Courself Talks Podcast #18 - HİÇBİR ZENGİN DÜNYAYI DEĞİŞTİRMEMİŞTİR!

Sdílet
Vložit
  • čas přidán 13. 02. 2024
  • COURSELF PASS’İ 3 GÜN ÜCRETSİZ DENEMEK İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKE TIKLA!
    SADECE CZcams ABONELERİME ÖZEL
    bit.ly/passdeneme
    E-ticaret, Dropshipping, Dijital Reklam Ajansı, Girişimcilik, Finans, İş ve Ekip
    Yönetimi ve daha bir çok farklı konuda onlarca eğitim ve araç bulabileceğiniz, 42.000’den fazla öğrencisiyle; courself.co
    Türkiye’nin en kullanıcı odaklı eğitim şirketi Courself artık App Store, Google Play Store ve Android TV’de cihazlarınıza indirilebilir.
    Aşağıdan hemen platforma katılabilirsin.
    Courself Pass abonesi olarak platformdaki yüzlerce eğitim videosuna, canlı yayın ve seminer kayıtlarına, bir bileti 1000$ dolar değerinde mastermind kayıtlarına ulaşabilir;
    üyelere özel araçlarla başarınızı katlayabilir,
    yeni eklenmeye devam eden eğitimlerle her zaman en iyi eğitimi takip ederek ilerleyebilirsin.
    Courself Pass şimdi ilk 3 gün ÜCRETSİZ! Hemen linkten kayıt ol ve nelere sahip olduğunu kendin bizzat deneyimle;
    bit.ly/passdeneme
    *SADECE CZcams ABONELERİME ÖZEL
    Hemen Shopify Mağazanı Avantajlı Kur!
    Türkiye'nin ilk ve tek Shopify E-Commerce Coach’u olduğum için bu linke tıklayarak Shopify mağazanı daha avantajlı kurabilirsin!;
    bit.ly/eticaretkocu
    Aklına takılan herhangi bir soruyu bize sorabilirsin. Hemen aşağıdaki linkten Courself Destek Ekibi’ne mesajını gönder.
    bit.ly/courselfwp
    Kampanya, duyuru ve daha bir çok faydalı içerik için Courself’i ve beni Instagram’dan takip edebilirsin.
    Raif Kamacı Instagram: / raifkamaci
    Courself Instagram: / courselfco
    Tüm Linklerime Erişmek İçin;
    linktr.ee/raifkamaci

Komentáře • 17

  • @Lovenature0077
    @Lovenature0077 Před 5 měsíci

    çok tatlı konuydu yaaa bayıldım - eşimden dolayı son birkaç aydır paketli gıdaların ne kadar zararlı olduğunu anladık. Allah kimseye yaşatmasın demek işin kolay yolu, paketli gıda tüketmemekse sizin elinizde

  • @ismailbaba4840
    @ismailbaba4840 Před 5 měsíci

    Raif hocam dediklerinizin tamamına katılıyorum ve bizzat insanları bu bağımlılık konusunda gözlemledim, her anlattığınız gibi doğru.

  • @mustafacakr6974
    @mustafacakr6974 Před 5 měsíci +1

    Hocam açı böyle olmamış sanki ya biri konuşurken insan diğerlerinin mimiklerini ifadelerini de görmek istiyor

  • @cagan6989
    @cagan6989 Před 2 měsíci

    Dünyayı değil dünyasını degistirir

  • @UrbanRadiance
    @UrbanRadiance Před 5 měsíci

    Paketli gıda tüketmediğimizde ve bunun yerine daha sağlık ve doğal gıdaları tükettiğimizde yine bir sistem içersinde olmuyor muyuz yani ? sistemden sisteme geçiş yapmak gibi bir şey oluyor galiba miraç beyin bahsettiği konu

  • @hasantayyipkurt1511
    @hasantayyipkurt1511 Před 5 měsíci +1

    Hocam courself talks 17 Spotifya yüklenmemiş sanırım gözükmüyor ?

  • @yolcu36035
    @yolcu36035 Před 5 měsíci

    Çok ufuk açıcı bir bölüm olmuş. Çok beğendim. Devamı gelsin. Hatta 13:02 deki argümana karşılık Rönesans ya da Devletleşme gibi küçük güçlerin birleşip kuralları yeniden yazması konuşulabilecek güzel bir konu olabilir.

    • @yolcu36035
      @yolcu36035 Před 5 měsíci

      Bu arada bahsettiğiniz o radikal yorum için özür dilerim. Aslında sizin özelinizde değil de, ortaya konuşmuştum. videoyu izleyenlere farklı bir bakış açısı olsun diye. Benim sorumsuzluğumdan biraz yanlış anlaşılmış. Kesinlikle yaralarınıza saygım var.

