekten çok başarılı.

    • @MuseicSoundworks
      @MuseicSoundworks  Před 2 měsíci

      Öncelikle şu videomu izlemediyseniz ona bir bakın: czcams.com/video/ZGiyv9IwA-I/video.html
      Benzer başka bir soruya verdiğim cevaptan alıntıdır: Burada kararı kullanım şekliniz ve beklentilerinize göre vermeniz gerekir. Ayrıca ürün bazında da çok farklılılar olabiliyor, bazı monitörler sadece yakın alanda iyi ses verebilirken, bazıları yakın ve uzak bölgede başarılı çalışabiliyor. Monitörlerin ses karakteristiği herkesin hoşuna gitmeyebiliyor bu arada, çoğu ev tipi HiFi ürün kulağa hoş gelecek şekilde doğrusal olmayan frekans cevabına sahip, monitörler ise daha doğrusal olmayı hedefliyorlar. Ben iyi bir monitörü ev tipi kabinlere tercih edebilirdim,, örneğin Genelec'in Ones serileri gibi, sağladığı akustik düzeltme olanaklar da ekstra avantajlı olurdu. Ama her monitörü de seveceğimi sanmıyorum. Uzun vadede bana en çok hitap edenler KEF'in Reference serileri gibi, ses karakterisitiğini çok fazla bozmayan, daha nötr HiFi kabinler oluyor.
      Selamlar.

    • @volkankangal7306
      @volkankangal7306 Před měsícem

      @@MuseicSoundworks Teşekkür ederim, selamlar.

  • @korayk19
    @korayk19 Před 2 měsíci

    Selamlar kabin içi rezonans QTC değeri 0.707 ve altın oran kullanılırsa en az seviye en doğru çalma olur. Portlu yada mühürlü kabinde.

    • @MuseicSoundworks
      @MuseicSoundworks  Před 2 měsíci

      Merhaba Koray bey, Qtc sadece kapalı kabinler için geçerli. Portlu kabinlerde farklı hesaplama yapılıyor. Selamlar 🙋🏻‍♂️.

  • @user-yv5ln2sj5n
    @user-yv5ln2sj5n Před 2 měsíci

    *ABİ SELAMLAR MEVCUT'TA CREATİVE T20 MODELİ KULLANIYORUM YAKIN MESAFEDEN SANIRIM ONDAN KULAKLARIM AĞIRIYOR BİRDE KABİN KAYNAKLI YANKI SESİ VAR NASIL TARİF EDİM DAVUL SESİ GİBİ HER NE KADAR İNCE AYAR YAPMAYA ÇALIŞŞAM'DA SES KARTI İLE SORUNUM DEVAM EDİYOR*

  • @mariokaldato
    @mariokaldato Před 2 měsíci +1

    Villa yada mustakil evde yaşamiyorsaniz ben raf tipinden yanayim. Hatta aktif referans daha tercih sebebi

    • @HollyShitz
      @HollyShitz Před 2 měsíci +1

      Villada yaşasam ses sistemini naapıyım 😊

    • @MuseicSoundworks
      @MuseicSoundworks  Před 2 měsíci +1

      Müstakil ev farklı seçeneklerin kapısını açıyor 🤩. Selamlar 🙋🏻‍♂️.

    • @mariokaldato
      @mariokaldato Před 2 měsíci

      @@HollyShitz 😁😁😀parti veririz bro

    • @HollyShitz
      @HollyShitz Před 2 měsíci

      @@mariokaldato evet yemişim raf tipini referansını 🤣 🔊🔊🔊

    • @mariokaldato
      @mariokaldato Před 2 měsíci

      @@HollyShitz 😁😁😁

  • @umut-25
    @umut-25 Před 2 měsíci

    16 ohm hoparlör mü daha iyidir yoksa 8 ohm hoparlör mü?
    ( 16 ohm'u pek önermiyorlar da o yüzden soruyorum? )
    ( galiba 16 ohm hoparlörler bas'tan ziyade tiz seslere daha yakın oluyormuş? )
    adamın birisi 4 0hm ile 8 ohm'u karşılaştırmış : czcams.com/video/FiQR2iHXTko/video.htmlsi=b5_QI_ln6rMh--Ru

    • @MuseicSoundworks
      @MuseicSoundworks  Před 2 měsíci

      Empedansa göre iyi veya kötü demek doğru olmaz, 16 Ohm genelde HiFi ürünlerde pek rastlanmayan bir değer, çoğunlukla 8-6-4 Ohm gibi değerler söz konusu. 4 Ohm gibi düşük empedanslı ürünler, amfiye daha fazla yüklendikleri için, her amfiyle iyi sonuç vermeyebilirler. Ama 8 Ohm ürünler, amfiler açısından sürülmesi daha kolay kabinlerdir. Kullandığınız hoparlörün empedansı düşükse, belirli ses ayarında empedansı yüksek olana göre daha fazla ses üretecektir. Örneğin bir amfiye önce 8 ohm bağlayıp dinlerseniz, sonra ses seviye ayarını hiç değiştirmeden 4 ohm hoparlör bağlarsanız, diğer şartlar aynı kalmak koşuluyla, daha fazla ses çıkacaktır. Çünkü 4 ohm aynı voltaj seviyesinde daha fazla güç çekecektir. Ama bu daha iyi olduğuna işaret etmez. 4 Ohm ürünler, genelde otomobil sistemlerinde çok kullanılırlar, çünkü 12V aküden daha kolay şekilde yüksek güç üretebildikleri için. Konu çok detaylı, kısaca yazmaya çalıştım. Selamlar.

    • @umut-25
      @umut-25 Před 2 měsíci

      @@MuseicSoundworks 4 ohm distorsiyon oranını çok yükseltiyormuş, genelde 8 ohm tavsiye ediyorlar!
      Çoğu TV hoparlörü genelde 8 ohm oluyor!

    • @MuseicSoundworks
      @MuseicSoundworks  Před 2 měsíci

      @@umut-25 Çok genel ve yanlış bir ifade bu, hoparlör ve kullanılan sisteme göre değişir. Selamlar.

  • @eyupozbek898
    @eyupozbek898 Před 2 měsíci

    Yas kac abi