‘Yok’u Yoklamak: Niye var var da yok yok? - Levent Kavas

Sdílet
Vložit
  • čas přidán 27. 08. 2024
  • Levent Kavas'ın 'yok'u yokladığı konuşma serisinde üçüncü bölüm:
    "Leibniz gelmiş geçmiş felsefecilerin en iyimseriydi belki de: Olanaklı dünyaların en iyisinde yaşadığımızı düşünürdü; dünya varsa bir nedeni vardı, biz varsak varolmamız gerektiğinden vardık. İlkin “daha çok … değil” ilkesini evirip çevirip yeter neden ilkesini türeten bu uyanığın dile getirdiği, Heidegger’in de “doğaötesinin temel sorusu” dediği “Niye var var da yok yok?” sorusunu sormaya ne gerek vardı?"
    Levent Kavas: Hacettepe Üniversitesi'ndeki lisans eğitiminden sonra, yüksek lisansını ve felsefe doktorasını 1995 yılında ODTÜ'de tamamladı. Uzmanlık ve çalışma alanları Eskiçağ Felsefesi, Yeniçağ Felsefesi, Marx, Nietzsche, Wittgenstein'dır. 2012'den bu yana Yeditepe Üniversitesi'nde öğretim üyesi.
    #İstanbulEdebiyatEvi #Sonbahar2021Sezonu #FelsefeKonuşmaları

Komentáře • 2

  • @numan9117
    @numan9117 Před 8 měsíci

    "Leibniz bisey diyor, almanca olarak 'etwas' " onu her alman oyle soyluyor zaten etwas deyince Leibniz normal bir alman oluyor :) terminolojide bogulmak diye buna derim. Ortalama insana hitap eden bir konusma gibi kayit edilmis belki ama hicbir context'e dayanmadan abimizi dumduz anlatiyor. Neden yok'u konusuyor? Herhalde cani istedigi icin. Onun disinda tesekkur ederiz gayretleriniz icin.

  • @mineokcuoglu8557
    @mineokcuoglu8557 Před rokem

    Teşekkürler