  • @alaskancrab8763
    @alaskancrab8763 Před 5 měsíci

    Her şeyden önce şunu anlamak gerekiyor, doğal seleksiyon, adı üstünde doğal gerçekleşen, yani üzerinde herhangi bir iradenin söz konusu olmadığı, iyi veya kötü olanı gözetmeksizin tamamen ortamın şartlarına göre sonuçlar doğuran bir kavramdır. Bu süreçte ortaya çıkan çözümler, en ideal çözümler değildir çünkü bu süreç en iyi olana giden bir yolu bulmak gibi gayesi de yoktur, sadece o ortamda hayatta kalıp genlerini bir sonraki nesile aktarabiliyor olman yeter koşuldur. Bu süreç yeterince işletilirse eğer, en sonunda ortama en uygun olan bireyler hayatta kalırlar. Bakın en ideal olan değil, hali hazırda bu süreçte ölüp giden, çoğalamayan pek çok birey arasında en uygunlar kalır. Bu uygunluk da öyle ahım şahım bir şey olması gerekmez.
    Doğal seleksiyon simülasyonları var, yazılımcıların kendi ortamlarını üretip, ardından orada yaşaması ve çoğalması için belli kriterler girdiği bireylerin, kaç nesil sonra ne kadar değiştiği ve kimlerin hayatta kaldığına dair çalışmaları var, youtube'dan izleyebilirsiniz. İzleyince göreceksiniz ki, doğal seleksiyonun işlemesi aşırı uzun yıllar sürüyor ve bu kadar uzun yıllar sonucunda bile ortamla uyumunuz mükemmel değil, asgari düzeyde ya da biraz üstünde gerçekleşiyor.
    Anıl'ın dediği gibi, insanların tıpkı bazı mantar türleri, karıncalar ya da arılar gibi kolektif bir bilinçleri yoktur, bu nedenle de böyle insanın en sağlam potansiyeline ulaştırma gibi toplu olarak bir gayeleri hiçbir zaman olmayacaktır. Aynı şekilde Miraç'ın da dediği gibi, toplumu ileri taşıyan adeta çağ atlatan fikirler hep birkaç kişinin çabasıyla gerçekleşmiştir, öyle toplu şekilde bir ilerleme de söz konusu değildir. Cemil meriç'de söyle der, her yüzyılda bir ya da iki kişi düşünür, diğerleri onların düşündüklerini düşünür.
    Bilinç denilen şey, kendi öz farkındalık olduğunda ortaya çıkan bir durumdur ve bu da zorunlu olarak bencilliği de beraberinde getirir. Bilinen en zeki varlık olarak insan da, canlılar arasında en bencil olanıdır. Bencillik de sanılanın aksine kötü ve iğrenç bir durum değildir, bencilliği çok yanlış anlarız. En büyük iyilikleri yapanlar esasında en bencil insanlardır çünkü o kadar büyük egoları vardır ki, böylesine büyük iyilikleri ancak kendisinin yapabileceğine inanır.
    Kendi elimizle doğal seleksiyon gibi ancak doğal olamayacak bir yapıyı kurmaya kalktığımız anda birer naziye dönüşmemiş içten bile değil. Faşist öğretilerin, Nazi düşünce yapısının temelinde zaten darwinci güçlü olanın ayakta kaldığı anlayışı vardır. Bu güçlü olmaklık da bakış açısında göre değiştiği (kimi zaman zeki olmak güçken kimi durumlarda kaslı olmak güç konumuna gelir vs). sürekli el değiştirdiği için, öyle sağlam bir temele de sahip değildir.
    Çoğumuzun aklında tamamlanmış insan diye düşündüğümüz profil, zeki, sağlıklı, hem pratik hem rasyonel alanda oldukça gelişmiş bireylerdir. İşin ironik tarafı böyle insanlar çok çoğalma yanlısı değillerdir çünkü bilirler ki bir canı dünya'ya getirmek ve onun sorumluluğunu üstlenmek çok büyük bir meziyet ve akli olgunluk gerektirir. Oysa doğal seleksiyon paradigmasıyla olaya bakınca, bu tarz bir insan, istenen canlı modeli değildir. Doğal seleksiyonda başarı gösterenler, acımadan öldüren , düşünmeden olabildiğince çok dişi dölleyen , acılara aşırı derecede dayanıklı ve bu nedenle de acıyla empatisi daha düşük düzeyde kalan bireylerdir.
    Daha yazılacak çok şey var ama zaten aşırı uzun bir yazı oldu kimse okumayacak :D

  • @UrbanRadiance
    @UrbanRadiance Před 5 měsíci

    Bu podcast’ın 2. Bölümü çekilecek mi ?

  • @hasantayyipkurt1511
    @hasantayyipkurt1511 Před 5 měsíci

    hocam POD is fikri hakkında vıdeo gelecek demıstınız ne zaman gelır tahmını

  • @hurkankaymazz
    @hurkankaymazz Před 5 měsíci

    Humanizmin en büyük etkisi aslında.
    Humanizm aslında nerdeyse tüm dünyanın inandığı, en büyük ''din'' olmuş durumda :)
    Harrari'nin çok iyi yazıları var. Tavsiye edebilirim.

  • @mertbatuhanarslan2520
    @mertbatuhanarslan2520 Před 5 měsíci

    Rma