Bebeklerin Aylara Göre Uyku İhtiyacı Nedir? - Sinem Gerger Akınal

Sdílet
Vložit
  • čas přidán 5. 09. 2024
  • Bebeğinizin günlük uyku ihtiyacı, beslenmede olduğu gibi aylara göre değişiklik gösterir. Bazı bebekler, uyku düzenini doğumdan sonra kolayca oturtup uyku gereksinimlerini karşılarken, bazı bebeklerin de bu düzeni sağlaması uzun haftalar ve hatta aylar sürebilir. Peki bebeklerin uyku saatleri nasıl olmalı? İşte bebeklerin ay ay uyku düzeni;
    Yeni Doğan Dönem
    Bebeğiniz neredeyse tüm gününü uykuda geçirir. Dolayısıyla uyku sürelerinin sonunda aç uyanacaklarını unutmamalısınız. Ayrıca gece gündüz ayrımını fark ettirmek için geceleri daha sakin bir ortamda uyutmayı ve ışığı loş hale getirmeyi deneyebilirsiniz.
    1-3 Aylık Dönem
    Bebeğiniz yeni doğan döneme kıyasla gündüzleri daha az uyumak isteyebilir. Ancak yine de gece uykusuyla birlikte 1 günün yaklaşık 16-18 saatini uykuda geçirmesi gerekir. Ayrıca unutmayın ki gece uyanmaları yenidoğan döneme göre sık sık devam edecek. Çünkü kendisi hâlâ çok minik olduğu için gece beslenmelerine ihtiyaç duyacaktır.
    3-6 Aylık Dönem
    Günde 15-16 saat uyku yeterli hale gelir. Gece beslenmeleri yavaş yavaş azalır. Ancak tamamıyla kesileceği söylenemez. Artık bu ikinci üç aylık evreden sonra bebeğinizin uyku düzeni şekillenmeye başlayacağı için hangi saatlerde uyuduğu hakkında net bir çıkarımda bulunabilirsiniz.
    6-9 Aylık Dönem
    Bebeğinizin uykusu yavaş yavaş düzene girer. Ancak bu sürecin bebeğinizin emeklemeye başladığı yeni bir dönem olduğunu unutmamalısınız. Haliyle bu yeni keşif, bebeğinizin uyku düzeninde küçük dengesizliklere yol açabilir. 13-16 saat uyuması, uyku ihtiyacı için yeterli bir süre. Bu süreçte bebeğinizi özerkliğine kavuşması için kendi kendine uyumasını deneyebilirsiniz. Böylelikle uykusu geldiğinde yatağına yatarak kendi kendine uyumaya başlayacaktır.
    9-12 Aylık Dönem
    Bebeğinizin uyku saatleri artık daha düzenli olur. Sabah-öğlen olmak üzere 2 kez gündüz uykusu uyurken, geceleri de kesintisiz bir gece uykusuna dalar. Eğer geceleri uyanmaya devam ediyorsa, bu durumun açlıktan değil süregelen alışkanlıktan dolayı kaynaklandığını aklınızdan çıkarmamalısınız.
    Chicco uyku ürünleriyle bebeğinizi keyifli, konforlu ve mutlu şekilde uykuya teşvik edebilirsiniz. Siz de uyku koleksiyonundan ihtiyacınız olan ürün gruplarını seçin, minik yavrunuzu sakin ve huzur dolu bir ortamda uyumaya davet edin!

Komentáře • 6

  • @sevdaaslantas8745
    @sevdaaslantas8745 Před 3 lety

    18 ile 22 arası uyuması normal diyorsunuz pardonda bu cocuk ne ara beslenecrk öyleyse

    • @esraaadiyarbakr3032
      @esraaadiyarbakr3032 Před 5 měsíci

      Yeni doğan bebekten bahsetmiş, yeni doğan bebek hic uyanık kalmaz zaten beslenir alti temizlenir ve uyur beslenirken bile gözleri kapalıdır genelde, gunler haftalar geçtikçe uyanık kalma süresi de uzar

  • @semihaturhan518
    @semihaturhan518 Před 4 lety +1

    Merhaba hocam bizim bebekte 22 saat uyuyor zor uyanıyor sizce normal mi 7 günlük

    • @nazmiyetaskn4377
      @nazmiyetaskn4377 Před 4 lety

      Sarılıgı olabilir doktora goturdunuzmu? Biz normal sanmistik agar sarilik geciriyordu.

  • @ebruebru3279
    @ebruebru3279 Před 4 lety

    Bebeğim 1 ay 8 günlük oldu ama karni tok gazını aldım altı da temiz ama gündüz uykusu hemen hemen hiç uykusu 10 dk en az en fazla 1 saat uyuyor banyo yaptığı gün en fazla uyuduğu saat dilimi gündüz icin 2 veya 3 saat uyuyor yani çok değişkenlik gösteriyor ne yapmalıyım

    • @aygunajidi8989
      @aygunajidi8989 Před 4 lety

      Ebru Ebru Bebeginiz uykular arasi 45 dakikadan fazla uyanik kaliyor ola bilirmi ? Her uyku arasina 45 dakika 1 saat uyanik kalsa bence sorununuz kalmaz. Uyku melegi adli kanal var youtubeda bir arawtirin orda yeni dogan uyku duzeni var. INWALLAH bir faydasi olur.