Felsefeyle İlgili Birtakım Sorular vol2

Sdílet
Vložit
  • čas přidán 4. 07. 2024
  • Sorular şöyle mesela: ünide napıyoz, akademisyenler napıyo, felsefe için akademik eğitim şart mı, genel olarak felsefeciler napıyo vs.
  • Sport

Komentáře • 12

  • @anormalzz
    @anormalzz Před měsícem +1

    rakıya fısıldayan adamın meslek hikayeleri videosu serisi hissi yarattı bende :D

  • @Stavroginnn
    @Stavroginnn Před 5 dny

    irfan(yaşam görüsü) gelişmeden çoğu şey sığ kalıyor bence. çoğu tartışmanın kısır ve inatçı bir şekilde ilerlemesinin nedenlerinden biri.

  • @sabriefesevinc1079
    @sabriefesevinc1079 Před měsícem +1

    Bu videoya tesadufen denk geldim ve izledim. Mustafa senin gozlemleme ve yorumlama konusunda kuvvetli bir yetin oldugunu fark etmem uzun surmedi. Lakin geneli kapsayan ve gercegi arzulayan bu dusuncelerini, tam olarak anlasilabilmek icin daha iyi ifade edebilirsin. Zannimca; farkli onermeleri ve onermelerin sonuclarini iliskilendirmek, gercek orneklemelerde bulunmak, gecislerini yumusak bir sekilde yapmak ve daha az es vermek senin sozlerini daha degerli kilacaktir. Bunun disinda, gercek bir supheci ve iyi bir dinleyici olan host, cok kaliteli ve hayatin icinden sorular sordu. Bu programda genis bir bilgi havuzu, kuvvetli yorum yetenegiyle birlesmis, izlemesi keyifliydi. Umarim devami gelir

  • @emresen5388
    @emresen5388 Před měsícem +1

    Hocam Schopenhauer'ın Hegel ve felsefesi hakkında boş, zırva, mide bulandırıcı, laklaka ve gevezelik kendisine de sıradan bir kafa, cahil hatta şarlatan demesinin sebebi kişisel husümetinden mi kaynaklıyor yoksa Hegel'in felsefesini anlamadığı için mi bunları söylüyor? Söylediklerinde doğruluk payı var mı? Bu konu ve Schopenhauer hakkındaki görüşlerinizi almak isterim.

    • @mustafasaribuva7178
      @mustafasaribuva7178  Před měsícem +1

      @@emresen5388 bence schopenhauer hegel'i çok iyi anlamış, tinin fenomenolojisiyle isteme ve tasavvur hem biçim hem içerik olarak birbirlerine çok benziyorlar. Tabi ikisi de farklı dizgelerde bir şey söyleme derdinde, bu sebeple konular ilk bakışta farklı gibi gelebilir; ama bu iki filozofun neredeyse birbirlerinin aynı şeyler demeye getirdiklerini söyleyebilirim. Schopenhauer'ın hegel hakkında bu ifadeleri kullanmasının sebebinin de şahsen kendi yetersizliğinin farkında olması olduğunu düşünüyorum, tabi bu yetersizlik hegelle kıyaslandığında söz konusu. Felsefe tarihinin diğer filozoflarıyla kıyaslandığında schopenhauer'ın yeri bende ayrıdır, kant Platon aristoteles ve hegeli dışarda bırakırsak. Schopenhauer'ın eleştirilerinde de tamamen haksız olduğunu düşünüyorum, çünkü hangi hegel eleştirisine baksam, hegel tam okunmadan, tam anlaşılmadan yapılmış oluyor. Hegel'in felsefe tarihinde nadir görülen büyüklükte bir külliyatı var, bunların hepsine bakmadan adam hakkında konuşmak doğru değil. Bi de hegel çoğu filozof gibi ne demeye getireceği metnin başından anlaşılabilecek bir adam da değil, hegel bütün karşıt görünümlü fikirleri birleştiren, sentezleyen bir adam. Dolayısıyla bir dediğini diğer dediğiyle sık sık bozarak sistemini bu bozgu üzerine ören bir adam.

  • @Leerbe
    @Leerbe Před měsícem

    hocam selamlar,estetik felsefesi videolari gelir mi ?

  • @evetevet7874
    @evetevet7874 Před 20 dny

    saçma hocam

  • @pastrmatuccar16
    @pastrmatuccar16 Před měsícem +1

    bölümü bırakıyorum