Εδώ γεννήθηκε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης - Ραμοβούνι Μεσσηνίας

Sdílet
Vložit
  • čas přidán 24. 03. 2018

Komentáře • 38

  • @user-ne7sq1nd6c
    @user-ne7sq1nd6c Před 3 lety +5

    Όλοι οι Έλληνες πρέπει κάποια στιγμή της ζωής τους να περάσουν από αυτό το ιερό μέρος και να νοιώσουν υπερήφανοι ως απόγονοι του γέρου του Μωριά!!!

  • @KATERINAVARDAKI
    @KATERINAVARDAKI Před 3 lety +3

    Σε ευχαριστούμε!!

  • @lenalafa8119
    @lenalafa8119 Před 3 lety +3

    Μπράβο!!!!

  • @nenela1919
    @nenela1919 Před 6 lety +9

    Υπέροχο!! Τιμή στον Γέρο του Μωριά !!Χρόνια πολλά!!!

    • @nikosdesire7
      @nikosdesire7  Před 6 lety +1

      MARIA LAMBROPOULOU ευχαριστω πολυ!! χρονια πολλα επισης!!

  • @adelamariaadma6368
    @adelamariaadma6368 Před 2 lety +1

    👌👌👌

  • @xristosaggelopoulos1632
    @xristosaggelopoulos1632 Před 3 lety +2

    Να είσαι καλά γέρο μου

  • @user-zm6sl6kx7b
    @user-zm6sl6kx7b Před 6 lety +7

    Yπέροχο! ;)

    • @nikosdesire7
      @nikosdesire7  Před 6 lety

      Eυσταθία Αλεβίζου ευχαριστώ Έφη!!!

  • @soulakalamata
    @soulakalamata Před 6 lety +7

    Τέλειο βιντεο , μπράβοοοοο

    • @nikosdesire7
      @nikosdesire7  Před 6 lety

      Soula Kalamata ευχαριστώ Λιτσακι! χρόνια πολλά και. του χρόνου!

  • @PARAZALRECHORDS
    @PARAZALRECHORDS Před 6 lety +8

    Αδερφέ αξίζει να επισκεφθείς ακόμα τρία μέρη να τα ανεβάσεις πάνω. Μανιάκι θα σου έλεγα πηγές Ραμοβουβι πήγες, σειρά έχει η Ρεκιτσα ή αλλιώς Ιερα Μόνη Παπαφλέσσα το ησυχαστήριο και ορμητήριο του Ήρωα.. μέσα στα έλατα!! Μετά πας Ακοβο στην δραμπαλα εκεί που έγινε η μάχη της Δραμπαλας υπάρχει Ηρώο της Κεφαλής και Ηγητωρ του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα Κολοκοτρώνη. Ιδανικό σημείο για το αεροπλανακι σου 😀. Τέλος το χωριό Τουρκολεκας με το Ηρώο του Αγωνιστή Νικηταρά και δίπλα
    Ιερός Ναός υπέρ του αδερφού του που έγινε παιδομαρτυρας για την αγάπη Του Χριστού και Αγιασε. Άγιος Ιωάννης ο Τουρκολεκας.

    • @nikosdesire7
      @nikosdesire7  Před 6 lety +2

      Ευχαριστώ για τις πληροφορίες φίλε! Θα προσπαθήσω να βγάλω κάποια απο αυτά! Κάνε εγγραφή να είσαι συντονισμένος για μελλοντικά βίντεο!

  • @steliospapadakis4848
    @steliospapadakis4848 Před 3 lety +3

    ΜΟΝΟ Η ΧΟΥΝΤΑ ΕΚΑΝΕ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΑΛΑΞΑΝΤΡΟ

  • @v.douros8856
    @v.douros8856 Před 3 lety +5

    Ο Θ. Κολοκοτρωνης γνησιο τεκνο της μανας Αρκαδιας (σσ: 13 γενιες Κολοκοτρωναιων απο το Λυμποβισι και μητερα απο Αλωνισταινα) γεννηθηκε σε ενα βουνο με την ονομασια ραμοβουνι κατα την διαρκεια της αναγκαστικης μετακινησης πολλων οικογενειων απο τα χωρια τους κατα την διαρκεια τον Ορλοφικων (1770).

