Türk Tarımının Sorunları Çözülür Mü ? (Çiftçiler Günü & Ekim Dikim Planı Nedir? )

Sdílet
Vložit
  • čas přidán 12. 05. 2021
  • Emekleriyle toprağı yoğuran çiftçilerimizin Dünya Çiftçiler Günü kutlu olsun.
    Ekim Dikim Planı Nedir ?
    Ekim-dikim imarı ile arz-talep dengesi korunmuş olacak. İhracat ürünleri imara dahil edilginde yurtdışı pazar araştırmaları anaç ve çeşit istekleri uyumuna göre fizibilite yapıldığında,
    Türkiye çocukluğumuzdan beri bize derslerde öğretilen kendi kendine yetebilen bir ülke olduğu ispatlanmış olacak ve Avrupa'nın, Rusya'nın hatta Çin'e kadar bir çok ülkenin meyve sebze tedarikçisi olacaktır.
    Unutmayın ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine ulaştıracak ve güçlü ekonomiye sahip kılacak tek şey ÜRETMEKTİR.
    Traktör Ve Ekipman İncelemeleri : www.kisa.link/Oplb
    Tarımda Zirai Mücadele Yöntemleri: www.kisa.link/Oplc
    Tarımda Püf Noktalar : www.kisa.link/Opld
    Bilinçli Tarım : www.kisa.link/Ovvy
    #ÇifçilerGünü #Çifçi #alkantarım
    ➡Detaylı bilgi için;
    *Whatsaap ile tek tıkla bize ulaşabilirsiniz.
    wa.me/message/AZCNP6AQQT37P1
    Sosyal Medya Hesaplarımız;
    *İnstagram adresimizi takip edebilirsiniz:
    / alkan_tarim
    *Facebook adresimizi takip edebilirsiniz:
    / alkantarimofficial

Komentáře • 8

  • @KruJawPanadda
    @KruJawPanadda Před 3 lety +1

    👍👍👍👍

  • @cem8662
    @cem8662 Před 3 lety +1

    👏👏👏

  • @safakalay8350
    @safakalay8350 Před 3 lety +2

    Mustafa bey öncelikle çalışmalarınızdan dolayı sizi ve ekibinizi tebrik ediyorum. Türk tarımının sorunları hakkında birkaç ekleme yapmak istiyorum. Öncelikle ekim dikim planı ve arz talep dengesi hakkındaki tüm söylemlerinize katılıyorum .Yalnız Türk tarımı günümüz itibariyle tükenmişlik noktasında. Nisan ayı itibariyle üretici enflasyonun %35.17 olduğu , tüketici enflasyonun ise %17.14 olduğu bir ülkede üreticinin ayakta kalma ihtimali yoktur. Artık çiftçilerimiz nadasa tarla dahi bırakamaz hale geldi .Sürekli borçlanan çiftçi bölgemizde dahi ikinci mahsul arayışı içine giriyor. Peki bunda ne gibi bir sorun var. Öncelikle Ekim dikim planı yapılsın ama tek başına yetersiz bir arayış. Buna yanı sıra şehircilik ve nüfus planlaması yapılması gerekiyor.18 milyon kişiyi tek bir vilayete toplayarak ve bu 18 milyon kişiyi beslemek için sürekli Anadolu bölgesinden üretim yapılarak hiç bir yere varamayız. Bugün Avrupa başkentlerinde dahil şehirlerde sürdürülebilir tarım yapmak için çalışmalar yapıyor. Lojistik , depolama , dağıtım ,tazelik gibi ağır giderleri önlemek için yerinde üretim yapılmaya başlanıyor. Yani bir şehir kendi kendini besleyebilmeli. Diğer bir nedeni ise doğayı korumamız gerekli . Ülkemizin doğası sadece bize ait değil. Bizden sonraki nesillerinde bugünkü doğada ,suda, ormanda hakları var. Ülkemiz su fakiridir. Bizler ise çiftçi olarak sürekli su tüketiyoruz . Peki tüketelim ama bilinçli bir tüketim söz konusu mu?
    Örnek verecek olursak :Bölgemiz göller bölgesi ama neredeyse kurumayan göl kalmadı. Bölgemizin en büyük gölü olan Eğirdir gölü aynı zamanda Türkiye'nin en büyük içme suyu kalitesine sahip kaynağı ve ülkemizin su garantisi konumundaydı. Bugün yaşadığımız kuraklık ,bilinçsiz tarımsal sulama ve yetmezmiş gibi Hes için kullanılan su, bu cennet güzelliğindeki Eğirdir gölünü içler acısı duruma getirdi. Artık neredeyse tarımsal sulama için kullanacak su kalmadı. Çiftçiler olarak şimdide bilinçsiz bir şekilde hiç hesabı yapılmadan sulama kuyuları açmaktayız. Sıra Eğirdir gölünden sonra şimdide yerin altındaki suya geldi.
    Peki şimdi bir hesap yapalım ; Bugün tarım için harcanan neredeyse tüm üretim giderleri ithal ve bunun yanı sıra bilinçsiz kullanılan tarım ilaçlarıyla ve kimyasal gübrelerle kirlenmekte olan yer altı su kaynaklarımız ve topraklarımıza birde kuruttuğumuz Eğirdir gölünü eklersek ,üretimimizin ne ülkemize nede bizlere bir faydası olacağını düşünmüyorum. Ürettik mahsul değerinde satılmadı. Isparta elma yetiştiriciliğinde marka haline geldi ama ortada ne göl kaldı, ne kirlenmeyen doğamız nede elma ihracatımız % 3' ün üzerine çıkabildi. Mayıs ayı geldi soğuk hava depoları elmayla dolu satılmadı. Çiftçiler olarak işimiz gerçekten çok zor. Umarım ki bilimsel çalışmaları yıllar önce başlamış olan bilinçli tarımsal üretim ülkemizde yaygınlaşsın.
    Dünya çiftçiler günümüz kutlu olsun...

  • @ramazanheybeli8724
    @ramazanheybeli8724 Před 3 lety +1

    Bayramınız kutlu olsun,

    • @ALKANTARIM
      @ALKANTARIM  Před 3 lety

      Saolun sizinde ramazan bayramınız mübarek olsun.

  • @huseyinisauysal8276
    @huseyinisauysal8276 Před 3 lety +1

    Hemen sonuç alınabilecek bir çözüm, videoda da anlattığınız üzere elimizde veriler mevcut, veriye dayalı model ve tahminler ile üretim planlaması yapılabilir , bu model uygulandığı taktirde girdiler bile planlanıp maliyet kontrol edilebilir, ihracat ithalat programları oluşturulabilir , emeğinize sağlık..

  • @aykutecer7237
    @aykutecer7237 Před 2 lety

    Abi elma 5 yaşında elma ağaçlarında güçlü sürgünler için ne tür uygulama yapmalıyız yardımcı olurmusunuz