Marius & Vlad la Emisiunea Doctorii - Chisinau

Sdílet
Vložit
  • čas přidán 7. 11. 2022

Komentáře • 3

  • @michaeleinstein7097
    @michaeleinstein7097 Před rokem

    Cuvântul "bucurie" provine din latinul "gaudium", care se referă la sentimentul de plăcere și bucurie interioară. În limba română, cuvântul "bucurie" se referă la o emoție pozitivă puternică, adesea asociată cu momente de împlinire, satisfacție și mulțumire.

  • @michaeleinstein7097
    @michaeleinstein7097 Před rokem

    Cuvântul "fericire" și cuvântul "bucurie" există în limba română încă din perioada medievală, dar au fost folosite și în alte limbi, încă din cele mai vechi timpuri. Originea acestor cuvinte este în limba latină, iar unele surse arată că termenul "bucurie" ar putea avea rădăcini comune cu cuvântul sanscrit "bhoga", care se referă la plăcere sau la satisfacție.
    Este important de menționat că conceptul de fericire și bucurie este universal și există în toate culturile și perioadele istorice, fiind reflectat în artă, literatură, filozofie și religie. Astfel, nu se poate stabili cu precizie un anumit moment sau perioadă în care aceste cuvinte au apărut.

  • @michaeleinstein7097
    @michaeleinstein7097 Před rokem

    Cuvântul "fericire" provine din latinul "felicitas", care se referă la starea de a fi norocos sau de a avea succes. Acesta este derivat din cuvântul latin "felix", care înseamnă "fericit" sau "norocos". De-a lungul timpului, în limba română, cuvântul "fericire" a dobândit o semnificație mai largă și se referă la o stare generală de bunăstare, mulțumire și satisfacție.