    • @v.douros8856
      @v.douros8856 Před 3 lety +2

      @@gulielmo4034 Η Αρκαδικη καταγωγη των Κολοκοτρωναιων ανα τους αιωνες ειναι αδιαμφησβητητη οσο πισω και να πας.... Ο Τριανταφυλλος Τσεργινης , γεννηθεις αρχων του 1500 , ο παλαιοτερος γνωστος προγονος των Κολοκοτρωναιων που αναφερεις γεννηθηκε και μεγαλωσε στο Ρουπακι Αρκαδιας [ παλαιοιστορικο χωριο 2χλμ ΒΑ του σημερινου Τουρκολεκας Αρκαδιας, ερειπια του οποιου σωζονται ακομη ] και εφυγε εν ετει 1532 απο το εν λογο χωριο μετα το αποτυχημενο κινημα του Ντορια και εγκατασταθηκε αρχικα στο Ιστορικο Αρκουδορεμα Αρκαδιας και αργοτερα στο γειτονικο Λιμποβισι Αρκαδιας οπου παντρευτηκε την κορη του προεστου της περιοχης.

    • @gulielmo4034
      @gulielmo4034 Před 3 lety +1

      @@v.douros8856 ο Κολοκοτρώνης έλεγε ότι η (φαρα) μας καταγωγή μας κρατάει από την μεσσηνια, υπήρχαν 60 οικογένειες με το όνομα τζεργινης.

    • @v.douros8856
      @v.douros8856 Před 3 lety +2

      @@gulielmo4034 χαχαχαχα.....που τα διαβασες αυτο λες ?????? Χαχαχαχαχα....Στα απομνημονευματα του αρχιζει ο Κολοκοτρωνης γραφωντας επι λεξη "" Ενας απ το Ρουπακι , πλησιον του Τουρκολεκα αφου εχαλασε το χωριο του , ανεχωρησε και ηλθε εις το Λιμποβισι....ετος 1532.... Πουθεν καταγεσαι του ειπε ο δικαστης και ο Γερος απαντησε περηφανα με την βρωντωδη φωνη του....Απο το Λιμποβισι Αρκαδιας ειμαι γω.

