Çocukların Yeteneklerini Nasıl Öldürürüz?/ Behiye Yılmaz- Eğitimci, Yazar

Sdílet
Vložit
  • čas přidán 24. 04. 2024
  • .....BEHİYE YILMAZ
    Hakkında : 1966 yılında Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde doğdu. İlkokulu ortaokulu ve liseyi K.Maraş’da okudu. Eskişehir Anadolu Üniversitesinde “Ev Ekonomisi Bölümünü” okurken aynı zamanda yan dal olarak İşletmeyi Bitirdi. Yüksek Lisansını Hasan kalyoncu Üniversitesinde yaptı. Tezini “ Yeteneklerin Yedeklenerek Yetenek Havuzu Oluşturulması” konusunda tamamladı. Birçok okulda bu konuyla alakalı seminerler verdi.
    .....Edebiyata olan ilgisi bir gazeteye gönderdiği köşe yazısıyla başladı. Daha sonra bir yarışmaya gönderdiği öykünün derece alması sonucu öykü yazmaya başladı. Bu arada” Geleneksel Türk Sanatları” konusunda farklı yerlerden icazet aldı. Türkiye genelinde, Görsel Sanatlar alanında birçok yerde çalışmaları sergilendi. Milli Eğitim Bakanlığında ve çeşitli özel kolejlerde Teknoloji Tasarım ve Görsel Sanatlar Öğretmenliği yaptı. Daha sonra özel bir üniversitede sürekli eğitim merkezinde Öğretim görevlisi olarak bir süre görev yaptı. Uluslararası IB VE PYP alanında sertifika alarak PYP koordinatörlüğü yaptı. ÜYÜKEP çatısı altında üstün yetenekli öğrencilerle çalışmalar gerçekleştirildi. SANAT TERAPİSİ VE ÇOCUK RESİMLERİ ANALİZİ VE PSİKİKOLOJİK TESTLER konusunda eğitimini tamamlayarak, bu konularda seminerler ve eğitimler verdi. Geleneksel Türk sanatlarıyla beraber farklı sanat dallarında çalışmalar gerçekleştirdi. Yurt içi ve Yurt dışında resim sergileri açıldı.Sanat alanında bir çok ödüle layık görüldü. Özellikle Ebru sanatı ile ilgili birçok okulda seminerler verdi.
    .....Çalışmaları ile uluslararası ve ulusal platformda pek çok ödüle layık görüldü. “KIRMIZI ETEK VE BEYAZ PAPATYALAR” ve “ÖYKÜ KAPISI” isimli öykü kitabı yayınlandı. Anı yazılarından oluşan “Mavilerde sefer etmek” isimli birden çok yazarın eseri bulunan kitapta “Orda bir köy” isimli yazısı yayınlandı. Kazakistan-Türkiye ile ortak hazırlanan şair ve yazarlar etkinliğinde Türkiye’yi temsilen davet edildi. Öykülerinden biri Kazakçaya çevrilerek yayınlandı. EDEBİYAT VE SANATTAN YANSIMALAR, YETENEK AVCISI, BADİŞ İLE MERVİŞ isimli kitapları yayınlandı. Türkiye de ilk olarak öyküleştirilen “unutulmaya yüz tutan 100 Türk büyüğü” kitabı ile uluslar arası platformda ödüle layık görüldü. Ayrıca , MİRAYIN UÇURTMRSI, KALEM MİRAY, TAVŞAN MİRAY,DAMLA MİRAY VE UĞUR BÖCEĞİ, TOHUM MİRAY İSİMLİ SESSİZ ÇOCUK KİTAPLARI yayınlandı. En son SESSİZLİK HIRKASI İSİMLİ KİTABI OKUYUCULARLA BULUŞTU. MEKTUP EDEBİYAT DERGİSİNDE ve HRC MEDYA da köşe yazarı ve genel yayın yönetmeni olarak görev yaptı. GelenekselTürk Sanatları konusunda ve Sanat Terapisi ile ilgili dersler vermeye devam etmekte. Edebiyat ve Sanat dalında çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir.
    Türk Kültür Platformu, Türk kültür ve sanatını yaymayı amaçlamaktadır. Türk kültürüne katkıda bulunmayı, Türk dünyasının birbirleriyle iletişim kurmalarını, alfabe birliğinin sağlanması yönünde çalışmalar yapmaktadır.

Komentáře •