Vantaanjoki ja keskiaika, osa 5/5. Helsingin pitäjän kirkko - kaikkien kirkko.

Sdílet
Vložit
  • čas přidán 24. 06. 2024
  • Suomen keskiajalla 1100 - luvulta reilu neljä sataa vuotta eteenpäin suomalaiset asuivat paljolti pienissä kylissä. Elettiin luontaistaloudessa, jolloin talonpojat harjoittivat alkeellista maanviljelystä ja karjanhoitoa. Nykyisen Helsingin ja muun pääkaupunkiseudun keskeisin paikka oli Vantaanjoen, sen sivujoen Keravanjoen ja vanhan Kuninkaantien risteilykohtaan syntynyt kirkonkylä, nykyinen Helsingin pitäjän kirkonkylä ja sen lähiympäristö. Helsingin kaupunkihan perustettiin vuonna 1550 jokisuulle satamakaupungiksi kuningas Kustaa Vaasan toimesta keskiajan jo väistyttyä.
    Keskiaikaharrastus tapahtumineen on alkanut kiinnostaa suurta yleisöä monilla paikkakunnilla kautta maan. Pääkaupunkiseudulla Helsingan (Helsingin) keskiaikapäiväksi kutsuttua tapahtumaa markkinoineen vietetään vuosittain elokuussa. Tapahtumapaikkana on Helsingin pitäjän kirkonkylässä sijaitseva vuonna 1460 rakennettu Vantaan Pyhän Laurin kivikirkko lähiympäristöineen. Järjestäjinä ovat Vantaa-Seura ja Tikkurilan seurakunta yhteistyökumppaneidensa kanssa.
    Tässä osassa 5/5 Tikkurilan seurakunnan kirkkoherra Janne Silvast kertoo Helsingin pitäjän kirkon roolista, toiminnoista ja tapahtumista sekä tarjoamista palveluista ennen ja nyt.

Komentáře •