    • @v.douros8856
      @v.douros8856 Před 3 lety +2

      @@gulielmo4034 ποια χωρια υπαγονταν στην Μεσσηνια .....χαχαχαχα??? Που τα διαβαζεις αυτα ???? Η Αρκαδια απο τα παναρχαια χρονια ειχε τεραστια εκταση....διπλασια σχεδον απο την σημερινη....Τεραστιες περιοχες στην σημερινη Αχαια Ηλεια Κορινθια κτλ περιελαμβαναν Αρκαδικες πολεις ( Φιγαλεια, Φενεος, Κλειτορια κτλ ) οι οποιες ολες μαζι (60 + στο συνολο τους ) ειχαν κοινη εθνικη--Αρκαδικη συνειδηση, δεμενες κατα καιρους μεταξι τους με συνομοσπονδια το λεγομενο κοινο των Αρκαδων και οι κατοικοι αναφωνουσαν περηφανα "Αρκαδες Εσμεν" ...Η Κυπαρισσια ονομαζοταν Αρκαδιά λογο του οτι κατοικουσαν Αρκαδες, η Τριφυλια ονομαστηκε ετσι απο τον Αρκα Βασιλια Τριφυλο, η μικρη Μαντινεια κατοικηθηκε απο κατοικους της αρχαιας Αρκαδικης πολης Μαντινεια, η Αρκαδια ειναι η κοιτιδα των Πελασγων εαν δεν το γνωριζεις, τον πρωτοΕλληνων που κατοικουσαν στην Αρκαδια χιλιαδες χρονια πριν κατεβουν οι Δωριεις απ τα βορεια... Γιαυτο και τους Αρκαδες τους αποκαλουσαν ολοι οι αρχαιοι Ιστορικοι Προσελληνους ( δλδ παλαιοι κατοικοι, πριν ακομη την εμφανιση της Σελληνης) δημιουργησαν παραλληλα τις πρωτες αποικιες σε Ελλαδα και εξωτερικο ( Κρητη, Κυπρο, Ιταλια, Ευξεινο Ποντο), η αρχαιοτερη πολη που ειδες το φως του ηλιου ηταν η Λυκοσουρα οπου συμφωνα με τον Παυσανια ο γεναρχης των Αρκαδων Πελασγος διδαξε στους εκει κατοικους πως να οργωνουν την γη και να κατασκευαζουν καλυβες....ακομη και μυθολογικα η γεννηση των περισσοτερων θεων ( Διας, Αρτεμις, Ποσειδων ,Ερμης κτλ) τοποθετειται στην Αρκαδια. Η Αχαικη Συμπολιτεια το τελευταιο προπυργιο της Ελλαδας πριν την Ρωμαϊκη κατακτηση ειχε κατεξοχην Αρκαδες οπλιτες και στρατηγους ( Φιλοποιμην) Τα κατοπινα χρονια του Βυζαντινης Αυτοκρατοριας τα Αρκαδικα καστρα σε Νεστανη, Νυκλι ηταν προπυργια του δεσπωτατου του Μωρια με Ελληνικο πληθυσμο που αντεξε τις κατακαιρους επιθεσεις των Φραγκων. Ενω η καστροπολιτεια στο Μουχλι το 1460 αντισταθηκε 65 ημερες στην πολιορκια του Μωαμεθ ( την μεγαλυτερη απ ολα τα υπολοιπα )οπως και σε αυτο της Ωριας. Ολοι οι επιζησαντες εκτοτε αναζητησαν ορεινα και δυσβατα μερη να μεγαλωσουν τις οικογενειες τους. Επι Τουρκοκρατιας η περιοχη της Αρκαδιας ηταν ιδιαιτερα πυκνοκατοικημενη, με μακραν τον περισσοτερο πλυθυσμο λογο της ασφαλειας που προσεφερε στους Ελληνες το ορεινο αναγλυφο του τοπου το οποιο με το περασμα των ετων εγινε πεδιο λαμπρο ωστε να γαλουχησει δεκαδες χιλιαδες κλεφταρματολους αλλα και να διασωθει παραλληλα η Πιστη και τα ιδανικα της Χωρας μεσα απο τα δεκαδες απατητα μοναστηρια-- κρυφα σχολεια της περιοχης. Μετα την απελευθερωση αρκετοι εφυγαν σιγα σιγα προς τους γειτονικους νομους....Εκατονταδες χιλιαδες ειναι σημερα οι κατοικοι σε Μεσσηνια, Αργολιδα, Ηλεια, Κορινθια, Αττικη εως και ΗΠΑ και Αυστραλια που ελκουν την καταγωγη τους απο την Αρκαδια.....Η Πολιανη και αυτη ανηκε στην Αρκαδια, χωριο της επαρχειας Λεονταριου ανοιξε βιβλια να διαβασεις

    • @v.douros8856
      @v.douros8856 Před 3 lety +1

      @@gulielmo4034 Οι Κολοκοτρωναιοι , ο Νικηταρας, οι Πλαπουταιοι, ο Κεφαλας, κτλ ηταν , ειναι και θα ειναι παντα Αρκαδες στην καταγωγη ....αυτα τα γνωριζουν και τα παιδακια του δημοτικου....για τα αρχαια χρονια αστο καλυτερα φιλε μου δεν σε συμφερει να μιλησουμε...Οι Αρκαδες εαν δεν το γνωριζεις βοηθουσαν συχνα τους μεσσηνιους στους πολεμους τους με τους Σπαρτιατες και οι μεσσηνιοι εβρισκαν παντα καταφυγιο , οσοι κατεφεραν δηλ., σε Αρκαδικες πολεις [ + πολεις νοτιας Ιταλιας ] τις δυσκολες εκεινες εποχες για αυτους ....ο Αριστοκρατης παροτι βασιλιας τιμωρηθηκε παραδειγματικα και για λογους τιμης απο τους ιδιους τους Αρκαδες και εκτοτε καταργηθηκε ο θεσμος της Βασιλιας ....και επι την ευκαιρια για ψαξε σχετικα με τον τροπο που καποιοι σχεδιασαν την δολοφονια του ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΦΙΛΟΠΟΙΜΗΝ αλλα και το τι ακολουθησε μετα ως αντιποινα για αυτη την επαισχυντη πραξη....η πολιανη , η αγριλος και αλλα ακομη χωρια ανηκαν εως την απογραφη του 1900 στην επ. Λεονταριου του ν. Αρκαδιας. ψαξε και για αυτο...